» »

Kadilci VS Nekadilci, round 2.

Kadilci VS Nekadilci, round 2.

Gr0unD Zer0 ::

tear drop je bil tisti...

sma se pa tudi s sodelavcem menla da nas država seslja, kjer nas le more...

nekoč so se bunli, da morajo desetino dat...

zaj dajemo dosti dosti več, pa se noben ne punta...

omg, sem offtopic...

'FireSTORM' ::

Da te malo vrnem.
V prvem postu ali nekje vmes si omenjal kako bo šlo več denarja za gripo.
Se ne spomniš kolikokrat smo na seršu pri -15 kadili zunaj in ne samo čike?
Pa noben ni mel gripe, vsaj pogosto ne no. :D

Edit:
Se opravičujem Tr0n-u.
Oba imata nickname na T pa nisem vedel ker je že bil nazaj se mi pa ni dalo it gledat.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

dukenukem ::

FireSTORM se totalno strinjam s tabo, v prejšnjem postu ,aja dons še nism zapalil tud 1 čika:))

Gr0unD Zer0 ::

jaz sn reko antibiotike...:D
ampak pozabljas na to da smo meli vsi po vrsti puhovke, kape, rokavice, šale...

ob stroju tega ravno ne morem met... prav tako ne ostalih 33%(it's symbolic) delavcev... kur*i v pisarnah dimijo, fizikalci pa bomo pač na mrazu...

p.s. jaz sem danes 2, pa še to je blo preveč...

p.s.2FS, nea nori, da nebojo na seršu kake racije meli:P

'FireSTORM' ::

Šerif bo že vse zrihtal da bo vse vredi in v najlepšem redu. :D
Those penguins.... They sure aint normal....

BigWhale ::

Velika verjetnost je, da bodo imeli tezave s prezivetjem lokali, ki so bili ze tako ali tako na robu prezivetja in so bili odvisni od tistih nekaj strank, ki so se tam nabrale cez teden, visele pri sanku in klepetale z studentko, ki je tam itak delala na pol na crno.

Hja.

Ko so prepovedali tocenje zganih pijac pred deseto uro zjutraj so tudi napovedovali propadanje lokalov...

Meamoto ::

MY two cents:

1. Nehajte pizdit da gostinci preveč služijo in da bo še dobro če zaprejo barako, ljudje od tega živijo. Kaj še nimamo zadosti nezaposlenih?

Ja, tudi jaz se z veseljem usedem v kafič in plačam tistih 2€ za pivo, in vem, da sem od tega plačal nabavno ceno, kelnarco, lastnika, elektriko, prašek za pranje posode in podobno.

2. Da si za trenutek sposodim besede Mateje Hrastar: 'Zakaj je mogoče v tej državi vzpostaviti pravico samo z diskriminiranjem?'

Ker dejansko gre za diskriminacijo. Namreč, če nočete (nekadilci) diskriminirat, pojdite sedet v NOTRANJOST lokala in mi pustite prostor, kjer lahko prižgem cigaret, ne pa, da se obnašate (posplošujem samo na račun argumenta) kot da sem drugorazredni državljan. Plačujem DOSTI več davkov kot nekadilci z vsako škatlo cigaret, in zato mi je država dolžna omogočit da jih skadim kjer k**** mi paše.

3. Prosim, na kolenih, da mi že enkrat nekdo pokaže raziskavo o škodljivosti pasivnega kajenje, ki je ne delajo zagrizeni nekadilci.

4. Si je treba oprat obleko ko prideš domov če si v zakajenem lokalu? Kaj drugače se ne pereš? Svinja.

5. Z zakonom se bom strinjal, ko bo država ukinila stvari, ki konkretno (in dokazano) škodujejo zdravu enako kot cigareti - alkohol, emisije CO2 in fast food. Do takrat pa fuck off.

Bob Rock ::

Ko so prepovedali tocenje zganih pijac pred deseto uro zjutraj so tudi napovedovali propadanje lokalov...


niti ne...ker je takrat s tem zakonom prisla v veljavo tudi prepoved prodaje alkohola v trgovinah po deveti uri zvecer in je bila (in je se) edina moznost nakupa alkohola v lokalih...
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

ahac ::

Meamoto:

1. Po tej logiki naj dovolimo tudi prodajo drog in poklicne morilce? Na ta način bo sigurno manj brezposelnosti.

2. Diskriminiranje? Prepoved kajenja velja tudi za nekadilce. Hkrati ti pa nihče ne prepoveduje, da stopiš v lokal brez čika.

3. Pokaži ti enega, ki dokazuje, da ne škoduje (pa da ni financiran od tobačne industrije).

4. Priznam, da puloverja in bunde ne perem vsak dan! Ga ti? Ne? Svinja.

5. Dovoljene emisije CO2 se zelo omejujejo.
Alkohol škoduje samo v prevelikih količinah in še to samo tistemu, ki ga pije (razen, če gre pijan za volan, kar je pa prepovedano). Podobno velja za fast food.

6. A si mal živčen, ker danes še nisi dobil svoje doze?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Matev ::

Prosim, na kolenih, da mi že enkrat nekdo pokaže raziskavo o škodljivosti pasivnega kajenje, ki je ne delajo zagrizeni nekadilci.


pojdi na onkološko kliniko pa malo povprašaj

če ti vse raziskave niso dosti

Tear_DR0P ::

ja res je teardrop je študent :)
ampak tear drop se tudi zaveda da država ni nek bav bav tam zunaj ampak da je sam 2 miljonti del te države, tear drop se zaveda, da so kmetje, ki so plačevali desetino za ta denar plačali zgolj kup sadistov, ki jih je zaposlil lokalni landlord, zato da so ga varovali pred sosednjim landlordom in pa da so prebičali barabe, ki desetine niso hotele plačati - mitnine, mostnine, vstop v mesto se je plačal pa posebej, ne skozi davek, da ne govorim o stanju cest (in obcestnih roparjih), ulični razsvetljavi ali stanju javnega zdravstva iz časa desetine

torej zavedaj se, da ko plačaš državi dvamiljonti del njenega dohodka, si ga plačal na nek način sebi - danes tudi reveži plačujejo za zdravje bogatašev. tudi ljudje, ki so prerevni, da bi plačali za avto, plačujejo za ceste - prav tako pa najbogatejši slovenci plačujejo za cestno razsvetljavo, ki jo koristijo peščci, ki so prerevni za avtomobile in prav tako najbogatejši ljudje plačujejo davščine, iz katerih se gradi protipoplavne nasipe za vse ljudi, ne samo za bogate

kdor pa misli da ga država nateguje, je bedak - nategujemo samo ljudje - in če kdo misli da je ubogi revež, ker mu država ne dovoli kadit v lokalih, se moti - v ameriki obstajajo social clubi - društva na nek način, ki so zasebni prostori in v njih lahko počneš skoraj kar ti paše - pač si kadilci omislite svoje zasebne prostore, v katerih boste kadili, kolikor vam bo pasalo

gostinci ki propadajo pa niso nikoli živeli samo na kadilcih - to so zgolj ljudje, ki se niso sposobni prilagoditi in preživeti - našli so neko tržno nišo, na kateri so životarili, nikoli pa niso zares živeli in bili uspešni - face it - nismo več v jugoslaviji, kdor ni zmožen delat, naj se prilagodi ali umre - pa zato da preživiš ni treba veliko in težko delat - vem da je duhamorno stat za tekočim trakom in zlagat kovinske profile v škatle in to 9 ur na dan - ampak ker mi to ni všeč sem šel študirat - ker mi ni bilo všeč bit stage tehnik, kajti delal sem po 24 ur na dan in samo čez vikende (spal sem v kombiju ali na tovornjaku), ker mi ni bilo všeč bit kelnar, ker sem moral delat nočne in prenašat vse sorte kretenov in pijancev, ker mi ni bilo dobro bit zgolj fizikalec pri selitvah, od česar sem si zjebal kolena in dobil strije - dosti lažje se mi je učiti - mogoče je bilo dobro ko sem delal kot vzgojitelj, ampak kdo bo sitne mucle vse življenje prenašal?

torej če bi rad kadil, ti država daje prostor kje smeš kadit - tako javni,kot zasebni - država smo mi vsi - sicer se trudimo, da ne prihaja do tiranije večine, ampak če se je država odločila, da ne boste več kadili v zaprtih (javnih) prostorih, smo se tako odločili MI!!! ne zgolj jaz, ne zgolj neki ministri - ampak mi VSI!!! očitno pač večini državljanov slovenije kajenje ne odgovarja in smo preglasili kadilce - če kakšen gostinec ni sposoben trgovati z večinskim odjemalcem, potem je revež, tako na umu, kot bo v kratkem tudi v denarnici

morda pa se bo kanjenje počasi izrinilo iz vsakdanjika, tako kot se je hrkanje - najprej so prišli pljuvalniki, potempa izgon "nagnusne" dejavnosti - aja v iranu je hrkanje še vedno dovoljeno
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BigWhale ::

> Kaj drugače se ne pereš? Svinja.

Ne. In to je moja pravica.

To ti je protiargument zakajenih lokalov? Hihihi.

Moja pravica je tudi, da nisem hripav, da me ne pecejo oci zaradi cigaretnega dima in da me cigaretni dim ne moti.

Bob Rock ::

Ne. In to je moja pravica.




Docim moja dolznost pa je v restavraciji molcati, medtem ko jem in mi gre na bruhanje ko en tak sedi pri sosednji mizi?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

KomentarIX ::

Ahac:
1. Po tej logiki naj dovolimo tudi prodajo drog in poklicne morilce? Na ta način bo sigurno manj brezposelnosti. UFFFF, mimo

3. Pokaži ti enega, ki dokazuje, da ne škoduje (pa da ni financiran od tobačne industrije). Ne vem zakaj vsi nekadilci stokajo zaradi zasmrajene obleke, ne pa zaradi zdravja (pač, egoisti)

5. Dovoljene emisije CO2 se zelo omejujejo.
Alkohol škoduje samo v prevelikih količinah in še to samo tistemu, ki ga pije (razen, če gre pijan za volan, kar je pa prepovedano). Podobno velja za fast food.

Kaj pa posredne posledice? Mož v vinjenem stanju s sekiro nad ženo (vsak 3. dan v časopisu). Posredno zaradi zdravljena debelosti porabimo ogromno davkoplačevalskega denarja (zamaščene žile, srčni napad itd), pa McDonalds ne plačuje davkov v proračun za zdravje.

Pač nekdo se je spravu na kadilce, lahko bi se na debele, pivce itd. Zakon je PORAZEN. Podpirajo ga pa predvsem tisti, ki ne marajo priti domov z zakajenimi oblekami. Hmmm, mogoče pa nekoga boli glava ko gleda debelo rit na plaži? Si predstavljaš kam to pelje?

Firestorm in podobni, lepo da še nekdo razmišlja malo dlje od svojega nosu...

energetik ::

Tear_DROP: odlično povedano.

Ne vem, a se mi samo zdi al kadilci v tej debati nimajo nekih pravih argumentov, poleg tega pa se tudi tu zelo arogantno in nesramno izražajo. A ne znate normalno in tehntno nekaj napisat??
Zakon mi je izredno všeč, spremenil pa bi to (evo, na voljo kadilcev), da lahko v bifejih (ne restavracijah!) imeli npr. kadilsko sobo max 20% površine lokala, ki bi bila hermetično ločena od ostalega dela gostilne in bi imela svoj vhod, WC, v njej se pa ne bi smelo streči in bi si vsak sam prinesel pijačo. Se pa bojim, da bi tak zakon hitro okoli prinesli, ker ne bi bilo nadzora, tako da je bolje, da je povsod prepovedano.
Pa pišete, da bi se gostinci lahko sami odločili za kadilski/nekadilski lokal - sej so se lahko tud prej, pa so bili vsi kadilski.
Pa da nas nekadilcev noben ne sili v gostilne - kaj pa ko smo bili lačni in smo šli recimo na pico, kjer smo prišli vn vsi zakajeni? Nekadilski prostor pa je v večini gostiln obsegal 2 mizi ločeni od ostalega prostora, hmm, z napisom??
In ne mešat tuki zravn alkohola, fast fooda itd, ker s tem nič ne škoduješ drugim in mene osebno sploh ne moti, če se eden pri sosednji mizi nažira z mastnim burekom:D

@KomentarIX: tak mož bo ženo s sekiro v vsakem primeru, in ni to vsak 3. dan! Ne zdej neki potencirat.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

Tear_DR0P ::

aja pa da ne bo to sedaj izpadlo, kot da imam križarsko vojno nad kadilci in gostinci - imam kolege tako med kadilci, kot med gostinci - samo nihče ne jamra svetohlinsko, kako bodo sedaj ubogi gostinci propadli, ker ljudje ne smejo več kaditi v javnih prostorih - kolegi kadilci so se sprijaznili s tem, da večini ostalih ljudi smrdijo in kadijo zunaj - no dosti jih je že prej - gostinci pa so se pač prilagodili in svoje vrtove prilagodili da bodo kadilcem prijazni tudi pozimi, ali v deževnem času
nihče ne bo propadel ali izumrl zaradi tega
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Bob Rock ::

Ne vem, a se mi samo zdi al kadilci v tej debati nimajo nekih pravih argumentov, poleg tega pa se tudi tu zelo arogantno in nesramno izražajo. A ne znate normalno in tehntno nekaj napisat??

drugi post v temi:
Ne smemo popustiti tej golazni!


Pa pišete, da bi se gostinci lahko sami odločili za kadilski/nekadilski lokal - sej so se lahko tud prej, pa so bili vsi kadilski.

Si se kdaj vprasal zakaj? Ce bi bilo povprasevanje po nekadilskih lokalih taksno, kot se hoce to danes prikazat bi bilo malo morje nekadilskih lokalov. Ampak jih ni bilo, ker nekadilci ne trosite dovolj. To se vidi predvsem zdaj, ko so lokali nekadilski in je promet konkretno upadel, kljub vasem natolcevanju pred uvedbo zakona, da boste pa vi po uveljavitvi vec obiskovali lokale.



In ne mešat tuki zravn alkohola, fast fooda itd, ker s tem nič ne škoduješ drugim in mene osebno sploh ne moti, če se eden pri sosednji mizi nažira z mastnim burekom

kot je ze bilo povedano...z alkoholom marsikdo skoduje drugim...povod za razne pretepe v lokalih, pretepe v druzini,... je ogromnokrat kriv alkohol, cemur sledi klicanje policije, zdravljenje pretepenih, zdravljenje odvisnikov, kar se placa iz denarja davkoplacevalcev.
Fast food tudi povecuje tveganje in redni uporabniki veckrat potrebujejo zdravljenje, kar gre spet iz denarja davkopacevalcev.
Medtem ko kadilci placujemo konkretne davke in si odplacamo nase morebitno, ne pa nujno zdravljenje.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

energetik ::

No, vsi bi se morali normalno izražati, popravljam.

Veliko ljudi v restavracijah, picerijah je nekadilcev. Sam sem vedno zatežil za nekadilski prostor, ki je bil večinoma premajhen. Vprašati je treba gostince zakaj niso upoštevali nekadilcev.

Glede alkohola - že zdaj je prepovedano točiti pijanim, ampak tega noben ne nadzira, tako da ta prepoved že obstaja.

lp

KomentarIX ::

Energetik:
Pa da malo argumentiramo: Kaj pa kadilca moti če v sosednji sobi nekdo kadi. Bil je že zakon da je potrebno ločiti kadilski in nekadilski del lokala. Če država ni sposobna izvrševati tega zakona je to problem države in ne kadilcev/nekadilcev. Argument na kaj me moti če nekdo je burek zraven mene. Sekira na 3 dni je prispodoba. Lahko pa pogledaš statistiko koliko jih umre v prometnih nesrečah in je voznik pijan, pa tragedije doma ( primerjaj posledice za otroke kjer oče (kronično) kadi ali pa pije pa povej kaj bolj škodi. Prosim pa da to tudi argumentiraš).

Lp

Bob Rock ::

Za restavracije nimam kaj pripomnit, se mi zdi kar prav, da kjer se je, nima kajenje kaj iskati.

Kar se tice pa tocenja alkohola pijanimje pa stvar dokaj nedefinirana, kdo je pijan. Kdor je spil dva piva? Pet? Deset?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Meamoto ::

In če mene motijo debili ki govorijo neumnosti? In mi ob vsakem njihovem stavku pade IQ za par procentov?

Si bom podobno kot nekadilci zmislil par nedokazanih statističnih podatkov in pral glavo vsem ostalim ker sem boljši od njih.

[/sarcasm off]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meamoto ()

Ejsi_Disi ::

KomentarIX: Lahko pa pogledaš statistiko koliko jih umre v prometnih nesrečah in je voznik pijan, pa tragedije doma ( primerjaj posledice za otroke kjer oče (kronično) kadi ali pa pije pa povej kaj bolj škodi. Prosim pa da to tudi argumentiraš).

Zraven dodaj še koliko vinjenih voznikov, alkoholikov... je zraven še kadilcev. Pa ste spet kadilci krivi. >:D
Rock n' roll ain't noise pollution!

Meamoto ::

Vsako statistiko se da izkrivit po svoje.

Po istem patentu, kot secondary smoking povzroča raka, lahko dokažeš, da posedovanje domačih živali povzroča tumor na možganih. Fact.

KomentarIX ::

Hehe, argumenti nekadilcev... Ups, tudi jaz ne kadim...
Hotel sem pa samo povedti... ah nima smisla
Lp

jype ::

Meamoto, motiš se.

Pasivno kajenje ima povsem izmerljive posledice. Sam imam kot bivši intenzivni pasivni kadilec precej opazne sledi na dihalih.

Meamoto ::

Ne, ne motim se. Po podatkih WHO je 49% obolelih za rakom na pljučih nekadilcev (ko pridem domov, postam link)

Kaj nam lahko ta statistika pove?

1. Če smo zagrizeni nekadilci, pomeni da pasivno kajenje ubija.

2. Če smo realni, pomeni da genetska predispozicija pomeni malček več kot tip ki kadi v kafiču pri sosednji mizi.

jype ::

Meamoto> Ne, ne motim se.

O ja, pa se. Kako lahko sicer pojasniš, da se negativni vplivi cigaretnega dima izmerijo tudi pri pasivnih kadilcih?

Meamoto ::

govorim slovensko ali v svahiliju?

username ::

Moja pravica je tudi, da nisem hripav, da me ne pecejo oci zaradi cigaretnega dima in da me cigaretni dim ne moti.
Tvoja pravica je tudi, da pač ne rineš v kafiče/bare, kjer ljudje kadijo. Ker prav ničesar življenjsko potrebnega tam ne dobiš, samo kofein in alkohol.

Je pač tako: v lokale se gremo pripadniki zahodne civilizacije sprostit in družit. Zraven pa tradicionalno spadajo zadeve, ki večinoma niso najbolj prijazne zdravju, vsaj v velikih količinah - torej pijača in pogosto tudi tobak. Kogar preveč skrbi za zdravje, se temu lahko mirno odpove. Vse najpomembnejše in neizbežne stvari (zahajanje v trgovino, upravne stavbe, pošte, banke itd) - vse to smo lahko že opravljali brez da bi morali prenašati dim in tako je tudi prav.
Jazzovski klub naprimer je pa bleda senca samega sebe, če notri ni malo (malo!) dima kakih fajn cigar.... mirno pa lahko preživiš brez nejgovega obiska.


kadilsko sobo max 20% površine lokala, ki bi bila hermetično ločena od ostalega dela gostilne in bi imela svoj vhod, WC, v njej se pa ne bi smelo streči in bi si vsak sam prinesel pijačo. Se pa bojim, da bi tak zakon hitro okoli prinesli, ker ne bi bilo nadzora, tako da je bolje, da je povsod prepovedano.
Saj to je pa splošni problem. Vse v kali prepovedat, ker vnaprej računamo da se ljudje ne bodo držali milejših in bolj razumnih ukrepov. Namesto da bi poskrbeli za dosledno spoštovanje razumnejših pravil. Kot postavitev znaka omejitev hitrosti 40, če bi lahko komot 60, ker vnaprej računajo da bo folk vozil krepko čez omejitev.

Pa da nas nekadilcev noben ne sili v gostilne - kaj pa ko smo bili lačni in smo šli recimo na pico, kjer smo prišli vn vsi zakajeni?
No, no. Kdaj si bil pa nazadnje v kaki piceriji/restavraciji, kjer se ne bi dalo jesti v prostoru brez dima? Kar je tudi prav, ampak saj to je že bilo, če prav vem.
Kamor sem jaz hodil v LJ jest, je bil kadilski prostor precej majhen ali pa se sploh ni smelo nikjer notri kaditi.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Keyser Soze ::

Samo ta zakonodaja je res diskriminatorna. Ker me včasih prime, da bi koga po piskru, ker je tako pameten pa ga ne smem.

Zakaj mi zakon to prepoveduje? To ni fer. A če je pa nekdo pametnejši od tebe pa lahko dobi službo? Zakaj nas en dajo v ring pa se bomo potolkli za tisto delovno mesto. Preživeli dobi pa službo.

Zdej me zakon diskriminira, ker znam uporabljat samo pesti in ne pameti. Šmrk.:\
OM, F, G!

Tear_DR0P ::

Tvoja pravica je tudi, da pač ne rineš v kafiče/bare, kjer ljudje NE kadijo.

edit: to je debilni argument, s kakršnim so kadilci vedno opravičevali svojo pravico do kajenja - in s kakršnim se je vedno postreglo nekadilcu, češ kaj pa iščeš v lokalu, če ti kajenje ne paše

fantje face it - edini z denarjem podkovani/dobičkonosni od tobaka odvisni pravni subjekt je bila tobačna industrija - ker se je iz slovenije izselila, je šel tudi še zadnji razlog zakaj dovoljevat kajenje - ne samo da se vam je omejilo kajenje v javnih prostorih - kot hrkanje bo s časom kajenje postalo lastnost "nižjih kast" in se ga bo preganjalo - no razen če se dobiček od kajenja povrne v deželo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

BluPhenix ::

Tvoja pravica je tudi, da pač ne rineš v kafiče/bare, kjer ljudje kadijo. Ker prav ničesar življenjsko potrebnega tam ne dobiš, samo kofein in alkohol.

Torej čik je življensko potreben?

edit: to je debilni argument, s kakršnim so kadilci vedno opravičevali svojo pravico do kajenja - in s kakršnim se je vedno postreglo nekadilcu, češ kaj pa iščeš v lokalu, če ti kajenje ne paše

NEkako tako se je pred zakonom precej pojavljalo ja, pa se takrat kadilci niso kaj dosti ukvarjali s tako direktno diskriminacijo. Zanimivo.

No, no. Kdaj si bil pa nazadnje v kaki piceriji/restavraciji, kjer se ne bi dalo jesti v prostoru brez dima? Kar je tudi prav, ampak saj to je že bilo, če prav vem.
Kamor sem jaz hodil v LJ jest, je bil kadilski prostor precej majhen ali pa se sploh ni smelo nikjer notri kaditi.


Kjer se nebi dalo jesti brez dima? A zdej je popolna zakajenost lokala merilo ali se da še jesti? Mene je motilo tudi, ko sem ravnokar dobil pico predse, pa je nekdo pri sosednji mizi zapalil čik, ali pa recimo cigaro.

Kamor sem jaz hodil v LJ jest, so nekateri kadilci kadili tudi v prostorih za nekadilce.

Marsikje so kadilci sedeli v prostorih za nekadilce (brez kajenja), pač lačen si in se vsedeš za prvo prosto mizo (če se je kadilec zaradi tega moral usesti za kadilsko mizo je bil itak njegov problem, zakaj pa ni počakal da se nekadilska sprosti). Sedaj pa naj bi se nekadilci odrekali prostoru na terasah, ker odžiramo prostor kadilcem? Kakšna logika je to? Aja, že vem, absurdna.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Torej čik je življensko potreben?


ni, kot tudi ni alkohol in kofein. Zato pa, ce hoces zdravo zivet niti ne bos sel v kafic.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

BluPhenix ::

Veš kaj je zanimivo, da je lahko obiskovanje kafiča celo življenjsko pomembno včasih. Človek namreč rabi družbo.

Zdej pa vprašanje, hodiš v lokale zaradi kave, akohola in čika al zaradi družbe? Jaz sem vedno hodil zaradi družbe.

Sicer pa v barih strežejo še marsikaj drugega, ampak očitno tega ne poznate.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

kekz ::

No, no. Kdaj si bil pa nazadnje v kaki piceriji/restavraciji, kjer se ne bi dalo jesti v prostoru brez dima? Kar je tudi prav, ampak saj to je že bilo, če prav vem.

Blizu moje službe je ena taka picerija. Tja dostikrat hodimo na malico. Potem sem nekoč potožil sodelavcu, da vedno pridem ven tako zasmrajen, če greva poizkusiti v del za nekadilce. Izgleda pa tako, večji del je bil za kadilce. V bistvu nekakšna zastekljena terasa,prostorna in svetla. Na notranji strani v stavbi pa je bil en majhen pajzl za nekadilce, brez oken in brez zračenja. Dim s kadilskega dela se je ponavadi prav nabiral v delu za nekadilce, ker je bil to na končnem zaprtem delu in V NEKADILSKEM DELU SI BIL 2X HUJE ZASMRAJEN. 8-O

Nekoč sem bral, kakšen status ima kajenje že v ZDA.
Navedena je bila sledeča primerjava: Če tam vprašaš, ali smeš enega prižgati, je že skoraj enako, kot bi vprašal, ali koga moti, če bi se podelal sredi sobe. Saj z alkoholom je podobno. Če hočeš piti izven prostora namenjenega temu, kar lepo flašo v papirnato (neprozorno) vrečko. :P

Irska npr. je znana kot zelo pivska država, imajo pa najbolj strog protikadilski zakon.

ahac ::

to je debilni argument, s kakršnim so kadilci vedno opravičevali svojo pravico do kajenja - in s kakršnim se je vedno postreglo nekadilcu, češ kaj pa iščeš v lokalu, če ti kajenje ne paše


Heh, ja. V bistvu so gostinci leta in leta preganjal nekadilce (z neprimernimi nakadilskimi prostori, itd..). Zdaj pa jokajo, ker jih ne morjo dobit nazaj. Sorry... sami krivi. |O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

'FireSTORM' ::

Ko so prepovedali tocenje zganih pijac pred deseto uro zjutraj so tudi napovedovali propadanje lokalov...

Oprosti tega takrat nikoli nisem slišal. Torej je ta zakon po tej primerjavi hujši.



Zdej pa vprašanje, hodiš v lokale zaradi kave, akohola in čika al zaradi družbe? Jaz sem vedno hodil zaradi družbe.

Žalostno je če se ne veš drugje družit kot tam kjer se zapravlja denar.
Meni je zmeraj bilo ljubše druženje na prostem. Ja tudi pri -10°C sem 100x raje stal zunaj pred blokom z kolegi kjer smo sekali debate take i ovake.
Those penguins.... They sure aint normal....

#000000 ::

Pred blokom pri - 10 ste sekal debate, iz razloga ker ste radi zunaj na luftu ?? Zajebavaš ??


btw. Komi čakam soboto, me zanima kaj se bo izcimilo :D pomojem bodo inšpektorji na preži, morebiti jih bodo celo VIP-ovci varoval 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

MEDENA ::

fak namesto da bi nehali kaditi se še bunite, pa niste normalni. Samo za giljotino ste.

'FireSTORM' ::

medena no coment...

#00000, ne zajebavam. Vsak je prinesel kak liter domačega in je kar hitro postalo toplo ;)
Those penguins.... They sure aint normal....

BluPhenix ::

Žalostno je če se ne veš drugje družit kot tam kjer se zapravlja denar.
Meni je zmeraj bilo ljubše druženje na prostem. Ja tudi pri -10°C sem 100x raje stal zunaj pred blokom z kolegi kjer smo sekali debate take i ovake.


Seveda iz napisanega vidiš samo eno omejeno sliko, zakaj tako ne vem. Ne vem kje vidiš napisano, da se jaz ne vem drugje družit in kje, da je to edino druženje, ki ga poznam. Čakaj bom probal napisat tako, da boš razumel. Če sem šel kdaj v lokal sem šel z družbo, ko smo šli skupaj na pijačo, za eno kratko druženje. Pred blokom smo tudi mi bili ob vsakem mrazu in uri, ampak s sodelavci, sošolci ali kom drugim pač ne bomo stali pred mojim blokom, ampak tako kot drugi družabni ljudje bomo šli nekam, kjer bomo lahko malo pokramljali. Kdaj je to kosilo, kdaj izlet, kdaj pa tudi kava/čaj/karkoli drugega skupaj.

Je pa zanimivo nekaj drugega razbrat iz tvojega posta. Ko jaz omenim, da grem kdaj na pijačo s kolegi/komerkoli me pomiluješ, češ da hodim tja, kjer se zapravlja denar. Zanimivo. Prej si razlagal, kako so gostinci bogi, ker ne služijo, zdej pa praviš, da smo "mi" bogi, ki gremo v bar na pijačo. Priznaj, da je vse kar te pri novem zakonu moti to, da ne moreš več kaditi v barih, za preživetje in zaslužek gostincev pa ti ni prav nič mar.

Dvomim pa da si pri -10 in nemogočem metežu kramljal pred blokom. Ja no če ste pri -15 kadili še marsikaj drugega kot cigarete potem niti ni čudno, pač malo ste zgubili percepcijo prostora okoli vas verjetno.

#00000, ne zajebavam. Vsak je prinesel kak liter domačega in je kar hitro postalo toplo ;)

ZAkaj pa niste šli reševat bogih ljudi, ki se preživljajo z gostilnami? Sej baje ste jim kadilci do sedaj bili kot neke vrste socialna podpora...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

PIŠETE KOT DA BI BLI PLAČANI ZA TO!!!

tko da bom odgovoril samo energetiku in teardropu:

teardrop: ko si rekel 'država smo mi vsi...' AMPAK! dandanes se lahko uprašaš, če smo res država mi vsi, ker večina ljudi je skrajno nezadovoljna z ljudmi, ki vodijo državo. in zato se tudi vsi distanciramo od teh ljudi in od 'države' kot pojma, ki zajema vse nas. torej u nadalje bodi bolj previden s temi rečmi. nismo vsi država in tudi nočemo biti.

energetik: nekaj si omenjal da kadilcem zmanjkuje argumentov. poglej, in preberi še enkrat vso temo. pa boš videl da si kot navedeno rešitev samo prepisal mojo idejo. tko da prosim nehaj s takimi neumnimi v stilu: zmanjkuje nam argumentov, bla bla bla....

firestorm:----------------Meni je zmeraj bilo ljubše druženje na prostem. Ja tudi pri -10°C sem 100x raje stal zunaj pred blokom z kolegi kjer smo sekali debate take i ovake.
nismo vsi več stari 15 let. ne me razumet narobe; to mi je ful kul zun bit pa tak, samo ko si starejši tega enostavno ni več.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

'FireSTORM' ::

Nisem star 15 let ampak še zmeraj raje zunaj poklepetam in kaj popijem kot pa presedim v gostilni in se slinim za študentko. Pa še če zračunam vse skupaj me stane precej manj. Raje en pulover več nase in je kar kul. Ok saj ne pravim da potem ni se fajn vsest kam na toplo, ampak da bi pa celo noč prebil v gostilni me pa tudi ne mika. Diskoteka še manj, sploh ker mi to nabijanje ne paše in me drugi dan glava boli samo od muzike kjer še mi zmeraj zabija.

Edit:
ZAkaj pa niste šli reševat bogih ljudi, ki se preživljajo z gostilnami? Sej baje ste jim kadilci do sedaj bili kot neke vrste socialna podpora...

Beri zgoraj. Če ti ni jasno. Ni se nam ljubilo zapravit 5kSIT ali 20€ na eno noč samo za pijačo. Ok ko smo popili kaj smo prinesli smo šli in se vsedli tudi v gostilno, ali pa kam domov k kateremu, vrgli kako partijo kart, posebaj poker(Ne za denar ampak za zabavo) ali pa se razbežali vsak na svoj konec.
In ti povem 100x bolj lušno je z kolegi bit zunaj na kaki klopci ali pa kar stat in se družit kot pa se zvečer v gostilni dret kot idiot ker je muzika preglasna.
Bilo je pa dovolj drugih ljudi ki so "reševali boge gostince".
Pa tudi ne pravim da se ne rad vsedem v gostilno, popijem kavico, sok, pivo, vino ali celo kaj "močnejšega", ampak v gostilni, vsaj zame, nikoli ni bilo takega vzdušja kot zunaj.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

w00tnes ::

Gostinci bodo v soboto izvedli množičen protest in gostom dovolili kajenje v 500 izbranih lokalih.

Ehehe civilna nepokorscina :P
Vir: 24ur
Ce bojo inspektorji v vseh teh 500 lokalih bo pa drzava nabrala financ (glede na visino kazni) ^^

Gr0unD Zer0 ::

kaj to bojo samo gostince kaznili al kadilce tudi?

c3p0 ::

Ne, ne motim se. Po podatkih WHO je 49% obolelih za rakom na pljučih nekadilcev (ko pridem domov, postam link)


“Did he smoke?”

That’s often the first response to news that someone has lung cancer. It’s an understandable reaction: Cancer epidemiologists estimate that 85%–90% of those who die from lung cancer in the United States were smokers.

http://www.health.harvard.edu/fhg/updat...


Potem pa imamo še raka v ustih, grlu, vpliv kajenja na ožilje in srce, ... Ah, kaj se bi slepili, gremo kadit!

'FireSTORM' ::

Se ve morda kateri lokali bodo to v soboto dotično v MB? Po možnosti nekje okrog Europarka ali pa nasploh v centru
Those penguins.... They sure aint normal....

Gr0unD Zer0 ::

saj boš vido ki bojo dimne zavese...:D

Tear_DR0P ::

če smo res država mi vsi, ker večina ljudi je skrajno nezadovoljna z ljudmi, ki vodijo državo.

to ne spremeni koncepta države, vsi smo država, zato pa imamo možnost zamenjat vodstvo - samo eni pač namesto da bi zamenjal vodstvo raje glodajo ostanke in se gredo civilno nepokorščino - ustanovte klub, družte se v svojih zasebnih prostorih. tam boste lahko po mili volji kadili, ustanovte svojo stranko kadilcev, razpišite referendum, uporabite vsa možna pravna sredstva, s katerimi kot državljani razpolagate, da kajenje uvedete nazaj v javne prostore - če vas je dovolj pametnih na kupu vam bo uspelo - če boste pa samo bevskal, vas bomo pa ostali hitro počistili - no pa ne nekadilce ampak samo bevskače

to da si nezadovoljen z vodstvom in si v protest prižgeš cigareto je en navaden bull, ki ga vodstvo države od tebe želi. če pa bi ta gostinska zbornica pred 1 mesecem objavila kanditaturo enega samega človeka iz svoje sredine za predsednika države in bi ta kandidiral z geslom "kadili bomo tudi na javnih prostorih", bi pa to lahko šteli za legitimno politično akcijo - za razliko od navadne kršitve zakona - ki je daleč od civilne nepokorščine
edit:slovnica
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

Tic ::

zato pa imamo možnost zamenjat vodstvo

LOL
persona civitas ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobačni zakon in biljardnica na Parmovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666565 (4969) Beli_Zajcek

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871553 (40708) BigWhale
»

Zakon o kajenju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1219851 (7449) CWIZO
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167270 (6112) #000000
»

Prepoved kajenja v SLO ?? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21513166 (10264) BigWhale

Več podobnih tem