» »

Predsedniške volitve 2007

Predsedniške volitve 2007

Atos ::

@gruntfurmich

Taki ljudje kot si ti so bili v večini v Nemčiji okoli leta 1934. In poglej kaj se je zgodilo. Daj ti se sprijazni s tem, da je najboljše za Slovenijo, da osebki podobni Jelinčiču nikoli ne pridejo na oblast, pa rašji utihni v tej temi. Osebno sem takoj za kandidata, ki si upa povedati kaj krepkega in mi da občutek, da bo kaj konkretnega naredil! Se pa konča to tam, ko se ta oseba obnaša neokusno preko vseh meja, nestrpno do drugačnih in drugače mislečih in je nasploh bedak. Takih ljudi ne potrebujemo v politiki. Mislim, da imajo neko nepisano pravilo v drugih evropskih državah, da se ne stopa v koalicijo z ekstremisti, četudi bi to pomenilo ponovitev volitev. In Jelinčič je ravno to - ekstremist katerega ne potrebujemo.

Da nebo kdo narobe razumel! Se strinjam tudi v marsikateri stvari z njim, vendar ostale stvati in njegova mnenja pa niso vredna poslušanja. In žalostno je gledati tisti posnetek, ko študentje, ki bi morali biti prihodnost Slovenije, ploskajo takim komentarjem. Prav sram me je, da sem tudi sam študent! Pričakoval bi, da ljudje z nedokončano osnovno šolo ploskajo takim, ne pa da to delajo študentje.

EDIT: napača

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Atos ()

Daedalus ::

ja, to je ponavadi obrazložitev brezjajčnih otopelih debilnih volilcev,

a to si sebe opisal, grunt? Daj, ne bit tako samokritičen - morda ni tako hudo.

Če si pa s tem probal označit mene, te pa moram razočarat. Imam jajca, tiča, otopel tud nisem, debil pa še manj. Tako da kaj naj rečem - ne sodi drugih po sebi. To res ni lepo - a te niso mati inu oče bontona učili?

Kar se pa Jelinčiča tiče - kak pa je njegov program? Kaj bo drugače, če bo predsednik? Kaj je njegova kvaliteta, razen nestrpnega nabijanja u tri krasne, ki nima nikakršne vsebine? Čakam odgovore, prosim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gruntfürmich ::

----------Prav sram me je, da sem tudi sam študent! Pričakoval bi, da ljudje z nedokončano osnovno šolo ploskajo takim, ne pa da to delajo študentje.

kaj pa je slovenski študent? kup lenega gnoja. torej ne si mislit da si boga za jajce prijel, če si študent, in nisi ploskal zmagecu.
huje je ko ploskajo sms.ovcem.

uff, in za nekatere se že kr zgodovina ponavlja [1934]...:\

Kaj bo drugače, če bo predsednik? vse bo drugače:))

...debil pa še manj. kaj pa če si le...?:)) :)) :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zorro ::

Glede na to kakšne pristojnosti ima predsednik, sploh ne vem, če je možno sestaviti kakšen program. Trenutna situacija kliče po tem, da se predsedniška funkcija ukine, ali pa da se razširijo pristojnosti. Po moje bi bilo najbolje kar prvo, s tem bi država prišpara kar nekaj davkoplačevalskega denarja. Predsedniška funkcija se mi zdi nek ostanek monarhizma, katerega je večina Evrope že zdavnaj preživela.
Tudi o Državnem svetu bi bilo za razmisliti ali ga rabimo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Ziga Dolhar ::

> Predsedniška funkcija se mi zdi nek ostanek monarhizma, katerega je večina Evrope že zdavnaj preživela.

Zanimiva misel, jo lahko podkrepiš?
https://dolhar.si/

Zorro ::

Poglej si Anglijo. Vloga kraljice in prvega ministra. Iz tega modela je nato ratal predsednik države in predsednik vlade. Če se motim, naj me kdo popravi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Izi ::

Tole argumetiranje prerašča v resno nestrpnost nekaterih.
Taka pretirana bojazen nekaterih tukaj pred Jelinčičem je povsem nepotrebna in celo smešna.
Atos, kolikor razberem iz tvojega pisanja se ti zdi Jelinčič enaka grožnja kot Hitler. Če mu damo oblast bo napadel in zavojeval kar celo Evropo. Imeli bomo najmanj 3. svetovno vojno. :D
Najprej si preberi kakšne kompetence naš predsednik sploh ima. Kje bo po tvojem Jelinčič dobil vojsko na svojo stran in to kar nekaj milijonsko vojsko z katero bo napadel celotno Evropo tako kot Hitler? LOL

Zanimivo mi je, kako Jelinčič ne pusti nikogar hladnega. Dve tretjini slovencev se ga bolj kot hudič križa, tretjina pa bi ga takoj vzela za svojega.
Raje se bojte Petrleta, ki nam ga hoče podtakniti cerkev, da z njegovo pomočjo dokončno prevzame oblast v svoje roke, kolikor jim jo še ni uspelo zavzeti z svojim služabnikom Janšo >:D

Azrael ::

Baje v primeru ukinitve takega dvovladja (presednik države in vlade) dobimo Velikega vodjo...
Nekoč je bil Slo-tech.

Zorro ::

Ali pa Busha.

Ziga Dolhar ::

Zorro: tvojo trditev sem razumel tako, kot da je večina Evrope že "preživela" predsednika države in te funkcije nima več. Zato te "prosim", da našteješ te države, ki nimajo več predsednika (države).

Če sem razumel napak, vprašanje umikam :).
https://dolhar.si/

Zorro ::

Ne, nisem rekel, da so ukinili to funkcijo v Evropi, pravim le, da je to že preživet institut, ki se vleče iz obdobja, ko je padel absolutizem. Saj imamo zakonodajno oblast (parlament), izvršno oblast (vlada) in sodno oblast, torej "system of checks and balances" je postavljen in predsednika države bi komot ukinili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

Atos ::

@Izi

Ah, seveda da nebo 3. svetovne vojne ali česa podobnega. To pa ni razlog, ki bi opravičeval, da lahko imamo ekstremiste na oblasti.

Poleg tega pa nisem govoril samo za primer Jelinčiča ampak malenkost bolj splošno. Nekateri so imeli že hude pomisleke glede trenutnega predsednika, ko je imel svoje dneve. Kaj bi potem šele delali, če bi Jelinčič postal predsednik. Druge države in njihovi državljani bi nas postrani gledali, ko bi njihovega predsednika ali pa premiera naš predsednik polal nekam. Ti in še kdo bi pa verjetno bila ponosna na to,a?

Sem pa mnenja, da Jelinčič sicer ni enaka grožjna kot se je potem izkazalo za Hitlerja, vendar mu v nekaterih pogledih ne manjka dosti. Pa še ena zadeva: ko je Hitler prišel na oblast se skoraj nikomur ni sanjalo kaj se bo zgodilo v naslednjem desetletju - holokavst, 2. sv. vojna,... Neomejena oblast pokvari človeka.

Izi, da me spet neboš jemal dobesedno, kot si me prej: zadnji odstavek je bil bolj hipotetične narave. In ne skrbi, dobro poznam kompetence našega predsednika.

Raje se bojte Petrleta, ki nam ga hoče podtakniti cerkev, da z njegovo pomočjo dokončno prevzame oblast v svoje roke, kolikor jim jo še ni uspelo zavzeti z svojim služabnikom Janšo >:D


Najprej, da si naj jaz pogledam kake kompetence ima naš predsednik potem pa tako ven vstreliš.

overlord_tm ::

Pričakoval bi, da ljudje z nedokončano osnovno šolo ploskajo takim, ne pa da to delajo študentje.

Taki ploskajo Petrletu ;)

rasta ::

Nekateri menimo, da se bo Jelinčič po izvolitvi težko oddaljil od svoje volilne baze in ostre retorike. Kar pa pomeni, da bomo npr. v EU osamljeni in bomo težko vplivali na politične procese v njej in s tem, da se v pogodbah in proračunih upoševajo naši interesi.

Zato predsednik ne rabi nobenih širokih pooblastil, dovolj je že slab sloves.

opeter ::

ce malo obrnemo stvari...kaj je po tvoje hujse: da nekdo umori enega cloveka ali da nekdo par let na vse odurne nacine zlorablja petnajst 3-7 let starih otrok, kateri niti pod razno ne bodo normalno funkcionirali se nadaljnih 50+ let?


Sicer Off-Topic:
tisti, ki ubije enega človeka ali nekaj njih je morilec
tisti, ki ubije milijon njih, pa je osvajalec

nazaj On-Topic:

No, povejte mi kakšen smisel ima funkcija "predsednik države"?
To je samo protokolarna osebnost, po zakonu dobi vojaško poveljstvo le v primeru ekstremne vojne. Pa še to za kratek čas.

Kot drugo pa, ali nismo izvolili poslance za/v parlament zato, da se bodo že oni zmenili in v parlamentu izglasovali, kdo bo to funkcijo "predsednika države" opravljal?
Kot se to dogaja v nekaterih drugih demokratičnih država (primer Madžarska)?

Tako bi prišparali nekaj desettisoč evrskih cekinčkov in le to bi se lahko vložilo v pediatrično kliniko ipd., kjer že kar nekaj časa primanjkuje ena milijarda, ker so 30 ali več porabili za nakupi oklepnih vozil.
Ampak, ne, ne bomo se šli v to debato, le nesmisel teh volitev sem želel prikazati.

The_hammer ::

Predlagam, da počakamo na prvi krog in šele potem ko bo ožji izbor (2 komada) se lahko tule pobijemo. :D Drgač se mi pa zdi Zmaga škoda, da bi šov za president of slovenia, mislim da bi mogu ostat tukaj kjer še lahko malo zapleta stvari,... Ne me razumet narobe, Zmago je prima fant, ampak kot sm rekel dokler lahko dela štrene... Drgač pa M.G. 1 krog all the way. Pole bomo pa vidli,... Prehitrih zaklučkov je bv delat. Aja ste slišali kake kazni so, če se ne držimo pred. molka, 8-O


Lp
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W

Izi ::

Volilnega molka ni več. Sedaj lahko kakšno rečemo :D
Glasovi se že preštevajo.
Da ne bomo preveč ugibali je tukaj direkten prenos preštevanja: http://volitve.gov.si/vp2007/rezultati/rezultati_slo.html
Po 4% preštetih glasov Türk malo vodi, Gaspari in Peterle pa sta mu tesno za petami in čisto skupaj.
Zelo napeta dirka :D

Po 6% dirke je Peterle močno pospešil in za las prevzel vodstvo tik pred Türkom, Gaspari zaostaja za slab procent. Rabimo komentatorja kot pri F1 >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

mtosev ::

YESSS Jelincica ne bo v drugem krogu. JUHU :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

T0RN4D0 ::

jelinčič bi mogu zmagat =)

Samsung06 ::

Mene pa zanima, kje se da v živo spremljati najbolj sveže podatke/rezultate, grafe? To mislim predvsem iz tistega središča kjer pop tv in rtvslo dobivajo podatke. A obstaja kaka stran?

Izi ::

mtosev, ne veseli se prehitro, do milijona je še nekaj ur dirke :D
Na 10% se jim je Plemeniti približal na vsega nekaj procentov.

Samsung06, a ti slabo vidiš ? Saj sem dal link.
POPTV je pa vodil vzporedne volitve ampak tisto ni tako natančno saj so pobrali manj kot 10000 glasov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Karaya 52 ::

O matr, tak blizu pa še ni blo. :D Razlike med RTV in POPTV vzporednimi volitvami pa so po mojem mnenju precej velike! 8-O

Oxford ::

HAHAHAHAHA ....... >:D

Kaj je do******ćki ste obnemeli, kaj??? >:D

Takole izgleda, če so agencije za javnomnenjske raziskave kupljene. >:D

Samsung06 ::

Gaspari bo zdej po desni sel mimo Turka,.. v naslednjem ovinku

@nny ::

Evo, pa imamo reality šov. Poleg žrebanja lota, seveda.:D
Zdaj zdaj se bo začelo baculiranje z glasovnicami iz tujine.
Kmetijo ukinit!:D

Oxford - v silnem navdušenju si sfalil črko č!>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

Karaya 52 ::

Mislim da so prej nesposobne te agencije. Kako lahko pride na VZPOREDNIH volitvah do takšnih odstopanj? :D Mah, vsaj Kimi je prvak.

Ferrari press :D

Longinus ::

uh tesno bo med turkom in gasparijem
Dajmo gaspari stisni mal na plin če pa vseeno nebo dovolj pa gremo pred sodišče.

Lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Samsung06 ::

Zdej bo Gaspari v tem krogu prehitel Turka kr je dobil sveze gume pa mal manj benza.

GG >:D

mgermo ::

Run Gaspari, run!

Karaya 52 ::

Turk požen svojo kamelo! :D

Izi ::

Jaz mislim, da je bolj ali manj konec.
Menda imamo 1.721.786 volivcev in volilo jih je 935.624
Bilo je napeto, Gaspari je za mišji kurac zaostal na tretjem mestu :D

Imeli bomo še en krog in izbirali bomo med Peterletom in Türkom.

Ni pa treba biti kakšen jasnovidec, da ugotovimo, da bo Türk krepko zmagal v drugem krogu, kajti glasovi Gasparija in Plemenitega, bodo šli v večini k Türku. Tako je moje mnenje :D

T0RN4D0 ::

In prav je tako :)

@nny ::

Türk povečuje prednost! Ni videti, da bo Gaspariju uspelo. Razlika je cca. 30008-O glasov, kar je tolk ko pljunek v morje!
V drugem krogu pa pričakujem, da bo šlo prav tako tesno.

dzinks63 ::

:)) Moje mnenje je pa malo drugačno . Gasparijevi , Jeličičevi in ostali glasovi , pa tudi glasovi tistih ,ki sedaj niso šli na volitve, se bodo razpršili na obe strani , nekateri pa celo ne bodo šli drugič volit in mislim, da bo drugi krog izjemno tesen.

Karaya 52 ::

Jih poznam par ki niso šli na volitve ker so vedeli da bo v prvem krogu zmagal Peterle. Ti volilci se bodo gotovo mobilizirali sedaj.

T0RN4D0 ::

Jst pa poznam par ljudi ki v prvem krogu niso volil, v drugem bojo pa volil proti peterletu... :)

Karaya 52 ::

Js sm pa vedno mislil da se glasuje ZA nekoga ne proti. 0:) Čustva na stran. ;)

Izi ::

Gaspari je zaostal kar za okoli 4000 glasov tako, da mu tudi pritožba na sodišču ne more več pomagati.

dzinks63, zakaj bi kdo izmed 20%, ki so volili Jelinčiča sedaj volil Peterleta. To sta dva popolnoma različna nasprotna pola.
Volilec ne bo šel iz ene skrajnosti v drugo. Jelinčič je ena skrajnost, Peterle je druga skrajnost, Türk in Gaspari pa sta nekje na sredini in volijo ju podobni volilci, ki niso za kakšne pretresljive spremembe.
Lahko mi verjameš, da so vsi volilci Jelinčiča močno proti Peterletu. Gaspariju je pa močno bližje Türk, kot pa Peterle, ki je na drugi strani skrajnosti od Jelinčiča.
Jaz si upam napovedati, da bodo šli vsi ti Glasovi k Türku.

Ne smemo pa pozabiti, da polovica volivcev sploh ni volila in ti glasovi pa se bodo razpršili na obe strani, če se bo komu od teh sploh ljubilo iti na volitve, polovica ljudi je vedno ovc, ki jim je tako ali tako vseeno kdo bo predsednik.
Torej ima matematično in logično gledano Türk precej večje možnosti za zmago.

Karaya 52 ::

Izi, motiš se v delu kjer trdiš da bodo vsi Jelinčičevi volilci proti Peterletu. Kaj so pripadniki raznih strank volili je znano, podatki so bili objavljeni pred uro, Jelinčič vedno pobere desne in leve glasove ker je pač populist.

T0RN4D0 ::

Izi je kr dobro opisal situacijo...

Master D, voliš lahko tudi proti nekom v drugem krogu... Ker se še ni vedlo kdo bo poleg petrleta pršu v drugi krog se lahko že v naprej odločiš da boš volil proti njem. Ne bi se pa mogu prejšn tedn odolčt da boš v drugem krogu volu za Gasparija recimo :)

krneki0001 ::

Nisem šel na volitve, ker sem vedel, da bo v prvem krogu peterle prvi in da bo drugi krog.
Drugi krog pa grem na volitve in volim proti peterletu.

Izi ::

Jelinčič vedno pobere desne in leve glasove

Popolnoma drži, ampak ta delitev na desno in levo je premalo definirana, ker v politiki je precej več popolnoma nasprotnih polov kot pa samo dva.

Cerkev je desna, komunisti so levi, do tukaj vse v redu. Potem imamo pa Nacionaliste, ki so tudi desni.
Cerkev in Nacionalisti so si hudo različni in se verjetno ne razumejo najbolje, pa so oboji na desni, tako, da ta delitev na desne in leve zame ni ravno zadovoljiva.

@nny ::

Pričakovati je, da bosta oba, Peterle in Türk udarila bolj ostro kampanijo. Jelinčiču se je oster jezik (o vsebini tukaj ne bi) odlično obrestoval.

Vsakršne matematične in logične predpostavke pa do 11. novembra ne bodo zdržale. Tudi raziskave javnega mnenja ne. Politika je pogosto iracionalna zadeva. Odločala bo do sedaj neopredeljena manjšina, ki bo prišla na volitve.

Glasovanje PROTI nekomu in ne ZA nekoga?:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

jype ::

@nny> Glasovanje PROTI nekomu in ne ZA nekoga?

Povsem legitimna reč - če imaš na voljo kandidata, do katerega programa si indiferenten ter kandidata s programom, ki je v popolnem nasprotju s tvojimi načeli, je seveda tvoj glas vedno glas zoper kandidata, ki ti ne ustreza.

Tudi jaz bom verjetno volil zoper kandidata, ki je nad mero dobrega okusa povezan z RKC. Kot politik se mi zdi ustrezen za predsednika: zmeren, zbran, premišljen govorec in predstavnik razmeroma velikega dela ljudstva - odbije me predvsem njegova naklonjenost (na tem mestu bi nemara veljalo uporabiti močnejšo besedo) RKC in desnemu političnemu polu, ki trenutno skupaj intenzivno delata na demontaži državnih institucij, po katerih potrebe bodo seveda zapolnile podružnice RKC. Trenutno me močno skrbi predvsem za šolski sistem.

kitzbrado ::

Pod tole jypeovo izjavo se podpisem se jaz.

luli ::

V prvem krogu sem volil za Jelinčiča. Ne Petrle ne Türk pa ne zaslužita mojih 5 minut, da bi za katerega izmed njih šel ponovno na volitve. Posebej ponosen sem na svoj okoliš (meja med volilno enoto Ptuj involilno enoto Maribor), da so volili proti trem mušketirjem.

Zgleda, da je desnica premalo pref.. RTV, saj je zdaj tam stanje tako, da so eni za levoroke, drugi pa za farške. Zgleda, da bo mogo zadevo čez leto dni urediti Plemeniti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

dzinks63 ::

:)) Je pa zanimivo, da se ljudje lahko opredelijo za dva tako zelo različna programa , pola če hočete. Zakaj je tako , nevem, koliko je raznoraznih vzrokov, da pride do različnih formulacij in interesov. Tako da vsa ta nepisana morala ima vedno dva konca. Ljudje smo res čudna bitja, rekel bi, da če je nekaj kot prav , da se bodo vsi zavzemali za to. Samo se vedno najdejo različni interesi na vseh področjih, nikoli niso vsi za isti prav in zgleda, da je to ena izmed človeških lastnosti. Je pa potem na kandidatih in medijih da ljudi prepričujejo v svoj prav, in kdor je v tem uspešnejši , ta seveda zmaga.

imagodei ::

gruntfurmich@ jst pa se izselim če ne bo jelinčič izvoljen za predsednika in njegova stranka kot najmočnejša na naslednjih parlamentarnih volitvah

Imaš že izbrano kakšno lokacijo? Kam se seliš? In predvsem kdaj? >:D
- Hoc est qui sumus -

jype ::

A boš lulija vzel s seboj? Če je treba lahko častim njegovo nepovratno vozovnico.

Tody ::

Očitno bomo mel drugi krog šele čez slabo leto :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jelinčič za predsednika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
516022 (3888) madmitch
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037198 (5759) Eschelon
»

Novi predsednik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1869994 (7983) Thomas

Več podobnih tem