» »

Nov telefonski priključek brez kopanja?!

Nov telefonski priključek brez kopanja?!

jerry2000 ::

Zanima me, ali lahko Telekom napelje nov telefonski priključej brez prekopavanja v hišo, ki že ima telefonski priključek? V omarici so 4 žile, 2 sta polni (obstoječi priključek), dve pa visita "v zraku". Ali lahko po obstoječih 2 pripelje nov priključek ki ni ISDN, ali tega ne delajo, če bi katera stranka potrebovala ISND in so potrebne 4 žice.

Na Telekomu tega ne povedo (telefonistka tega pač ne ve).

Hvala

Jerry
Jerry and Tom

kajzer ::

Če so do tebe 2 parici (4 žice) lahko do tebe pripelja 2 številki - bodisi so to 2 analogni ali 2 digitalni (ISDN).

jerry2000 ::

Hvala. Sem pa vedno mislil da ISDN potrebuje 4 žice...

Ja ne vem, v omarico gre en kabel ki ima 4 žice. 2 sta prosti, 2 pa spojeni in potem napeljani naprej v hišo... Je to standardno, da so se v stanovanjske hiše napeljevale 4 žice?

Torej ta nov priključek ne bo nič boljši kot stari, ali je vse odvisno kako bodo naprej priključili?
Jerry and Tom

kajzer ::

Lahko dobiš še eno analogno številko po tisti prosti parici ali ti pa to analogno številko ki jo imaš sedaj zamenjajo za ISDN in seveda dodajo še eno v paru. Analogni telefon potrebuje 1 parico (2 žici), digitalni pa 2 parici (4 žice) pa ni pomembno ali je na teh 2 paricah 1 digitalna tel. št. ali dve. Tako da v bistvu je vseeno...do tebe lahko pripeljajo 2 telefonski številki ali so to 2 analogni ali 2 digitalni je pa tvoja odločitev.

kajzer ::

Da se pa na en način še rešiti, to je pa UK0 linija. Ta linija potrebuje na koncu pred dvema digitalnima telefonoma (ali enem) NTBA vmesnik. Tako je pa možno po tisti tvoji prosti parici spraviti še 2 digitalne številke.

jerry2000 ::

Aha 2 žici ena številka.

Jaz sem naročil še eno številko zato, ker sem upal, da bo šla do centrale po kaj boljši parici. Moja parica zelo nagaja pri internetu in sem upal, da bo druga kaj boljša. Če imam pa 1 ISND imam lahko en internet priključek. Na 2 PSTN imam pa lahko dva različna ponudnika interneta, ali ni tako?
Jerry and Tom

dolenska ::

ne moreš met na obeh paricah adsl ali vdsl, ker se motjo in neb nč delalo. zdj če maš eno parico samo za telefon in na drugi tudi intenet je kul.

Matko ::

e moreš met na obeh paricah adsl ali vdsl, ker se motjo in neb nč delalo.


neumnost.

a potemtakem ima lahko v bloku iinternet le en naročnik?

jerry2000 ::

Točno to sem hotel napisati, zakaj ne bi mogel imeti na obeh paricah internet? V bistvu bom imel na obeh internet, potem bom pa odjavil eno številko. Temu se reče tveganje za 88 EURO, da bo na drugi parici kaj bolje.
Jerry and Tom

Senitel ::

Sploh pa tudi ISDN se s centralo povezuje še vedno preko ene same parice, dve paritci (štiri žice) gredo samo od NT-ja do telefonskih aparatov!
Če imaš 2 parici imaš načeloma lahko dva telefonska priključka (ISDN in PSTN, 2x PSTN, 2x ISDN) in če dve parici imaš lahko tudi dva xDSL priključka... In ob tem upaš, da bo nov xDSL priključek kaj boljši kot ta, ki ga imaš sedaj.
Realno pa je pomojem povsem brez veze, da se spuščaš v kaj takega. Prvo kot prvo tudi, če imaš 2 parici, ni niti približno nujno, da je tudi do omarice še kakšna parica prosta. Drugo pa večina motenj nastane v šopih, kjer je recimo po 80 in več paric v kablu in v spojih. Če to ni tvoj problem in nisi zraven kakšnega ogromnega vira naključnih napak (ala radijski oddajnik), potem je tvoja težava v oddaljenosti ali pa kvaliteti (debelini) kabla.
Če upaš, da ti bojo nov priključek speljal preko manj obremenjenega kabla (kar je dosti neverjetno da obstaja), boš razočaran. Mislim saj Telekom je dejansko en trop opic, ki čakajo na penzijo in jim je kvaliteta tvojega DSL priključka zadnja briga na tem svetu, ampak vsaj tehnični del osebja se mi zdi da niso take svinje in bi te že preklopili na manj obremenjen kabel, če bi bil na razpolago.

dolenska ::

ja če so obe parice v isti četvorki se zelllooo motijo in dejansko dva xdsl-ja ne delujeta.
ker imaš ti do hiše eno četvorko to pomeni dve parice se potlej zelo motijo med sabo.
prosim ne prodajat buč če ne veste kakšne težave so s kabli.
do bloka pride kabel z vsaj 40paricami ali 20 četvorkami in tam ts vedno pazi da te ne da v isto četvorko z že obstoječo adsl ali vdsl povezavo.
če je v isti ali v sosednji četvorki vdsl okoli tvoje parice, ti pa imaš adsl, vdsl ne bo deloval oz. bo zadeva zelo slabo delala. zato pa se večkrat zgodu da v urbanih naseljih začne kar naenkrat padat dol linija vsem sosedom. težava velikokrat ni v slabih stikih ampak v tem da se je v kablu nagnetilo toliko adsl-jev in vdsl-jev, da se motijo med sabo. hitrost s katero se modem poveže se pa zmanjša.

velikokrat je pa do blokov speljanih samo nekaj četvork in je potlej cel blok na pcm-u. tega je zelo veliko in vem za kar nekaj blokov, ki so v neposredni bližini pošte in central, pa ne morejo imeti xdsl-ja.

senitel got point

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenska ()

jerry2000 ::

Nov priključek bo imel SIOL internet, zato sumim, da mi bodo dali boljšo parico :-) Zdaj ne vem, ali bodo uporabili obe obstoječi, ali bodo kopali novo... Malo sem samo vas vprašal kakšne so opcije, ker sta dve žici še frej.

Problem je po mojem samo z mojo obstoječo parico, sosed ima v redu internet. Mi pa nočejo popraviti ker nisem na Siolu, ampak konkurenci. Nočejo, ali ne morejo, kaj vem. Če dobim še en priključek vsaj lahko primerjam in končno ugotovim, kdo ga "ser...", ali Telekom, ali ponudnik. Zdaj pa če preko četvorčka ne gresta 2 ADSL-a potem bodo pa očitno kopali :-(
Jerry and Tom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetni dostop brez Telekoma

Oddelek: Omrežja in internet
122400 (1957) jurre
»

UTP kabel, 4 žice za mrežo, 4 so odveč, se jih da uporabiti za ISDN ?

Oddelek: Omrežja in internet
144895 (4547) Boeing
»

hišni omrežje preko telefona

Oddelek: Omrežja in internet
131023 (824) Lincolin
»

UTP s samo 2 paricami ??

Oddelek: Strojna oprema
342357 (1865) Tomay
»

pomoc pri povezavi

Oddelek: Omrežja in internet
161780 (1660) f|ction

Več podobnih tem