» »

Asus eee PC

Asus eee PC

««
12 / 55
»»

bakki ::

Ojla!


Moram se pohvalit, da sem uspešno vgradil USB hub, Bluetooth vmesnik in 8GB ključek. In vse deluje, iz prve :), brez lotanja po EEEju.

Na poti do mene pa je še Touch screen. Pričakujem ga naslednji teden.


Obvestim o uspehu!!


Lp, B!

zee ::

bravo!
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gmahnic ::

bakki
kaj lahko mal opišeš tud slikovno kako si izvedel priklop na camer konektor?

Gas

runkl ::

Problem je v tem, da osebki kot je cortez smetijo po forumu in ne dajejo prav nobenih koristnih informacij. Veš kaj cortez, ne vem če si že slišal, ampak v linuxu niso problem številne distribucije, ampak kar korporacije same, ki ne dajo info o strojni opremi, da bi lahko razvijalci sami napisali gonilnike, ki se seveda nahajajo v jedru samem ali njegovih modulih. To ima linux mnogo bolje rešeno od microsofta. Vsak do sedaj napisan gonilnik za linux je čisto enostavno pretvorit za 64bitni sistem, medtem ko windows gonilnik??!*? to pa je že druga zgodba.
Torej problem ni v številu distribucij!!!!!
;(( ;(( ;((

M-man ::

Če koga zanima in recimo še ni našel, so tukaj navodila, kako z USB ključa naložiti Windows OS na eee.

Zadeva preizkušeno deluje.:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Majstoreee ::

Jaz pa imam eno vprasanje, no v bistvu kar dve...

Vceraj sem kupil EEE-ja. Vse lepo in prav (zadevca je super!!), opazil sem le (seveda po nakupu, mamu jim!), da tipkovnica v levem zgornjem kotu prav nemarno "poka". Ocitno je cca. 1-2mm dvignjena nad podlago/vezje pod njo in pri vsakem pritisku tipke ESC (in okoliskih tipk) zaradi tega lufta "klikne" (ko se pritisne na vezje pod njo) - v bistvu izgleda, kot da tipkovnica v levem zgornjem kotu ni dobro zataknjena v ohisje. Precej neprijetno predvsem ob hitrem pritiskanju ESC ali katere druge tipke tam blizu, ne samo zaradi klikanja, ampak tudi zaradi podajanja tipkovnice. Ali je to nek standarden feature EEE-jev? Prenosnik je sicer res stal le 300€, samo po mojem se tudi za €300 kaj takega ne bi smelo dogajati. Skrbi me predvsem to, ker je tako ze takoj po nakupu, se pravi ob niti 1h uporabe... Ali ima kdo od vas podoben problem oz. ste kaj podobnega opazili tudi pri vaših/drugih EEE-jih? Če ne, bom šel direkt zamenjat, če pa je to nekaj dokaj standardnega, pa tudi ne bi rad težil v trgovini, pol se bo pa izkazalo, da je pri čisto vseh EEE-jih enako! Torej - a je to normalno al so tipkovnice na vaših EEE-jih v vseh kotih trdno zataknjene v ohišje in se ob pritisku ne podajajo?

Pa še to - prodajalec je trdil, da so EEE-ji verzija 7B. Sem pogledal demo primerek in je res bil 7B. Ta, ki sem ga prinesel domov, je pa 7C. Iskal po netu (tudi po slo-tech-u), pa nisem našel kakih pametnih informacij, na nekaj straneh je celo narobe napisano, da je baterija le 4400 in ne 5200 mAh. A mi lahko kdo samo na hitro pove, kaj sem z verzijo 7C izgubil/pridobil?

Hvala, M

Mr_Globus ::

Razlika v bateriji je samo med Surf in navadnim modelom.

bakki ::

Najprej hvala za pohvale...


Kabel za priklop na konektor kamere (in nazaj na kamero) sem našel v odsluženem ASUS prenosniku. Ostalo pa je samo malo logičnega razmišljanja in lotanja po USB hubu.

Ker se je BIOS povrnil na default nastavitve (tega nisem vedel), mi najprej ni delalo. Seveda sem vse ponovno razstavil, vklopil ko je bila osnovna plošča zunaj, izmeril napetost na hubu - nič ;( WTF?? Se spomnim na BIOS, omogočim kamero in ... :D :D :D usta do ušes 8-).

Slike nima smisla kazat, ker je vse na eeeuser.com. Malo se potrudite. Problem je bil edino kam dat nov konektor za kamero!?! Pod tipkovnico ne gre, luknje v plošči pod tipkovnico so dimenzionirane samo za originalne konektorje. Nasvet: čisto levo zgoraj v nosilcu zaslona je več kot preveč prostora.


To je to. Še enkrat: Težavo z nabavo konektorja sem na srečo elegantno rešil - hvala odsluženemu ASUS-u.

Komaj čakam Touch screen...:)


Lp, Bakki

Majstoreee ::

Ja, to se je tud meni zdelo... A je kaj drugega??

tnx

PrimozR ::

Prve verzije so IIRC imele miniPCI konektor, ki ga zdaj ni več. ne vem pa če je to razlika med B in C.

Majstoreee ::

A lahko še kdo komentira tipkovnico? Po eni strani me jezi, da je tako cheap, po drugi pa ne bi rad težil prodajalcem, kakšen krš so mi prodali, če so vse take! Danke schön!

bluefish ::

garancija, stvarna napaka,... Če nisi opazil podobnega problema na razstavljenih računalnikih, potem ga tudi tukaj ne bi smelo biti.

OrkAA ::

Majstoreee: jaz na svojem nimam takega problema, tako da ga lahko probaš nesti nazaj. Sam mam občutek, da te ne bodo ravno resno jemali :) Kaj pa vem...

McKacon ::

Zdravo!

mene pa zanima kje bi lahko preikusil oz si ogledal ta model prenosnika... saj bi rad videl ce je vreden toliko denarja in ce mi bo odgovarjal glede velikosti (moji prsti so kar veliki:D), sprasujem pa zato ker me mika da bi ga kupil:D

kaksen stavek osebnih izusnenj tudi zazelen:D





Hvala za pomoc, Urh

Zheegec ::

Praktično vsak Big Bang ga ima vsaj v vitrini, če že nimajo prižganega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

runkl ::

Tipke so majhne, moji prsti pa veliki. Kar malo moti. Po moje se vsega hudega navadiš.

Majstoreee ::

Asusa nesel nazaj v Big Banga, kjer so me vzeli zelo resno (prav presenecen) in EEE-ja zamenjali brez kompliciranja. V bistvu sem bil brez besed (tud sami priznali, da je nekaj s tipkovnico narobe). Prijetno presenecen, top-class after-sales service, ni kaj

daltonix ::

Včeraj sem v BB-ju vidu 1,8 palčni microdisk. Ful majhna zadevica, stane pa 55€ za 20GB verzijo. Res je da je cena velika glede na kapaciteto, ampak, zadeva je res majhna. 9 cm x 5,7 cm
Pa še nekaj - cenejša je kot na AMAZON-u. ( v nemčiji naj bi bila 76€)
LINK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: daltonix ()

kmetek ::

če ti ne bi vzeli majstoreee bi pa pluval po njih a ne :\

ma7ija ::

Zdravo, sem kupil eee pc pa imam problem pri wifi povezavi, ²pending connection² , se noce povezat!
Ima kdo podoben problem?

Naslednje, alt gr tipka ne dela? ne najdem tipke, ki bi sprozila crke, ki so v ozadju..
Prosim za odgovor! Hvala!

kmetek ::

Comshop jih je sedaj dobil....

SumAm ::

dobil Eeeja tudi jaz :) moram priznati, da me je navdušil, ko sem bral tukajšnje poste, zato preverite vtise tukaj.

Kako ga overclockati na 900 mhz pa tukaj. :D

NiKoLeVsKi ::

Če bi kdo bil zainteresiran za nakup touch screen panela za eee-ja naj mi pošlje mail na: nikolevski@gmail.com

kmetek ::

Sama inštalacija traja kar dolgo (približno eno uro z vsemi gonilniki), saj SSD diski niso tako hitro kot standardni HDD diski.

LMAO!!!!!!!!

SumAm ::

Pa tudi zaradi počasnega procesorja, če smo čisto pošteni :)

deleted ::

Pozdravljeni,
zanima me, kje bi dotičnega prenosnika (4G model) trenutno dobil najceneje?

bluefish ::

deleted ::

Ja, vem da je konstantna cena v Sloveniji 300€(±2€). Kaj pa tujina? Kje bi se splačalo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: deleted ()

ma7ija ::

kaj bi bil nekdo tako dober in poskusil pritisniti č ć ž đ tipke na tipkovnici in mi povedal kako se to naredi? je moja tipkovnica na eee-ju pokvarjena?
Hvaaaaala!:O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ma7ija ()

kmetek ::

deleted: NE, SLO najceneje.

deleted ::

Aha, hvala. Kolikor sem videl je povsod v EU isto. Zanima me še, če se in kdaj se obetajo kakšne pocenitve?

krho ::

A ni dovolj poceni?

Sicer sam čakam jesen na EEEja, s po možnosti s Silverthorne procesorjem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

deleted ::

Jah, a če dovol poceni. Glede na to, da je komaj pred kratkim prišel ven, bi bilo pričakovati, da bodo cene sčasoma padle. Vedno so stvari na začetku, ko pridejo v prodajo dražje in čez čas cene padejo. Mene zanima ravno to.

mcemic ::

Jst mam še dva problema z asusom pa me zanima, če se še komu to dogaja. Prvi problem je da se mi youtube filmčki zatikajo, tko vsake 5 sekund se mal zatakne. Mam pa naložen Windows XP pro Lite verzija, 1GB rama. Drug problem pa je v zaslonu: na belem ozadju se vidijo rahlo svetlejši "madeži" na dveh mestih, ugotovil sem, da je to, ker od zadaj nekaj pritiska na lcd. Če zadaj na zaslon pritisnem s prstom se tam vidi še dodatni "madež". Zanima me, če bi bilo to vredno poslati na servis, da mi popravijo pod garancijo?

Heavy ::

Jaz imam tudi vprašanje:

Danes dobil EEE PC in kmalu izgubim živce nad Linuxom. Torej sledi nameščanje Windowsev XP. Uporabim USB disk, katerega sem namestil star CDrom pogon. Nato formatiram in ustvarim NTFS particijo. Windowse mi nato namesti, ko pa pride do točke, da resetiram EEE med namestitvijo (ko samo reboota) mi napiše NTLDR is missing, press any kay to restart. Kaj delam narobe?

zee ::

ze vsaj 1000x odgovorjeno: med instalacijo XPjev moras pobrisati _VSE_ particije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Heavy ::

zee; tudi ono, ki piše da je bios?

Heavy ::

Se opravičujem, sedaj sem pogledal nazaj in našel odgovor. Zmedlo me je, ker sem po forumu od EEE PC gledal, pa so opisali čisto drugačni postopek za inštalacijo (zahteva najmanj SP2).

zee ::

SP2 tako ali tako moras imeti namescen ze zaradi varnosti drugih uporabnikov interneta. na travnikih imas vse polno CDjev z ze vgrajenim SP2.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Heavy ::

Samo še to vprašam; Ko sem inštaliral Windowse sem imel ločljivost na 800*480, potem sem priklopil na zunanji monitori n ločljivost nastavil na 800*600. Težava je zdaj v tem, da nikakor nemorem spraviti namizja na nativno ločljivost. Neprestano kaže, da imam 800*600 (nemorem je spreminjat) ter moram scrolati po zaslonu. Ima kdo mogoče kakšno idejo?

aljazh ::

Restart ne pomaga?

Heavy ::

Ne, bom poiskusil nanovo gonilnike za grafično inštalirat. Potem poročam.

OrkAA ::

desni klik na ekran > properties > settings > advanced > adapter > list all modes

zdej pa tu izberi 800x480

Heavy ::

Edina možnost je bila 800*600. Na novo sem namestil gonilnik, zdaj pa lahko imam v nativni ločljivosti (pa pravijo, da ima ATI slabe gonilnike, kaj šele Intel).>:D

kulSMS ::

Blond ::

kdaj pridejo beli v trgovine ???
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami

Majstoreee ::

kmetek: nick imaš primeren razmišljanju...

v big bangu so bili fer in niso komplicirali (pa bi lahko, čeprav sem prepričan, da je tipkovnica bila defektna - kar so tudi sami priznali). presenečen pa sem bil zato, ker sem res pričakoval, da bodo problemi, sploh ker sem bil že zraven, ko je nekdo drug hotel zamenjati notebooka zaradi (precej huje defektne) tipkovnice v znani MB trgovini, pa se mu prodajalec tolko da ni smejal v obraz... No, na koncu so pri uvozniku notebook takoj zamenjali, kolega pa je naslednjic 10 laptopov za firmo pač kupil pri nekom drugem - tržna logika in zdrava konkurenca, a ne?

hvala vsem za feedback

bde ::

Pozdravljeni

Lepo bi prosil nekoga, ki je uspešno naložil XP-je, če bi to storil tudi na mojem Asusu, seveda proti plačilu.

Lahko me pokliče na tel. 030/362-153

Lp Dejan

Zheegec ::

Majstoreee; To je zelo odvisno od trgovine do trgovine, oz od prodajalca do prodajalca... Kar posploševati se pač ne more 8-)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PrimozR ::

bde še napiši v katerem delu slovenije stanuješ, da te ne bo folk za brezveze klicaru. ker čez pol Slovenije dvomim da se bo dalo komu vozit zarad enih XPjev :)
««
12 / 55
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22819282 (11900) Kleemen
»

Nakup Netbook-a

Oddelek: Kaj kupiti
254838 (3890) __Devil__
»

Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
928731 (6689) MKC00
»

Kateri NetBook (SSD, 9"+...)

Oddelek: Kaj kupiti
374001 (2864) antonija
»

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Oddelek: Novice / Procesorji
349938 (6211) grmek

Več podobnih tem