» »

speedfan vprašanje

speedfan vprašanje

Alirio ::

Zdravo.

Zanima me ali se vam zdijo te temperature normalne? Mal nizke se mi zdijo pa sklepam da je neki narobe. Komponente mate v podpisu.

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img135...



Aja pa a kdo slucajno ve kaj je tisti AUX pa ambient?


lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

Alirio ::

eh... prej sm malce zamocu s linkom :)

Click clock
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

mrTwelveTrees ::

tiste dve temperature enostavno ignoriraj ker so "fejk" ... oz. ti kaže nekaj kar ni res, vse ostalo je ok

Alirio ::

hvala. Ko smo pa ze ravno pri temu. Sedaj imam v comp 2x120mm ventilatorja sam sta res zelo glasna. V kratkem jih nameravam zamenjati s 2 drugimi 120mm stvarcami istocasno pa bi rad kupil se eno 80mm hladilo :) Mi kdo lahko predlaga kateri izmed 120mm in 80mm so dobri in tihi? Rad bi cim vec lastnih izkusen z njimi tako da sem lahko do dobra preprican.

najlepsa hvala

lp
Asus P5K, Intel 2 Duo E6750 2.66MHz, NV8800 GT EVGA Overclocked, Geil 2x1GB Kit

kixs ::

Kupi si Zalman ZM-F3 12cm ventilator, ki se vrti z cca 2000 obrati. Poleg imas nastavek za zmanjsanje obratov za polovico. Ce ti je potem premalo, si nabavi recimo en Zalman Fan Mate 2 s katerim lahko rocno natancno kontroliras obrate ventilatorja s krmilnikom, ki ga speljes izven ohisja in nalimas na stranico.

V svoji skatli pa imam takole.

Na procesorskem hladilniku Thermaltake BigTyphoon sem zamenjal ventilator s tem Zalmanom, ker se je tisti v originalu vrtel z okoli 1400 obrati. Kar je sicer cisto dovolj, vendar ob vecjem navitju procesorja pa ne. Tega kontroliram preko BIOS-a glede na temperaturo procesorja. Ko je pod 50stC ima 1000 obratov, nad 50 gre na 1400, nad 60 pa na 1600, nad 65 pa na full - 1800 obratov. To se redkokdaj zgodi -recimo pri testiranju - Prime95 in podobni programi. Pri igrah je vedno pod 60stC.

Potem sem zamenjal tudi Tt 12cm, ki piha iz ohisja z enakim Zalmanom in dodal vmes prej omenjeni regulator. V normalnih pogojih se vrti z cca 1200 obrati - skoraj neslisno in lepo ventilira notranjost, skupaj s sestimi diski. Ce grem igrat ali kaj podobnega, pa rocno povecam obrate. Avtomatika ne deluje, ker moja plata podpira spremembo hitrostji samo na CPU ventilatorju - potem seveda tega regulatorja ne bi rabil.

Morda bi moral tega in CPU vent. povezat skupaj ;)

V glavnem sem zdaj zelo zadovoljen. Ko je sistem normalno obremenjen, je zelo tih, ko pa igras pa itak ne slisis ventilatorjev, ki tudi na full speedu niso zelo glasni, a vseeno :P

PS:
Ti ze imas glasna (hitra) ventilatorja, torej samo kupi tisti regulator in si zmagal :D

Aja, vse to dobis pri Malcomuza ugodne denarce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

bate ::

Osebno mi tile programi tipa speedfan niso preveč všeč, ker moraš bit že res majster da jih znaš uporabljat. Kažejo že preveč reči in pol ne veš kaj je kaj. Tiste reči k jih maš tam napisane, speed, temeprature in vrtljaje so sam imena, če se boš tam v configure mal igral boš videl da jim lahk daš ime tud francka. Bistvo je katere senzorje prirediš tem imenom in kako se to meri, offseti, multiplierji ...
Čist po logiki je par stvari nepravilnih na screenu, ki si ga dal. Recimo. če je ambient ne more bit toplejši kot sistem. Nobena reč, niti AUX ne more met 119°C in da sta jedri hladnejši kot procesor je tud sumljivo. Tko da edino temperaturi diska, sistema in recimo procesorja bi jaz verjel.
Vzemi kak drug program, recimo everest, pa mal primerjaj, saj vidim da core temp že imaš, pa si še kakšnega naloži. Omenjeni Everest sem jaz uporabljal za referenco(mi je pravo temperaturo kazal še ko je bla v biosu napačna) in potem offsete v speedfanu štimal, pol pa lahk tud ventilatorje naštimaš glede na to.
Še to bi te vprašal, zakaj rabiš 3 ventilatorje za en e6750 in 8800gt, misliš zelo navijat?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Hladilnik za AMD (pasivno hlajenje) ?

Oddelek: Kaj kupiti
5937 (861) cortez
»

sleve vs. bale bearing

Oddelek: Strojna oprema
342145 (1384) iro
»

Kompatiblinost ventilatorja in matične plošče - DA ali NE?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51152 (1090) andrejkorl
»

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
163923 (3328) wuky
»

Hladilnik Zalman CNPS6000 AlCu OEM

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101291 (1204) Jan987

Več podobnih tem