» »

IR Controller

IR Controller

francka45 ::

Pozdravljeni,

izdelal sem si ta (link) infrardeči sprejemnik.
Naložil sem tudi WinLirc. Sedaj je pa težava v tem da napetost na IR senzorju je in če proti njem usmerim recimo tv dalinec in kaj pritisnem, se napetost na senzorju zniža, torej predvidevam da zadeva deluje. A le dokler ne zaženem WinLirc-a. Ko ga zaženem, napetost pade an 0v.
V čem je problem?

Lp

Azrael ::

Še nekaj drugih vezav.

Zakaj ne dela je več možnosti

- narobe priklopljeno na COM port (si gledal pravilno razpored pinov?)
- narobe priklopljen IR senzor (oblika večine je enaka, razporedi priključkov pa ne, poišči pdf za uporabljenega in preveri)
- COM port na prenosniku ali USB/COM pretvornik? = prenizka napetost na COM portu (pomeri napetost na vhodu v 78L05, če je manj kot 7V, imaš problem)
- nekaj skurjeno
- SW problem, naloži Girder.

Ampak IMO je problem v HW. Namreč že to, da se napajalna napetost senzorja spreminja, ko senzor zazna signal, nakazuje, da nekaj ne štima v vezavi
Nekoč je bil Slo-tech.

francka45 ::

sicer sedaj že sprobavam drugo vezavo, a vseeno..
vezava bi morala biti pravilna. vse sem preveril vsaj 5krat. senzor bi tudi moral biti pravilno priklopljen kajti datasheet le-tega imam in v njem je označeno katera nogica je katera. port je na navadnem pc-ju, skurjeno pa upam da ni nič. bom pa poizkusil tudi Girder in upal na najboljše.

Hvala,
Lp

francka45 ::

sedaj sem sprobal že prej omenjeno vezavo, to na tej strani , in še različico te zadnje s povezanima nogama 1 ter 3 na konektorju.
sprobal sem girder ter winlirc in še vedno z nobenim ne deluje nič.
kaj mi je storiti?:|

edit; sedaj sem ugotovil tudi da imam naenkrat na com-portu negativno napetost -12 in ne +12v kot bi si človek želel. razlaga?

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Kolikšna napetost je na zener diodi in C1? Če je ~0.6V je dioda obrnena narobe. Ta napetost mora biti 5V ali malo več. Pin pri obročku na zener diodi mora biti priklopljen na stik R1, RTS in CTS COM porta in VSS IR senzorja.

Za verzijo z regulatorjem 78L05 mora biti napetost na vhodu (IN) v 78L05 nad 7V in na izhodu (OUT) 5V.

Če so napetosti kljub pravilno priklopljenim elementom prenizke, odklopi senzor (vsaj 2 pina!). So takrat napetosti v redu? V tem primeru lahko sumiš okvarjen senzor.

Si priklop na konektorju razporedil glede na označene cifre na konektorju?

Če tu ni najti napake, je nekaj s COM portom.

Je COM port omogočen v BIOSu, pravilno prepoznan v OS in praviln priklopljen (za primere, ko je na matično ploščo/kartico vtičnica priklopljena preko kabla)? Preveri v BIOSu kolikšna je napetost -12V. Če je ni aali je prenizka = def. napajalnik.

Imaš možnost na ta COM port priklopiti kak modem, serijsko miško ali kaj v tem stilu (npr UPS z RS 232), tako, da preveriš, če port in OS resnično delujejo pravilno ali vsaj IR sprejemnik priklopiti na drug PC?
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael ::

Napetosti RS 232 protokola so +3 do +25V (logična 0) in -3 do -25V logična 1). (merjeno proti masi). Na PCju imaš tako ti dve napetosti nekoliko manjše od + in -12V. Stanje se menja odvisno od nastavitev programske opreme.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popolni IR sprejemnik

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
206513 (5182) TheHijacker
»

IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517131 (6098) sidd
»

IR sprejemnik in daljinec

Oddelek: Programska oprema
141453 (1108) msmiha
»

IR sprejemnik!!!

Oddelek: Strojna oprema
332362 (1870) msmiha
»

Daljinec za ručunalnik

Oddelek: Strojna oprema
354376 (3342) msmiha

Več podobnih tem