» »

se da deliti printer?

se da deliti printer?

piandura ::

imam Linksys Wireless WRT54GL nanj imam prek ethernet kabla povezan en pc, enega pa wireless, na tistega povezanega z ethernet kablom je priklopljen tudi printer. se da kako ustimat da bom tudi s pcja z wireles povezavo printal? in kako?
hvala

pajanko ::

Na tistem računalniku, kjer imaš prinet ga daj v skupno rabo. Nadzorna plošča, Tiskalniki in Faksi, Desni klik na tiskalnik in Sharing (skupna raba). Določiš ime tiskalnika in OK.

Na prenosniku ista pot, vendar sedaj Dodaj tiskalnik (levi meni). Klikneš next, izbereš drugo možnost in poiščeš tiskalnik. Potem pa še parkrat next.
Pogoj: računalnika moraš imeti v mreži (isti workgroup).

OSA ::

Imam 3 računalnike in ruter Linksys wrt54gs. 2 računalnika sta preko njega povezana s kablom in na njih imam XP. Tretji je prenosnik z Visto in je povezan brezžično. Imam tudi printer EPSON DX4850. Imam ga priklopljenga na (rečimo mu tako) 1.PC ki ima XPje. Z drugega računalnika 2. PC lahko printam brez problema. Preko prenosnika pa nikakor ne morem tiskat.

Naj še enkrat povem da na XPjih ni problema, preko Viste - ko dam najdi nov tiskalnik pa mi ga ne najde. Probal sem že vse živo in sem res ostal brez idej. A je kje na Visti mogoče kaka brezvezna finta... Ponavadi je kaj takega.

Hvala!
lp OSA

ddeben ::

OSA: Ravno zadnjic sem imel isti problem z dodajanjem printerja na visto...pojdi na network and sharing center - tam spodaj imas pa potem opcijo password protected sharing =>>>le ta more bit na off.:)

OSA ::

Ja sem dal tam na off. In zdaj kljub temu, ko dodam printer, mi ga ne zazna.

A moram narediti domače omrežje tudi na visti, tako kot na XPjih? Ker tam za vzpostavitev omrežja na visti ni take možnosti...

Daj mi povej, kaj si ti naredil, da si zrihtal zadevo. Visto uporabljam ene 14 dni, zato mi še marsikaj ni jasno:)

Hvala....
lp OSA

OSA ::

Mogoče si tole spregledal:

Printer imam priklopljen na računalnik, na katerem imam XP, rad bi ga pa dodal preko wirelesa na prenosniku, na katerem je vista.

No, upam da kdo ve, v čem je finta.
lp OSA


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh računalnikov eden Vista drugi XP

Oddelek: Omrežja in internet
265498 (3464) arozma
»

Reševanje povezave s tiskalnikom Vista - XP

Oddelek: Strojna oprema
132045 (1925) nejcek74
»

LAN XP+Ubuntu (PROBLEM!)

Oddelek: Pomoč in nasveti
151500 (1356) bibip
»

Vista °&° Xp

Oddelek: Omrežja in internet
61566 (1268) AntiFriz
»

? printanje in wireless povezava

Oddelek: Omrežja in internet
263256 (2881) Mati

Več podobnih tem