» »

"Fake" baterije za digitalne fotoaparate

"Fake" baterije za digitalne fotoaparate

DimmniBurek ::

Kupujem novo baterijo za svojega Canona G5. Našel sem nekaj neoriginalnih baterij. Ene so noname, druge so znanih firm(GP, Ansmann...) za okrog 20-35€. Nova original Canonova je pa 70-80€.
Ima kdo izkušnje s takimi baterijami? Res delajo kot treba, ali bom čez pol leta spet kupoval nove?
Po drugi strani tudi Canonovih verjetno ne dela Canon.
KLIK1
KLIK2
KLIK3
There Is No Stronger Drug Than Reality

zcetrt ::

Ena od polinkanih je Li-Po. Če me spomin ne vara, so te dokaj zahtevne glede načina polnjenja. Če jih prodajajo za fotoaparate, verjetno da original polnilec ustreza, a vseeno imam nekaj pomislekov.

Lahko pa da so zamočili opis.
4.

DimmniBurek ::

AFAIK so Li-polymer najboljše, ker nimajo spominskega efekta, kar pomeni da jih lahko polniš kadarkoli.
Nekako me najbolj mika tista GP. Ker vseeno ni noname. Lahko piše da ma 6000mAh, samo kaj mi pomaga če bo crknla po 10fotkah
There Is No Stronger Drug Than Reality

atomc ::

Jaz sem pred leti kupil tole baterijo Hahnel , sicer z 1300mAh (star model).Zraven sem kupil še polnilec, ker se mi je original pokvaril.Z baterijo sem zadovoljen.

PacificBlue ::

Izjemno priporočam baterije za polnjenje znamke GP..imel sem jih za Canon A430..in prav res nisem vedel, a fotoaparat pokuri tako malo energije ali so res baterije tako hudimano dobre..in res so dobre..izjemno dolgo zdržijo in tudi po večkratnih polnjenih nisem opazil kakšenga poslabšanja..

krneki0001 ::

Jst uporabljam 8000mA akumulatorje ansmann že par let. Sicer ne za fotoaparat ampak za Maglite baterijo. Polnim jo enkrat na pol leta, vmes je pa stalno v avtu in tudi dossti v uporabi. Do sedaj me ti akumulatorji še niso razočaral.

Jackal ::

Uporabljam enak fotoaparat in sem lani na celjskem sejmu nabavil no-name baterijo na štantu dobratrgovina. Model baterije je BP511, li-ion s kapaciteto 1400mAh (original 1100mAh). S sejemskim popustom me je prišla malenkost pod 20€.

Meril sicer nisem, vendar tako po občutku ta nova baterija zdrži vsaj polovico več časa kot originalna. Žal tako obljubljane kapacitete 2000 ali celo 2500mAh iz takšne baterije za takšno ceno kot je v povezavah, ne boš dobil, ker je enostavno premajhna in (pre)poceni.

Je pa kul, ko imam sedaj vedno pri sebi še rezervno baterijo in kadarkoli mi zmanjka ene, lahko takoj zamenjam in šklocam naprej.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

Pyr0Beast ::

Li-polimer pašejo na obstoječe polnilce za Li-ion. Obratno ni priporočljivo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

OZZY ::

problem pri takih baterijah je njihov izvor. Velika včina te robe prihaja iz kitajske in sem že videl, da je marsiakteri kupec odprl batrijo in notri našel različne proizvajalce celic, kar pomeni, da so jih reciklirali ali uporabili iz starih baterij dobre in jih dali v nove.
zaelo zanimiv proizvajalec je maxxcell....Obljublja neke bajne kapacitete..a vedno napiše do recimo 1700ma...a resničnost je pač drugačna...Sem nabavu od baterijo s tako kapaciteto a je dejansko imela samo 600...Pisanje kapacitet je zelo zavajajoče. Sem pol navbavil preko ebaya še enkrat od drugega proizvajalca, ki je pisal, da ima not sanyo al pa LG celice in stvar je taka kot mora. Tko da malo pazljivosti ne škodi.
Go with the flow.

DimmniBurek ::

Ozzy, se strinjam, samo kako hočeš to vedeti? Piše lahko marsikaj, tudi da so Sanyo celice.
Te so meni dokaj sumljive: KLIK
Li-Polymer so že tako dražje, da so pa še 2500mAh, je pa še bolj čudno za tako ceno... Pa še no-name so.

Al bom vzel GP ali Ansmann, mogoče Hahnell, bomo vidli
There Is No Stronger Drug Than Reality

nx6325 ::

Pozdravljeni.

Za moj digitalc olympus μ-550WP rabim rezervno baterijo tipa LI-42B. Kje jo najceneje dobiti, pa da bo funkcionirala vsaj tako kot ta, ki je bila priložena fotoaparatu ob nakupu. Če malo poguglam najdem marsikaj, tudi pod 20€, vendar ??????
hvala za vsak nasvet.

LP

darkolord ::

nx6325: Kupi eno za 2€ (ja, dva, ne dvajset), pa boš videl, če ti odgovarja - nekatere zdržijo sicer res nekaj manj kot original (nikoli pa ne veš, dolker ne probaš), a tudi v takem primeru pač kupiš 2 ali 3... (pa je še vedno 10x cenej kot ena pri nas)

_sem_ ::

Imam eno od GP za Canon, ampak originalni ni približno enakovredna po zdržljivosti. Poglej na Amazon.co.uk, imaš izbiro originalnih (?), nadomestnih drugih znamk in nadomestnih noname v precejšnjem cenovnem razponu. So v glavnem na "Amazon Marketplace", tj. njihova varianta eBaya za firme. Moraš preverit feedback prodajalca (čeprav ponaredke redko prepoznajo - že en procent pritožb je sumljiv). Za Nikona sem kupil eno "originalno", ki se je izkazala za ponaredek; ampak deluje kot originalna in se mi kljub nategnjenosti ni ljubilo ukvarjat z vračanjem, čeprav bi jo lahko. Sem pa dal pritožbo Amazonu, v roku 1 tedna so jih skinili z Amazona - izgleda da prevarantov na dolgi rok ne prenašajo, pa nisem bil edini, na forumu DPreview je bilo hkrati več pritožb čez njih.

Dr_M ::

Jaz sem za svojega panasonica kupil "eno kilo" razlicnih kitajski baterij. pa jih zdele po 3 letih "pol kile" se vedno dela.
Seveda se pa nikakor ne morejo primerjat z originalom.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

krneki0001 ::

Sam uporabljam ansmanove baterije. Za svetilko maglite imam 3 komade 10.000mAh akumulatorčkov, ki delajo že 4 leta brez problema (polnim enkrat na pol leta). Za fotoaparat imam njihove baterije in brez problema delajo že več kot 2 leti.

Priporočam.

energetik ::

Prisegam na AA NiMH baterije. Za ca 14€ sem v Šparu nabavil že 2 paketa Duracell ~2600 mAh. Imam hitri mikroprocesorski polnilec, ki jih napolni v 1h. Držijo dolgo in imam vedno zamenjavo v torbici. Če crknejo (pozimi veliko slikam na mrazu ~ -10°C), za drobiž nabavim nov komplet. Pa še na izbiro imam kar nekaj firm.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katere polnilne baterije in polnilec

Oddelek: Strojna oprema
215183 (3202) darkolord
»

AA polnilne baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5421752 (19950) Brane2
»

katere baterije za fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5911036 (9687) Pyr0Beast
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556087 (5200) Zdravko

Več podobnih tem