» »

IBM, Dell ali Apple

IBM, Dell ali Apple

izzy12 ::

Dosti je tem o tem kateri prenosnik je dobr itd. Po mojem mnenju so te tri firme najbolj, pa me zanima kaka so vaša mnenja...Že kak mesc se odločam kaj bi bil nasledn smotrn nakup. Po vsej verjetnosti bo nakup izveden v Zda. Pri vsakem je neki za in neki proti. Odloču sm se že skor za mycbook pro, pa bi cena nanesla malo cez 1500€, potem sem gledal IBM t serija in bi pršlo okrog 1300€ medtem ko je R serija približno 950€, dell xps M1530 pa bi prsu okrog 1300€. Za katerega bi se vi odločil?
Pri ibm me zanima kaka je razlika med R in T serijo, ali je samo v teži in v manjših dimenzijah?

Hvala za odgovore...

LP

dbevfat ::

Živjo,

ne morem ti preveč pomagati glede primerjave, ker nisem gledal MacBookov in IBM-ov, si pa ogledujem omenjenega Della, ravno tako ga bom -- če ga bom -- kupil v USA. Poglej recimo najbolj desnega, vzameš boljši procesor in za $1500 (1000€) dobiš hudo žival:
- procesor Intel® Core™ 2 Duo Processor T8300 (2.4GHz/800Mhz FSB, 3MB Cache)
- zaslon LCD AND CAMERA High Resolution, glossy widescreen 15.4 inch LCD(1440x900) & 2MP Camera
- ram 3GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 667MHz (2 Dimms)
- disk 200GB 7200rpm SATA Hard Drive Free Fall Sensor
- grafična 256MB NVIDIA® GeForce® 8600M GT

... z vsemi pritiklinami. Jasno ni primerjave z XPS-i, ki jih dobiš pri nas.

Folk je s tem laptopom zelo zadovoljen (sem malo bral reviewe, mnenja, forume in bloge), redki posamezniki se sicer pritožujejo čez kakšne hude napake (mreža crkne, ...), malo več pa se jih pritožuje čez Dellov customer support, ki je baje grozen.

Drugače pa sem gledal še HP Pavilion dv6700t (oz. bolj natančno njegovo izpeljanko dv6780se), ki je moja druga izbira, samo ima zaslon samo 1280x800, slabši procesor, je težji in ima počasnejši disk, čeprav malo večji. Pa še pri nas ga nimajo, tako da so potem komplikacije z garancijo. Je pa v živo FUL lep. :)

lp

edit: typo
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dbevfat ()

izzy12 ::

Ja tudi jaz sem gledal tega. Js sm ga zase prilagodu in me je pršl okol 1800$, dal 4gb rama, 1680 zaslon, mal bolj zvočno pa wireless, pa se 9cel baterijo, edin tm ne vem pr Bluetoothu kaj nej bi pomenila ta prva stvar. Kej veš kako je glede garancije, verjetno je worldwide ne, tko k povsod? Kaj pa IBM si kej gledu, recmo T serija, te dost podobno košta, ma pa še magnezij pa isto izklopi disk... je pa res na ni lep. :))

darkolord ::

Thinkpad je tanartabulš

mtosev ::

IBM aka Lenovo is overpriced. PS moje mnenje.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

dbevfat ::

Ja tudi jaz sem gledal tega. Js sm ga zase prilagodu in me je pršl okol 1800$, dal 4gb rama, 1680 zaslon, mal bolj zvočno pa wireless, pa se 9cel baterijo, edin tm ne vem pr Bluetoothu kaj nej bi pomenila ta prva stvar.

4gb rama ti koristi samo, če imaš 64-bitni OS. 1680 zaslon je za moj okus preveč za 15" (sem špeglar), imam raje malenkost manjši desktop in gledam z 10 cm razdalje več :). 9c baterija je kul, samo na spodnji strani štrli ven. Prva opcija pri Bluetoothu je Wireless USB, jaz tega ne poznam in ne rabim. Sem pustil izbrano samo zadnjo opcijo, Bluetooth.

Kej veš kako je glede garancije, verjetno je worldwide ne, tko k povsod?

Ne, sem pred časom pisal na FMC, so me preusmerili na pro-servis, kjer sem izvedel tole:
V primeru, da je prenosnik kupljen v ZDA, vam pri nas velja garancija za rezervne dele - vendar je potrebno plačati manipulativne stroške v katere so vklučeni vsi stroški za izvajanje garancijskega popravila.


Na vprašanje "Ali se stvar kaj spremeni, če pri Dellu posebej dokupim meddržavno garancijo (rečejo ji menda Traveller Warranty ali nekaj podobnega)?" sem dobil odgovor:
Na žalost v Sloveniji še ni Dell servisa, ampak smo samo servisi pooblaščeni za izvajanje Dell garancijski popravil, tako da servisni paketi kupljeni v tujini ne veljajo v Sloveniji. Izjema je splošna garanciji, po kateri ste opravičeni do rezervnih delov, ostale stroške pa nosi stranka sama – manipulativni stroški.

Kakor jaz razumem (nisem siguren, da pravilno), ti plačaš delo in servis, rezervni deli pa so v garanciji. Meni osebno je to dovolj dobro, ker se slepim, da ne bo težav. :D

Kaj pa IBM si kej gledu, recmo T serija, te dost podobno košta, ma pa še magnezij pa isto izklopi disk... je pa res na ni lep. :))

Imaš kakšen konkreten predlog? T61? Sicer sem že skoraj odločen, ampak pripravljen spremeniti, če kje kaj najdem. Na lepoto sicer nisem mahnjen, ni mi pa nepomembna (thinkpadi so že 15 let isti :D). Drugače, kar se tiče IBM-a, je kvaliteta nesporna. Imam z njimi dobre izkušnje (v službi imamo nekaj njihovih serverjev), par kolegov ima tudi njihove laptope in so nad kakovostjo zelo zadovoljni. Delujejo brez težav, kakovostno in odporno ohišje, dober servis in take finte, tako da mislim, da z IBM-om ne moreš zgrešiti.

lp
nvr2fat

izzy12 ::

4gb rama ti koristi samo, če imaš 64-bitni OS. 1680 zaslon je za moj okus preveč za 15" (sem špeglar), imam raje malenkost manjši desktop in gledam z 10 cm razdalje več :). 9c baterija je kul, samo na spodnji strani štrli ven. Prva opcija pri Bluetoothu je Wireless USB, jaz tega ne poznam in ne rabim. Sem pustil izbrano samo zadnjo opcijo, Bluetooth.

4gb rama zato ker hočem met mir za par let, pa mogoče bom tut 64bit sistem sprobu, če ne celo uporablju (pa mism da 50$ oz. 33€ ni nč še za 1gb). Tudi sam sem "špeglar" samo mislm da je dost bolj da je mal boljs resolucija (ce bos uporablju visto lahko notr spreminjas velikost pisave), pa se seveda mas vecjo preglednost na namizju. Nism vedu da tut pr tem modelu 9cel vn štrli. Tut js mislm da bom pustu tist ker ne vem kva je. :))

Ja sam osebno sem gledu T61p in pa R61. Slednji te pride ceneje, je pa razlika v malo slabši grafični kartici in pa dimenzij in mislm da je malo težji. Poskusi sestavt na ibm.com... Drugač je nasplošno malo dražji od della, ker kvaliteto se plača (ne da dell ni), glede garancije pa mislm da ne more bit tezav. Če bom della kupu bom uzel še Intel Next-Gen Wireless-N Mini-card (upam da najbolj vleče).
Ti bos naroču da ti dostavjo v slo, al mas kakega kurirja? :)
Še tole: katere win boš vzel?

Lp,
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: izzy12 ()

dbevfat ::

Takole štrli baterija :). Verjetno ni zelo moteče in nekaterim je še všeč, da je laptop malo nagnjen.

Jaz imam sicer kurirja, samo še ni 100%, da bo lahko prinesel, zato še nisem ziher, če bom sploh vzel od tam, ali pa bom še par mesecev počakal. Naročil rajši ne bi, na zaupam dostavi tako fine (in drage) elektronike na take razdalje + ne vem, kako je s carino. Pa ti?

Winse bom vzel najcenejše, ker bom itak dal gor kakšen linux, mogoče pa celo XP-je, kakor nardi itak večina, ker z Visto niso zadovoljni. Bom videl, če bodo meni ok. :)
nvr2fat

izzy12 ::

Aha sploh ne opazim da štrli. =)
Ja upam da mi bo en prnesu, sm tut js se nic ne vem kaj bo s tem. Drugace bom pa pr nas narocu al pa v bliznji avstriji, bomo vidl kaj bo s tem iz amerike. Mal je tut smotan ker dostava je tam okol 14dni, podobno tudi pri ibm.

dbevfat ::

baterijo se res malo slabo vidi, tukaj imaš bolje: 6c vs. 9c. Baje je devetka malo nerodna na kolenih.

A v Avstriji niso dosti dražji, kot ZDA?

EDIT: Šel ravnokar pogledat na dell.at, močno dražji, samo 1 procesor na izbiro. Mislim, da to ni opcija. :)
nvr2fat

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dbevfat ()

izzy12 ::

Js sm se že kr nekak odloču da bom kupu rajši IBM t61p, bom vidu ce bodo podaljsali akcijo se za kak mesec, ker vmes so jo ze enkat(so zdj okol 20%cenejsi). Cena pa pride 1200€. Glej tkole pa pr IBM vn visi batarija, tko da je Dell dost boljsi pri tem. =)
Upam da mi cimprej sporoci ce bo lahko dobavu, ker me ze mal ubija tole cakanje. :)

Lp

dbevfat ::

pri men zgleda ne bo šlo skoz, zarad nepredvidljiv packaging+shipment časov si ne upam tvegat, da bo dostavljen, ko moje veze ne bo več tam ... :\

mam še eno opcijo maja, tko da bom počaku. Vmes bo sicer tale popust na XPS-u zapadu. :(

ahhhhhh, verdammt :D
nvr2fat

izzy12 ::

Pri men tut bolj slabo kaže. :(
Tolažim se s tem da bolj ko čakam, večja je šansa da kej novga in cenejšega ven pride. :))

dbevfat ::

Jaz sem ga pa zdaj kar naročil, mislim, da se bo izšlo. Komaj čakam (in upam, da ne bo težav). :)
nvr2fat

izzy12 ::

Bravo zate, jaz še zmeri nč ne vem. :\

Reaper ::

jaz bom tudi kupil računalnik v ameriki, in sicer brat potuje gor tako da upam da se bodo Lenovo IdeaPad y710 modeli pocenili, ker naj bi aprila uradno prišli v prodajo, zdaj pa jih prodajajo le 3 izbrane trgovine iz strani lenovota in to baje po 600$ več, kot se bojo prodajali po uradnem prihodu. všeč mi je tudi toshiba x205 sli2...vendar ima lenovo veliko boljši procesor (t9300) najbrž bom vzel tega ker se mi zdi da je najboljše razmerje med ceno in preformansom POVEZAVA DO Y710

šernk ::

kako je z poštnino iz amerike okvirne cene če ima kdo izkušnje s tem, potem me skrbi pa še kako je z garancijo, ker je nekdo omenil da so v garanciji le kosi in ne delo.

ena ura je pri nekaterih servisih pa že kdaj stala čez 10.000 SIT

je pa res da v ZDA sestavim za 1500$ računalnik ki ga pri nas dobiš za 1500€ če ne več. med $ in € je pa danes precejšnja razlika
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

izzy12 ::

S poštnino ne vem kako je ker js se ne mislm s tem igrat za take vsote denarja. :)) Tisto ceno ko imajo oni na internetu moreš potem še njihov davek upoštevat(odvisen od države) ter potem pri nas carino(20%). Dobr je da ce koga poznas da gre ke al pa kakorkol pa da ti prnes, pa nekak proba presvercat pa si zadel v nulo. =)

edit: glede garancije se je slo pa tist za Dell prenosnike, za kak IBM mislm da bi moralo jiti brez težav, ne me pa držati za besedo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: izzy12 ()

murmur ::

izzy12 / Cena pa pride 1200€.

Kako si prisel do te cene? lenovo.com?

tnx.

izzy12 ::

Ja točno tam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Low budget prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
819449 (5435) Blinder
»

Nov prenosnik? - Lenovo vs. Dell

Oddelek: Kaj kupiti
164175 (3794) quartz
»

nakup notebooka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515989 (5141) nodes
»

HP NX5000

Oddelek: Kaj kupiti
191351 (1227) dejvidlj

Več podobnih tem