» »

Hlajenje Thunderbirda 1000

Hlajenje Thunderbirda 1000

Beat-O ::

Glede hlajenja ipd. sm še bl lamer, zato me zanima če je temperatura 55 stopinj C normalna temperatura za AMD Thunderbirda 1000Mhz? Za tempertauro plate mi pa kaže okol 40 C. Prosm pomagejte. 0:)

mbite

reXor ::

A je navit, pa ker Cooler mas gor?

msmiha ::

Tem proca bi mogel biti največ okol 45*C plate pa okol 35*C. Naredi si večji prepih skozi računalnik!
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Thanatos ::

toliko (55°) sem imel prej jaz stopinj na svojem Tbirdu ko sem imel staro ohičje (napajalnik je bil 3 cm stran od hladilnika) in minimalno ventilacijo, na njem je bil pa en beden klon Chrom orba od Evercoola, vmes pa un roza drek. Zdej mam pa Volcana 7+ z artic silverjem III, Chiftec ohišje, pa imam zdaj pri min hitrosti (3500) volcana pri setiju 39°C. (vetne za ohišje že mam samo mi moj bogi napajalnik štrajka (230W :( )

IceIceBaby ::

Sej si ze slisal. Ni normalno, oziroma je normalno ce mas vse po defaultu nastiman. Vsaj zadaj daj en dodaten vent da ti ven piha tist zrak ki ga cooler na cpuju segreje, lepo je pa ce je se spredaj 1 za intake. Pa cimbolj umakni kable na stran da nebojo ovirali pretoka. Pa termalno pasto si kupi, pomoznosti arctic silver 3. Jaz sem mel skor 60 stopinj na athlonu 1200. Zdej mam pa max 48 na 1.5g s tem da mam vse vente na 7v. Aja pa pobrusi cooler in spoliraj tako da se bos videl v njem kot v speglu.

3LeR. ::

hm jst mam 800@1000 pa vulcano6cu +AS3 pa je max tam okol 48. mam midi tower ohisje pa se en 8cm izpusnik.
tistle tvoje je mal prevroce...

Beat-O ::

Hvala za odgovore. Zdej me pa zanima kje pa kako dobim br pa pocen ventilator, da naredim prepih skozi računalnik.

-------------------
Make love, not war!


mbite

Thanatos ::

če hočeš take s konektorjem od molexa potem Tech trade (imam 3), če pa hočeš takega za z žičko za obrate mert pa Zalmana ZMF1. Oba sta 80mm prvi je 1250, drugi je 1000, pr zalmanu dobiš še žičko z uporom da ti laufa na 5,5V, kar postane skoraj neslišen. Če nisi omejen na velikost vzemi čim večje (92 ali 120)

jRk0 ::

Thanatos: kak ti te na 230w napajalniku venti ne delajo? kolko mhz mas tbirda? Meni na 200w napjalniku dela d700@850 + 4x80mm + 1x120mm + neonka (vklopljena), brez da bi kaj freeznlo. Pa disk pa to je tudi prikjluceno vse;)
You fuck up once, you loose two teeth.

Thanatos ::

sej zdej tudi men kull dela, ne vem zakaj mi je prej štrajkal

mISOk ::

Hallo!
Jaz imam tudi 1000 pa sem imel temperaturo 58 pri normalnem delovanju! Zdaj sem si namontiral noter dva dodatna ventilatorja in imam pri polni obremenitvi 56-57 pri normalnem pa okoli 50-51! Zanima me ce se fejst odvisno tudi od tremalne paste, ker se mi zdi da mi jo je ti dal prevec gor! Meni se zdi moja temperatura se zmeraj previsoka; prosil bi za nasvete (nic ni navit in kabli notri so lepo zvzani tako da je pretok OK)!
P.S. Ventilator na procesorju je nek Spire 5400 obratov! A kdo ve kak je to ventilator (OK/not OK)?

gorenc ::

ne sekiraj se. tudi sam sem lastnik taprvega TB in sicer 1.2Ghz. te zverine SE grejejo veliko bolj od novih modelov!
sam imam v win temp. CPUja (povprecje) 35st.C med igranjem iger pa - z vkljucenim dodatnim ventilatorjem 48st.C
-z dvema ventilatorjema 42st.C
-brez 56st.C

moj kolega pa 66st. ze leto in pol (900Mhz) pa dela cist fajn:)

cybermedo ::

Če te srbi denar v žepu, si lahko privoščiš kaki ventilator (priporočam 120 mm) in ga daš na zadnjo stran računalnika ter z nekaj iznajdljivosti poskrbiš za čimboljši pretok zraka. In to je to. Popoln nesmisel je investirati Cankarje in Cankarje v hladilno tehniko, če ni nujno potrebna. Računalnik mojega fotra (athlon 1.1) je v default mode in pri obremenitvi dosega temperature 62-63 stopinj. Ta comp je star že 2 leti in nekoli in nikdar ni bilo nobenega zatikanja, zmrzavanja ali siceršnjih simptomov pregrevanja. Tako da, po mojem se splača investirati v hlajenje toliko, da dobiš neko normalno cifro delovanja (nekje do 55 stopinj), karkoli več (vodno, 123 ventilatorjev v kišti, proc potopljen v tekoči dušik...) je pa smiselno zgolj, če te tovrstna šraufarija res veseli ali pa si extremni overclocker in dejansko rabiš tako hlajenje. LP

Hux ::

Zaj ko lih omenjas molex connector ne a lahko jaz tudi Zalmana F2 vezem na ta konektor recimo da samo zicke povezem? Ker majo ono za na plato ftikac ne in jaz nimam vec tega tak da gre na tega z povezavo dveh oz treh zick se za obrate merit?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

(pre)vroče

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
342101 (1454) joza20
»

Kake temp diskov imate in kdaj je prevec?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
442559 (1736) Mr.B
»

Trdi disk-segrevanje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
261962 (1336) CoolBits
»

Kolk mate v teh vročih dneh višjo temp.

Oddelek: Strojna oprema
341776 (1153) Sami
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181500 (1209) Binji

Več podobnih tem