» »

Problem z NDIS Usermode I/O Protokol servisom

Problem z NDIS Usermode I/O Protokol servisom

Mavrik ::

Imam sledeči problem z že omenjenim servisom (ndisuio). Namreč, pri vsakem zagonu se start type v registru za ta (skrit) servis postavi na 4 (Disabled), kar posledično prepreči zagon Wireless Zero Conf. servisa... in zato ne dela ne Wireless ne avtentikacija na LANu.

Gre se za HP 6710b prenosnik z nameščenim polnom posodobljenim Windows XP SP2. Nameščeni so vsi driverji a brez dodatnega HP softwara (torej tudi brez kakršnih wireless toolsov ipd.). Edino kar je nameščeno od HPjevega softwara je HotKey ter powersaver servis.
Izklopo sem vse non-MS servise ter tudi vse programe pri zagonu, a problem se še vedno pojavlja. Nameščen je bil Avast!, tako da nekak dvomim v virus.

A se komu sanja kaj bi še lahko povzročalo težavo?
The truth is rarely pure and never simple.

ta-mau ::

Upam da si zadevo po tolkem cajtu uspel rešit. Sam sem imel isto težavo in če se ne motim se je na koncu izkazalo da je bil računalnik okužen-Bagle. Večina orodij mi ga ni zaznala, natančneje pa ti ne vem povedat s katerim sem ga odkril. Kot si reku se ti spreminjajo tudi vrednosti v registru ob ponovnem zagonu. Po odstranitvi virusa bos le te lahko spreminjal in ob vnovičnem zagonu bodo ostale iste če boš sploh še lahko prišel v sistem. Meni se je zgodilo tko, da se je ob default vrednosti v registru pojavu bluescreen...tko da tle sem tudi končal z vsem jajcanjem ter zadevo na novo postavu na noge..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik - ob mirovanju ne zatemni ekrana

Oddelek: Pomoč in nasveti
415026 (4632) win64
»

[ Windows XP ] svchost

Oddelek: Operacijski sistemi
473396 (1771) OmegaBlue
»

Zakaj dela comp z leti pocasneje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
172246 (1334) al3s
»

ne morem odpreti diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
133573 (2955) rockrose
»

Shranjevanje nastavitev -- register proti /etc (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
554273 (3955) 64202

Več podobnih tem