» »

Težav z prenosnikom- ACER

Težav z prenosnikom- ACER

wild0ne986 ::

zdravo!

mam acerja aspire 5520g (AMD turion 64 2x; geforce 8600m GS- 512mb; 2GB RAM-a). danes me je po dolgem času spet prjelo da bi igrav špile in si inštaliram gor GTA:SA. po karakteristikah bi mogu računalnik bit več kot zadst dobr za normalno igranje. vendar se mi špil na čase zatika oz. upočasni sliko. sem inštalirav gor NFS:U2 mi dela enako. predhodno sem imel skor polovico slabšega prenosnika..pa mi je use delalo normalno...sedaj pa tako razočaranje. kako take težave odpravit?

imam inštalirano visto sp1 (sem dobil zraven original driverje za visto) in tut XP sp2 (sem mogu driverje z neta dol potegnt- neoriginalne). pri obeh OS mi ne delujejo špili uredu.

prosm za pomoč!!

HVALA! Mitja

andromedar ::

mogoče noro vprašanje: A špilaš s priklopljenim el. kablom ali na baterijo?
Eh?

wild0ne986 ::

z priklopljenim kablom. ne vem....menso svetoval ko sem kupu comp da naj baterijo 2krat spradnim na nulo....pa jo ponovno napolnim...potem naj jo pa vzamem ven in compa...pa mam samo na kabel prklopleno. no sam pol na cajte da naj jo spet prklopim pa spreznim pa napolnim. tk da....samo kabel mam prkloplen.

c00L3r ::

Katere gonilnike imaš za grafično? Predlagam da poskusiš najnovejše iz nvidia.com, če pa to ne deluje pa še poskusi z gonilniki Omega Drivers. Jaz lahko na mojem prenosniku (spodaj v podpisu) gladko igram GTA SA, pa NFS MW, tako da bi tudi tebi moglo delat. Seveda mam nastavitve nekje na medium v igrah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

wild0ne986 ::

ahamm. se pravi da bi jaz potem mogu ta dva špila igrat na high. ker mam procesor 2.0ghz.
driverjeov za XP za mojo grafično sploh ni (nvidia gerforce 8600m gs)- al lahko kere druge uporabim??
no za visto pa še nisem pogledal.

jamiroq ::

afaik do upočasnitev prihaja zato, ker se procesor segreje, nato pa cool'n'quiet spusti frekvenco, da se procesor ohladi.
tako se je vsaj dogajalo pri mojem prenosniku (acer aspire 3025). ko sem odstranil cpu driver ni bilo več upočasnitev, vendar se je prenosnik ob pregretju ugasnil :P.

wild0ne986 ::

jamiroq....in ti je na kak način uspelo rešit težavo?

hm....zakaj se pa te stvari potem ne dogajajo npr. na pentiumovih procesorjih (prenosniki) al pa na navadnih compih ?

wild0ne986 ::

fliknu sem dol najnovejše driverje iz Omega drivers, celo odstranil driverje za cpu....pa še vedno prihaja do zaustavitev :S. zdej pa res ne vem več kaj nardit.
je možno da je kaka napaka kje na hardware-u..npr. na grafični al pa kje drugje?

sam ne verjamm....tkoj ko sm ga kupu sm fliknu gor test drive unlimited....je lavfala brez problemov....sedaj mi pa tut to ne dela :S

jamiroq ::

> jamiroq....in ti je na kak način uspelo rešit težavo?

niti ne. s čiščenjem praha s hladilnih rež se je malo izboljšalo, vendar vseeno ne tako drastično :/.

mtosev ::

haha se en turion se pregreva. moj turion 64 ml-37 je priso do 95c in power-off :))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

wild0ne986 ::

hehe..pa ti ga je ratal kako ohladit...verjetno ne a ne :P? jah saj čudno mi je bilo...prej sem imel pol slabšega prenosnika z pentiumovim procesorjem...mi je use to kar mi dans šteka..delalo normalno. sam čudno...na začetku mi je tut na temu use dobr lavfalo...zdej pa taka kriza. me je kr mal sram :S

wild0ne986 ::

hm...nekdo mi je celo reku da naj si downloadam neke driverje "?????? manager". kdo ve kaj to člowk mislu? da naj si z acerjeve strani dol potegnem. sam jst sm iskav ta manager...pa ni nikjer..al sm ga pa spregledal :S

SepoX ::

http://www.laptopvideo2go.com/ - tole mislim, da bo zate.

dustphoenix ::

Sem idi Acer Support Page
Takoj v drugem obrazcu, ko piše ˝Empowering Technology and Utilities˝, si izberi:
- eFramework
- ePowerManager

Obvezno namesti prvo Framework in potem PwrMngr. Ponavadi to pomaga, saj to regulira vse na Acer prenosnikih v zvezi z napajanjem in segrevanjem. Možnost je, da si si to izklopil (taki zeleni bar je bil včasih z raznimi opcijami, zdaj ne vem kako izgleda v novejših verzijah...), ali pa ni bilo nameščeno na tvojem Acerju. Večina pa ima to že ob nakupu (z orig. Acer prednaloženim sistemom) gor nameščeno.

Klemenn ::

imam čisto isti prenosnik (5520g)

vzemi v roke kompresor in pa navodila in ga spihaj tako kot pravijo navodila!

tudi sam sem ga "spihal" pa se mi je dogajalo isto, potem sem ga pa nesel na servis, kjer so mi ga oni spihali, (in se medtem posul s pepelom :) ) dela kot urca in nič se več ne pregreva

tko da le probaj, oz še najbolje da vzameš kompresor in prepihaš iz vseh možnih kotov....

svetetko ::

Imam težavo s pregrevanjem prenosnika acer 5520g. sploh poleti se prenosnik ob igranju kakšne igre precej hitro ugasne, včasih tudi samo ob normalni uporabi, če ga imam na mizi. precej vroč postane predvsem na območju grafične kartice. temperature le te so v mirovanju čez 70 stopinj, ob igranju iger pa še precej več.
poskusil sem ga odpreti, da bi ga očistil prahu, pa se pokrov sploh noče sneti. odvil sem vse 4 vijake, pokrov je še vedno čvrsto pritrjen. je še kakšen zatič ali kaj? ali moram odstraniti vse vijake na prenosniku? vnaprej hvala za pomoč pri odpiranju prenosnika-

_CaCkO_ ::

tako kot je že klemenn odgovoril: če je prenosnik u garanciji ga spihaj iz vseh možnih kotov, če pa ni več ga pa odpri in fajn spihej.

ne wem a je to problem vseh acerjov, jst mam 7520G in ga morm vsaj na 2-3 mesce odpret pa spihat :S

c00L3r ::

Jaz sem že par prenosnikov od različnih proizvajalcev moral spihat. Pridejo kolegi/kolegice do mene, da je nekaj narobe s prenosnikom, zmrzuje, se resetira, je vroč... Pol pa debelo gledajo ko vzamem sesalec in puhalnik :D

Jaz mislim da je vsak prenosnik dobro vsaj 1x na 2 meseca spihat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik Acer star 3 leta, se ne nažge

Oddelek: Pomoč in nasveti
121610 (1457) RuN
»

Prenosnik zmrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
242966 (2731) DeeCoy
»

Formatiranje ACER prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
142153 (1798) Voluharr
»

Pregrevanje Laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
194378 (4033) grofsi
»

Nova serija prenosnikov ACER in (ne)podpora gonilnikov XP

Oddelek: Programska oprema
8866 (866) Klemenn

Več podobnih tem