» »

Ubuntu sux

Ubuntu sux

1
...
3 4
5
»

Dri3r ::


Nekateri mate dovolj časa oz. je vaš čas tako malo vreden, da si lahko privoščite googlanje in usposabljanje stvari, ki na ostalih operacijskih sistemih delajo normalno brez večjih naporov.


Nekateri smo po poklicu informatiki. Torej se od nas zahteva, da poleg Microsoftovih sistemov obvladamo še kaj drugega kot samo to. Za učenje administracije Linuxa sem porabil ogromno časa ampak znanje, ki ga sedaj imam tudi ni zastonj. Meni Linux služi odlično, tako kot mi je predtem odlično služil Win XP.
Se mi zdi pa krivično da nekateri "laiki" pluvate čez sistem, ko po 15 min uporabe naletite na na videz nepremagljivo oviro kot so recimo file sharing, zmountat DVD-RAM-a v FAT formatu, vrtenje zaslona...etc. Dejte se zresnit.

LP
dri3r

poweroff ::

luli:
Še bolj kot Windows fani me pa motijo tisti, ki lažejo. Za dobro informiranosti je potrebno tiste kljukce na forumu izpostaviti ali pa brisati njihove prispevke.


Res? Kaj pa ti luli, se kdaj lažeš in ali je treba tvoje prispevke brisati ali je dovolj, če te samo izpostavimo?
sudo poweroff

Mavrik ::

Ne skrbi, vem uporabljati Linux. Glih zato pa mi je toliko bolj jasno kako neprimeren sistem za masovno namizno uporabo je.

Namreč na žalost je večina rešitev za probleme bolj kmečkih in vključuje spremembe konfiguracijskih datotek, ki niso predvidene. Kar potem polomi stvari ob naslednji nadgradnji sistema. To se recimo redno dogaja pri Ubuntuju, kjer je pogosto bolj smotrno narediti reinstall sistema kot pa upgrade če si moral hekati kake dodatke.

Recimo primer: spravljanje glasbe na iPoda Touch vključuje hekanje le-tega, potem mountanje njegovega diska čez wireless, potem pa še ročno nastavitev npr. Amaroka, da zadevo prepozna. Kako dolgo traja syncanje 14GB glasbe čez g wireless si lahko misliš. Seveda pri tem lahko pozabiš na kake bolj advanced stvari, kot je recimo sihronizacija kontaktov, zapiskov in koledarjev, album art ali pa avtomatska sihronizacija novih podcastov. To je za večino linux razvijalcev "rešitev". Za mene to ni sprejemljivo. In takih se najde še precej. Posebej bogo je sodelovanje med aplikacijami ter razna sihronizacija (bluetooth + telefon + koledarji/kontakti... utopija za večino primerov).

Matthai: se bomo zaj šli igrico naših politikov? "Če on laže in krade lahko jaz tudi?"
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

poweroff ::

Mavrik: ne, moti me pa, da moralizirajo takšni ljudje kot je luli.
sudo poweroff

preem ::

to so vse stvari, ki se jih da poštimat, in se bojo poštimale, prej ko slej. ali s strani razvijalcev ali z strani community-a, nekdo bo enkrat poštimal.

veš kje je največja razlika med sistemoma, ki men največ pomeni; ko gre v winsih kaj narobe, noče inštalirat driverja ali ti vrže neko napako, ki sploh ne razumeš kaj pomen, imaš zeloooo omejene možnosti debugginga, praktično imaš zvezane roke. nimaš pojma zakaj se ti je register sesu, in kaj ti ostane? reinstall, pa dej ne seri, a veš kolkrat se ti zgodi da moraš linux reinštalirat zarad neke napake? enkrat na miljon poskusov. lahko vidiš vse kaj se dogaja uzadej, vidiš zakaj je prišlo do napake, in jo odpraviš in poskrbiš da ne bo več prišlo do te napake.

seveda, je potrebno neki znanja, vsako stvar se je treba naučit, a na winsih si znal pa takoj ročno inštalirat driver, ki ti ga tist supercool 'download from the internet' ni zaznal, ki ga men še nikol nobenga driverja prek tista ni dol potegnu.

sam ko se enkrat janezek nauči, to janez zna.

jype ::

Mavrik> kako neprimeren sistem za masovno namizno uporabo je.

Opala, samo tam na ubuntu strani ne piše, da je primeren za masovno namizno uporabo! Samo da je perfekten za laptope in namizne računalnike! To je pa velika razlika!

Mavrik> Matthai: se bomo zaj šli igrico naših politikov? "Če on laže in krade lahko jaz tudi?"

Jaz sem že povedal, da nikoli ne lažem, pa tudi motim se ne. Sploh ne vem več, zakaj o tem debatiramo, če ste dobili informacijo iz prve roke!

Mavrik> Za mene to ni sprejemljivo.

Za mene pa ni sprejemljivo, da rabiš disketar, da inštaliraš Visto.

R33D3M33R ::


Namreč na žalost je večina rešitev za probleme bolj kmečkih in vključuje spremembe konfiguracijskih datotek, ki niso predvidene. Kar potem polomi stvari ob naslednji nadgradnji sistema. To se recimo redno dogaja pri Ubuntuju, kjer je pogosto bolj smotrno narediti reinstall sistema kot pa upgrade če si moral hekati kake dodatke.


Obstaja lažji način. Če izbereš purge paketa, ti pobriše tudi konfiguracijske datoteke. Nesmiselno je reinstalirati celoten sistem. Sicer pa te pri nekaterih paketih vpraša ali boš config obdržal ali ga boš spremenil.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

WarpedGone ::

Yupe:
Ah, saj če commitaš upstream bo to potem delovalo vsem.
Če so to zrihtal za OLPC, zakaj pa ne bi še zanj?
Samo naj pošteno plača, če sam ne zna


Ni probelma, hočem le garancijo da bo to res tako in ne šele čez 2 leti.

Kos c kode, ki ga je treba vtaknit nekam v source compiza prosto kroži po netu. Zakaj se še ni znašel v uradnih sourcih? Naj verjamem na besedo, da pa če tebi plačam, bo pa to kr takoj notr. Ne verjamem da bo tudi ubutnu to takoj prevzel in ne šele čez 6 mesecev, do takrat mi bojo pa upgradi sproti razsuvali to kar si naredu.

Podobno velja za wacom. OpenSuse branch ma avtomatsko rotacijo digitajzerja vsaj že kako leto v xrandr, na ubutnuju pa jo še sedaj ni. Zakaj? Verjetno ker je upstream ne marajo.

In če plačam tebi, bojo pa kr veselo sprejeli to? Sorry, hočm več kot le besedo, da bo tako.

Edit: predno me naskočte, zakaj nism na OpenSuse: sm bil, dokler se nism do kraja zameru yastu in ni hotu ničesar več inštalirat sploh. Pa sm mu posvetil ogromno časa in bandwidth.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

jype ::

WarpedOne> Ni probelma, hočem le garancijo da bo to res tako in ne šele čez 2 leti.

Lej, vse se da, če je dnar.

WarpedOne> Kos c kode, ki ga je treba vtaknit nekam v source compiza prosto kroži po netu. Zakaj se še ni znašel v uradnih sourcih?

Verjetno zaradi QA.

WarpedOne> OpenSuse branch ma avtomatsko rotacijo digitajzerja vsaj že kako leto v xrandr, na ubutnuju pa jo še sedaj ni. Zakaj? Verjetno ker je upstream ne marajo.

-||-

WarpedOne> In če plačam tebi, bojo pa kr veselo sprejeli to? Sorry, hočm več kot le besedo, da bo tako.

Dve besedi?

I've got news for you:

THERE IS NO WARRANTY FOR THE PROGRAM, TO THE EXTENT PERMITTED BY APPLICABLE LAW.
EXCEPT WHEN OTHERWISE STATED IN WRITING THE COPYRIGHT HOLDERS AND/OR OTHER PARTIES
PROVIDE THE PROGRAM "AS IS" WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESSED
OR IMPLIED, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF
MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. THE ENTIRE RISK AS
TO THE QUALITY AND PERFORMANCE OF THE PROGRAM IS WITH YOU. SHOULD THE
PROGRAM PROVE DEFECTIVE, YOU ASSUME THE COST OF ALL NECESSARY SERVICING,
REPAIR OR CORRECTION.

BigWhale ::

ampak s strani ljudi kot si ti in ostalih članov Linux squada na tem forumu, ki trosijo neresnice in laži okoli. Če bi bilo malo kritične distance bi bilo flamewarov precej manj (in ne, MENI VSE DELAAA111!!! ne spada pod kritično distanco).


Prosim, da me citiras, kje sem se kaj zlagal. Takoj priznam zmoto in vzamem vse nazaj. Nekateri trdijo za Visto, da vse dela. Pa meni ni. Madonca, se lazejo?

Če bi bilo malo kritične distance bi bilo flamewarov precej manj (in ne, MENI VSE DELAAA111!!! ne spada pod kritično distanco).


Meh? Pa si prebral prvi post, kako se je tale thread zacel? Pravzaprav, kar preberi naslov threada. :) Pa ce bi pozorno prebiral moje poste, bi videl, da se v vecino flame-warov vrzem kot specialc. Takrat, ko ima zadeva ze taksne razseznosti, da jo je tezko ustavit. Takrat udriham po celi fronti in ven vlecem vsa dejstva.

V tej temi je pa z vlacenjem ven Windows zacel ze original poster. Pri njemu se pritozi.

WarpedGone ::

Ja, jure, vem da nisem plačal nič in zavedam se da ni nobene garancije.

Ne prebavljam pa fame kako je stvar oh in sploh super dobra, če na lastni koži (= lastni mašini) vidim, da ni. Da je vista enako ali morda še bolj gnila je en tak podn izgovor. Nekaj dela, nekaj ne. Kako da je vista fajn, se hvali več al manj le MS sam, resni juzerji so tiho in trpijo (me included). Linux ma problem z nadobudneži, ki si ne dajo dopovedat, da bi nekateri stvar radi le uporabljali, ne pa šraufali vsak dan znova, zato da bo (spet) delalo.

Zajeb ubuntuja z 8.04 je kronski dokaz problema. QA, ki ga omenjaš kot vzrok, da po enem letu stvari še vedno ni upstream, je očitno še vseeno preveč broken. Na koncu se pride do tega, da je vzrok v politki.

P.S. Tale tablet je videl že OpenSuse 10, Kubuntu 7.04, 7.10, sedaj pa je na Ubuntu 8.04. Porojen je bil na Win XP Tablet Edition, ki je tako broken zadeva da tam nism hotu več bit sploh. Ker konec koncu mam raje, da nekaj sploh ne dela in se tistega ne dotikam, kot pa da ti digitajzer zamuja za celo sekundo, virtualna tipkovnica pa žre 40MB rama.
Zbogom in hvala za vse ribe

luli ::

Jurček
Kolikor mi je znano si ti daleč od inženirja. Delaveci s srednešolsko izobrazbo pa so pri nas plačani oko 4 evre.

Mavrik ::

Te pa najdi delavca s srednješolsko izobrazbo ko bo znal to sprogramirat :D
The truth is rarely pure and never simple.

luli ::

Saj ravno sem našel enega, samo za ceno se še pogajam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: luli ()

jukoz ::

Ta tema mi je vedno bolj všeč. Sploh s tem o izobrazbi.

luli, kaj si po izobrazbi? Ker magari če si ddr si vseeno bebasti kreten.
Iz tega bi se dalo potegniti sklep, da korelacije med stopnjo izobrazbe in kretenizmom ni. Ali si, ali nisi. Ti očitno si.
Ne bom pa rekel da se z izobrazbo ne pridobi bebavosti.

Ajt!

OmegaBlue ::

Dovolj je bilo. Naskakujete se lahko preko ZS.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
796951 (4865) opeter

Vista ali Linux? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Operacijski sistemi
22813634 (8963) OmegaBlue
»

Izšel je Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14515768 (9972) Jst
»

ubuntu guest na vmware workstation 6

Oddelek: Operacijski sistemi
81013 (935) pozitron
»

Prihaja Ubuntu 8.04 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
15713738 (9463) zee

Več podobnih tem