» »

Hišni kino

Hišni kino

keba ::

Kupil sm Lcd Tv Samsung 40" full hd, pa nikakor ne najdem ustreznega domačega kina. Rad bi da podpira full hd pa da ima dober zvok. Soba je velia 7x6 metrov. Pripravljen sem odšteti do 500eur. Ampak to je zgornja meja, rajš manj! Svetujte!

KoMar- ::

Hmm... pa pojdimo po vrsti.

"Domači kino" so prodajalci krstili kombinacijo zvočnikov in DVD predvajalnika. Ker je DVD predvajalnik sam po sebi Standard Definition (SD), žal ne moreš zahtevati, da "podpira full hd".

Drugič, taki kompleti so običajno precej švoh in dosti pod tvojimi 500 evri, zato raje poglej samostojen 5.1 komplet zvočnikov ter posebej še za DVD playerjem.

LexLuthor ::

Nabavi si :
1. Player.
Lahko svetujem Popcorn Hour - preizkušeno dobra zadeva
Popcorn Hour A-100. Preberi samo malo o njem ali o sorodnih "Network Media Tank" napravah. Naroči po netu direktno od proizvajalca, je preverjeno najnižja cena, Popcorn stane cca. 180€ s poštnino in carino vred. Predvaja vse živo, nima pa Blu-ray pogona (ker ga ne potrebuje :D). Preberi si temo h.264/DVD/DivX player, kjer boš izvedel malo več.

2. Ozvočenje
Najboljša rešitev je komplet digitalnega receiverja in dobrih zvočnikov. Za dokaj soliden komplet boš dal okrog 350 EUR. Lahko predlagam Onkyo HT-S590, kupil sem ga v Harvey Normanu za 350€. v Bigbangu imajo za podoben denar podobne sisteme od Yamahe. Lahko greš tudi v kak Mediamarkt čez mejo, tam imajo še kaj dodatnega.

3. Kablaža
Potrebuješ vsaj en HDMI kabel in enega koaksialca za digitalni zvok S/PDIF. Predlagam, da ju naročiš na E-bayu, ker so približno 10x cenejši, kot pri nas v trgovinah.

Na receiver potem lahko priklopiš še zvok iz CD komponente ali DVD predvajalnika, pa TV komunikatorja (npr T-2 TV ali Siol TV). Ta konkreten model ima tri digitalne zvočne vhode (1x coaxial, 2x optical), s primernimi razdelilniki pa lahko v bistvu gor priklopiš skoraj poljubno število audio virov (najdeš jih na E-bayu, če vtipkaš "optical audio splitter", za drobiž) pri nas splitterjev kupiti se ne da.

Torej celoten budget:
- Predvajalnik: 180€
- Ozvočenje: 350€
- osnovna kablaža: 50€

Skupaj: cca 580-600€

Glede na to, kakšen zaslon imaš, menim, da se splača investirat še stotko več v soliden sistem.

Zgodovina sprememb…

keba ::

ok, bom kupil posebej. Sam najraje bi kupil vse v Slo ali pa mogoče v avstriji, kje v Celovcu ali Gradcu. Kakšen cenejši player se ne da dobit, se mi zdi malo drag! Je pa res da se ne spoznam toliko na te stvari.

LexLuthor ::

ok, bom kupil posebej. Sam najraje bi kupil vse v Slo ali pa mogoče v avstriji, kje v Celovcu ali Gradcu. Kakšen cenejši player se ne da dobit, se mi zdi malo drag! Je pa res da se ne spoznam toliko na te stvari.


HD žal cenejši ne zaenkrat.

KoMar- ::

keba, najprej se moraš izjasnit, če misliš gledat MKV HD filme... ker zaenkrat ni videt, da bi vedel, kaj sploh hočeš od svojega kina.

keba ::

sej nevem kaj pomen MKV. Rad bi pa player pa ozvočenje ki usterza tvju!

KoMar- ::

Vem, da ne veš. Zakaj si sploh kupil Full HD TV, če ne misliš HD vsebin gledat gor? Edina druga možnost je (če ne veš, kaj je MKV), da hočeš gledat BluRaye. A hočeš gledat BluRaye?

LexLuthor ::

sej nevem kaj pomen MKV. Rad bi pa player pa ozvočenje ki usterza tvju!

Keba, skoraj vsi HD filmi, ki si jih (za predogled, preden kupiš originalno kopijo seveda :D) preneseš z neta, so kodirani s kodekom h.264 Matroska in imajo končnico MKV. Včasih smo bili navajeni na filme DivX s končnico AVI. Brez tega boš obubožal ob nakupu Blurayev, pa še player si moraš omislit. Prelagam nakup Playstationa 3, samo ta je še enkrat dražji od Popcorna, kot namenski player pa je manj zmogljiv.

Optimalno konfiguracijo sem ti opisal zgoraj, v bistvu je to minimum za to, kar si želiš. DVD predvajalniki ne podpirajo HD, digitalni receiver pa nujno potrebuješ, če želiš uživat v Dolby Digital ali DTS prostorskem zvoku.

Lahko si zakompliciraš življenje in gor priklapljaš PC, samo mora biti ta malo močnejši, drugače se bodo filmi zatikali. To pa je trenutno tudi edina alternativna možnost.

keba ::

sm se zagrel za to možnost da priklopim pc na tv. Mi lahko svetuješ kakšen kabel potrebujem in če potrebujem še kaj drugega. Računlanik milsm pa da je dovolj močan. Q6600, 4gb rama, 8800gt!

LexLuthor ::

Potrebuješ DVI izhod na grafični kartici, kabel DVI>HDMI (priklopiš v televizor), priporočam optični ali koaksialni S/PDIF audio izhod na zvočni kartici (za povezavo z receiverjem). Sicer zvok lahko v receiver spelješ tudi v obliki "stereo" ali "5.1 analog" s kabli činč, odvisno od tega, kako opremljeno kartico imaš.

Filme poganjaš v kakem BS Playerju, samo moraš predhodno naložiti kodeke za podporo AC3, DTS in MATROSKA.

Zoprno bo edino to, če PC ni v isti sobi, pa boš moral za vsako malenkost hodit v drugo sobo za operiranje na PC-ju. Če je zadeva v isti sobi, si omisli kako wireless miško, ki dovolj daleč nese. Prav tkao zna biti problem dožina DVI>HDMI kabla.

keba ::

Pc in tv sta v isti sobi, pribljižno 4 metre narazen, zvočne pa nimam posebej, je integrirana na matični. A je boljše da jo dokupim?

LexLuthor ::

če želiš dober zvok, potem ja. Potrebuješ namreč optični audio izhod. Če ima sedanja kartica tri činč izhode, načeloma lahko celo nekako spelješ 5.1 zvok do receiverja, samo potem ti gre po gobe poslušanje glasbe, ker nizkotonec ne bo deloval, pa še računalniških zvočnikov ne boš mogel uporabljati.

keba ::

ma 6 izhodov, sam bom useeno kupil zvočno kartico. Katero pa predlagaš?

Trancedeejay ::

Mislim, da je najbolje, da kupis receiver in pa normalne zvočnike, drugače vseeno če nimaš "surrounda", ker s cenenimi variantami ni ravno HT občutka.
Drugače pa, da boš lahko predvajal malo bolje posneto glasbo, se lahko TUKAJ boriš in dobiš CD založbe Putumayo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

trdoreh ::

1. Kupi PS3
2. Kupi Onkyo 605
3. Kupi 5.1 zvočnike

Poslušal boš lahko DTS HD MA itd. in užival v FHD sliki.

Cena 1000 evrov. Miren boš do leta 2013.

Lp, Jan


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma LG 50 pk350 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
29962754 (39724) rezator
»

WD TV.. kdo ima? (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Zvok in slika
1551151061 (33630) king67
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310593 (9868) T-Majo
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16634114 (16885) josko674
»

Kateri hišni kino kupiti??

Oddelek: Zvok in slika
2412923 (11085) musomanov

Več podobnih tem