» »

Volitve se bližajo

Volitve se bližajo

1
2
»

ivanuscha ::

Rajš se vržem v prepad kot da bi spet gledu levico in njihove barabinske vodje na oblasti! Prov ogabni so tele Golobič, Kresalova in Pahor pa Potrč in Beblerjeva... jao že po frisu in načinu govora vidiš da so težki hinavci. Kresalova govori nekaj o sociali in čez zdajšnjo vlado. Ona pa si je nabrala v petih letih sumljivo ogromno premoženja in z zasebnim letalom leti na šoping v Milano. Folku pa je všeč ker govori čez vlado in o socialini državi...in jim lepo pere možgane, še posebej tistim, ki jih nimajo prov dost. Poleg tega so še sedaj, ko je desnica na oblasti vsi mediji rdeči, poglejte kaj so naredil z MAG-om tele Šroti in Pivovarna Laško! Niti enega medija ni, ki ga nimajo pod komando komunajezerji. No edinole Reporter je zdej nasrečo, so se novinarji MAGa komaj iztrgali iz krempljev rdečega Dela. Nujno vsaj še en mandat Janši, da popuca kolikor se le da te rdečkarje tajkunske. Da bi se vsaj uravnotežil slovenski prostor, že to bi bil dosežek. Poleg tega moram rečt vsa čast Janši, da se mu ne utrga ker levica mu stalno meče težke laži pod noge in ga obtožuje neresnic. Najbolj smešen in absurden očitek Janši pa je, da je začel šele(!) po treh letih preganjati tajkune. Pa mislim no, pa s kom se norca delate levičarji? LDS je bil na oblasti 12 let in nismo videli niti ene akcije in aretacije. Niti usposobljeni niso bili policisti ter sodstvo za boj proti tajkunom. To je bilo vse delo zdajšne vlade, da jih najprej izobrazi! In vi ji zdej očitate da je začela prepozno. Za bruhat ste!

jype ::

Live> LDS je bil na oblasti 12 let in nismo videli niti ene akcije in aretacije.

Če ma pa Janša kolege na polciji, valda ga ne bodo zaprl!

imagodei ::

Live,

boš skočil s padalom, ali brez?
- Hoc est qui sumus -

Daedalus ::

Rajš se vržem v prepad kot da bi spet gledu levico in njihove barabinske vodje na oblasti!


He he, te bom po volitvah držal za besedo>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

djordjevic ::

Aha, SDS-mašinerija že na pohodu. :)

WarpedGone ::

>> Če si sit trenutne oblasti in bi jo rad zamenjal

To pomeni da ne znaš sploh ocenit kaj je bolje in kaj je slabše. V takšnem primeru je res najbolje da ostaneš doma in izbiranje prepustiš tistim, ki vsaj mislijo da to znajo ocenit. Ker z glasom proti dejansko zamenjaš ta kar ne maraš z nečim drugim kar prav tako ne maraš. Profit je pa v čem? Da nato 4 leta ne boš maral nekoga drugega?

Najbolj racionalni pristop je da pri vsaki možnosti (stranki) narediš seznam plusov in minusov, se odločiš kateri plusi in kateri minusi so ti bolj in kateri manj pomembni ter nato iz tega potegneš kaj je zate bolj in kaj manj slabo ter nato glasuješ za manj slabo = bolje. Le na tak način lahko demokratično odločanje da oblast tistemu, za kogar večina meni da je boljši. Sicer oblast dobi le "nekdo drug", čez 4 leta pa zopet ista zgodba. Takšno kolobarjenje nima smisla.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> To pomeni da ne znaš sploh ocenit kaj je bolje in kaj je slabše.

Lej ga, veliki diktator.

WarpedOne> Najbolj racionalni pristop je

Komunizem. Saj to nekateri že vemo, ostali pa boste do tega prej ali slej prišli, če boste le dovolj racionalni.

ivanuscha ::

jype pristaš komunizma in rdečkarjev, prosim te zavoljo tapravih Slovencev da zgineš v Severno Korejo in uživaš v diktaturi do konca lajfa. In to brez Slo-techa in računalnika!

djordjevic ::

Evo ga, 'pluralnega demokrata'. Se ti kolca po časih totalitarizma ali pozabljaš, da je ena najsvetejših pravic v demokratičnih ureditvah svoboda svetovnega nazora?

djordjevic ::

Evo ga, 'pluralnega demokrata'. Se ti kolca po časih totalitarizma ali pozabljaš, da je ena najsvetejših pravic v demokratičnih ureditvah svoboda izbire svetovnega nazora?


Edit: zajeb - namesto popravka stisnil citiraj

Zgodovina sprememb…

jype ::

Nah, rdeča zvezda pomeni, da bo komunizem zavladal na vseh petih kontinentih (no, mogoče bi morali počasi zrihtat rdečo davidovo zvezdo, da ne bomo Antarktike vnemar puščali), tako da ne grem tja. Tam je že komunizem in je zato življenje tam zelo dolgočasno.

Tapravi Slovenci pa... Pojdite nazaj tja, od koder ste prišli! Najprej za Ural, potem pa na skandinavski ščit, da vas ne vidim!

poweroff ::

Live: samo v info - po moje nisi dojel ironije v jypetovem pisanju.
sudo poweroff

imagodei ::

imagodei> Če si sit trenutne oblasti in bi jo rad zamenjal

Warped1> To pomeni da ne znaš sploh ocenit kaj je bolje in kaj je slabše. V takšnem primeru je res najbolje da ostaneš doma in izbiranje prepustiš tistim, ki vsaj mislijo da to znajo ocenit. Ker z glasom proti dejansko zamenjaš ta kar ne maraš z nečim drugim kar prav tako ne maraš. Profit je pa v čem? Da nato 4 leta ne boš maral nekoga drugega?

Najbolj racionalni pristop je da pri vsaki možnosti (stranki) narediš seznam plusov in minusov, se odločiš kateri plusi in kateri minusi so ti bolj in kateri manj pomembni ter nato iz tega potegneš kaj je zate bolj in kaj manj slabo ter nato glasuješ za manj slabo = bolje. Le na tak način lahko demokratično odločanje da oblast tistemu, za kogar večina meni da je boljši. Sicer oblast dobi le "nekdo drug", čez 4 leta pa zopet ista zgodba. Takšno kolobarjenje nima smisla.


Točno o tem sem govoril, ko sem v istem sporočilu zapisal:
pri čemer se odločajo na podlagi vsaj *najmanjše* preference in gredo na volitve
- Hoc est qui sumus -

ivanuscha ::

Neverjetno in hkrati zelo ogabno, še vedno se najdejo slovenci ki jokajo za diktatorjem Titom. Po čemu se vem kolca? Po ogromnem zaostanku za razvitimi državam, ki jih zaradi Juge najbrž ne bomo nikoli dohiteli? Po tem da si moral po sekret papir v Italijo hodit? Po tem da se ni dobilo bencina niti čokolade? Po tem da če si kaj rekel čez rdeče, so te zaprli ali pa celo likvidirali? Ali pa mogoče pogrešate hrvaške policiste na naših mejah, ki so s teboj arogantno govorili v njihovem jeziku? Res ne vem kakšne zveze ste imel in kaj ste delali, da v 21. stoletju jokate za komunizmom!! 8-O

poweroff ::

Tito je bil nedvomno diktator - a ex-komunist in omladinac Janša mu zvesto sledi.
sudo poweroff

djordjevic ::

Neverjetno in hkrati zelo ogabno, še vedno se najdejo slovenci ki jokajo za diktatorjem Titom.

Kje ti vidiš Tita?
Ali pa mogoče pogrešate hrvaške policiste na naših mejah, ki so s teboj arogantno govorili v njihovem jeziku?

Težko, ker je to (vsaj na jugozahodni meji) še vedno tako - namreč da stojijo na naši meji in govorijo arogantno po hrvaško.

jype ::

djordjevic> Težko, ker je to (vsaj na jugozahodni meji) še vedno tako - namreč da stojijo na naši meji in govorijo arogantno po hrvaško.

In takrat, ko je bil Tito še živ, niso, ker jih na meji ni bilo.

Live> Neverjetno in hkrati zelo ogabno, še vedno se najdejo slovenci ki jokajo za diktatorjem Titom.

Glede na to da je na predsedniških volitvah skoraj 20% volilnih upravičencev volilo za Zmaga Jelinčiča, mene dejstvo, ki si ga navedel, popolnoma nič ne skrbi.

ivanuscha ::

Sem mislil da samo ženske padajo na lepe učke Kučana in Pahorja, ampak vidim da so tudi moški med njimi... kar se tiče hr. policistov, ne vem kje jih ti vidiš na naši strani meje?? Sem pa imel bolj v mislih severno in zahodno mejo.

WarpedGone ::

Tema kar poka od konstruktivne kritike in alternativnih predlogov.
Smo sposobni česa več ali res velja tisto "politiki so točno takšni, kakršne si zaslužmo" in "samo da so naši"?
Zbogom in hvala za vse ribe

ivanuscha ::

Zmagov dosežek pa ni nič čudnega, saj nabira točke večinoma zaradi hlapčevske drže naših politikov do Hrvaške, on je edini ki se upa kaj ostro rečt...

imagodei ::

Kakšne naivne uporabnike imamo tukaj...

Včasih so pravili, da je pamet x lepota = konstanta. No, to je bilo malo za dobro voljo, samo danes pa res vidim, da je kognitivna sposobnost resnično v neki odvisnosti. Ne od lepote, pač pa od čustvenih vložkov. Pravzaprav je sposobnost koherentne kognicije v obratni odvistnosti s številom čustvenih izpadov, ki jih posameznik doživlja v časovni enoti.

Pod čustvenimi vložki se razume pač vsakršno prepuščanje čustvom, najsi bo to jeza, žalost, veselje, ali pa posredna čustva pogojena z versko blaznostjo, gorečo ideološko zaslepljenostjo ipd.

Edino tako lahko namreč razumemo pozivanje k in izvajanje linčev, uvajanje ter goreče zagovarjanje smrtnih kazni, pozivanje k kastraciji posiljevalcev, enotno prepričanje Američanov pred leti, da je treba napasti Irak, namerno napačno razumevanje napisanega, polaganje besed v usta ter označevanje drugih s komunisti.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

s Titom naprej!
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

djordjevic ::

Lep post, imagodei. Menim sicer, da ga, na žalost, kar nekaj ljudi najbrž ne bo razumelo. ;)

imagodei ::

No, edino, kar bi bilo smiselno dodati k spisku "dosežkov" tovrstno miselno omejenih, je še Elektrošok zapestnica za letalske potnike...
- Hoc est qui sumus -

jype ::

WarpedOne> Tema kar poka od konstruktivne kritike in alternativnih predlogov.

Saj sem ti napisal. Potrebuješ liberalno osnovo. Ta je v tem koncu sveta tipično sredinska, če je malo levo ali malo desno sploh ni nobene panike. Za socialo skrbi preko sodobnih paradigm kot sta UTD in EDS, za učinkovito državo skrbi z zajebanimi (za tiste, ki so prišli v državne službe zehat - za vse ostale je tak minister seveda prima) ministri, kakršen je Virant, za demokracijo pa skrbi tako, da zagotavlja pravno državo, ki se brez pardona drži lastnih zakonov in jih tudi stalno izpopolnjuje, ne pa da se nanje poserje, kot vse vlade, ki smo jih meli do sedaj.

Ampak za tako oblast potrebuješ volilno bazo, ki je ne moti legalizacija marihuane, ki ji meja s Hrvaško dol visi in bi raje da se čimprej in dolgoročno uredi, kot da se šele čez 50 let uredi tako, kot bi mi radi, in ki bi radi, da se nam večina balkana čimprej pridruži v EU, ker jim bomo tako lažje prodajali in od njih tudi kupovali. Potrebuješ volilce, ki so pismeni in znajo računat, teh pa pri nas, kot lahko vidiš tudi v tej temi, manjka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ivanuscha ::

jype nažalost je bilo preveč takih kot si ti v zgodovini Slovenije, zaradi takih hlapcev je Slovenija manjša. Po tvojem je treba Hrvatom popustit(naj vzamejo kar hočejo), samo da se stvar čim prej zaključi. Pametno ni kej. Še posebej fer do Slovencev ob meji, za katere ti je očitno zelo malo mar. Po drugi strani pa je itak že Tito dal tolk naše zemlje Hrvatom, da teh par 1000 hektarjev in malo morja je pa res brezveze. Jst živim itak v Ljubljani, briga me.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Live> jype nažalost je bilo preveč takih kot si ti v zgodovini Slovenije, zaradi takih hlapcev je Slovenija manjša.

Zbudite me, ko Hrvatje prilezejo na Kanin.

Live> Še posebej fer do Slovencev ob meji, za katere ti je očitno zelo malo mar.

Mhm, tako malo mar, da jim privoščim, da se vprašanje meje čimprej in dokončno uredi. Ker to, s čimer se soočajo zdaj, je ziher veliko bolje od dolgoročne in nedvoumne ureditve, ane?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ivanuscha ::

Sigurno da se soočajo z velikimi težavami. Sem pa prepričan, da se jih večina raje bori kot Joras, kot pa da jih priključijo pod Hrvaško. Nacionalna samozavest, bi temu lahko rekli, oziroma koliko si kaj Slovenca. :) Naša diplomacija je precej v krizi... Hrvati nas vrtijo okoli prsta. Ampak za popuščanje pa jst definitivno nisem. Trst je že Slovenija izgubila na račun Istre, Istro pa na račun Hrvaške oz. Jugoslavije. Kaj nam bodo še vzeli?

Tear_DR0P ::

kakorkoli, sam sem v celju spremljal, kako je SLS s svojim zdajšnjim predsednikom na čelu uspela - postavili so ogromno trgovskih centrov, zabaviščnih in športnih objektov, obnovili ceste in postavili cela blokovska naselja - jebemti komuniste in kmetavze a ne - ves čas se je tudi poslušalo, kako ta banda nemarna krade
je pa res, da so do danes v celju propadle tudi skoraj vse diskoteke - ampak to ni nujno povezano s politiko županovanja

torej tajkuo dajte glas, morda pa še kaj bo iz slovenije
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

WarpedGone ::

jype:
Vidiš, več takih postov (13:48:00). Se lahk samo strinjam. Pravijo, da se sarkazem na forumih ne obnese. Žal se tut js tega pogosto ne uspem držat.

>> Ampak za tako oblast potrebuješ volilno bazo, ...

Volilno bazo lahko jemlješ kot nekaj danega in jo poskusaš čimbolje izrabit (pumpanje praznih puhlic, ki se dobro slišijo, da dobiš lahke glasove) ali pa ji v obraz poveš, da se stvari delijo na pomembne in nepomembne in da so ukrepi takšni, ki pomagajo in takšni, ki pomagajo samo na videz, dejansko pa naredijo kumulativno še dodatno škodo. Na kratek rok pri nas zaenkrat pali predvsem prvo, drugo je izredno redko posejano. Probleme in ukrepe je treba ocenit skozi številke. Koliko ljudi, koliko denarja, koliko profita.
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

WarpedGone ::

Thor, hvala za link. Nucamo še več takšnih čimbol preglednih primerjav "on equal footing".

Zares me je šokiral. Podpirajo UTD?!?!
Zbogom in hvala za vse ribe

T-h-o-r ::

zato se mi nekako dopadejo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domoljubni shod (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10023498 (19751) krneki0001
»

SDS ponareja dokumente (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
814102314 (86499) imagodei
»

Desnica razpada? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
82996241 (79581) poweroff
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645157 (27228) poweroff
»

Gantar vstopil v LDS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11528885 (27064) poweroff

Več podobnih tem