» »

najboljsi full HDTV

najboljsi full HDTV

1 2 3
4
»

trdoreh ::

Aja, 2300€ je? Ja sej že lanski model od Samsunga ima super črno, sam problem se pojavi, ko se mešata svetla pa temna slika, ker se poznajo obrisi. Nevem kako bi razložil zadevo, sam sem videl tv in me ni prepričal. Bomo vidli, kaj jim je uspelo v enem letu naredit.

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

carot ::

No ja sej v bistvu namen te teme je, da se folk kej nauci in mene sploh zanima predvsem to, ali je zares taka razlika med modeli in med cenami? Po forumih se marsikaj slabega slisi o marsikaterem tv, ki te odvraca od nakupa, sploh bi bilo grozno ce se ti slika na plazmi sezge, morda tudi na LCD obstaja tako tveganje, itd... Pac mene zanima res FullHD, samo situacija je taka, da res nimas kje to videti v praksi. Ljudje imajo tudi monitorje 26" fullhd in tudi manjse, ki pa jih gledajo od blizu, za TV, pa pravijo, da izpod 40" fullhd se ne splaca, mislim ali je slika tako zanic ali predvidevajo, da bos ti to gledal samo od 3m razdalje?

Na pamet se res ne splaca kupovati in kateri je zares dober monitor ali najboljsi je tezko reci, sploh, ker ne moras jih videti v akciji in vcasih dolocene modele zanalasc naredijo, da zgledajo boljsi, recimo priemr KURO, ko naredijo poseben demo za njega, itd... To je isto, kot, ce bi ti na profesjonalnem hifi ozvocenju predvajal neke mp3 alo kompresiran zvok iz youtuba in potem bo kak avdiofil oznacil najboljsi sistem ozvocenja na svetu kot gnilega, ker ni imel kvalitetnega materjala za poslusat, v priemrjavi pa je imel zraven en cenejsi x model na katerem se je predvajal DVD avdio.

Vse omenjene TV so morda se predobre, sploh za nek gnil SD signal, se hd je slabsi v primerjavi z fullhd. Sploh pa mi gredo na bruhanje, ko vidim une demote v slow motion, ko tip nabije zogo, ko se vidijo une kapljice, itd..., mislim v realnosti, bi bilo vse to zamegljeno, me prav zanima, ce bodo v kaksni trgovini predvajali olimpijske igre v hd tehniki, baje bo bilo testno obdovje v SLO.

trdoreh ::

Torej je tema za nič, ker bi se ti prvi moral nekaj naučit, očitno pa se nisi.

Lp, Jan

carot ::

Jaz sem se naucu precej in lih v temu je problem,ker vec kot vec bolj se zavedas, da nic ne ves, poleg tega, teorija je neo, praksa je drugo in dokler tv ne vidis v praksi pac lahko samo gledas neke specifikacije in pogledas kaj je teoreticno boljse, toda prakticno vprasanje, kako je, saj odvisno je od panela LCD ali plazme, ter unega procesorja, ker vsak proizvajalec ima neke tehnologije za izboljsanje slike, itd... In vsakic kao nekaj izboljsajo.

Aja uni KURO model v HN v KP je res katastrofalen, cena 2300€ nekej resolucija seveda ni pisala, toda na uko sem vidu, da je samo hd ready, contrast pa 16.000:1, mislim ne vem, prav z taksnimi predstavitvami prav strasijo kupce pred nakumom, dobesedno, ce bi se vsaj potrudili in dali kak bolsi film gor ali blueray, ker slika je bila res katastrofalna, ker se boljse vidi na moji stari crt televiziji.

Crnina ni vse, ce ima slika polno suma in artefaktov in jaz imam pac zelo sensibilno oko za te stvari zal, vidim zelo hitro razne artefakte.

jurček1 ::

Čeprav so mi bili zmeraj LCD BOLJŠI sem šel zadnjič v Big bang ker malo gledam za nove TV in sem vprašal prodajalca kaj priporoča. Priporočal mi je plazmo panasonic(ne vem točno imena ampak vseeno LCD se s sliko skrije pred panasonic plazmo. Imajo pa tri velikosti.
Lah si greš pogledat v Ljublano v Big Bang Mega pogledat.

To je vse sedaj.

Lah me še kaj vprašaš.

LP.

carot ::

Ce bi imeli te tvje skupaj, da bi jih lahko primerjali in kaksne postene teste, kaksne hitrejse scene, ne pa neke sloooowww motion, potem bi lahko kaj primerjal, tako pa ni kej dosti verjeti tem trgovcov, ki nimajo pojma ponavadi, vazno, samo da prodajo cimdrazje, ti recejo, dej 2000€ in bos dobil dober tv, uauauaa.

Aja, pa zadnje cajte sem ze spet bral en drug review od samsunga 40a656, baje da je uni problem focua zelooo hud, baje, da vcasih na dolocenih scenas, slika zgubi ostrino, kot, da bi iskal focus, samo baje, da so neki firmwari, ki to popravijo.

Tomson ::

Baje ... baje ... baje ... Če se boš vpiknil v vsako malenkost ne boš imel novega panela še naslednjih 100let.

In da pri TV signalu na oko vidiš razliko med FHD in HDReady, ta je dobra ja! :)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

carot ::

Opazil sem, da so prisli na trg novi modeli full hd, ki podpirajo kao mpeg 4, recimo lg 5500 model, katerega prodajajo v big bangu, toda na uradni strani nisem nasel omenjenega modela, verjetno so ga naredili samo za slovenijo, torej vprasanje, kako je z kvaliteto, itd.., oziroma sploh, ce res podpira mpeg4, saj uradne strani res nisem nasel.

http://dvb-t.apek.si/forum?read&5,167
Tle je spisek se ene par mpeg4 tv, ki niso se cisto uradno potrjene, samo lih tako, da se ve, kaj tocno iskati.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961179598 (403969) antonija
»

Kako velik TV sprejemnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5334172 (29770) popster
»

Plazma 50" , katera firma?

Oddelek: Kaj kupiti
294293 (2786) roCkY
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117552 (34539) Kovalchuk
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7733565 (31015) jajcar

Več podobnih tem