» »

Desnica razpada?

Desnica razpada?

««
13 / 17
»»

djordjevic ::

Za Viranta mi je res žal. Če bo imel Pahor ful jajc in ga ne bojo partnerji zadušili z resornimi zahtevami, bi ga lahko pustil na ministrstvu za javno upravo. Zver pa niti ni toliko zmeren, koliko je en velik smoothtalker.

poweroff ::

Za razliko od ostalih SDSovcev sta ta dva celo izobražena in vsaj Virant - sposobna.
sudo poweroff

Vajenc ::

Saj konec koncev je imel tudi nekaj zelo dobrih potez.
Da je zapeljal Urško?

Najslabše pri njem pa je to, da v njegovi stranki toliko neitelektualnih in ideološko zadrtih ljudi.
Saj to je zaradi Janše, ker ne trpi bolj inteligentnih zraven sebe. Zato je on bolj tko za v "ilegalo" (beri opozicijo). Me pa še vedno zanima, če je imel kaj pri Patriji oz. kdo so bili zarotniki. Čez pol leta al kako so že rekli?

imagodei ::

Bistvena zmaga teh volitev je, kot je nekdo že pred mano dejal, zlom kulta osebnosti. Oz. bolj splošno, kajla vladajoči stranki. Pred 4 leti jo je dobila LDS (upravičeno), sedaj pa eno manjšo še SDS. Mogoče bo tokrat politika le doumela, da Slovenci v splošnem nismo zahojeni Rednecki, ampak znamo kaznovat tiste, ki delajo slabo. IOW, da ima vladajoča koalicija najpomembnejši mandat prav v odnosu do volilcev in volilk in da mora delati predvsem v njihovo korist. Mandat za sestavo vlade je drugotnega pomena. Kot tudi patetično iskanje potrditve le-tega pred poslanci skorajda v joku tik pred začetkom predsedovanja EU... Dolžnost do volilcev!

Mogoče so se tokrat akterji kaj naučili.
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

Če bo imel Pahor ful jajc in ga ne bojo partnerji zadušili z resornimi zahtevami, bi ga lahko pustil na ministrstvu za javno upravo.
Ja v predpogoju, da prestopi k SD. Drugače ne gre.

imagodei ::

Heh, dost je, da vrne SDS-u strankarsko knjižico. Minister ni nujno član stranke.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

izpadli so nsi, mate, rupel, anderlič, školč, :D

pa tudi gulič, virant, barbara žgajnar tavž :'(
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vajenc ::

Pa še Zofija Mazej Kukovič vrne knjižico in desnica resnično razpade ;)

A ni Thomas napovedu, da bodo eni jokali po volitvah? Bohve, koga je mislil (hihi)

T-h-o-r ::

"Na Slovvenskem Slovenci nismo več gospodar. SD je zmagal, samoa zaradi južnjađških glasov, saj so v vseh južnjaških trdnjavah (večji del LJ npr Fužine 47%, Jesenice, Velenje, Zasavje, Obala itd.) gladko slavili. Dobro so vedeli zakaj so jih 45let uvažali!"

komentar z mmcja :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Poldi112 ::

>Že sedaj Zares jamra, da so volilci bežali k SD.

Nisem imel ravno občutka da jamrajo, je pa res da so nekateri volili SD da bi pomagali Pahorju premagati Janšo. Enako kot nekateri volilci NSI in SLS, ki so volili Janšo. S tem da je Janša to spodbujal in je zdaj delno sam kriv, da je osamljen na desnici.

>Za razliko od ostalih SDSovcev sta ta dva celo izobražena in vsaj Virant - sposobna.

Virant je bil prav patetičen, ko je včeraj jokal o nezaupanju do volilnih anket. Ninamedia je čisto lepo zadnja dva dni beležila padec SDS in prevlado SD, zadnje dni pa ni merila. Plus da je bil vzorec nizek. Pač, rabil je nekje sprostiti jezo in jo je na njih.

Da ne govorimo o njegovi uspeli plačni reformi javnega sektorja. Je pa res da je vse v najlepšem redu, če poslušaš samo njega in ne tudi druge strani.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Karaya 52 ::

Poldi112> S tem da je Janša to spodbujal in je zdaj delno sam kriv, da je osamljen na desnici.

Res je, tega mu nikoli ne odpustim.

Poldi112> Da ne govorimo o njegovi uspeli plačni reformi javnega sektorja. Je pa res da je vse v najlepšem redu, če poslušaš samo njega in ne tudi druge strani.

Pahorju je bil glasen glede reforme, pravzaprav bi mu privoščil da se njegove besede uresničijo. Pa naj potem sam uskladi vse javne uslužbence.

nevone ::

S tem da je Janša to spodbujal in je zdaj delno sam kriv, da je osamljen na desnici.


Janša je pač moral to spodbujati, ker sicer pa desnica sploh ne bi imela šans. Potem bi se desni glasovi razpršili po več strankah in mandatarstva prav tako ne bi dobil. Ker Kučan in Jankovič sta dala jasno smernico: Volite SD.

Serjejo ga razni krščanski demokrati, ki mislijo, da se splača razbijat stranko kot je NSi.

Če bo razpadla tudi SDS, potem nimam besed. Če niti sami sebi ne verjamejo in jih bo iz tira vrgla zgolj ne zmaga, potem mojega zaupanja niso vredni več.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

Poldi112 ::

Če bi NSI prišla v parlament na račun Janše, bi desnica imela več glasov, kot jih ima sedaj. In kaj bo Janši pomagalo da bi bil pred SD, če ne bi imel s kom sestaviti koalicije? Razen če bi vzel SNS v vlado, kar pa po mojem ne bi bilo ravno pametno za njega.

Tako je pa efektivno ubil NSi. Seveda ne sam, skupaj z njihovo lastno neprepričlivostjo in KDS oz karkoli so že oni papki.

Ne vem pa zakaj bi bil razpad SDS problem. Sicer glede na dober volilni izkupiček malo dvomim v to, ampak nič me ni motilo ko je razpadel LDS in se je scena malo prevetrila. Zdelo se mi je celo koristno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

Hehe, poglejte si začetne poste - vse gre po mojih previdevanjih. >:D
sudo poweroff

Karaya 52 ::

Matthai; jezni so lahko samo v NSi. Dvomim da bi se bili v SDS pripravljeni odreči parim procentov v zameno za NSi. Levica je večala svojo bazo z lansiranjem "novih" strank, NSi pa se je stopila v SDS... Tako slabo desnici ni kazalo še nikoli. Klovnom je pa očitno usojeno prosperirat, Karl in Jelinčič... SLS je vredna pol k****, sploh SMS. Poznal sem par vodilnih članov in moram rečt da takšne levičarje vidiš samo še na Kubi. Bo treba vzeti na znanje da Slovenija ni več dežela desnih strank.

T-h-o-r ::

jaz pravzaprav s sloveniji ne vidim nobene prave "levice" in "desnice"

t.i. desnica pa je očitno popolnoma nesposobna
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Bo treba vzeti na znanje da Slovenija ni več dežela desnih strank.

Komot vzamem to v zakup. :D
sudo poweroff

GLAVNI ::

t.i. desnica pa je očitno popolnoma nesposobna


Argumentiraj!

poweroff ::

T. i. desnica je kljub poskusom medijskega podrejanja (prodaja DELA, zakon o RTV Slovenija, pritiski na oglaševalce naj je oglašujejo v Mladini,...), ""neodvisnim"" propagandnim brezplačnikom, kadrovskemu cunamiju in ostrim obračunavanjem z vsemi nasprotniki (tožbe, odstavitve, sprememba zakonodaje, poskus razpustitve protikorupcijske komisije,...) totalno spušila volitve.

Zame to ni ravno zgled sposobnosti, če igro izgubiš kljub temu, da imaš vse karte v rokah, hihihi. ;((
sudo poweroff

imagodei ::

Hja, Matthai,

ne pozabit, da je s strani Murgelskega Palčka in Jankovića prišlo do mobilizacije levega volilnega telesa. To je seveda izjemno podlo in škodljivo za demokracijo, saj je po mnenju SvetilnikaTM mnogo bolj primerno, da leva volilna baza na dan volitev ostane doma, apatična in depresivna, nato pa 4 leta vije roke nad kruto usodo, proti kateri ne more nič ukreniti.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

t.i. desnica pa je očitno popolnoma nesposobna


Argumentiraj!



ok: vedno jokate, kako so vsi časopisi levi (očitno niste sposobni desnega časopisa ustvarit), v parlamentu je ostala samo SDS, zdaj pa jokajo,da je predsednik rdeč, župan ljubljane rdeč vlada rdeča
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

No, kar se medijev tiče - desnica je tako nesposobna, da je izgubila celo Mag. Po moje bodo spušili tudi brezplačnike. Mislim, biti moraš res teslo, da z vso močjo, ki jo imaš in medijsko zakonodajo izgubiš še tiste navijaške časopise, ki si jih imel.

In ti ljudje naj bi vodili celotno državo???
sudo poweroff

KandazaR ::

V sloveniji so se novinarji uprli nadzoru aktualne oblasti. To je pozitivno. Skrbi pa me če se bodo uprli tudi skušnjavam tokratne oblasti. Deloma moti tudi dejstvo da gre veliko novinrajev v politiko. Predvsem v leve stranke (klasinčeva, frnco juri, danica simšič...) zato me bolj skrbi kaka je bila objektivnost tega kadra prej.
In ljudje, ki si želijo podrejati medije nimajo kaj voditi celotno državo.

jype ::

KandazaR> In ljudje, ki si želijo podrejati medije nimajo kaj voditi celotno državo.

Mislim, da si levici ni treba podrejati medijev, ker je levih novinarjev, ki jih ljudstvo rado bere, na pretek.

Ted ::

No, kar se medijev tiče - desnica je tako nesposobna, da je izgubila celo Mag. Po moje bodo spušili tudi brezplačnike. Mislim, biti moraš res teslo, da z vso močjo, ki jo imaš in medijsko zakonodajo izgubiš še tiste navijaške časopise, ki si jih imel. In ti ljudje naj bi vodili celotno državo???

4 leta so jo, IMO v nekaterih segmentih zelo dobro oz. nasploh boljše kot prejšnje vlade. Volitve in podporo ljudi pa so izgubili zaradi lastne neumnosti, politikanstva nekaterih delov stranke, tudi Janše. Vsaka vojna z mediji je že vnaprej izgubljena. Janše pač ne izuči. Ljudje, ki jih je ta oblast pregnala iz udobnih stolčkov (Jankovič, Gaspari) so bili zdaj glavni ideologi pri spremembi oblasti. Keep your friends close and enemies closer. Če bi se Janša tega držal, pustil Jankoviču Mercator in Gaspariju guvernerstvo bi imel sedaj 2 politična nasprotnika manj in po vsej verjetnosti bi dobil volitve.
Mah...

borchi ::

> Deloma moti tudi dejstvo da gre veliko novinrajev v politiko. Predvsem v leve stranke (klasinčeva, frnco juri, danica simšič...) zato me bolj skrbi kaka je bila objektivnost tega kadra prej.

to ne bi smelo motiti nobenega. da je karikaturist postal politik, ni problema. da je napovedovalka postala političarka, so what? da je urednica notranjepolitičnega dela Republike (spomni me, kdo je ustanovil Republiko) po desetletju od kar je nazadnje delala kot novinarka, postala političarka, pha! a naj zdej zaradi tega bo celo življenje onemogočena v drugih poklicih? a bomo zdej petka tudi vrgli iz parlamenta?

jezus, no. pridigamo, kako moramo iz šivilj naredit medicinske sestre, po drugi strani pa ne bi smel npr. ravnatelj gimnazije nikoli postat politik... dejmo še prepovedat prestope k drugi stranki, ccc... stvari se menjajo, tudi ljudje se spreminjajo!
l'jga

KandazaR ::

No vidiš na petka sem pozabil. Po moje nemoreš primerjati novinarja objektivnega medija z ravnateljem gimnazije. Od novinarja pričakujem objektivnost ne pa da pred volitvami piše proti vladi potem gre pa v politiko (oz si dela politično kampanijo). Mene osebno to moti. Če drugih ne pa tudi prav (še vedno ima vsak pravico do svojega mnenja).

borchi ::

> No vidiš na petka sem pozabil.

eh, petek. pozabil si na veliko večje kalibre, tudi npr. janšo.

> Od novinarja pričakujem objektivnost ne pa da pred volitvami piše proti vladi potem gre pa v politiko (oz si dela politično kampanijo).

je objektivnost to, da se samocenzuriraš, ker obstaja možnost, da boš nekoč politik? bomo prepovedali vstop v politiko vsem, ki so si s svojim prejšnjim poklicem, ko so bili javno izpostavljeni (športniki, vidni gospodarstveniki, kulturniki), na nek način delali reklamo?!

jah, pol bomo pač morali met same kresalke, da bodo sami nedolžni ukvarjali s kurbarijo. TO pa zna bit nasty...
l'jga

Karaya 52 ::

Kje je pa Vodušek? Ana Jud? Mark€š se že spogleduje, Kos pa na Finskem snema oddajo o Martinu Krpanu. Zdaj ko je Cvikel izpadel iz parlametna mu je Zgaga ponudil glavno vlogo.

borchi ::

> Kje je pa Vodušek? Ana Jud? Mark€š se že spogleduje, Kos pa na Finskem snema oddajo o Martinu Krpanu. Zdaj ko je Cvikel izpadel iz parlametna mu je Zgaga ponudil glavno vlogo.

morem priznat, da ne vem katere politične funkcije imajo vodušek, judova in markeš. če pa greta kos in cvikl med novinarje je pa to dokaz, da je lepo prost inflow/outflow vsaj v nekaterih 'panogah'. kaj češ lepšega...
l'jga

poweroff ::

To glede Kosa je seveda grdo natolcevanje, ki nima nobene zveze z realnostjo.

Ne vem zakaj je problem, če imamo opredeljene medije in novinarje - naj pa to jasno povedo.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Ne vem zakaj je problem, če imamo opredeljene medije in novinarje - naj pa to jasno povedo.


Tudi z Matthaijem se da včasih strinjat.
Mene moti sklicevanje na nekakšno objektivnost in deklarativno nepristranskost, komentiranje pod masko poročanja in podobne prevare.
Objektivnosti se približaš skozi presek subjektivnih pogledov, ne pa skozi posvečenega nepristraneskega objektivneža.
Zbogom in hvala za vse ribe

KandazaR ::

Ne vem zakaj je problem, če imamo opredeljene medije in novinarje - naj pa to jasno povedo.


+1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Ted ::

Opredeljenost je eno in je ok, problem je če to vpliva na profesionalnost. Tukaj pa ne sme bit pardona.
Mah...

borchi ::

> problem je če to vpliva na profesionalnost

kaj je po tvojem 'profesionalnost'?
l'jga

poweroff ::

Ja, razumem. Problem je, če tak neprofesionalen novinar izkrivlja dejstva ali o čem ne poroča.

Ampak to rešuje konkurenca.
sudo poweroff

Karaya 52 ::

Matthai> To glede Kosa je seveda grdo natolcevanje, ki nima nobene zveze z realnostjo.

Seveda, šalil sem se. Šalil se je tudi Kos, dokumentacija o Patriji ki bi jo naj imel očitno ni nič posebnega. V tem tednu jo bo moral natisnit, kar pa bo težko glede na blagajno, ki je skopnela ravno v zadnjem tednu pred volitvami. :) Mogoče mu bo Sistemska tehnika financirala kak črni fond. :)

povolilinisarkazempress

T-h-o-r ::

http://www.vest.si/2008/09/24/duel-s-ku...

kul intervju, se splača pogledat

tudi za tiste, ki dobijo heart attack, ko opazijo kučana
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Karaya 52 ::

Zgleda da se je novinar Denis Sarkić po volitvah opogumil in iz omare potegnil staro garderobo. Najbrž je samo modni dodatek. :D

T-h-o-r ::

why so serious?>:D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Barakuda1 ::

Janša je pač moral to spodbujati, ker sicer pa desnica sploh ne bi imela šans. Potem bi se desni glasovi razpršili po več strankah in mandatarstva prav tako ne bi dobil. Ker Kučan in Jankovič sta dala jasno smernico: Volite SD.


Pa sej ni res.

Kučan in Jakovič sta po vaše, definitivno najbolj vplivna in najsposobnejša slovenca.

Gospoda sta sposobnejša od velikih in organiziranih strank in vseh njihovih voditeljev.


Dva siva strička (en upokojenec in en biši štacunar) sta scat peljala pol slovenske politične elite in njihovih podpornikov.
Svaka jima čast. Spomenik sred ljubljane jima je potrebno takoj postavit, na postolje spomenika pa zapisat

TO STA NASPOSOBNEJŠA, NAJBOLJ VPLIVNA IN OH IN SPLOH, SPOSOBNA SINOVA NAŠE DEŽELE. ČE IMAMO NJIJU, VLADE IN PARLAMENTA SKOR NE POTREBUJEMO, OZIROMA JIH IMAMO LAHKO SAM ZA OKRAS



Preden spet bluzite, sem mal zamislite, kakšne nebuloze trobite.

Če pa ste res tako v dno duše prepričani v to, da imasta ta dva modela takšen vpliv in moč, pol pa ste morda zgrešili temo in bi morda veljalo nadaljevati v tejle temi ;)

ThePlayer ::

Barakuda, podcenjuješ vpliv človeka, ki je bil praktično ves čas svojega 10 letnega predsednikovanja naši državi na vrhu vseh lestvic priljubljenosti.

In ja, se strinjam s tabo da je mal žalostno, da ima en človek tako velik vpliv na množice.

Barakuda1 ::

Barakuda, podcenjuješ vpliv človeka, ki je bil praktično ves čas svojega 10 letnega predsednikovanja naši državi na vrhu vseh lestvic priljubljenosti.


NEEEE, ti in tebi podobni podcenjujete vse po vrsti (razen teh dveh vplivnih stričkov)

Podcenjujete slovence kot take, podcenjujete vse ostale institucuje, vključno z njihovimi predstavniki in nenazadnje podcenjujete sami sebe.

Pa ljudje božji, kaj vam je.

Če je en Jankovič sposobnejši od celotne SDS + NSi + SLS + še katere druge stranke ter vseh njihovih liderjev ... ja potem je pa res skrajni čas, da vsi po vrst spokaja, pa viaaaa Argentina al kamorkoli že. Tega strička Jankoviča in njegovga botra Kučana pa prosmo, da saj delček svoji supermenskih sposobnosti namenita tudi prleljubi deželi na sončni strani (zmerja bol - zaplankani) alp.

ThePlayer ::

Lej, če ti ni jasno da imajo nagovori strička Kučana, v katerih razlaga kako je zaskrbljen nad stanjem v državi in da nujno moramo nekaj ukrent glede tega, vpliv (in to ne majhen), pol ti jaz ne morem pomagat. Tvoji poskusi to marginalizirati so brezveze.

Jaz si drugače ne morem razlagat, da je toliko ljudi podleglo psihozi, kako je v naši državi vse narobe, od gospodarstva do človekovih pravic. Lepo te prosim.

WarpedGone ::

>> Jaz si drugače ne morem razlagat,

Sej ti je barakuda povedu, to je zato ker se podcenjuješ.
Verjemi.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

ThePlayer> Lej, če ti ni jasno da imajo nagovori strička Kučana, v katerih razlaga kako je zaskrbljen nad stanjem v državi in da nujno moramo nekaj ukrent glede tega, vpliv (in to ne majhen), pol ti jaz ne morem pomagat. Tvoji poskusi to marginalizirati so brezveze.

A pa ti dejansko res misliš, da bo kdo, ki upošteva volilne nasvete Kučana in Jankovića volil koga drugega kot levico, če ta dva ničesar ne rečeta? Se ti to zdi verjetno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

ThePlayer ::

>> Jaz si drugače ne morem razlagat,

Sej ti je barakuda povedu, to je zato ker se podcenjuješ.
Verjemi.


Kakšno povezavo naj bi pa to imelo?

ThePlayer ::

A pa ti dejansko res misliš, da bo kdo, ki upošteva volilne nasvete Kučana in Jankovića volil koga drugega kot levico, če ta dva ničesar ne rečeta? Se ti to zdi verjetno?


Seveda se mi zdi verjetno, če bi bilo kaj takega nemogoče (torej da bi bili vsi že vnaprej razdeljeni), kakšen smisel bi sploh imela volilna kampanija? Če bi bil vsakdo že vnaprej zacementiran v svoji odločitvi, bi imeli vedno iste rezultate volitev.

To verjetnost pa še dviguje dejstvo, da temu kar je uprizarjal Kučan le težko rečem "dajanje nasvetov". To je bilo opozarjanje in pozivanje k nujnemu ukrepanju, seveda na nerealni osnovi.

Barakuda1 ::

ThePlayer, če te prav razumem, si ti torej šel na volitve takoj ko so se volišča odprla in si volil SD in z njim Pahorja, ter sedaj že nestrpno čakaš, kdaj bo sestavil novo vlado.

jype ::

ThePlayer> To verjetnost pa še dviguje dejstvo, da temu kar je uprizarjal Kučan le težko rečem "dajanje nasvetov". To je bilo opozarjanje in pozivanje k nujnemu ukrepanju, seveda na nerealni osnovi.

Čak mal - ti praviš, da so se volilci desnice zamislili, ko jih je _Kučan_ opozoril, da je čas za ukrepanje? In so potem namesto desnice volili levico ali pa ostali doma?

Al se ti zdi, da so tisti leni levičarji, ki so hoteli doma prespat nedeljo, slišali Kučana, in se spravili volit, ker se jim je zasmilil/so se ga ustrašili ?
««
13 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Janša in Zidar naj bi se dogovarjala (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6715817 (14031) Calligula
»

koga volit? (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
94645302 (27373) poweroff
»

Volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28150370 (43655) Keyser Soze

Več podobnih tem