» »

Vgradnja komponent v prenosnika

Vgradnja komponent v prenosnika

urosp ::

Pozdrav vsem skupaj!

Ravnokar sem preko ene izmed internetnih trgovin naročil nov disk in spominski modul za prenosni računalnik. Ker sam za razliko od desktop-ov nisem vešč sestavljanja laptop-ov, me zanima ali obstaja v okolici MB kakšna firma ki to naredi hitro in zanesljivo. Ali pa še boljša varjanta - ali se lahko tega lotim sam? Moje znanje sestavljanja računalnikov je kar dobro, vendar sem do sedaj sestavljal samo namizne. Laptopa še nikoli nisem razdiral. Kakšen nasvet? Hvala!

Uroš.

mihec87 ::

Včasih se na internetu najde kakšen vodič včasih kako menjat kakšno komponento.

Rami se ponavadi menjajo dost na simpel, na spodnji strani je pokrovček pod tem pokrovčkom pa rami in sam odviješ vijak odstraniš pokrovček in vstaviš. Je pa to mal različno pri različnih modelih računalnikov.

misek ::

Enako velja tudi za trde diske. Pokrovček in vijak. V navodilih najdi, pod katerim pokrovčkom je kaj. Lahko pa to narediš sam, še posebej, če si že sestavljal namizne.

ST-777 ::

Kaj pa zamenjava baterije na matični plošči? Je takšna zamenjava enostavna?

SkIDiver ::

Moraš pa prenosnik tolk razdret, da prideš do baterije.

misek ::

Za razdiranje računalnika pa najprej najdi "Repair manual" oz. nekaj podobnega, kjer imaš natančno opisano, kako se razstavi oz. servisira. Načeloma gre zelo enostavno.

urosp ::

Hvala vsem za pomoč. Stvar je pravzaprav povsem preprosta, vsaj kar se tiče menjave diska in spominskih modulov. Prenosniki so očitno že vnaprej tako sestavljeni, da je dostop do teh dveh komponent dokaj enostaven. Verjetno igra pomembno vlogo pri tem dejstvo, da se ravno ti dve komponenti najpogosteje nadgrajujeta oz. menjavata. Poleg tega se na youtube najdejo celo filmčki kako se to naredi.
Medtem ko za notranjo baterijo verjetno ni tako preposto, vsaj jaz nisem našel enostavnega dostopa do nje. Verjetno je potrebno za to prenosnik bolj temeljito razdreti.

No še enkrat hvala vsem za pomoč, predvsem da ste me usmerili v pravo razmišljanje. Namreč bil sem že apriori prepričan, da se v to ne bom spuščal, sedaj pa vidim da to sploh ni umetnost :)

ST-777 ::

urosp: "Medtem ko za notranjo baterijo verjetno ni tako preposto, vsaj jaz nisem našel enostavnega dostopa do nje. Verjetno je potrebno za to prenosnik bolj temeljito razdreti."

Tnx za odgovor. Za baterijo na matični plošči se vprašal zato, ker na mojem 3 leta starem prenosniku ne dela več in ko vklopim comp., moram vedno ponovno nastavljati datum. Pravzaprav čudno, da se te male baterije tako hitro izpraznijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple znatno otežil menjavo baterij v iPhonu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
12322854 (17388) bbf
»

Prenosni zapori?

Oddelek: Strojna oprema
172334 (1714) azislo
»

Pregrevanje prenosnika (čiščenje)

Oddelek: Strojna oprema
204466 (3355) Invictus
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7518656 (14231) Zheegec
»

Ali lahko laptop ki je pod garancijo doma nadgradim sam?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202220 (1922) ZuPk0

Več podobnih tem