» »

Povezava Telefon-Telefon

Povezava Telefon-Telefon

Wolfman ::

Lep pozdrav! Zanima me če bi mi kdo znal povedati kako nastavim dva preprosta telefona povezana s tel. kablom, da se da z enega klicati na drugega in obratno?

tempoFlow ::

Žal ne gre na enostaven način, saj bi ju dejansko moral povezati preko nekakšne centrale, ki preusmeri klice iz enega na drugi.
Za tak opravek so (popolnoma resno) najbolj primerni otroški telefoni na baterije.

reeves ::

Mislm, da v Leclerc-u dobiš tiste male otroške CB-ejke za enih 20-30€. Nesejo 5km. Če rabiš kej tazga se mi zdijo super, jih pa nimam, tko da ne morm rečt iz prve roke.

Fave ::

A nebi šlo, če bi v linijo zaporedno vezal 9V baterijo? Mislim pa, da bi se dalo tudi klicanje nekako uredit.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

julah ::

treba vezje

poweroff ::

Da se kupiti tim. hišne centrale za npr. priklop 4 notranjih in ene zunanje linije. Cena pa ne vem kakšna je.
sudo poweroff

Azrael ::

Če sta telefona analogna in z pulznim izbiranjem in imate doma analogno tel. linijo, lahko tudi preko neke ISDN centale (Siemens Gigaset npr.) je stvar lahko izvedljiva.

Priklopiš oba telefona na analogno linijo in ko na enem poskusiš klicati s pulznim izbiranjem, drugi zvoni. Pogovor med obema aparatoma tudi deluje. Več.

V primeru ISDN centrale ali izbranega tonskega izbiranja pri analogni liniji iz takega telefona ne moreš klicati ven, saj centrala zahteva tonsko izbiranje. Odvisno od primera je to lahko plus ali pa minus.

Če hočeš popolno ločitev od tel. omrežja, je več možnosti, od napajanja z baterijo (preko upora), vendar je problem zvonjenje, lahko pa uporaniš neko hišno centralo.

Ampak, da ne ugibamo, napiši nekaj podatkov o telefonskih aparatih, ki jih imaš namen uporabiti:

- analogni /ISDN /telefonček od Mehana
- pri analognem način izbiranja tonsko / pulzno
- ali naj bo povezava z obstoječo telefonijo doma ali ne
Nekoč je bil Slo-tech.

poweroff ::

Azrael - ampak če se prav spomnem v prvem primeru (analogna linija, pulzno izbiranje) med pogovorom slišiš tisti telekomov tu-tu...?
sudo poweroff

Azrael ::

Res je, samo saj zadevo navadno ne uporabljaš za maratonske razgovore, ampak zato, da se ni treba dreti po hiši in za tisti kratek čas ni preveč moteče, preverjeno. Naslednji minus pa je, da je mogoče prisluškovati.

Pri centrali teh problemov ni, je pa nekoliko dražje in pri nekatereih centralah, ki so namenjene priklopu dveh telefonov rabiš ozeljitveno tipko, (nimajo vsi telefoni!), da lahko kličeš interno zvezo.

Še ena ideja, uporabiš brezžičen telefon, ki ima na bazi možnost prostoroočnega telefoniranja. Nobenih žic (razen za adapter) in slušalko lahko nosiš okoli. Večina teh telefonov dela brez priklopa na tel. linijo.

Seveda pa bi bilo dobro, če bi avtor teme postregel z malo več podatki, da se ne ugiba preveč.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Hmmmm nekaj podobnega bi tudi mene zanimalo. Torej dva starejša (analogna telefona), ki bi jih povezal čisto neodvisno od kateregakoli telefonskega omrežja. PA seveda, da bi bilo nekaj poceni. Dobro bi bilo, če bi stvar lahko zvonila:D. Mislim pa, da telefona podpirata pulzno in tonsko izbiranje - vsaj za enega vem, da ima stikalo za to.
http://www.r00li.com

Azrael ::

Mogoče bo v pomoč naslednja povcezava.
Nekoč je bil Slo-tech.

roli ::

Mislim, da bo. Sicer mi gre tole z zvonenjem malo na živce tako, da bi lahko to stvar odmislil.
http://www.r00li.com

Wolfman ::

Jaz sem tudi tako mislil: Nočem da sta povezana "ven", torej ne potrebujem nobenega ISDN-ja. Imel bi jih bolj tako, da ju dam iz ene sobe v drugo, pol se pa malo igram pa kličem sem in tja. Sta pa oba še starejša, z žico povezana, ker so brezžični še prenovi in še uporabni (takega imam doma stacionarnega da tudi ven kličem z njim). Kakšne podatke si mislil? Tista povezava bi morala biti ok. Bom probal ko bom imel čas. Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wolfman ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klic iz +333

Oddelek: Loža
339637 (8585) St235
»

Bodo aparati delovali na ISDN-u ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81155 (1041) Viro
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545669 (3957) shock
»

Z analogne linije v digitalno brezplačno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
9984 (799) Dami
»

Problem z modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
161426 (1268) MadMax

Več podobnih tem