» »

Pravni vidik in morebitna kazen

Pravni vidik in morebitna kazen

1
...
3 4
5
»

equinox ::

Bigwhale ... psa lažje kot s puško primerjaš s prižganim televizorjem. Oboje (močno) udari nazaj, če ju le dovolj dolgo (močno) tepeš.

BigWhale ::

Ziga, bastard! :> Web 2.0 je itak pogruntal en kolumnist. :P

equinox, ja, tko kot avto in konja, mar ne? Ce avto dovolj mocno udaris, se bo sam naprej odpeljal... :>

alsb ::

Torej?


Glede psa, vloma in otrok. Po moje kazenske odgovornosti ni, ker nihče ni dolžan predvideti KD drugega. KD dejanja ni tudi nasproti očetu, ki prihiti otrokom(ki so vlomili)na pomoč. Razlog je v obeh primerih enak - ni krivde imetnika psa. Prav tako krivde ne ustvari obstoj opozorila, da je v stanovanju nevaren pes.

Če bi psa sprehajal in bi pes nekoga napadel, bi krivda bila. Kolikor pa bi bil napad psa posledica dejstva, da je psa nekdo obstrelil in pes zato podivja, krivde ni (četudi pogrize tretjo osebo), saj ni mogoče zahtevati, da se strel tretjega predvidi. Civilna odgovornost bi seveda bila.

Če bi kazensko odgovornost za nevarno stvar (beri: pes v zaklenjen stanovanju)potencirali do absurda, bi lahko bil lastnik letala kazensko odgovoren za teroristično dejanje storjeno z njegovim letalom, češ da je opustil dolžno skrbnost varovanja. V obeh primerih bi torej imetnik bil dolžan predvideti protipravno ravnanje tretjega. Dejstvo, da je letalo potrebno aktivno upravljati, pes pa sam napade ne spremeni protipravnosti ravnanja tretjega. Kazenska odgovornost je pač subjektivna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je kazen za vstop na prepovedano območje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5510504 (7576) jype
»

Lajanje psov - rešitev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8023564 (21805) joze67
»

zakaj ma folk pitbule? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26225382 (16573) LordTado
»

[pravni nasvet] Ali lahko zadržim osebo... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11210953 (8768) hruske

Več podobnih tem