» »

Cestarje znova presenetilo...

Cestarje znova presenetilo...

imagodei ::

dzinks63> "A ti znaš kakšen normalen in kontsruktiven post napisat. Samo pi*diš se nekaj na vsak stavek, kateri ti ni pogodu. Vedeti moraš, da nimaš vedno v vsem prav in da imajo drugi lahko tudi drugačen pogled na zadevo, kot ga imaš sam. To je pač normalno v demokratični družbi, da so dialogi in dogovarjanja, na tak način se potem pride do kompromisov, katerih pa zgleda, da nisi sposoben sklepat, ampak bi rad vse kar po diktatorski poti uredil."

Err... to verjetno leti na SnezkaSnezaka, right?
- Hoc est qui sumus -

solatko ::

Dragi šoferji, če bi znal malo logično razmišljat, bi vidli v čem je problem. Če gre 20 kamionov plužit iz cestne baze, ne morjo bit vsi takoj na vseh koncih. Morali bi jih razporedit na 5km in bi imel vsak samo teh par km za spucat, recimo eno uro, potem bi bilo dejansko spucano v parih urah. To pa je treba plačat. Podobno imajo urejeno Švicarji, vendar gre za tako cestno službo, kar nekaj procentov pobranih cestnin (oni ne plačujejo kreditov za zgrajene avtoceste). Fizično je nemogoče priti 50 km ob zatrpani cesti prej kot v dveh urah, ko začne plužit, je sneg že tako zglajen, da pomaga samo še posipanje (s soljo do -5), temperature pa so bile nižje (cestišče od -8 do -10), tako da sol ni prijela. Ko bodo krediti odplačani in DARS-ov aparat razredčen, bo morda ostalo kaj denarja, za čiščenje in popravilo cest, do takrat pa dobre zimske gume, šola varne vožnje ali javni promet.

šernk ::

Podobno imajo urejeno Švicarji


sicer ne bom trdil ker ne vem, vendar dober mesec nazaj mi je nekdo govoril da v Švici sploh ne plužijo/posipajo, vendar imajo pa zato dovoljene ježevke. saj pravim osebno ne vem kako tam stvari tečejo
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

solatko ::

Švicarji imajo do 6 ure zjutraj popolnoma očiščene ceste (tudi ob sneženju ni več kot 3 cm snega na asfaltu. Tisto, da ne plužijo do 20 cm imajo pa skandinavske države in dovoljene ježevke (na severu).

AngelOfDeath ::

Je na enem drugem forumu en uporabnik dal primer ceste v Švici po sneženju. Na njej se lepo vidijo ljudje, ki s feni odstranjujejo še zadnjo vlago z ceste.

Če bi mi imeli tako spluženo kot v švici, bi uporabniki cestarje pobili...
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Je na enem drugem forumu en uporabnik dal primer ceste v Švici po sneženju. Na njej se lepo vidijo ljudje, ki s feni odstranjujejo še zadnjo vlago z ceste.

Če bi mi imeli tako spluženo kot v švici, bi uporabniki cestarje pobili...


Bi lahko dal link?

LP I.

AngelOfDeath ::

Mislim da je bilo na www.avtomobilizem.com ali pa www.alter.si Nisem čisto prepričan kje...
edit: Slovnica

SmeskoSnezak ::

imagodei, ne... on to govori Pax_Manu.

Dr_M, ugani kaj bi rekel. Oziroma ne. Bom kar odgovoril. Ne bos verjel, ampak se dogaja, da niti resilci niti gasilci tudi NISO POPOLNI. Imaš nešteto zgodb, ko je kdo umrl, ker rešilci niso prej prišli. Hiša je pogorela, ker so gasilci prepozno prišli, ali pa niso morali priti do hiše zaradi razmer na cestah (in tud z slabimi avti (ja, če ne veš, nimajo vsi gasilski domi tabolših avtov)).


delni offtopic
Dejstvo je enostavno. LJUDJE NISMO POPOLNI, lahko pa se vedno izbolšujemo in če si bomo pomagali (pozitivizem), bo bolše, če boste samo kritizirali(negativizem), bo slabše. Dajte si že to v vašo trmasto glavo spravit!

Kam spadate? Med ljudi, ki bi radi kaj naredili ali med ljudi, ki ne? Samo to je razlika med "dobrimi" in "negativnimi" ljudmi. Opažam da je na tem forumu več slednjih, ker se na veliko tarna, kritizira... slovenski šport, remember? :P

p.s.:notice my signature?

But that's another story, druga tema.

seveda se bo zdaj spet usul plaz pripomb na tole moje pisanje... moderatorja že zato zdaj pozivam naj bolje opazuje to temo
@ Pusti soncu v srce... @

imagodei ::

Zanimivo, ane... Kako smo zdaj že 2x imeli sneg, pa so ceste bolje in hitreje sčiščene, kot nazadnje, ko sem se pritoževal?

Sploh zdajle, za količino snega, ki je padla - ceste so solidno splužene in zaenkrat nimam večjih pripomb. Seveda če se bo sneženje umirilo in bodo jutri takle čas še vedno pobeljene (oziroma polne zvoženega snega), se nekako ne bom mogel navduševati. Prav tako se bom razburjal, če bodo v četrtek (spet v primeru, da se sneženje umiri) pločniki še vedno polni snega.
- Hoc est qui sumus -

trnvpeti ::

a je v avstriji drugacen sneg kot pri nas?
a ga pade manj kot pri nas?
verjetno vec
in hudica, kako v avstriji nikoli ni taksnih problemov kot pri nas?

Invictus ::

Zato ker v Avstriji nimajo idiotov z letnimi gumami. Tam so obvezne zimske gume. Letne gume + verige niso dovoljene. Poleg tega so obvezne do 15 aprila.

Mislim da to pove veliko. Poleg tega imajo svinjske kazni za voznike, ki ovirajo promet zaradi neustrezne zimske opreme (do 5000 EUR).

Stanja pri nas se pa tako ali tako ne splača analizirat. Mam kar nekaj sodelavcev z letnimi gumami, pa še hvalijo se.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

trnvpeti ::

narobe si razumel
ne govorim o gumah, pa kaznih
pojdi se peljat v avstrijo, kjer je dvakrat vec snega, ceste pa skoraj suhe
in to ob 6h zjutraj

mavec ::

Ježevke bi bile kar dobrodošle. :D

connel ::

ježevke, ja, če je sneg po cesti in ga ne plužiš, če se pa pluži boš pa več škode naredil kot koristi,...Ne pridejo v poštev pri nas, mogoče samo v hribih (recimo Pokljuka).Dokler so dovoljene letne gume bo stanje takšno kot je, vedno se bo našel nekdo na cesti z letnimi gumami, pa če še tako pada sneg, človeška neumnost ne pozna meja,...

CoolBits ::

Letne, zimske gume... to ni izgovor... se najdejo pametnjakoviči z zimskimi pa ovirajo promet.
Jaz še nikol kupil zimskih in še nikol nisem nikogar oviral sploh pa kje obtičal... večinoma drugi (z zimskimi) mene ovirajo po snegu...
Žal je tukaj le sposobnost šoferja v vprašanju.

trnvpeti ::

Coolbits, to ne bo drzalo
letna guma ima pri nizkih temperaturah zelo drugacne karakteristike
in ocitno to ne ves, in se naprej reskiras :)

CoolBits ::

Reskiram ja... med šoferji, ki mislijo da znajo vozit... na pa zaradi gum hehe
No v 17 letih kar imam izpit še nisem imel problema zaradi gum... sploh pa včasih niti NI BLO zimskih gum...
To je bolj marketing, da se več proda po mojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

#000000 ::

@ColBits Kolk kilometrov na dan delaš ? Oz bolje, kolk na let 5-10.000

CoolBits ::

#00000: Okrog 20000 na leto... zakaj je to važno?

trnvpeti ::

coolbits, nasmej se malo
malo poglej, koliko slabse karakteristike imas
pol se pa zamisli, ko bos za nekom, ki ima dobre zimske gume
in bosta oba zavirala na hitro zaradi enga fajnega soferja :)
pol bos pa pizdil na tistega pred sabo, zakaj se je toliko prej ustavil

thexfale ::

Najhuje od vsega je, da občina najame kmete, ki plužijo ulice med hišami. - Ljudje brez strokovnega znanja, ki jim v 15 letih odkar živim v hiši ni postalo jasno, da je treba plug obrniti za nekaj stopinj v desno, če je dovoz do moje hiše na levi strani, na desni pa zanikarna njiva. Tako naredijo dodatne kupe snega, ki ti zjutraj vzamejo dodatnih 20 minut. Da o cestarjih ne govorim! - Zapreti cesto s kupom snega, ki je edina nujno potrebna za prevoz delavcev in učencev Biotehniše šole Strahinj. Če se spomnim, bom na poti domov slikal vso to polomijo, ki je nastala na cesti Duplje - Naklo.
Vsi bi potrebovali obsežen seminar, pa čeprav za pluženje cest!

CoolBits ::

trn: Držim pravilno varnostno razdaljo glede na sposobnosti avta in svoje in do tega nemore prit... žal

trnvpeti ::

pa ti si nezmotljiv vidim :)

CoolBits ::

Do sedaj v 17 letih ja! tok tok tok :D

trnvpeti ::

ja mene bolj zanima pluzenje, nase sluzbe, pa zakaj se ne pozanimajo pri avstrijcih, ki imajo neprimerno boljso sluzbo
zakaj hudica se pri tem ne kopirajo ali pa vprasajo za izkusnje

tudi jaz tok tok tok
pa vendarle, vecje moznosti imam kot ti, pa ceprav si bolj pameten :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trnvpeti ()

#000000 ::

#00000: Okrog 20000 na leto... zakaj je to važno?

Za 20.000 je fajn met tud zimske gume, sploh če nisi iz centra mesta, kjer je povečini hitro spluženo alpa vsaj zvožen, moj fotr dela cca 10-13.000 letno, ampak je v penziji, pa ma zimske gume gor, tko za primerjavo.
Jest delam cca 40.000 pa odkar me je pred leti na šmartinki pr 20 na uro zavrtel, ne reskiram več z letnimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

thexfale ::

Odvisno je tudi, kdaj se odpraviš na pot. Če je to med delavniki recimo ob 7 in se vrneš okoli treh so razmere kar v redu.
Je pa res, da ljudje popolnoma brez izkušenj rinejo v trogovine, k frizerju ipd.
Govoril sem s šoferjem avtobusa, ko so bile prejšnje obilne snežne padavine in je povedal, da je od 12 - 21 ure zasledil kar 9 prometnih nezgod. Zabavno je gledati, kako ljudje pritiskajo na bremze v 10 CM :)

Steinkauz ::

Včer sm šel v ljubljano in tko pred enem semaforjem na klancu navzdol en pred mano. Se prižge rdeča luč pa gre kr čez, pa jst gledam kaj mu ni jasno. Šele potem vidim, da ga odnaša za znort. Spluženo je blo fajn, mogoče 1-2centi snega na cesti. Sem 100% da je idiot mel letne gume. Potem k ga je zavrtelo se je pa vleku 20-30kmh :\
Gume si kupte!
Sm mel še 2 tedna nazaj zimske gume letnico 05, 4mm profila in so ble tolk zanič, da sm mogu kupit nujno nove. Eni pa kr z letnimi. Zdej k mam nove gume je razlika ogromna. Sam enim je škoda 200eur na 3 leta...
Drugač pa od cerknice do ljubljane je ponavadi kr kul spluženo.

imagodei ::

CoolBits> "trn: Držim pravilno varnostno razdaljo glede na sposobnosti avta in svoje in do tega nemore prit... žal "

Če te kdo spregleda na križišču in te izssili? Nič ni važno, kdo je kriv, ko sta avtomobila enkrat vkup, je najmanj materialna škoda. Pa oviranje prometa.
- Hoc est qui sumus -

steev ::

CoolBits> "trn: Držim pravilno varnostno razdaljo glede na sposobnosti avta in svoje in do tega nemore prit... žal "

Če te kdo spregleda na križišču in te izssili? Nič ni važno, kdo je kriv, ko sta avtomobila enkrat vkup, je najmanj materialna škoda. Pa oviranje prometa.

Takrat ti tudi zimske ne pomagajo.
:|

šernk ::

CoolBits> "trn: Držim pravilno varnostno razdaljo glede na sposobnosti avta in svoje in do tega nemore prit... žal "

Če te kdo spregleda na križišču in te izssili? Nič ni važno, kdo je kriv, ko sta avtomobila enkrat vkup, je najmanj materialna škoda. Pa oviranje prometa.



zaradi tega ker nimaš zimskih gum nikakor ne boš postal krivec za nesrečo. in prav tako bo dober voznik vozil bolje in varneje z letnimi gumami, kot pa "dober" voznik z zimskimi.

trn je pa dobil dober odgovor kaj če bo nekdo pred tabo zaviral...če ti pa nekdo preseče pot in zavre pred tabo lahko pa le še moliš da se ustaviš. za vse ostalo obstaja varnostna razdalja, ki mora biti taka da se v vsakem trenutku lahko varno ustaviš
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

thexfale ::

Določena krivda je in na cestarjih in na voznikih. Če vi vsak malo popustil bi bilo vse drugače. Če bi cestarji zagotovili urejene, dobro prevozne ceste o delavnikih od 6 pa tja do 5 bi bilo že veliko problemov rešenih, tudi za tiste z letnimi oz. neprimernimi gumami. Kdor pa pač ne paše v to časovno obdobje oz. mora vsak dan k firzerju pa naj si priskrbi ustrezno opremo.

imagodei ::

steev> "Takrat ti tudi zimske ne pomagajo."

Ma, kako veš kakšno situacijo sem si zamislil? Ne pomagajo kako? Da se z zimskimi ustaviš 5 cm pred trkom, z letnimi pa zaletiš z 20-30 km/h? Ne no, prav?
- Hoc est qui sumus -

CoolBits ::

Tako velike razlike kot misliš pa res ni med zimskimi in letnimi, da ne govorimo po ledu kjer je popolnoma isto in vseeno...

steev ::

Potem pa bodi bolj natančen in povej kakšno situacijo si si zamislil. Samo lahko te tako izsili, da ti tudi zimske ne pomagajo. In ta tvoja je ena od možnih situacij, možnih je pa itak kolikor hočeš. Ne zagovarjam letnih gum, samo te situacije če, če in ko če so mi pa bedne.
:|

Invictus ::

Če v tem času nimaš zimskih gum in si udeležen v prometni nesreči, avtomatsko postaneš krivec zaradi neprimerne opreme avta. tako pri policiji kot pri zavarovalnici.

Pol pa bodi pameten kako dober voznik z letnimi ...

Kar se tiče dobrih voznikov z letnimi ... po moje kupijo dobri vozniki zimske gume, ker dobrega voznika odlikuje tudi nekaj drugega kot samo neko kvazi obvladovanje vozila. Dober voznik predvsem poskrbi za varno vožnjo, v kar po moje spada tudi dobro splošno stanje vozila.

Zame dober voznik z letnimi ni dober voznik, ampak navaden frajerček z malo zblojenimi ideali.

LP I.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

imagodei ::

šernk> "zaradi tega ker nimaš zimskih gum nikakor ne boš postal krivec za nesrečo."

Hehe, avtomatično ne boš krivec za nesrečo, boš pa sigurno fasal kazen zaradi neuporabe zimske opreme ter zaradi oviranja prometa zaradi neuporabe zimske opreme. Tisti, ki te bo izsilil, bo pa dobil svojo kazen, to pa ja.

Vedno znova me pa preseneča, kako trapasto razmišljajo nekateri. Hudiča, ko sta avtomobila vkup in morda pride do kakih telesnih poškodb, je razmišljanje o krivdi bedarija. IOW, če se ti s kolesom voziš po cesti na kolesarski stezi brez rok in te zanese ravno pred mano, tako da te povozim... Ja, šur, jaz bi te moral obviti tako, da bi imel še kak meter prostora, ampak hej - do konca življenja boš rastlina, kaj je zdaj važno, da si ti imel pravico vozit tam? Kaj ima veze, da bom jaz za kako leto šel v zapor?

In, kaj ima veze, če te nekdo izsili, ti pa se zaletiš vanj zato, ker si imel neustrezno opremo? Kaj ti pomaga tulit, da "on ne bi smel speljati"?

šernk> "in prav tako bo dober voznik vozil bolje in varneje z letnimi gumami, kot pa "dober" voznik z zimskimi."

O, pa ja! To je pa totalni load of crap! Ravno tako, kot bi jaz trdil, da dober voznik konjske vprege prej pride na cilj po makadamski cesti, kot pa "dober" voznik avtomobila po avtocesti. Tehnologija, človek božji! Če letne gume ne prenesejo več kot 30 km/h skozi rahel ovinek, si lahko še tak car, pa ne bo šlo. Voznik rallyja mogoče, pa še njemu morajo gume zagrabit, da se lahko reši!
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

CoolBits> "Tako velike razlike kot misliš pa res ni med zimskimi in letnimi, da ne govorimo po ledu kjer je popolnoma isto in vseeno... "

Ja, ja... Enkrat probaj, pa poročaj.
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

Sploh zdajle, za količino snega, ki je padla - ceste so solidno splužene in zaenkrat nimam večjih pripomb.

Em, to ti en tak hud, zelo hud sarkazem zganjaš ane?

Ker take katastrofe, kot je bila danes zjutraj na relaciji Ivančna Gorica-Kranj-Ljubljana že dolgo ne pomnim. IMO 10cm snega na avtocesti. Šel od doma 6.20, prišel v službo v centru LJ 9.40. Sem si večino poti mislil, kako prifukneni so vsi po spisku. O_o
OM, F, G!

CoolBits ::

Po snežni brozgi drsijo zimske morda malenkost manj, ma res malenkost... po mokri cesti pa dobre letne vedno bolje držijo, da po suhi cesti niti ne govorimo... po zaledenelem pa je popolnoma vseeno.

V SLO je veljavna zimska oprema tudi LETNE gume + verige v prtljažniku... verige pa moraš po zasnežem pravtako na ZIMSKE namestit...

CoolBits ::


Ja, ja... Enkrat probaj, pa poročaj.


Probal in videl že večkrat... marsikdo je z zimskimi obstal ob cesti al pa zdrsnil kjer sem jaz z letnimi normalno peljal mimo...

imagodei ::

steev> "Potem pa bodi bolj natančen in povej kakšno situacijo si si zamislil. Samo lahko te tako izsili, da ti tudi zimske ne pomagajo. In ta tvoja je ena od možnih situacij, možnih je pa itak kolikor hočeš."

Sem čisto dovolj jasno povedal, kakšno situacijo sem si zamislil: tako, kjer te zimske gume rešijo, letne pa ne. Pri zaviranju je dovolj 5 cm razlike (no, v bistvu že manj). Poleg tega če priletiš v en avto s 40 km/h, je že dost zvitega pleha, če se pripelješ z < 20 km/h, zna odbijač rešit situacijo.

steev> "Ne zagovarjam letnih gum, samo te situacije če, če in ko če so mi pa bedne. "

Žal, (ali pa na srečo), dokler se ti ne naredi nesreča, govorimo lahko samo o "če". Ko se pa enkrat bo, bo pa prepozno. Včasih je dovolj že samo ena nesreča. Dokler se ti ne bo ena mamca zvrnila 10 m pred avtomobilom in jo ne boš mogel niti obviti niti zabremzat, ker boš imel gor letne gume, je vse "če, če in ko če".
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Keyser Soze,

dopuščam možnost, da ni bilo povsod ustrezno pospravljeno. Jaz sem danes vozil samo po lokalnih cestah, normalno se mi zdi, da ni vse spolirano. Če so avtoceste in magistralke tudi takšne, je seveda za zjokat.
- Hoc est qui sumus -

steev ::

Potemtakem lahko govorimo tudi o situacijah, kjer te letne rešijo, zimske pa ne. Samo to hočem povedat. Drugače se pa čisto strinjam s tabo.
:|

imagodei ::

CoolBits,

hihi, ne verjamem ti. Sem kak mesec in pol nazaj prodajal avto in na njem nisem imel zimskih gum. Zunaj je snežilo in ko sem peljal proti Kranjski Gori, sem prišel na precej zasneženo cesto. Seveda se da vozit tudi z letnimi, tukaj sploh ni dileme. Zelo vprašljiva pa je varnost - jaz sem imel stalno občutek, da se vozim po maslu.

Z novim avtom sem pred kakšnim mesecem že tudi skoraj naredil pirueto na cesti - z desno gumo sem zapeljal preveč na rob cestišča, pa me je malo potegnilo z asfalta. Ko sem hotel popravit, se avto sploh ni izkopal, dokler nisem volana že precej obrnil. Takrat so gume zagrabile in valjda me je začelo vleči prečno na vozni pas. Zaradi dobrih (zimskih) gum in pametne reakcije sem se poravnal in odpeljal naprej. Z letnimi bi pač malo zakrožil in mogoče pristal v grabnu. Pa samo trenutek nepazljivosti je bil, ker sem se z radiom ukvarjal.

Prejle sem bil pa na telefonu s kolegom, za katerega lahko rečem, da je ziher izjemno dober voznik, naredi letno gotovo 35.000+ km. Je rekel, da je zjutraj šel v LJ na šiht, od Vodic dalje AC ni bila splužena (cca 5cm snega). Je šel nekoga prehitevat in ga je pri menjavi pasu začelo zanašat. Menda je mal manjkalo, da bi končal v grabnu.

Da ne bi govoril v tem, da ni variante, da v klanec z letnimi gumami nikdar ne prideš, sploh če se moraš kje ustavit.

Skratka, če ne bi bilo zimskih pnevmatik, bi se pač bili primorani vozit z letnimi in bi nekako šlo. Če imam pa na izbiro zimske in letne, pa sploh ni dileme. Razlika je ko dan pa noč, tisti ki je ne vidite, se prosim odstranite iz ceste.
- Hoc est qui sumus -

Buggy ::

CoolBits: ti pa si trdoglav. Morda ves, da je struktura gume med letno in zimsko (da o raznih profilih z lamelami sploh ne govorim) zelo razlicna. Zimska ima med drugim vec naravne gume in je s tem v mokrih/smeznih razmerah bolje oprijemljiva ze samo zaradi zgradbe materiala. Ko nastopi se faktor profila pa je to samo se pika na I.
Da pa bos ti prepriceval, da je za v sneg skoraj isto ali imas zimsko ali letno gumo, pa pojdi razlagati tistim, ki jim lahko nakladas take neumnosti. Dnevno delam 100km in doma sem v hribovitem predelu kjer plug pride ali pa ne. Zelel bi videti tebe, ki delas guzvo po cesti z letnimi gumami ali se slabse, splosno nevarnost s pretiranim samozaupanjem, kako bi premagoval predele kjer tudi z novo zimsko gumo nastajajo tezave.

imagodei ::

steev> "Potemtakem lahko govorimo tudi o situacijah, kjer te letne rešijo, zimske pa ne."

Pozimi? Mislim, da take situacije ni, vsaj realno ne. Ja, lahko se izmisliš eno lovsko, da bremzaš in ti gume ne primejo, zato se s 50 km/h zaletiš nekomu v zadnji del avtomobila, ampak zato na srečo dovolj hitro prevoziš križišče in te za las zgreši 10 tonski tovornjak.

Varnostna razdalja ali pa obviti nekoga, ki te izsili, je pa precej bolj realna situacija. Ali pa obviti staro mamo, ki na telebne na tla, ko hodi po zasneženi cesti (ker je na pločniku do kolen snega).

EDIT: Poleti je pa gotovo bolj primerna trša guma, ker so zimske gume na asfaltu 40+ stopinj celzija kot radirka.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

CoolBits ::

Sej je bolje zimske ja... za tiste dva, tri dni snega na leto :D
Drugač pa ne hvala... zadosti 4 nove gume vsako drugo leto. Meni se pač ne splača še zimske za to malo snega, ki pri nas zapade.

Steinkauz ::

Potem se tistih par dni ko je sneg ne vozi

CoolBits ::

Potem se tistih par dni ko je sneg ne vozi


OK šefe... hehe
No sej zakon mi to dovoljuje... ampak če ti tko rečeš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

*** sneži 2016-2017 *** (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18134203 (17048) krneki0001
»

DARS je spet presenetilo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19138352 (32145) stara mama
»

*** sneži 2015-2016 *** (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712169 (8328) Phantomeye
»

Zakaj se ne izloča tovornih vozil iz prometa, če je sneg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6814519 (12991) r3dkv1c4
»

pof*kani cestarji in šleparji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12111117 (7743) krneki0001

Več podobnih tem