» »

GPS advance

GPS advance

mmaestro ::

To sem sicer včeraj že prilimal v pomoč in nasveti vendar upam da se bo kdo tu našel mogoe kakšen osebek, ki tistega niza ne bere in se kaj spozna na to...

Pozdravljeni,

že nekaj časa se ukvarjam z diplomskim delom na temo kako bi s pomočjo GPS oddajnika in NTRIP odjemalca popravil pozicijo, katero ti izračuna, GPS oddajnik....
Za to bi uporabil omrežje signal, ki bi mi služilo kot bazna postaja od katere bi dobival podatke.... Če ima kdo kakršne koli uporabne informacije, bi mu bil zelo zelo hvalažem, kajti zabil sem že veliko časa brez kakšrkne koli vidne uspešnosti.

Se pravi kar bi rad je da preko NTRIP odjemalca dobim korekcije, to dobim, potem pa bi te korekcije upošteval pri popravljanju pozicije, bi pa to delal zgolj softversko se pravi offline nebi zapisoval nazaj na gps napravo pač pa bi potem samo preverjal novo izračunano pozicijo in originalno izračunano in videl kakšno natančnost sem dosegel... NTRIP odjemalec mi tudi v posebno datoteko piše NMEA stavke, te bi verjetno bilo treba sparsati v oprijemljivo obliko ali pač brati iz GPSa surove podatke, če ima kdo kake uporabne informacije lahko odgovori tu oz mi pošlje ZS.

Za vse večno hvaležen.

LP

netanyahu ::

Sem se ukvarjal z isto zadevo. Ne bo šlo. Potem, ko ti GPS izračuna pozicijo, torej ko imaš geografsko dolžino in širino, tega ne moreš več popravljat. Popravki (ki se spreminjajo relativno počasi) se vedno nanašajo na surove parametre signala s satelita in ne na končno, izračunano pozicijo.

Prva varianta je, da podatke o popravkih z NTRIP preko interneta prenašaš na svoj računalnik, nato v GPS in potem podatke o poziciji spet nazaj na računalnik.

Druga varianta je, da z GPS sprejemnika shraniš surove meritve satelitskih signalov v RINEX formatu, jih naknadno združiš s popravki in programsko izračunaš pozicijo. Problem: shranjevanje surovih meritev v RINEX formatu omogočajo samo profesionalni, geodetski GPS sprejemniki. Navadni ročni sprejemniki, sprejemniki za v avto, v telefonih in tudi namenski GPS moduli (ki podatke o lokaciji preko RS-232 pošiljajo v NMEA formatu) tega NE omogočajo.

Ko sem se sam ukvarjal s tem, sem imel na voljo prastar Garmin GPS III+, ki je z uporabo nedokumentiranih ukazov v protokolu za komunikacijo s PC omogočal pridobiti en del surovih podatkov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je definirana zemljepisna širina/višina: na krogli ali elipsoidu (WGS)?

Oddelek: Znanost in tehnologija
312589 (1825) LuiIII
»

krmiljenje kosilnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111402 (1309) illion
»

GSM Location

Oddelek: Mobilne tehnologije
75132 (4994) reber
»

GPS - branje pozicije

Oddelek: Programiranje
71201 (902) _Dejan_
»

Uvedba "sledilnih naprav" v nove evropske avtomobile do leta 2009

Oddelek: Novice / Zasebnost
496113 (4857) Airskull

Več podobnih tem