» »

Ali je to screen-bleed?

Ali je to screen-bleed?

BB4l ::

Torej, nekaj me zanima.. Ker je bil screen-bleed pri prejšnjem laptopu (Asus m51se) zelo izrazit, me zanima kaj mislite glede tega. Je zelo manjši, ampak glede na to, da sem bil vedno pristaš katod in si nisem nikoli omislil LCDja, ne vem kakšni so kaj kriteriji glede tega. Nekateri pravijo da je to normalno, da je moj primer celo eden boljših (mišljeno kot skoraj brez problema).. No, slika:

In pa še to vprašanje: Namreč, že prej sem omenil, da sem bil vedno pristaš CRTjev (vsaj meni najlepša slika ever), vendar pri laptopih tega ne moreš imet. In me zanima, če je normalno, da recimo gledaš sliko iz nekega položaja, potem pa za par cm premakneš glavo gor in spodnji del ekrana zelo zbledi (niso več tako žive barve). Recimo tu na jokerju. Je nek idealen položaj, kjer je vse vidno enako, ko pa glavo premaknem malce gor, je spodnji del močno zbledel napram gornjemu. Noobovska vprašanja, ampak vseeno:|

TNX
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

kixs ::

1. Screen bleed - na koliko imas svetilnost in kontrast nastavljeno? Ce imas na MAX, potem je tole precej sprejemljivo. Vsak LCD ima malo puscanja svetlobe iz robov od backlighta.

2. Pojav, ki ga omenjas - sprememba kontrasta z razlicnih vidnih kotov, je znacilen za TN matrice LCD ekranov - torej poceni varijanta LCD ekrana. Tako pac je. Naceloma skoraj vsi notebooki uporabljajo TN matrice. Ce pa ima slucajno drugo (VA ali IPS), pa je cena takoj za vsaj enkrat visja.

lp

BB4l ::

1. brightness imam na max, drugega pa nisem nastavljal.

2. aha, torej je tako pri večini notebookov. moteče je tako ali tako v glavnem samo pri tekstu na sivi ali beli podlagi, ki so slabše vidne, če ni ravno normalen kot. v igrah, filmih.. pa ni nekih motečih elementov :)

Hvala.
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Utk ::

Na te stvari se hitro navadiš. Meni je blo na začetku zelo zelo čudno vse skup, čez 2 mesca pa sploh več nism opazil.

BB4l ::

Mja, upam da se bom res navadil. Zdaj vem, zakaj sem ostal na katodi ves ta čas.. Ne vem kaj je fora, da ma monitor samo par ° lepega vidnega kota, vse ostalo je ali je gor pretemno in spodaj lepo, ali pa je gor lepo in spodaj svetlo.. Sem bil prepričan, da je moj prenosnik defekten. No, sedaj vidim da je to normalno :P
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Gandalfar ::

si probal se kaksne mat in glossy LCD-je. Mogoce ti sede kaksna alternativa

BB4l ::

Nah.. Dans sem pregledal vse prenosnike v Big Bangu in vsi so zlo podobni. Me pa še zanima, če je normalno, da se z znižanim brightnessom tudi zmanjša ta vidni kot, kjer je lepa slika.. Ker manj kot sveti ekran, hitreje pridem iz položaja, kjer je večinoma lepa slika na celem monitorju.
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

Scorpia ::

So pa v kliničnem centru dobri eni lcd-ji ki jih majo na svojih MRI, CT aparatih od Siemensa. Se pa res hudo vidi na njih, barve ne zbledijo če gledaš dol, gor ali levo, desno. Pa še od daleč se tudi lepo vidi, kjerkoli da si v sobi. Pa še črna barva je enakomerna po celem zaslonu če sediš zraven, od daleč se šele mal opazi prepuščanje svetlobe na črni podlagi. Edino kar je da ekrani niso glih tenki, ampak zgledajo fajn masivni.
////

kixs ::

BB4l:
"malo denarja", malo muzike... to drzi v vecini primerov.

Zato pa obstajajo razlicne tehnologije izdelave matric in kvaliteti primerna je tudi cena.

lp

BB4l ::

Jah sam ne vem, če je 1200E ravno malo denarja.. :s Al so še vedno tisti v vseh pogledih kvalitetni laptopi za 2000+ eurov?
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"

kixs ::

Absolutno gledano je to seveda veliko denarja. Relativno pa je to drugo vprasanje. Prednosti TN matric za notesnike je tudi v manjsi porabi energije. Zato jo imajo tudi drazji notesniki. Vedno so nekje kompromisi.

BB4l ::

Heh. Baterija mi zdži skoraj 4 ure, kar je za 17 inčnika po mojem mnenju precej. Je pa 8-celična.

Itak pa me je zanimalo samo to, če je normalno, da je ta kot, kjer je slika kar se da lepa, precej omejen. In to, da s pomiki glave navzgor spodnji del pobledi, s pomiki glave navzdol pa zgornji del potemni.. Ker če je to to, potem se bom sprijaznil, če pa ni normalno, bi bil pa verjetno ekran v defektu in bi ga šel nemudoma zamenjat. To je bilo poglavitno vprašanje :)
"We ride together, we die together...BadBoys4life!!!"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup LED LCD TV monitorja: 23" LG vs. 24" Samsung

Oddelek: Kaj kupiti
193291 (3121) Modri dirkač
»

Kateri LCD ekran

Oddelek: Kaj kupiti
253240 (2410) xnnx
»

LCD monitor ali LCD TV - v čem je razlika ???

Oddelek: Zvok in slika
143085 (2893) todman74
»

LCD TV/Monitor

Oddelek: Kaj kupiti
172767 (2223) Keyser Soze
»

Punca v težavah

Oddelek: Kaj kupiti
233940 (1964) Bug

Več podobnih tem