» »

HTPC in Marantz SR5003 ??

HTPC in Marantz SR5003 ??

matjazha ::

Imam AVR Marantz sr5003, pc z matično ploščo ASUS M2N-E in grafično kartico Gainward Radeon HD 4670 z HDMI priključkom ( v specifikacijah piše, da ima integrated 7.1 audio). Problem je sledeč, ko HDMI-HDMI kabel priključim direkt na tv Samsung LE40M87 dobim na tv zvok (stereo)in sliko. Ko pa isti HDMI-HDMI kabel priključim na AVR in iz njega drugi enak kabel na tv pa slika na tv je in zvoka iz receiverja ni. Nič mi ni več jasno, poskušal sem iti že 30x čez nastavitve od receiverja in ne najdem nič kar bi pomagalo....

Kaka ideja??
  • spremenil: matjazha ()

delfinus ::

Gledam samo navodila od tega receiverja tule KLIK. Opozoril bi na stran 27 in 38. Predvsem 38. Si poskusil tole, da si v preference meniju zbral ali Enable ali Through?

lp, D.

matjazha ::

Načeloma sem to že vse prebral, in poskusil... Tale TROUGH je za video kolkor vem in sem ga poskusil nastavit kam drugam ampak brez uspeha. STB od T2 deluje normalno preko HDMI-ja in pc ne, pa sem ga tudi poskusil vklopit na vhod od STB-ja...

McLuzo ::

Torej ti nimaš nobeih zvočnikov priklopljenih na AVR, zvok prihaja iz TV zvočnikov? Glede na to da tudi sam razmišljam o nakupu AVR, ki bo priklopljen na HTPC pravtako na AMD HD4xxx grafično, sem tudi gledal za to "novo" serijo Marantza (sr4003 ter 5003).
Na netu sem najdel tebi precej podoben problem KLIK (gre za sr4003 model)
Povej če ti bo kaj pomagalo oz. kako si rešil zadevo.
Kakšne so pa splošne izkušnje, ga je težko nastavit (če nimaš 5.1 ozvočenja je to vprašanje malce odveč...)?
Kako je z menijem Marantza (OSD), nekaj berem da OSD ne dela preko HDMI povezave, si se kaj ukvarjal s tem (od strani 28 v priročniku)?

delfinus ::

Sam imam starejso verzijo A/V Marantza 5500 je se brez HDMI. Kar se tice OSD sem jaz to samo poskusno prikljucil, da sem videl kako gre. Na zacetku se z nastavitvami mal lovis, ampak ce beres navodila nimas kej falit. So solidna in izcrpna in ti tocno povedo kaj dolocena stvar naredi. Meniji so dobro urejeni. OSD pa tudi prakticno ne rabis, saj imas vse na displayu na samem A/V receiverju. Ko ga enkrat nastavis prakticno ne stelas vec.

Kar se pa tice HDMI in nepretocnost zvoka pa jres mozno kaj z verzijama 1.1, 1.3 kot pravijo tam na forumu.

lp, D.

matjazha ::

Ma sem priklopil SPDIF kabel posebej in zdaj dela... edino kar je še, preveliko sliko mi pošilja na tv, tako da moram vsakič premikat na "just scan" ker se dela pametnega in mi sam da nazaj na 16:9?? Verjetno je tudi za to kaka nastavitev v receiverju, ampak jo moram še odkrit :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MARANTZ SR-5003 HDMI OUT/Problem??

Oddelek: Zvok in slika
5556 (412) Sinaloa
»

Priklop hišnega kina

Oddelek: Zvok in slika
265577 (3417) ninjaxx
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546507 (27972) Anney
»

Pomoc pri izbiri AV RECEIVERJA

Oddelek: Zvok in slika
91191 (1041) delfinus
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310750 (7761) BigWhale

Več podobnih tem