» »

Katera plata Asus ali Gigabyte?

Katera plata Asus ali Gigabyte?

DATA-N ::

Lep pozdrav!

Prosim vas če mi lahko svetujete ali iz svojih izkušenj ali pa po tehnični strani!
In sicer me zanima katera matična plata je bolša! Asus ali Gigabyte?
Mislim predvsem v stabilnosti delovanja,in pa kompatibilnost PC komponent!
Prosim za pomoč!
Najlepša hvala vsem za pomoč in odgovor.

dzinks63 ::

Za Intel ali AMD? Mislim, da je tehtnica rahlo na Asusovi strani, seveda odvisno od modela, imaš budget, mainstream in top modele, so še drugi proizvajalci, DFI, MSI, Biostar, Foxconn, ...

Han ::

Za Intel Core 2 Duo/Quad je npr. najboljša Gigabyte GA-EP45-UD3P.

TOP ::

Daj beži stran od te plate sem jo mel 14 dni pa je šla rakom žvižgat,sedaj pa je že 14 dni na servisu.Kupi Asus je ziher bolj kvalitetna plošča.

huek111 ::

To vprašanje zelo podobno kot Nvidia ali ATI, XP ali Vista, Intel ali AMD! Do sedaj sem imel samo Asus-a pa ni bilo nikol problemov,vendar pa je to stvar posameznika in kot je dejal dzinks63 od modela oziroma cene

Han ::

@TOP: le zakaj je šla rakom žvižgat (gledam tvoj podpis)... >:D

mysly ::

ASUS FOREVER !

BioTech ::

dobra plošča je p5q deluxe od asusa in ep45-ud3p od gigabyta
sori bula!

ST-777 ::

Imel sem 3 Asus in vse so delale v redu. Zadnja je Gigabyte in tudi ta dela brezhibno. Za Gigabyte sem se odločil pred več kot enim letom zato, ker je imela v podatkih zapisano, da ima kvalitetne "Japanese manufactured solid capacitors ", hkrati pa je imela tudi ugodnejšo ceno kot Asus plošče s solid kondenzatorji. Solid kondenzatorji imajo menda od 6 do 18 krat daljšo življensko dobo, kot klasični elektrolitski kondenzatorji.

Pred nekaj leti so v nekatere tipe matičnih plošč vgradili serijo elektrolitskih kondenzatorjev, ki so bili zelo slabi. Posledica je bilo veliko defektnih matičnih plošč, ki so prenehale delovati že po nekaj dneh, ko so jih vgradili v PC. Kvalitetni kondenzatorji so pomembni za delovanje elektronskih naprav in to ne samo matičnih plošč tudi grafičnih kartic, zvočnih kartic in napajalnikov.

TOP ::

Ja Han prav gledaš Asuska dela BP že pol leta medtem ko Gigabytka ep45-ud3p ni zdržala držati proc na taki frekvenci je prej obupala.Fora je bla tud ta da ni pustila niti rama naviti in sploh ni delala stabilno že na defultu,tako da pomoje sem dobil defektno,kot smo potle ugotavljali.Saj nimam nič proti sam grenak priokus ostaja,ker z Asusom še nikdar nobenih težav pa sem kar nekaj PC zložu.

TOP ::

Evo točno zato sem jo jaz tud kupu,ker da ma najbolše kondezatorje in da dela bolj stabilno od useh,sam očitno ni blo tako.

ST-777 ::

@TOP, Gigabyte ep45-ud3p, ki si jo kupil, so na forumu pri newegg.com zelo dobro ocenili. Od 369 ocenjevalcev jih je 78% dalo temu tipu plošče najvišjo oceno, 6% pa jih je imelo z njo zelo slabo izkušnjo. Glede na veliko število zelo dobrih ocen bi rekel, da je to dokaj dobra plošča.

TOP ::

Jp to sem tudi jaz prebral ja,ma če gledaš nasploh povseh tujih forumih vsi pišejo večinoma kako je dobra plata,zato sem jo kupu,sedaj pa čakam.Očitno sem jaz med tistimi 6%.

Revenant ::

mislim da sta oba proizvajalca top kar se tiče plat, bolj odvisno od modela do modela. Glasujem za gigabyte, a zgolj zato ker sem vedno imel (in sedaj hočem imeti) samo gigabyte - hitrost, stabilnost, driverji, navijanje, ogromno nastavitev in detajlov v biosu. Zadnje dvoje velja za dražje modele. Zelo bil zadovolje (in še vedno) z GA-K8NXP-SLI. Heh, plata je tako dobra da človek še imena ne pozabi:D

No, verjetno je pri asusu isto, vsaj sodeč po notebookih. Imel A2500H. Tako trpežnega laptpa pa še ne! preživel padec "na floh" iz enega metra - ne sprašujte kako. zvito, zapaljeno ohišje, delovanje v ekstremno umazanem okolju - delavnica v firmih, polno opilkov v vseh režah, pretepavanje:D no ja, edino diskec je šel rakom žvižgat. večkrat.:D

edit: Laptop si zasluži slikco:

Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Revenant ()

AnWar ::

Gigabyte:), zelo zadovoljen!

Imam pa Gigiabyte x38-Ds5.

LP
[Asus ROG Strix SCAR III]

butl4d ::

Ce se ne motim da gigabyte 3 leta garancije na svoje plate, medtem ko asus da 2. Ce gledamo iz vidika povprecnega uporabnika je morda gigabyte celo bolj smotrna izbira. Omeniti pa velja, da so asuske bolje oblozene z raznoraznimi prikljucki. (vecinoma; ce primerjate artikle istega cenovnega ranga)

T-Majo ::

Sam lahko iz izkušenj povem, da če gledaš modele nižjega ranga, je bolje Gigabyte, če pa višjega pa Asus.

Naspoh so pa Asus oblikovno veliko lepše za oči (kar ni pomembno pri delovanju), vendar je tudi Gigabyte začel nekaj delati na tem.

RuN ::

Še dobro da je eno leto naokoli ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik "umre" po 20 sekundah

Oddelek: Strojna oprema
332620 (1846) Rias Gremory
»

nova matična na 775 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
648837 (7615) TomasM
»

Nadgradnja RAM-ov DDR2

Oddelek: Strojna oprema
5840 (719) Xserces
»

Problem - matična plošča

Oddelek: Pomoč in nasveti
121722 (1345) veverrca
»

Plata + procesor ?

Oddelek: Kaj kupiti
171830 (1431) DJ MartiNi

Več podobnih tem