» »

Prodam goro eksotičnih hladilnikov

Prodam goro eksotičnih hladilnikov

luni ::

Doma se mi po raznih predalih valja cel kup raznih eksotičnih hladilnikov. Ker jih sam ne rabim in ker mi gre trenutno bolj na ozko z denarjem, jih ponujam vam. Vsi našteti hladilniki so kvalitetni in v vrhu zmogljivostnih lestvic, v Sloveniji pa jih seveda ne boste mogli kupiti. Uporabljeni so bili po enkrat, in sicer za testiranje. Na voljo so:

- Akasa SilverMountain, Socket 370/A : Akasino posrebreno čudo za najbolj zahtevne. Osnova je zelo težak bakreni hladilnik z ultra hitrim ventilatorjem Delta. Zadevščina se ji na Frostytechu prislužila 84%. Cena v tujini znaša okoli 45 dolarjev, jaz ga ponujam za 8 tisočakov.



- Akasa Icicle 785, Socket 370/A : Hladilnik za tiste, ki hočejo dobro razmerje med zmogljivostjo in hrupom. Primeren tudi za hlajenje Athlona 2000+. Cena v tujini okoli 11$, pri meni 2 tisoč.

- Arkua 7228, Socket 370/A : Odlični tajvanski hladilniki, primerni tudi za najbolj zahtevne overclockerje. Bakreno jedro, posebno oblikovana rebra in učlinkovit hladilnik poskrbijo za odlične zmogljivosti, kar dokazuje ocena na Frostytechu, kjer je dotični hladilnik še vedno pri vrhu razpredelnice. Cena v tujini okoli 35 dolarjev, pri meni 6.500 SIT.



- Arkua 7528, Socket 370/A : Fizično popolnoma enak hladilnik kot zgornji, vendar z drugačnim ventilatorjem. Namesto 60mm Deltine pošasti je na modelu 7528 tišji 70mm ventilator, ki pa zaradi velikosti še vedno premakne veliko zraka. Na Frostytechu si je prislužil odličnih 82%. Cena enaka kot zgoraj, torej 6.500 SIT.



- Bitspower NP80D, Socket 370/A : Bitspower izdeluje hladilnike s pomočjo tehnologije poimenovane skiving. Celotna hladilna rebra izrezkajo iz enega kosa kovine, kar pomeni, da so rebra izjemno fina in gosta. NP80D je velik aluminijast hladilnik, ki kljub ne preveč zmogljivemu ventilatorju po hladilni sposobnosti dosega precej dražje hladilnike. Nad njim so bili navdušeni tudi na Frostytechu. Cena v tujini je 28$, pri meni 5 tisočakov.



- Bitspower NP60D, Socket 370/A : Tehnološko popolnoma enak hladilnik kot zgoraj opisani, vendar malce manjši. Primeren je za tiste, ki si želijo tih, a dobro hlajen računalnik. Frostyjev test najdete tukaj. Redna cena 25 dolarjev, pri meni 4.500 sit.



- CoolJag JAC102C, Socket 370/A : Bakreni hladilnik podjetja CoolJag, ki je prav tako izdelan s tehnologijo skiving. Po nekaterih ocenah ima ta hladilnik eno izmed največjih površin hladilnik reber nasploh! Dodajte temu še dejstvo, da je popolnoma iz bakra ter ultra zmogljiv ventilator in imate zmagovalca. Hladilnik, namenjen najbolj zahtevnim overclockerjem! Redna cena 35$, pri meni 6,5 tisoč!



- CoolJag JAC301C, Socket 370/A : Popolnoma enak hladilnik kot zgoraj, le da uporablja nizkoprofilni ventilator, ki je ustrezno bolj tih. Če vam le-ta ne ustreza in hočete do popolnosti izkoristiti odlična bakrena rebra, lahko brez težav dokupite in uporabite močnejši ventilator. Cena: 6 tisočakov.

- Jetart HICOOL JACU04A, Socket 370/A : Zelo velik bakreni hladilnik podjetja Jetart, z zmogljivim 60mm ventilatorjem. Izdelovalčeva stran, cena: 5 tisoč.



- TS Heatronics ZEN Radiator, Socket 370/A : Morda najbolj čuden hladilnik na svetu. Zen za hlajenje uporablja tehnologijo "meandering capillary tube heat pipe" ter dva ultra zmogljiva ventilatorja. Dejansko gre za verjetno najzmogljivejši zračni hladilnik trenutno, ki se brez težav meri z Alpho PAL8045 in Swiftechi serije MCX in je kot takšen namenjen najbolj zahtevnim overclockerjem in tistim, ki se ne bi radi ubadali z vodnim sistemom, a vseeno hočejo vrhunsko hlajenje. Edina pripomba ocenjevalcev je bila težavna namestitev, vendar vam ponujam prodajni in ne testni model, s slikovnimi navodili v angleščini ter ploščkom, na katerem so FILMI postopka namestitve. Druga pritožba je cena, ki v tujini znaša kar 90 dolarjev, jaz pa vam ga ponujam za samo 17 tisočakov!




Če vas zanima kakšen izmed hladilnikov mi pišite na luni@slo-tech.com.
Artificial Intelligentia
  • spremenil: luni ()

Tic ::

Uf.
persona civitas ;>

JXS ::

ej, luni kva maš pa ti za en vent. v uporabi? sam tko za info:D

Cosmo ::

A ni to za male oglase? Mislim...
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

_Mortal_ ::

Me prov zanima kok predalov maš>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

HardwareMaster ::

Keri pa najbolj hladi?

Zgodovina sprememb…

luni ::

Sam uporabljam NoiseControl Silverada, pred njim pa CoolJaga.

Najbolje hladi Zen Radiatr, za njim pa nekako SilverMountain, Arkua ter CoolJag.
Artificial Intelligentia

dolenc ::

Kako to da maš skoraj povsod napisano "v tujini 90.000, pri meni 17.000" Če so res tuk vredni se ti to ne zdi zguba dnarja da jih tle daješ tko pocen. Mimo grede jst glih kopujem novo socket ploščo in bi rabu en dober a poceni ventilator, tam okrok 3 jurje. Jst mam v mislih golden orba. Pa me zanima mnenje bolj iskušenih.

dolenc ::

Kaj ti človek delaš z vsemi temi ventilatorji! Na slo-techu ljudje res živijo za računalnike. VIVA LA COMPUTERS!!!

Neo32 ::

90 dolarjev, ne 90.000 tolarjev!

Ej luni odkar nisi vec tako aktiven na S-T-ju a si mogoce postal kaksen uvoznik eksotičnih hladnjakov?:D
Neo32 (c)

V-i-p ::

Če je kdo pozabil, je bil luni včasih boss slo-techa in jih je za s-t tudi testiral, enkrat pa je že raztalal nekaj primerkov, zato se mu jih toliko "valja" doma...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

msmiha ::

Kaj vas vse zanima kje je dobil hladilnike in zakaj jih ima toliko? Človek je postavil temo za prodajanje hladilnikov in ne komentiranje le teh.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Boeing ::

zzyzx: pomni, da je bil luni nekoč master bwana... in če se je on odločil, da njegov post spada sem, bo tukaj tudi ostal. Konec debate.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Neo32 ::

msmiha: ce bi luni hotel da se na njegove hladilnike ne komentira bi po moje temo postavil v male oglase kjer se ne da komentirati.
Neo32 (c)

Jebiveter ::

Mah, luni je CAR!!8-)
In spominjam se vseh Raztaljotk(tm), ki so bile posledica lunijevih razturaskih testov. Vendar teh hladilikov zal ni bilo na nobenem testu. :'( To so dokaj novi modeli, ki jih v casu "masterbwaniranja" lunijevega se ni bilo. Torej jih je mogel nekje drugje spraskat.:|
Mogoce pa je to njegov nacin, da nam pokaze, da je se vedno Slo-Techer po srcu in "nas" z nabavljanjem oc stuffa preko luze nekako podpira (hm, ne vem kako se izrazit - mogoce "spodbuja"?)!

Kakorkoli, luni je CAR!8-)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

blue96 ::

edino kar lahko pripomnim je zelja: zelim veliko uspeha s prodajo. ker kupci ponavad krivijo prodajalce ce kej ne dela kot bi moralo. 8-O :))
.

krucymucy ::

luni: kaksne bi kaj bile temperature z TS Heatronics ZEN Radiatorjem na procu, ki daje 100W ven?

luni ::

Eh krucy, ne vem. Vsekakor najboljse, kar lahko dosezes z zracnim hlajenjem :\
Artificial Intelligentia

luni ::

Na voljo so se naslednji hladilniki, ki sem jim zelo znizal cene. Morem se znebit teh stvari in zdaj so ze res pod vsako ceno :)

- Akasa SilverMountain, Socket 370/A : sedaj za 6 tisoc

- Akasa Icicle 785, Socket 370/A : za jurja

- Arkua 7528, Socket 370/A : za 5 tisoc

- Bitspower NP60D, Socket 370/A : za 3 tisoc

- CoolJag JAC102C, Socket 370/A : za 5 tisoc

- Jetart HICOOL JACU04A, Socket 370/A : za 3.500

- TS Heatronics ZEN Radiator, Socket 370/A : za 12 tisoc
Artificial Intelligentia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: luni ()

malinavc ::

hehe, počakmo še 1 teden pa bo že un tahud k je zdej za 12k ene 5k...

...odvisno s katere perspektive gledamo...

luni ::

Tistega tahudega je goorx med testiranjem unicil in ga ne prodajam vec. Se opravicujem da sem ga sploh reklamiral preden sem pogledal stanje.
Artificial Intelligentia

Gunny ::

luni: mene zanima kateri od teh ventov je naj tišji in kolko dBA izdaja.

luni ::

Bi rekel, da je najtisji Arkua 7528, po specifikacijah 39 dBA pri 4.500 vrtljajih in 36.3 cfm zracnega pretoka.

Za primerjavo... 60mm delta na enakem hladilniku (model 7228) dosega 46.7 dBA glasnosti pri 7.000 obratih in zracnem pretoku 38.4 cfm.
Artificial Intelligentia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: luni ()

Tic ::

kok čš za unega pokvarjenega?
persona civitas ;>

luni ::

No, da razlozim kaj je narobe. Manjka en vijak, s katerim se pritrdi zaponka na stran hladilnika. No, ker je ta zaponka pritrjena z dvema vijakoma to ni toliksen problem, seveda pa lahko vijak vedno kupis v kaksni Jekotehni. Druga pomanjkljivosti je odlomljen plasticni zatic, ki drzi aluminijasto vzmet. Sicer to ni nic kriticnega za delovanje hladilnika, ampak je treba pri namestitvi bit precej bolj pazljiv, da ti zmet ne zdrsne in pritiska na napacen del procesorja.

Dam ga pa komu za ene 5 jurjev.
Artificial Intelligentia

Tic ::

5k 4 broken fan=?

:D
persona civitas ;>

ABX ::

Luni: Nimaš ti slučajno kake sestre viška? :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

krucymucy ::

luni: goorx pravi, da si mu to naprtil in da je on polomu samo vent oz. eno vetrnico na ventu! ... :D

luni ::

A se vent je polomljen? Lol, niti opazil nisem. Jao, jao...

Hm, sem pregledal Zena in sta oba venta taksna, kot morata biti. Daj ga vprasaj kateri vent je to on polomil, da ne bom koga nevede zajebal.
Artificial Intelligentia

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: luni ()

Tic ::

....mam občutek da ste z unim hladilnikom igrali fuzbal...
persona civitas ;>

OldSkul ::

Bi se strinjal je lih prave oblike!:D

Opkow ::

luni: goorx pravi, da si mu to naprtil in da je on polomu samo vent oz. eno vetrnico na ventu! ...

To je samo joke ne?

celica ::

Ojla ...

Luni, daj mi povej, kako je pri montazi tega ZEN-a na recimo slot1/fc-ppga adapter, to pomeni na pokoncno montazo. Gre gor, ali je preobilen ..??

Fantje, drugace pa je ta ZEN odlicen vent, pa ceprav je malce defekten, ce bi bil popolen, ga za tak denar jas nebi niti pokazal folku ..he he ;)

Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: celica ()

Opkow ::

Celica

http://www.tsheatronics.co.jp/zen/htmls...

>>>>>>>Dimensions Necessary for Installation (front installation)
When there is a space 12mm wide or more in front of the socket clasp ( portion)
@ Minimum required dimentions: W80mm x D76mm or more
When there is no space 12mm wide or more in front of the socket clasp (other than above)
@ Minimum required dimensions: W86mm x D76mm or more
This product cannot be used for PPGA or FC-PGA2
Compatible Motherboards (Partly in Japanese)

celica ::

smrk...smrk....smrk...:( :( :( :( :(

Cakaj malo, grem vseeno malce premerit ...;)
negre..! gre ..? joj GORI ..!

luni ::

celica jaz te zadeve ne bi montiral pokoncno, ze zaradi teze... itak pa je ze sel :)
Artificial Intelligentia

AlBundy ::

Čakaj človek [luni]. Kaj ko bi naredili en test ventov in jih šele na to prodajal?:P

Matek ::

Prvi, drugi in tretji del testa ventov.

Ne pali fora:D.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hladilnik za graficne kartice!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9984 (709) -The Hero-
»

Kateri cooler za SLOT 1?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101123 (987) kuglvinkl
»

Dva celerona??

Oddelek: Kaj kupiti
71304 (1185) Liker
»

celeron 500-kako naviti?

Oddelek: Navijanje
7982 (879) andro
»

Socket 7

Oddelek: Strojna oprema
161408 (1242) Boky

Več podobnih tem