» »

Prvi udar tudi z jedrskim orožjem?!

Prvi udar tudi z jedrskim orožjem?!

««
«
1 / 7
»»

||_^_|| ::


Ameriški predsednik George Bush je včeraj znova presenetil svet z napovedjo, da se bo ameriška nacionalna varnostna doktrina temeljito spremenila. Dejal je namreč, da se bodo ZDA zaradi ogroženosti s terorizmom in ker nekatere države, članice tako imenovane osi zla, posedujejo atomsko in drugo uničevalno orožje, odločile uporabiti prakso prvega udara - tudi z jedrskim orožjem. Grožnje so tako hude in prebivalstvo ZDA tako prestrašeno, da ne smemo bežati niti pred uporabo jedrskega orožja, je včeraj dejal ameriški predsednik.
Veliko več Bush ni povedal, čeprav so opazovalci ameriškega dogajanja, zlasti po odkritju človeka Al Kaide v Chicagu, ki je nosil "umazano bombo", pričakovali temeljitejšo razlago napovedanega zasuka v varnostni doktrini. Vest je nepričakovana, saj so vodilni ljudje ameriške administracije na posredovalnih misijah po svetu, in mnogi menijo, da je zasuk v doktrini predvsem in povsem Busheva zamisel. Vprašanje je tudi, na kakšen odziv bo sprememba doktrine naletela pri ameriških zaveznikih, še posebno v Rusiji, s katero so ZDA pred kratkim podpisale sporazum o zmanjšanju in "zamrznitvi" določenih količin strateške atomske oborožitve.
Tudi evropski zavezniki so očitno presenečeni, saj iz prestolnic še ni odzivov na kontroverzno vest iz Washingtona, ki vnaša v svetovno razmerje sil nove, nevarne elemente, čeprav jih ZDA zagovarjajo kot nujne zaradi naraščajoče nevarnosti terorizma in povečevanja moči držav, ki so jim ZDA trn v peti. Za preplah je še dovolj časa, ker Bushev predlog, če bo sprejet v njegovem štabu - razen če ni bil dogovorjen že pred odhodom ključnih ministrov na krizna območja v svetu - čaka klasična procedura sprejetja, na koncu pa ga mora potrditi še kongres. Razen če si Busheva administracija ne bo privoščila nevarne izjeme.
Žare Rojc

Tole je copy&paste iz www.skladisce.com

Jst sm nekak brez besed ostal...

the_unborn ::

Samo se tega se nam manjka. Tale kreten Bushev bo se eno velko pizdarijo naredu, saj prav isce vojno z vzhodom.
Da ne bo se kaksen madmax pa terminator tle nastal, okolje mislim.

ChiefThunder ::

eh, pomoje ni tolk hudo, kot se sliš...

mogoče bomo šli pa vsi u kurac... :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

MadMax ::

Ma kaj se idiot spravlja nad tiste 3x pecene.
IRA pa se kar dela piz******, pa ga nic ne gane...

Clovek bi se ocitno rad zapisal v zgodovino, a ker se ne more (ne zna) med gudgajse, se bo pa med bedgajse.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

SkIDiver ::

Jah jz vam povem da prej kot v pol leta ka gojo ubil. Če ne bin Ladni ga bojo pa Američani obesl, ko jih bojo zarad njega začel dobivat po pi*ki.

ChiefThunder ::

mal stranpot pa vendar;
a lahko v takih in podobnih temah kdo kaj novega (in hkrati potencialno uresničljivega) pove? kar ni že nekdo pred njemu, razni analitiki, misleci ipd.? topla voda anyone?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

madmitch ::

Bush je šolski primer debilnega voditelja s podrepnim in nesposobnim štabom.
Svojo nesposobnost, nerazgledanost, zaplankanost in majhnost mora pač na nek način skriti.
Kaj lepšega se mu je lahko dogodilo, kot "September 11". Ni lepšega povoda za dvig nacionalne morale "velikega, poklicanega naroda". Pač revež nima aren kakor v času rimskega imperija, da bi lahko ljudstvo miril po načelu "kruha in iger", si je pač cel svet vzel za areno, njegova verna vojska pa tu igra vlogo herojskih gladiatorjev ki pobijajo neve(a)rne brezbožnike (takrat so bili to kristjani, danes pač muslimani).
In tako je v brezgrešni deželi mir in blagodat, vsi so ponosni, saj bodo ONI tisti, ki bodo rešili svet pred brezbožniki, pa naj stane kar hoče, če za ceno uničenja civilizacije, pač. Le, da onih ne bo več.
Seveda pa ima lahko tudi prav, kdo smo m, da bi sodili Njim, američanom.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Gandalfar ::

madmitch: ce se nisi opazil je moderna arena TV z nogometom, zajfastimi nanizankami, superbowlom, ..

On prepricuje ljudi, da so v nevarnosti zato, da jih lazje manipulira. Ne zaradi (rimskega) koncepta iger.

Asgard ::

Mislem de ga bi blo treba obet za j... .
Aja ka je en prbil IRA, te tipe pa naj pustijo kar namiru, ker ne delajo pizdarij po svetu, ampak samo angležem, ki pa so itak pičkice od amerikanosov. Ira je ena najboljsih vojsk na svetu, saj se bori za svojo svobodo in niso nikarkšni teroristi !!!!!!!!!

če bi bil Irc takoj stopim k njim in pokažem prokletim angležem kaj se pravi fajt !!

Thomas ::

Meni se zdi ta korak potreben in logičen. Nobenega razloga ni, da bi ZDA čakale na udarec. Generalštabska nujnost.

Da pa ZDA to objavijo, to svojo namero, da se bodo že spočetka šli zares - druge jedrske sile pa ne - je pa le zato, ker so bolj demokratične.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

Thomas: nevem, ampak mislm da bi se mogli borit proti jedrskemu orožju, ne pa komi čakat da nardijo še eno al pa dve hirošime.

Thomas ::

> mislm da bi se mogli borit proti jedrskemu orožju

Orožje je orožje. Jedrsko ima samo to prednost, da se ga vsi bojijo. Zaradi njega smo imeli tako dolgo mir. Konvencionalno bi se steple velesile že leta 196X.

Pa naj se ga še zdaj bojijo razni fanatiki. Nič narobe.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

samo meni se to zdi bolj takle scenarij:
Amerika določa, da bodo od danes naprej njene zaveznice dajale v njen obrambni proračun 5% svojega BDP za vojno proti terorizmu.
Slovenci nočete?
Vi ste na osi zla? Kaj na osi, na diferencialu! Bomb them!
Baom.

Okej, scenarij je pretiravan... ampak včeraj sem gledal busha, kako govori po TV "either you are with us, or you are against us... that is the message we are sending to terorrists... And we have two ways of dealing with these terrorists: One is to go to them and flush them out, demolish them on their own ground... and thet is what we are doing... that is why we are starting the department of homeland security..."

WTF? Človek ni nikoli slišal za rdečo nit... Druge izbire ni nikoli omenil, homeland sec. nima zveze z vojno v tujini.. najbolj pomemben pa se mi zdi prvi stavek. O.o

lp
s.
Adapt and overcome.

the_unborn ::

Lahko, da bo se ena hladna vojna, vendar je bush sposoben iti dalje.

chucki ::

sej boste ob nedeljskem kosilu slisal sireno za atomski napad pa se boste skril!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

jeb ::

Ocitno so se Americani odlocili se naprej mesat drek po celem svetu. Vceraj ponoci so objavili vest, da obstajajo indici, (zaenkrat sicer se ne dokazano), da Al Khaida deluje v Kasmiru. Zdej manjka res samo se to, da se v kasmirskem sporu Ameri postavijo na stran enih ali drugih.
Skupaj z njihovo novo "obrambno" doktrino se zna stvar zelo zaplesti.
Trditi, da so bili primorani v to stratesko spremembo, ker sedaj nimajo opravka z neko razmeroma racionalno silo, kot je bila vcasih SSSR, ampak s fanatiki, je bolj prazen argument.
Predvsem pa me matra, ob kaksnem incidentu se bo ameriskem vodstvu zdela opravicljiva uporaba jedrske bombe. Ali sploh obstaja "opravicljiva" uporaba A-bombe???
Glede na to, kaksen tepec je Bush, se zna zgodit, da bodo kaksno bombo vrgli se za kaj manj drasticnega, kot so bili dogodki 11.9. '01.
Seveda, sedaj, ko razen Rusov nihce nima medcelinskih raket, ki bi lahko jedrsko orozje ponesle do ZDA, se lahko Ameri tkole preseravajo. Ce pomislimo se na to, da Amerika pospeseno izdeluje jedrske bombe manjse moci, se zdi vedno bolj verjetno, da bodo zacele padat naokoli.
Me res zanima, koliko podpore bi bila delezna taka Busheva poteza, ce bi obstajala neka vojaska sila, ki bi medcelinsko orozje imela. Tko so pa zgleda vsem Amerom mocno zrasla krila.
Bedaki.
Skratka, vsem skupaj se trga. In to ornk.



Double_J ::

Jedrsko orožje kot tako, pomeni največjo grožnjo nedolžnim civilistom-ob uporabi seveda.
Američanom ni mar za civiliste neke tretje razredne države, ki jim povzroča probleme.
Z veseljem bi z atomsko vojno zbombardirali mesta-cilj bi bil takoj dosežen, saj bi hipoma prevzeli oblast.
Edino, kar jih bremza od takega početja je mednarodna skupnost.
Nedolžni civilisti jim niso pomembni. Dokaz je seveda Hirošima.

Kapital ima večjo vrednost kot življenja ljudi.
Ravno zato pa morajo tveziti o demokraciji, da malo kompenzirajo, saj bi bilo drugače prvo preveč očitno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Thomas ::

Mislite da Kitajci ne bi razsuli z atomskim orožjem tistega, ki bi jim hotel zastrupiti Rumeno reko s ciankalijem?

Mislite, da Izraelci ne bi vrgli atomske bombe na Kairo in/ali Damask, če bi jim grozila velika nevarnost od tam?

Tudi Francozi bi ponukali Alžirijo, če bi od tam prihajala kakšna velika nevarnost za Azurno obalo.

Ali pa Rusi kogarkoli, ki bi jih resno ogrozil.

ZDA so le edina dovolj poštena država, da to tudi povejo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Poleg tega pa ne obstajajo neke strogo "teroristicne" drzave, kjer bi bi vsi prebivalci goreli za to, da pripopajo nase 5kg eksploziva in se detonirajo sredi trga, polnega ljudi. Tako bi ob vsaki uporabi jedrskega orozja najbolj najebali nedolzni prebivalci (1000 ubitih civilistov za enega terorista). Ima smisel???

Bush je pa itak kreten, ki je vzel cel svet za svoj peskovnik in na njem igra svojo verzijo Civilisationa
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jeb ::

Svet je hladno vojno prezivel zato, ker je bilo jedrsko orozje predvideno kot povracilno sredstvo. Ce bi bila takrat strategija taksna, kot jo sedaj predlaga Bush, bi jedrsko vojno ze imeli. Samo pomislimo na kubansko krizo. Bi bilo torej to, Thomas, zate dovolj resna nevarnost, da se uporabi atomsko orozje?
Ce bo nova "doktrina" res sprejeta, smo postavljeni v polozaj, ko BUTEC, kot je Bush, in njegova skorumpirana in pokvarjena ekipa (o tej pokvarjenosti izredno lepo prica vpletenost ljudi iz Bushevega kabineta v razne gopodarske afere, z Enronom vred; da ne govorimo o tem, da so Bushu predsedniski polozaj PRIGOLJUFALI) lahko presoja, kaj je dovolj VELIKA NEVARNOST za ZDA.
Povej, Thomas, kdaj se bi torej TEBI zdelo upraviceno ruknit bombo?
In se pomembnejse vprasanje - KAM???
To je tisto, kar Amere zdajle najbolj jebe.
Ni namrec teroristicne drzave, kamor bi lahko usmerili svojo vojsko.
Tisto o demokraticnosti ZDA si pa lahko za klobuk zataknes, Thomas.

root987 ::

heh, kk rad mi mev ene par kalanikovh pa eno al pa dve atomski raketi. samo dolet do lune [:)]. pole, pa takoj ko bush zine kaj cez slovenijo.... papa teksas, god tham washongton pa from god forgoten city mew yourk!!!! bush je pa itak peder na 9786827392836402934 potenko kubika.

[by Primoz... tukajle notri ne vidim nobenega MNENJA... verjetno se bodo takele stvari nekoč začele cenzurirat.]
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Thomas ::

Kam bi vrgel atomsko bombo?

Ne vem, nimam obveščevalnih podatkov.

Zadnjič je bila grožnja z atomsko bombo uspešna med Zalivsko vojno. Ko so nekako sugerirali Sadamu, da bi v primeru polnjenja Scudov letečih na Izrael z bakteriološkim ali kemičnim orožjem dobil atomsko bombo na Bagdad - si ta tega ni upal storiti.

Teli alkajdistični memi so dobro pljusknili naokrog. To se vidi.

Toda humanizem in veličina in superiornost Zahoda - pa seveda tudi njegovega eksponenta Izraela - so dobro vidni vsakemu, ki ni slep. Samomorilskega palestinskega bombaša, ki so ga Izraelci "deaktivirali", so zdravili skupaj z žrtvami nekega njegovega kolega isti zdravniki v isti bolnišnici.

Ne pričakujte nič podobnega z Vzhoda. Sram naj vas bo, ki navijate za barbarstvo.

IMO.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

Ne pričakujte nič podobnega z Vzhoda. Sram naj vas bo, ki navijate za barbarstvo.
Tele bombe niso ravno collateral damage iz Beograda. Tu bo vse collateral damage. Razni Laden karakterji se jim ne bodo nastavljali. Raja pa.

Kaj pa če bi tipi malo premislili preden podprejo kako etnično čiščenje, al pa nastavijo koga na oblast?

Mam zoprn filing, da ne mislijo zgolj groziti.

madmitch ::

On prepricuje ljudi, da so v nevarnosti zato, da jih lazje manipulira. Ne zaradi (rimskega) koncepta iger.


Gandalfar, rimljani so igre prirejali zato, da so nezadovoljne množice odvračali od vsakodnevnih problemov in tegob. Točno to pe sedaj dela Bush, ker je nesposoben urediti pereče notranje probleme.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thomas ::

Situacija je zoprna. Kar dela Bush, (ki niti slučajno ni neumen - njegovi svetovalci pa seveda tudi ne) je poskus obvladovanja situacije. "Svetovna revolucija" v imenu Islama (slučajno tokrat) je precej resna nevarnost, ki se je v Evropi večinoma premalo zavedamo.

Če bodo kakšne atomske žrtve, bodo najverjetneje od neuvrščenih A bomb Pakistana in Indije.

Antiamerikanska histerija je pa le simptom, da na okužbo nismo čisto imuni. Niti v samih ZDA.

Pa pri nas seveda tudi ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Kar dela Bush, (ki niti slučajno ni neumen - njegovi svetovalci pa seveda tudi ne)

Gremo na njegove izjave. Ne rečem, da ne služi ljudstvu, ampak ne pozabit da je to ista oseba, ki še mesec nazaj ni vedela, da imajo v Braziliji del črnskega prebivalstva.
Če hoče(govori, da bo) človek, ki nima pojma o državah na sosednji celini, zbombat države, ki so od njega zavarovane z oceani, potem smo pa lahko zaskrbljeni. In še o atomskih bombah govorimo.
Pa ne pozabit, da je cca 50 000 000 ljudi pripravljeno tej isti osebi prepustiti ravnanje v njihovem imenu. Brainwashanje na vrhuncu, in ne samo v ZDA, po večini sveta.
Treba bi bilo uvesti IQ izpit za vse, ki bi radi prišli na visoke politične položaje. Kdor bi imel pod 120 pik, ne bi smel vladat ljudstvu.

Atomska vojna je nekaj najhujšega, kar obstaja za planet. Če bomo debilom pustili, da se znuke-ajo, ne bodo nastradali oni, ampak mi. Ne bo več dobrega življenja na tem dobrem planetu, Tudi vsak up transhumanistov je v primeru nuke-anja odveč. Pika.

DavidJ ::

bush je po eni strani ful faca. za njim stoji 80% americanov, kar pove ogromno.

sej je verjetno.. nekaj neumnega.. ampak.. se samo meni zdi situacija podobna hitlerjevi nacisticni stranki? nemci so ga obozevali, tujina mrzila...

najbrz sm sam zmatran.
najbrz.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Double_J ::

Torej Thomas pravi, da je na potencialno nevarnost pravično odgovoriti kar z jederskim napadom na mesta, kjer umrejo miljoni nedolžnih, ki nimajo veze s sistemom v katerem živijo.
Glavni argument je pa kao vnaprejšne opozorilo, da se malo podaljša smrtna agonija.
Drugače pa, edino ZDA je odvrgla atomske bombe, noben drug, čeprav je bil udeležen v množici konfliktov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

||_^_|| ::

Ja, sram naj vas bo, tiste ki navijate za barbarstvo! Atomska bomba bo nekaj ljudi pobila v hipu in sploh se ne bojo zavedal kaj ji je doletelo. Če to ni humano, pol pa res nevem kaj bi lahko bilo. Tistih "nekaj" ki bojo pa posledice trpeli, pa kaj, itak so manj vredni. Američani pa so nadbitja. Bojte se! In ne drznite se jim uporekati! Tisti ki trdite da so američani & bush neumni: vi ste neumni, oprane imate možgane.

lol

Binji ::

hornet: jap, sam ne pozabi, da je Hitler bil spoznan kot bad guy.

Thomas: en primer KORISTNE uporabe atomske bombe proti teroristom prosim. Problem je edino v tem da se teroristom fucka pa ce ti celo J Ameriko znukas (kar ni tako nemogoce glede na to, da Bush verjetno misli, da je to kaksna miticna dezela iz romanov Julesa Verna), saj bos s tem unicil NAJVEC nekaj nepomembnih celic, njim pa prihranil veliko unicevalnega dela.
S tega stalisca so ZDA terorist ali ne?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Ikarus ::

Problem je edino v tem da se teroristom fucka pa ce ti celo J Ameriko znukas


Točno tako. Thomas, tvoji primeri veljajo, kadar je agresor cela država, ne pa samomorilski teroristi, ki so po eni strani povsod in nikjer in se po drugi strani ne zmenijo za kakršnekoli (očitno!) žrtve.

Tole Američani malce pretiravajo oziroma zelo verjetno samo rožljajo z besedami, ampak se mi zdi, da se prelahko operira s takimi težkimi izrazi kot so jedrska vojna, prvi udarec itd.

S Hirošimo pa res nima smisla primerjati - takrat bi vsaka država, ki bi se do bombe dokopala, le to tudi odvrgla - kdo dvomi o Japoncih, Rusih, Nemcih?

Lp.



root987 ::

heh, to je res. samo, zaka pa bi pole bus lahko bombardiro nedolzne, mi pa samo z mislijo da bi njih bombardirali mislimo na barbarstvo. a se je kir od americanov, razn tstih z japonskim poreklom, sploh zgano ko je videl slike iz hirušime? ne. pa so taj tut nedolzni, ko so se glih zbudli, nekateri so se spali nastradali. samo da so dokazali da so mocnejsi so v eni uri ubili 100.000 ljudi. se ne cudim da je tejk sovrazno nastrojenih proti amerikancem. usta majo polna demokracije, zravn pa so sami taki barbari da se vam se sanja ne. jst bi jih nuku. oni so tut druge.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

zizi ::

dej stalin ne kej gvort ce ne ves nic o hiroshimi pa nagasaki-ju...;(


A sploh ves zakaj so se odlocl za atomsko bombo takrat...po tvojem postu zgleda d ne...

Americani in sveze so premagali nemcijo..in Japansko je bla ze skor pokopana...so jih bombardirali itd. pa Japonci so vztrajali...

americani so se odlocl da bojo zaceli pocasi zavzemat Japonsko...zaceli z z otokoma Iwo jima ter Osako (ce se ne motm (sam za osako namrec)) no izgube so bile gromozanske...americani so zgubili po 20k vojakov Japonci pa svinjko vec...

sedaj je bla na vrsti "homeland" (glavni otok) kjer bi bile izgube se toliko krat vecje... no in predcendik se je odlocil prav da je vrgel bombo..ne recem "YUPI DEJ JIH SE PET VRZ" ampak ce nebi vrgli tistih dveh bomb in se bi odlocili za invasion...bi umrlo vec americanov in japoncev skup...za 50 takih bomb...

tko da ce ne ves nic o zgodovini tih BOD!;((
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

Double_J ::

Zizi je spet eden izmed tistih, ki ne loči med smrtjo vojakov ter neoboroženih civilistov.
Civilistov se namenoma NE POBIJA!
Še kej ni jasno?
Kaj bi bilo, če bi bilo je BREZPREDMETNO!

root987 ::

to da so kda amerikanci naredli invazijo ne vem, mnozno da je res. samo, vojaki so vojaki. oni grejo v vojno. dons so za to placani. samo, otroci pa civilisti ko so v mestih pa niso placani za smrt. tk da jih vseeno nebi smeli nukat.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

zizi ::

ok...

ampak kaj se ti blede a sploh ves kaj je Japonska vlada delala z civilisti..v vojsko so jih dal!!!!!!!!

pa vlada jim je govorla da ce jih dobijo americani jih bodo podili pa potem ubil pa take...tko da so "civlisti" skakali iz grebenov in delali samoumor...ko je bla pa edina stavr ki so jo americani hotel da stavijo njihovo vlado...


jst ti bi dal forumski naziv: ignorantus stupidos...pa ne tebi stalin tistemu drugemo bebcu ki o civilistih neki naklada...

pa ti ko si tolk pameten a mislis da nobem civilist nebi umrl ce bi bi prslo do invazije...Japonci (civilisti) ker so bli tolk prepricani o stvarmi ki naj bi jo jim americani naredli...bi se pomojem vsi ubili alpa napabli ameriske vojake...

Pa tut to vodja japonske..so oteli da ce jih ze premagajo zmericani da ne bojo kaj dobili (namrec samoumor seh na japonskem)
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

root987 ::

a americani pa niso kda koga vpoklicali? cu kda za vietnam, korejo? pa tga niso govorli civilistom. sploh pa je vlko japoncov svo prostovoljno v vojsko. posebij med kamikazije.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

stromar ::

men grejo američani zelo na jetra. Obnašajo se, kot da so oni glavni na celem svetu.

zizi ::

ahem stalin..

Kamikaze piloti niso prostovoljno to delali...ene par jih je to naredlo prostovoljno drugei pa ne...sam bi jih vlada verjetn ubila ce ne bi...aja pa ko smo e pri tem...ko je japonska prevzela kitajsko so posilil in ubil vse civiliste ki so jih nasel...majhne punce ki so ble 8 let stare so prvo posilil potem pa zaklal tkop da mi ne govort...pa res je to da se americani grejo ene carje...ampak z dobrim razlogom...KER SO...nimas kaj vsem drzavam posojajo dnar pomagajo vsem(razen tistim ki jih napadejo seveda) tko da ne govort kaki kreteni so..ker ce ne bi bilo njih tud velko drugih stvari ne bi blo...


LP

ZIZI
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

Double_J ::

Govoriti o tem kaj je japonska vlada govorila državljanom, ter koliko bi bilo morebitnih civilnih žrtev ob napadu je irelevantno.
To so vse le domneve. Zaradi domnev se ne pobije pol miljona ljudi.
Enostavno se ne da najti argumentov, ki bi prepričali, da je koristno vreči atomsko bombo na mesto.
Jedrski napad je povsem ekvivalenten genocidu.
Tako, da prosim Zizija, da se ne trudi, ker je smešen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

zizi ::

Aja pa BTW niti najmanj ne recem da so atomske bombe prava stvar...pa ti a ne mislis da predsednik ni mel tezav ko je bombo vrgel...ker so ameriski vojaki tud vecina bli civilisti ki so sli prostovoljno...atomske bombe so ena najslabsih izumov sveta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ampak ce bi ti pogledal kako je do uporabe prslo bi mal razmislil ce je blo tko peklensko in nemoralno...jst pac tega ne morem razlozit...bi trajal DOLG CAJTa...
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

sketch ::

o Japonski ni čisto popolnoma prav.
Ko se je vojna končevala, so bile žrtve pri Iwo Jimi in otokih res velike, a japonci so veliko bolj trpeli kot američani.
Pred Hirošimo so potekala pogjanja preko Rusije o predaji japoncev. Dosežen je bil že po-konsenz, da se Japonci predajo pod pogojem, da jim američani dovolijo obdržati sedanjo oblast in državno ureditev - kajti japonski cesar je bil "božji cesar" in njegova odstavitev ni bila nesprejemljiva samo zanj, ampak tudi za podanike.
Obstajajo dobri dokazi, da so se Američani popolnoma zavedali tega dejstva (tudi poročila o japonski kulturi nekdanjega japonskega ambasadorja predsedniku, poročila obveščevalnih služb).
A bombi so še vedno vrgli; delno iz maščevanja, delno pa iz radovednosti - nihče ni do takrat resnično vedel, kakšna bi bila škoda v gosto naseljenih središčih.

Sicer pa se mi zdi, da je 60 let očitno dovolj, da ljudje pozabijo, kakšna grozota je jedrsko orožje. Upam samo, da se ne bomo znašli anfiktivni osi zla - ali pa da nas bodo bombardirali, ker bodo mislili da smo Slovakia.

lp
s.
Adapt and overcome.

zizi ::

sej sem reko da so japonci velko vec fasali.....pa tud za pogajanja vem...ampak fora...Japonci so hoteli ruse dobit na njihovo stran ker si bili oni "neutralni" tko da bi se imeli moznoost zmagati ob tistem casu so pa vrgli...
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zizi ()

root987 ::

zizek, neki mi povej. a se iz radovednosti pa mascevanja splaca pobit 500.000 ljudi? nobeno mascevanje ne more in ne sme biti tk mocno. a so tsti civilisti kej naredli? niso.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Simko ::

'stalin' prvič:
...se ne cudim da je tejk sovrazno nastrojenih proti amerikancem. usta majo polna demokracije, zravn pa so sami taki barbari da se vam se sanja ne. jst bi jih nuku. oni so tut druge.


'stalin' drugič:
zizek, neki mi povej. a se iz radovednosti pa mascevanja splaca pobit 500.000 ljudi? nobeno mascevanje ne more in ne sme biti tk mocno. a so tsti civilisti kej naredli? niso.


Cuj ti, 14 let si komaj star. Ne govori preveč! Res. Le moj nasvet.

P.S.: pa slovenščine se bi tudi lahko malo naučil.


Double_J
Tako, da prosim Zizija, da se ne trudi, ker je smešen.

Meni pa ni smešen, kaj pa zdaj? Naj se le trudi.

Thomas ::

Šnel kurs zgodovine 20 stoletja.

Tam nekje, do 1910, preden so se začele Balkanske vojne so ljudje na Zahodu (Amerika + Evropa + Avstralija) živeli precej skromno in težko. Kdor ni bil plemič, je bil nič. Če ni bil slučajno tovarnar ali vsaj višji (državni) uslužbenec - je bil res nič.

Potem je ta "dekadentna" elita zakuhala vojno, v kateri so umrli milijoni - predvsem seveda tisti, ki so bili nič.

Tako sploh ni čudno, da so hoteli postati vse in so izbruhnile po prvi svetovni vojni še revolucije. Ljudje niso videli v takratnem sistemu nič - niti tega, kar je v resnici le nudil.

Kjer so revolucije (rdeče, črne ali rjave) uspele, so nove elite zavrgle še tisto malo garancij - in začele ubijati (svoje) prebivalstvo v desetinah milijonov. Nekaj s taborišči, nekaj v slabo vodenih vojnah, nekaj v osvajanju ozemelj.

Za današnje standarde slabo demokratični ZDA in GB sta bili še najbolj imuni proti vsem takim ekscesom. Predvsem sta pa še najbolj pazili na svoje prebivalstvo. Ter uspeli svoj sistem izvoziti do črte Baltik-Trst in celo na Japonsko že na polovici stoletja.

Zaradi atomskega orožja, se potem ni začela vojna 196X in živeli smo v relativnem miru. Kapitalizem s parlamentarno demokracijo je delno prodrl skoraj do Vladivostoka ob 90% stoletja.

Moja poanta - kaj lahko očitamo (novemu, razširjenemu) Zahodu?

Marsikaj - ampak vse je skoraj nepomembno v primeri s tistim, kar lahko očitamo NEZahodu.

p.s.

Ko bo kdo, če bo kdo, privlekel domnevnih 40 milijonov Indijancev ubitih s strani ZDA - mu bom lepo mirno povedal, da do recimo 1800, je bili ubitih kakšno milijardo Indijancev v medsebojnih etičnih vojnah na ozemlju Amerike. Te vojne so trajale vsaj 10 tisoč let - in bi še danes, če bi Evrope ne bilo in namesto indijanskega ne bi tam začelo veljati v bistvu evropsko pravo.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Da grozi najmočnejša država na svetu z jedrskim orožjem je več kot slaboumno.

Popolnoma jasno je, kdo bi v primeru jedrsko-biološkega spopada med razvitim in manjrazvitim svetom več izgubil.....bogati, ker imajo več.......

p.s.: sori, k sm tak materialist :))

aja še glede odvrženih atomskih bomb....razlogi so bili v prvi vrsti v tem, da zadevo preizkusjo, kako se obnese v praksi in obenem, da dajo sovjetom vedt, kdo je kok močn
.... izgovor za javnost je bil pa zelo priročen,.... prišparat življenje vojakov..... blazno američanov bi padl, če vemo, da niso mel japonci na konc vojne nič ladij, avionov in tankov v primerjavi z američani..mislm, če bi se američani izkrcal, bi to bla klavnica..... za japonce seveda..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

sketch ::

Moja poanta - kaj lahko očitamo (novemu, razširjenemu) Zahodu?

Marsikaj - ampak vse je skoraj nepomembno v primeri s tistim, kar lahko očitamo NEZahodu.


Se popolnoma strinjam.
Ampak je pa ta novi, razširjeni zahod še vedno nepopoln. Kar je seveda razumljivo, saj s(m)o vendarle samo zmotljivi ljudje. Ampak se mi zdi, da se vedno hitreje bliža meji, kjer bo postal nesperejemljivo nepopoln.

Zdi se mi neopravičljivo uporabljati logiko "manjšega zla" (i.e. današnji sistem je boljši od vsega, kar smo imeli). Morali bi namreč stremeti naprej, k še boljšemu.

In nimam nič proti globalizaciji , ker se mi zdi ta sistem ena izmed bolj verjetnih rešitev globalnih problemov, in globalizacija bi lahko prinesla pozitivne spremembe, če se jo pravilno izvede.. Ampak me moti, da Zahod ne izvaja globalizacije, ampak centralizacijo - odpira meje prostemu prehodu kapitala, da bi lahko "posesali" kapital v ZDA. (Kdo pozna 4 točke IMF za delo s tranzicijskimi/tretjesvetovnimi državami?)
Primer - Argentina. Počakajmo tri leta, pa bo Argentina gospodarsko stabilna, a revna država - ker bodo ameriške korporacije pokupile razvrednoteno gospodarstvo, katerega bodo nato veselo izkoriščale.

Kje pa tukaj pridejo v sliko "first strike" in atomske bombe?
Kot sredstvo prisile za ravnanje po zahodnih pravilih. Ki so se že pokazala kot dvolična (poglejmo samo mednarodno kazensko sodišče - ko gre za Mladića, je kriminalec, ko pa za Joea Smitha iz Vietnama pa je le-ta heroj).

lp
s.

ps. Se opravičujem za veliko število typosov v mojem prejšnjem postu - ura je bila že pozna X_x
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

zizi ::

cisto vsi so proti atomski bombi jazt tut ampak ko gledas kolk vec ljudi je umrlo pred uporabo bombe...

s tem mislim napadanje z navadnimi bombami ko so americani delali campanije za bombardiranje tokya itd.

umrlo je na milljone ljudi velko vec kot pa z dvema atomskima bombama...ampak kljub vsem atomska bomba je za nas to kar je v STAR WARS-u death star...ima potencial unicite planet...:'(

zalostno ampak resnicno...
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

TESKAn ::

Thomas: 10.000 let, 1.000.000.000 indijancev - to je 100.000 na leto. Američani so jih pobili 40.000.000 veliko hitreje. In dokler niso prišli belci, jih je bilo veliko - sedaj jih skoraj ni več.
In v čem so bile ZDA toliko boljše v preteklem stoletju? Spomnimo se Vietnama...
O pomoči ZDA drugim pa le to - redkokdaj je ta pomoč nesebična, zastonj. Ponavadi je pomoč taka, k jo je treba vrnit + obresti.
Sej nč ne rečem, so naredili tudi precej dobrega - vendar nam sedaj ni treba kar takoj sprejemat njihove kulture kot edine zveličane in se jim klanjat...
Glede atomske: lahko bi jo detonirali kje bol stran, da bi pokazali ?lejte, mi mamo to, če ne bote dal mir, vas scvremo'. To je bila opcija. Vendar:
- so se američani bali, da nuka ne bo delala
- so hoteli videt, kaj bo naredila zadeva
zizi: ko so jo uporabili, je bila vojna v evropi že končana, z Japonsko bi jo pa tudi lahko končali na drugačen način...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad ZDA na IRAN (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27722188 (14784) drvo
»

Ali bo Amerika napadla Iran do 20.3.2006??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18514736 (732) leinad
»

Al kaida, nuklearno orožje in ustrahovanje množic (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
856441 (4912) MadMicka
»

North Korea

Oddelek: Loža
252079 (1676) Thomas
»

World Trade Center (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21516330 (5903) burekar

Več podobnih tem