» »

Istrabenz Holding in stečaj

Istrabenz Holding in stečaj

1 2
3
»

Icematxyz ::

Predvsem mi je skregano z logiko sledeče. Bavčar odstopi oziroma se ga odstavi. In potem bavčar še 2 meseca pripravlja sanicijski program?

Katastrofa.

Zeberdee ::

Nekatere stvari ti pač niso jasne. Sanacijski program opravlja, ker tako želi NS (lastniki). Pa prever kdo je notri.

Tomaž Toplak, namestnik predsednika

Bojan Korsika Bavčar, Damjan Mihevc (Triglav), mag. Alenka Vrhovnik Težak (Petrol), Zoran Bošković (NFD) ; člani, predstavniki delničarjev

Klavdija Primožič, Klavdija Ule, Miloš Fortunat; člani, predstavniki zaposlenih - vedno podpirajo upravo, v vseh NS!

Predvidevam, da je NS v razmerju (predsednik ima 2 glasova): 5:4 (najboljši primer za "opozicijo", ki pa ni realen. Raje 7:2 oz. 8:1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zeberdee ()

rh^ ::

Sploh ni fora kdo je v NS ampak to, da se morajo lastniki zavedat, da če gre firma v stečaj bojo ostali brez nič. Pogajalski položaj bank je v tem primeru malce boljši.

Icematxyz ::

Nekatere stvari ti pač niso jasne.


Bavčar nima kaj več da odloča o eni potezi podjetja. Mislim da je to vsem jasno. Ne pa da pripravlja sanacijski program.

Če se pa gredo igrice kjer se Bavččarja odstavi oziroma on odstopi le navidezno in za rajo pa je to ravno tako svinjarija kot je celotna zgodba z IB.

Nevem kako lahko rečeš sploh da nekomu niso stvari jasne? Bavčar nima kaj več za odločati o čemerkoli. In to je jasno kot beli dan.

Zeberdee ::

Ponavljam:

O tem, kdo vodi sanacijski načrt odloča NS -> lastniki. Več kot 25% lastnik IB je Bavčar. Kaj ti ni jasno? Če je lastnik, pač lahko odloča.

Bavčar ima za odločati in najverjetneje se bo, če se lastninska struktura ne bo spremenila, na koncu vrnil na vrh.

Icematxyz ::

Potem pa ga naj banke same potopijo. Sploh nevem v čem je problem in o čem bi naj Bavčar še odločal? Saj nič več ni odvisno od njega? Tako da ne govorit da da lahko on dela kar hoče ker je pač več kot 25% lastnik. To je lari fari.

Z Bavčarjem se lahko v tem trenutku počne karkoli hoče. Zakaj pa se ga zadržuje pri vzvodih odločanja pa druge vprašaj in ne Bavčarja. To ni njegova odločitev če še ti ni jasno.

Icematxyz ::

Denar pa bo država v vsakem primeru izgubila. Ali preko petrola ali preko bank.

To je takšen nateg da glava peče. In razne Brezigarjeve in direktorje policij in notranje ministre to je treba pritisnit na njih sedaj ne pa da se vsi nekaj sprenevedajo pa sploh ne ukvarjajo z ničemer.

2 leti po tem pa bodo šli zaseč računalnike kreteni nesposobni.

Thomas ::

A je že kdo pomislil, da je bil Istrabenz bound to die že prej, preden je Bavčar sploh prišel dol?

Kdo pa pravi, da niso že prej vsebovali toliko slabe krvi, da bi umrli že prej, če se Bavčar ne bi z vratolomnimi potezami trudil zadeve ohraniti in celo razviti?

Ne rečem, da je tako, se pa ne bi nič čudil, če bi bilo. Ves portfelj IB je bil morda doomed že leta 1996. Morda, kdo ve?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Icematxyz ::

Po takšni logiki je bil ves sistem že doomed leta 1991+.

Ko je IB prevzel Bavčar je bil v odlični kondiciji. Tako da ne ni res. Ne bi umrli že prej. Ni ga ohranil in razvil ampak ga je ubil.

Utk ::

No, lahko pogledamo kaj je bil istrabenz leta 1996 in kaj je bil predlani. Dvomim, da je bilo 30% enakega.

Icematxyz ::

Da sam celo pričakujem od naših organov pregona da to storijo.

Double_J ::

Ironično je, da je Istrabenz propadel, če pa zadnja leta sploh nebi imel uprave in sprejemal nobenih odločitev, pa nebi.
Dve šivanki...

BlueRunner ::

O tem, kdo vodi sanacijski načrt odloča NS -> lastniki. Več kot 25% lastnik IB je Bavčar. Kaj ti ni jasno? Če je lastnik, pač lahko odloča.

Bavčar ima za odločati in najverjetneje se bo, če se lastninska struktura ne bo spremenila, na koncu vrnil na vrh.


Če je Bavčar postal solastnik IB s kreditom, ki ga je zavaroval z delnicami, ki jih je kupil s taistim kreditom, potem lahko njegovi osebni upniki te delnice poberejo kadarkoli se za to odločijo. Seveda pod pogojem, da se kredita več ne vrača ali pa ga kreditojemalec več ni sposoben vračati. S tem pa bi Bavčar tudi prenehal biti solastnik podjetja. Glede na tipičen modus operandi t.i. tajkunskih prevzemov, je velika verjetnost, da je tudi teh 25% bankam enostavno dosegljivih. Drugo vprašanje pa je, kakšno računico imajo banke.

Za zasebne, še posebej tuje, me ne gane preveč, za tiste v večinski državni lasti pa me še kako zelo gane. Morebiten odpis večine dolga se bi namreč poznal na bilanci banke, ki bi morala ta manjko nadoknaditi iz drugih virov. Najhitrejši način pa je dokapitalizacija lastnikov oziroma izdaja novih delnic. Delnic se v trenutnih okoliščinah ne izdaja, kar pomeni, da bo ostala dokapitalizacija s strani trenutnih lastnikov. Če je to država, to pomeni še en izdatek iz vedno prazne vreče v trenutku, ki za takšne vratolomnosti sploh ni primeren.

Kar pomeni, da imajo banke res neke druge računice. Zagotovo pa ne vse enake. Vse kar pa nam sedaj ostane je to, da bomo iz teh polomijad prišli skozi z čim manjšo škodo - z čim večjo povrnitvijo ali vsaj ohranitvijo trenutne vrednosti podjetja.

Osebno pa dvomim, da je Bavčar za to prava oseba. Če po 10 letih uporavljanja podjetja, to nima solidne podlage za leta suhih krav, potem je bilo to upravljanje slabo. Dodaten dvom pa vzbuja nekakšen protesten izstop iz LDS-a, ki se kot stranka na oblasti ni želel "potegniti za svojega človeka". Morda je tudi to trenutek odraščanja, ko pridemo do kolektivne ugotovitve, da zasluge za narod ali strankarska pripadnost še ne pomenijo avtomatične sposobnosti opravljati katero koli drugi zahtevno delo.

BALAST ::

Če koga zanima kako se okrade celoten kapital v parih letih imate tu najboljši primer: ;((

http://www.finance.si/forumi/?m=1664078...
OK, torej dobiček je bil kao tako v letu 2010 kot v letu 2011. In potem bilance:

- kapital družbe Istrabenz konec leta 2009: 58.83 mio EUR
- kapital družbe Istrabenz konec leta 2010: 27.82 mio EUR
- kapital družbe Istrabenz konec leta 2011: 1.35 mio EUR.

Kot bi rekli moji najstniški sosedje: "Ajd ... dijo!"


Kdo zna pa zna! Obenem predlagam vladi da začne gradit zapor za upravnike naslednjih družb.

Največji lastnik holdinške družbe Istrabenz je Petrol , ki je imel konec lanskega leta v lasti 32,63-odstotni delež, sledijo NFD Holding (13,99 odstotka), NLB (13,14 odstotka) in Gorenjska banka (7,30 odstotka).
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Icematxyz ::

Pozabil sem že, zakaj sem temo odprl, ampak sedaj vidim, da se na tem področju za te in podobne primere ni storilo popolnoma nič. Kvečjemu ustanovila se bo kakšna "slaba banka" z jamstvi države in "zategovalo" se bo pasove in to je pa tudi vse.

Najbolj "perverzno" pa je, da "igro" še naprej vodijo isti ljudje.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Droga Kolinska prodana // Istrabenz/Bavcar

Oddelek: Loža
473737 (3014) Bananovec
»

Postojnsko jamo (koncesijo) - najboljšemu ponudniku! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
746209 (4546) gzibret
»

Šrot prodal Kolonel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
655355 (3799) dronyx
»

10 let do konca finančne krize?

Oddelek: Problemi človeštva
303014 (1494) Boeing
»

Banke odlozile odplacevanje dolgov Bavcarju (Istrabenz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
856999 (4691) mtosev

Več podobnih tem