» »

poceni vodno hlajenje

poceni vodno hlajenje

st0jko ::

Vem da se ponavadi "poceni" in "vodno hlajenje" ne znajdeta v istem stavku, ampak vseeno me zanima koliko € (čim ceneje možno) bi potreboval za komplet, kar rabim za hlajenje Q6600 procesorja.

Prosim za linke od čim cenejših elementov.

LP.
keks?

batista bomb ::

Tukaj imaš vse kar potrebuješ za vodno lajenje

TOP ::

Tukaj ne boš dobu poceni,boš pa dobu najbolše možno vodno hlajenje.Če kupuješ najcenejše je škoda denarja,ker boš več pridobu z dobrim zračnim,kot pa z poceni vodnim.Mal poglej teste pa boš videl,da je to brezveze imeti.

st0jko ::

se mi je zdelo da bo tako ja...

tnx.
keks?

dolenc ::

Kolk si pa pripravljen odštet mogoče jaz prodam svojega :)?

Je pa eddijev blok za 775, wave serije, lyang al kaj je pumpa, 2x 12cm radijator, rezervarja pa ne dam :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

st0jko ::

V bistvu glede na to, da za 40€ dobim odlično zračno hlajenje, je skoraj brez veze dajat 100 in več € samo za hlajenje procesorja. za 50€ pa predvidevam da ne prodaš :)
keks?

dolenc ::

Čist odvisno kaj pričakuješ od hlajenja.

Gre se za to da v vsakem primeru bo vodno dosti bolj zmogljivo + neslišno pri tem.

Meni se je recimo šlo za shladit pentiuma D na 4ghz, ker so takratni zračni kulerji vsi počepnil že pri 3.8ghz, z vodnim je pa šlo, pa ko se enkrat navadiš na tiho delovanje račiunalnika (seveda ni vsako vodno tiho) ne želiš nkol več menat. Recimo moj računalnik je tišji kot moj laptop :D

Lahko si tudi za 50eur sestaviš vodno, sam malo je treba po oglasih brskat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

axee ::

@ dolenc, se čist strinjam s tabo, ampak tud z zračnim zna bit enako tiho, dokler ne navijaš v višave. Zato vprašanje koliko mu pomeni navijanje. Primer: imam pentium d 830 (3900mhz, 1.39V), na njemu Thermalright HR-01+ (po mnenju spcr top hladilnik z počasne ventilatorje). Notri in ven (na ohišju) mi pihata slip stream 500rpm in na procesorju je slip stream 800rpm. Glede na to, da ima moj procesor 135W TDP (se mi zdi) je zares tiho hlajenje nevrjetno lahko doseči (idle 32 in load 64 stopinj) tudi z zračnim hlajenjem. Seveda tuki izpostavim možnost, da je celotno ohišje prevetreno z samo enim ventilatorjem, zunaj pa je nek orjaški radiator, pri temu se seveda nikakor ne gre za navijanje. V kolikor se gre v višave bi seveda glede na tišino pri neki točki začelo zmagovati vodno hlajenje, a se pri takem navijanju toleranca za tišino zviša, ko se pa nekako navija v mejah normale (tudi to je relativno:)) pa nakup vodnega hlajenja "zaradi tišine" ni smiseln.

Seveda pa se strinjam, da ko se enkrat navadiš na tišino ne želiš nikoli menjat, karkoli že imaš. Se pa do tišine lažje pride z vodnim, v tiste ekstreme tišanja pa tudi vodno odpade (vse pasivno ali samo en ventilator). Načeloma sem mnenja, da prideš z dobro načrtovanim zračnim tišje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

dolenc ::

Jst mam glede tega tako mnenje, načeloma dobiš z zračnim za manjši denar več, z manj komplikacijami. In tudi tiho je lahko. Ampak ko presežeš neko mejo gretja :D, pa ni druge če ga češ shladit. Se pa seveda strinjam s tabo in zanimivo da ti hlajenje ne počepne. Pa glede tišine, sej ko se komponente grejejo (se pravi igrce :) takrat ni tiho, ker pač navijem ventilatorje, ampak takrat me ne moti, ko grem pa spat pa vse ugasnem in bo še zmeri dovolj hladilo.

Pa vodno je sexi :)

Tko da če denar ni ovira, pa se maš veselje igrat, potem defenitivno vodno. Če pa bi rad za čim manj denarja dobil čimbolše hlajenje potem pa zračno. Tud vodno se dobi za mali denar a ga bo nek dober zračni kuler sekal.


(PS če koga zanima, prodajam jst svoje v malih oglasih, ker sem prodal vse komponente in nima več kaj hladit :D)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

gobec ::

Gledal sem malo komponente na www.cool-pc.org. In sem zračunal da za eno (z najbol poceni komponentami) vodno hlajenje bi dal sigurno okrog 150€. Ve kdo za kšno pametno stran kjer bi blo kaj ceneje, ker po mojem mnenju se da črpalko, pa tisti rezervarček za vodo pa take reči kar bol ceneje dobit.
Gledal sem vodne črpalke in imajo vse priklop na 220V. Se pravi jih moreš dirakt na vhod v napajalnik vezat, če želiš da je v ohišju??

White&Nerdy ::

lol? 220V, to so tiste glupe... Obične za comp majo molex priključek, pa so nekje 12V!! Vzemi pumpo v EK-ju, so bolj poceni. Najbolj se mi dopade Magicool, ker pa še rezevoar gor pa še močna je.

Zgodovina sprememb…

maketa ::

Evo mojega poceni hlajenja,ki je razen pumpe (50eu) sitniš eurov.
Baker nalepljen z dvokomponentnim lepilom direkt na procesor(q6600 na sliki testen E2180)
Cevi speljane na balkon v posodo (20l) brez hlajenja.
Temperature odvisne od vode.
Voda temp 8 stopinj-procesor idle 15
8 stopinj-procesor full load 27 stopinj.
Pa nimam to zaradi navijanja ampak zaradi čiste tišine.
Ampak zdaj poleti je tem. proc. tam okoli 30-35 stopinj.
Za pozimi pa bo verjetno minus procesor.Samo ne vem,če se bosta pumpa in antifriz lepo gledala.
Pa še slike
 Baker

Baker


 Končno

Končno

White&Nerdy ::

Heh, prvič vidim kaj takega.:D
To moram tudi jst probat. Ampak lahko tudi probaš tako, da vodo daš v hladilno torbo, zvrtaš 2 luknji ven za cevi, noter namečeš nekaj ledu (ne preveč, ker ti bo vse skup zmrznilo), pa laufaš.. Dobra ideja drgač!

Pošljem slike mojega hlajenja!

Zgodovina sprememb…

maketa ::

Ja sam ni dobro prevelika temperaturna razlika-zaradi nabiranja kondenza na ceveh in bakru.
Za pozimi verjetno to ne bo problem,ker je pač zrak bolj suh.
Je pa vse en riziko,če spusti lim gre vse adijo-zdaj laufa že dva meseca.

White&Nerdy ::

Hja... Jst bom verjetno počakal na ta nov blok iz EK-ja, 3m cevi, pa bomo delali.. Če prodam, ali pa menjam moj GTX 295 blok z HD4870X2 blokom, pa grem še grafo na homemade WC set dat.>:D
Sicer pa zakaj bi ble prevelike? Daj si torbo v sobo.. PVC cevi ne prepuščajo vlage... Tistega par bakra pa ne sme biti problem (vsaj pri EK LT blokih ne).


EDIT: zamotaj si svoj "dimnik" v tisto izolirno peno, ki jo uporabljajo dimniku za tekoči dušik... Dobro zamotaj z lepilnim trakom, pa pomoje nebi smelo biti kondenza ki bi škodoval kišti. Še vseeno pa lahko saš dimnik ven, pa pusiš samo vodo delovati nekje na mizi za 12h recimo.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
17322474 (9683) Raptor F16
»

Račnualnik nerazumljivo počasen

Oddelek: Pomoč in nasveti
402543 (1782) legice
»

Hlajenje računalnika z vodnim sistemom

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
387626 (4855) Steinkauz
»

Ali se splača kupit TT BIG WATER komplet

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
432998 (1745) alesr
»

Home made cooling

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
162303 (1839) fery

Več podobnih tem