» »

Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TV

Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TV

poga ::

Zivjo!

Imam sledeci problem. Imam graficno ATI Radeon 8500DV s TV-OUT izhodom in ko zadevo priklopim na TV (Sony Wega) preko 5m dolgega kabla, je na TVju slika "slabe" kvalitete. Slika je sicer v barvah in drugace je vse OK, samo preko enkrana se pocasi premikajo vzdolzne crte oz. pasovi vzdolznih crt (ki so sicer neopazni ce je slika barvna, ce pa je npr. ozadje crno pa so razlocno vidni).

Probal sem oba nacina povezave, ki ju kartica omogoca (S-VIDEO in KOMPOZITNI TV-OUT) in v obeh primerih je enako. Sami driverji sicer omogocajo nekaksno izboljsavo slike, vendar nobena nastavitev ne pomaga.

Kaj bi lahko motilo signal od racunalnika do TVja?

Namrec probal sem ze racunalnik postaviti v sobo, kjer imam TV, pri tem pa uprabil enako kablovje in slika na TVju je bila KRISTALNO jasna, brez vsakrsnih crt - taka kot mora biti.

Ko pa zadevo zopet prenesem v drugo sobo se zopet pojavljajo crte na TVju?!?;((

PoGa

rc-car ::

Predolg kabel oz. elektromagnetično valovanje ob kablu.

Glede na to, da si rekel, da v isti sobi je bila slika lepa, je vzrok najbrž drugo.
Poizkusi z boljšim kablom...
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

McHusch ::

in ko si racunalnik prestavu v sobo s TV si ga usteku v isto uticnico kot pa TV, right?

poga ::

rc-car: ja, jaz tudi sumim elektromagnetno valovanje, samo od kje?

edina moznost je napajalni kabel, ki pride iz vticnice v racunalnik (ta vedno prisoten), drugega pa v neposredni blizini ni.

Res je, da imam v racunalniski sobi razdelilce, samo ti so sigurno vsaj ene pol metra oddaljeni od podaljska, kamor priklucim kable (8500DV ima nekaksen "podaljsek" iz graficne, na katerem so potem razlicni izhodi/vhodi). Bom probal malo kabel po sobi premikati ce bo to kaj pomagalo.

McHusch: nope. racunalnik je bil prikljucen v eno drugo vticnico (ki pa sicer pride na isto varovalko v elektricni omarici - enako kot una v racunalniski sobi). Mam pa v racunalniski sobi protinapetostno vticnico. Bi to lahko kaj zadevo motilo?

Se kaksna druga ideja?

matic ::

Kak pa je ta kabel!? Je koaksialni kabel? Si kabel kupil ali si ga sam delal!?

poga ::

kabla (imam dva - s-video in cinc priklop) sta oba kupljena, tako da bi morala delovati - in kot ze receno delujeta cisto ok, ce prenesem racunalnik v sobo s TVjem. Nekje mora biti ene interferenca, samo od cesa.... v steni, kjer je luknja iz ene sobe v drugo tudi ni nobene elektrike - je pa okoli 4 cm stran koaksialni kabel, ki gre tudi v racunalnisko sobo.

A bi bilo mozno da koaksialec, ki sluzi kableskemu modemu/tv tunerju v racunalniku kaj moti signal?

rc-car ::

To bi bilo čisto možno.
Jaz sem imel luknjo v steni in skozi kabel za ISDN modem in zraven še kabel od antene za TV. Kadar sem bil na netu so eni programi delali slabše...

Če imaš dovolj dolg kabel ga poizkusi potegniti skozi vrata.

Kakšen pa je drugače kabel? Je kaj zaščiten pred motnjami?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

poga ::

Zal kabel ni dovolj dolg, tako da lahko samo ali racunalnik prenesem do TVja ali pa da ga nesem v drugo sobo.

Sicer pa mi je zdaj nekako ratalo sliko stavbilizirati, pojavil pa se je drug problem.

Ko prikljucim se kabel za zvok (desni in lefi kanal) zvok na TVju "brni". Kaj je pa zdaj to? A se da to odpraviti? Zvocni evekti od racunalnika se sicer slisijo, vendar ko racunalnik ne oddaja nobenega zvoka zadeva kar zoperno
"brni"!

Sem pa zadevo potestiral in zvok na TVju zacne brneti takoj ko kabel od graficne vtaknem v SB... A je mozno da ga SB kaj serje ali kaj?

para-site ::

Iste, ma točno iste težave mam jst...
brnenje zvoka in sence-pasove vodoravne, ki grejo od vrha dol po televizji. Prej sem mel ati rage kartico, zdej mam ati 7000, televizija pa je sony trinitron oznake ne vem. Kabel kupljen 5m s-video pa je dober sigurno, ker če na njega priklopim kamero (v isti poziciji samo odklopim iz pc in dam v kamero) je slika čista. Mam ups, bom probal direkt brez ups-a priklopit, bomo vidli.

SasoS ::

Motnje sigurno povzroča kakšen antenski kabel. Sam sem imel iste težave - brnjenje zvoka in pa vodoravne črte ki potujejo. Nato sem v Muenchnu nabavil filter, ki izloči maso iz antenskega signala in od takrat so motnje samo ob preveliki mrežni aktivnosti (UTP kabel teče po istem kanalu!) :D.

para-site ::

Kolko stane tak filter in...
...zakaj potem motenj ni, če prklopim kamero?

poga ::

hm zanimivo tole glede filtra. Samo nekaj me se vedno moti. Jaz sem pravkar izklopil koaksialni kabel (za TV tuner) iz racunalnika in zaeva se vedno ne deluje. Danes zvecer se mi ne da, ampak jutri bom pa sigurno probal racunalnik prestaviti za ene par metrov na drugo lokacijo in priklopiti samo najnujnese stvari (tipkovnica, miska, monitor) in malo potestirati zadevo.

Ena resitev mora ostajati, madona... Tole me prav jezi! Nabavis kartico za 100k SIT potem se pa s takimi bedarijami ukvarjas!

;(( ;(

BigHugo ::

Probaj izklopit antenski kabel na televizorju.

LP BigHugo
LP BigHugo

perci ::

Čakte mal fantje, nekaj bi reku glede tega kabla od antene - priznam, da se na te stvari ne spoznam ampak mi je pa že nekaj ljudi, ki se kao spoznajo (med njimi tudi dipl.ing.el.) reklo, da je koaks tako narejen, da ne moti, niti ni moten od zunanjih vplivov. Nej bi blo to celo bistvo koaksa. Drugače je seveda z utp kablom, čeprav mislim da pri cat5 kablih tudi ni nevemkakega vpliva. Torej kabel od antene, ki je običajno koaks ne vpliva na kompozitni kabel. Correct me if i'm wrong. Bi pa še neki reku: ob predpostavki, daje tole moje pisanje pravilno, bi rekel, da je najboljša stvar, ki jo lahko narediš, da si kupiš 5 metrov koaksa in ga nalotaš na konektorčke od kompozituma. A bi to šlo?
Sam imam namreč podoben problem s slabo sliko, enako gre kabel čez steno in slaba slika na compu v drugi sobi.

LP Peter

SasoS ::

Kolker sem jaz zvedel o tej stvari (in believe me, zanimal sem se tako pri kabelskih tehnikih, kot pri raznih dipl.ing.el :D) je problem sledeč (ne me spraševat o podrobnostih ker o štromu, poleg tega da teče, ne vem nič :D): Baje imajo kabelski ojačevalci podobne power supplyje kot računalniki - se pravi preklopne (al kakršni pač so). Ko obe napravi (eno prek TV-Out, drugo prek antene) priklopiš skupaj (na TV) pride do razlike v masi in zato nastajajo motnje (zakaj tega ni če je komp blizu TVja ne vem). Rešitve sta 2: odstranit maso iz računalnika (izolirat maso na vtičnici, kar NI priporočljivo ker gre potem zadeva lahko kaboom) al pa odstrant maso iz antenskega signala (kar dela za to namenski filter). Jaz sem ta filter vidu v MediaMarktu u Muenchnu (pri nas ga NISEM zasledil - reče se mu pa Mantelstrom filter) in ker je stal dobre 3 jurje sem ga pač kupil. Po priklopu filtra pred televizijo motenj NI več (razen UTP kar je pač druga zgodba). Now, go figure out everything :D

Aja, razen odstranitev motenj nisem opazil drugih stranskih učinkov filtra. Vox program je sicer slabši kot brez filtra, ampak tudi brez se ga ne da gledat ;(. Kabelci ne vejo zakaj, bajo so motnje v ozračju (al pa pri njih v glavah :D).

perci ::

Iz tvojga pisanja bi sklepal, da je OK, če takrat ko gledaš divx ali karkoli pač že, izklopiš anteno iz tv-ja? Pol naj bi blo vredi?

SasoS ::

Naj bi blo ja...samo jaz koker se sponim se moral izklopiti večino antenskih kablov (od videorekorderja, drug PC s tunerjem...). To si mi pač ni dal delat skos in filter sedaj svoje delo opravlja odlično 8-)

matic ::

Vecinoma se to vse res dogaja zaradi razlicnih mas in tole z izkolopom antene bi moralo kar precej pomagati! In tudi tisto o koaks. kablu drzi da je zato koaks. ker po domace povedano masa dela scit okoli signala..

BigHugo ::

Perci, SasoS, matic: poglejte malo moj predlog. Glede različnih potencialov zaradi mas pa je bilo na veliko razloženo pred časom (mislim da kakšno leto nazaj).
Da na kratko ponovim: zaradi takšnih in drugačnih problemov je masa kabelske tv ločena od mase elektrodistribucije. Prav zaradi tega pride do potencialnih razlik, ki so vzrok raznim brnenj v tv, slabši sliki itd. Načinov, da do teh pojavov ne pride je več: mislim, da jih je pravilno opisal SasoS.
Če slučajno živiš v Mariboru, te probleme uspešno rešujejo na KKS z vgradnjo galvansko izolirane TV/RA vtičnice.

LP BigHugo
LP BigHugo

- SiroTka - ::

Jaz imam isti problem z prenosnikom, vendar je pri meni vzrok kabel za napajanje. Ko prenosnik vklopim v elektriko se pojavi brnenje ter crte na tv-ju, drugace pa je vse super. Problem baterija ne zdrzi da bi gledal cel film. Ali obstajajo kaksni filtri za el. vticnico, ali mislite da je problem v kablu?

matic ::

vprasanje, tam je lahko problem tudi napajalnik.. tista sktlca med prenosnikom in vticnico

poga ::

bighugo in ostali:

ne boste verjeli! deluje. Izklopim antenski kabel iz televizorja in slika je kristalno jasna in zvok je kristalno jasen! Ocitno je res nekaj (razlicne mase) na tem TV kablu kar moti signal.

Zdaj pa samo se na lov za tale filter, ki bi zadevo ustimal (ker je se vedno motece vsakic kabel iz TVja iztikati ce hoces rac. in TV povezati - no ja ampak neka zacasna resitev pa definitivno je!).

Ce bo kdo kaj hodil v mediamarkt naj me pomaila (klik... ;)

skratka, ce se vam dogaja enako kot meni izklopite antenski kabel iz TVja. pri meni je delovalo...

para-site ::

Bom še jst probal, potem povem...

para-site ::

Sem probal in takoj ko sem izpulil antenski kabel iz tv, so motnje izginle in sta slika in zvok kristalno čista.:D

para-site ::

aja, hvala za pomoč:))

danielka84 ::

Evo, js sm zadevo rešil tako da mase sploh nism povezal zraven oz. sem na konektorju ki se vsteka v TV(kablska) okrog zalepil s selotejpom, tak da masa nima stika...

Zadeva zares deluje!:))

zakaj je potem masa zraven, če mi vsi kanali delajo kot prej, samo da je sedaj brez mase ?!?

lp
ni-da-ni

poga ::

no na tole moram pa res še en post napisat.

torej, tudi jaz sem probal tole s selotejpom in zadeva res deluje.

Zdaj me pa samo zanima, kakšne posledice ima to lahko za moj TV (ne bi rad kakor koli uničil 300k SIT vrednega sony Wega televizorja). A ima kakšen vpliv, če TV ne "sprejema" mase?

BigHugo ::

Poga: Ne. Če si s sliko zadovoljen, potem gledaj brez mase. Zavedat pa se moraš, da je možno, da se bo signal slike spreminjal, s tem pa tudi kvaliteta slike.
Priporočam ti glavansko ločeno TV/RA vtičnico.

LP BigHugo
LP BigHugo

link_up ::

no nisem usega prebral do konca ampak zdi se mi da je za motnje krivo se eno oddajanje naprave...radio,tv,....al pa ce ma cordless misko in tikpovnico...zihr moti nekaj valovitega ;) najbols da sobo spucas vseh elektro naprav in obdrzis samo rac in tv....in potem pocasi dodajas naprave ;)))))

kuglvinkl ::

Tudi meni je ta post prišel prav. PRed kratkim sem naročil novo stojalo zaradi dveh monitorjev. In vse kablovje lično spravil podenj. In kar naenkrat ugledam desnem spodnjem kotu roza barvo. OK degauss, popolnoma pa ni izginila. No sedaj sem položil kabel po vrhu stojala in barva je spet modra. :)
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri kabli skupaj - motnje?

Oddelek: Zvok in slika
61055 (897) S56JL
»

Kabli inducirajo motnje na HDTV

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
102210 (1726) iank
»

Brum na TV-ju?

Oddelek: Zvok in slika
133414 (2839) pile81
»

ojačevalec...problemi z vhodi

Oddelek: Zvok in slika
221609 (1400) yimi
»

Dolžina kablovja med TV in grafično

Oddelek: Pomoč in nasveti
151455 (1112) gumby

Več podobnih tem