» »

resen računalniški problem

resen računalniški problem

Slovencelj ::

Pred ppribližno dvema tednoma sem nekajkrat opazil, da se računalnik ob izklopu Windowsov XP ni hotel normalno ugasniti, temveč se je ponovno zagnal. Primoran sem bil ustaviti sistem z izklopomo napajalnika. Čez čas se nekajkrat ni hotel zagnati, ko sem pritisnil na tipko za zagon (bil je čisto mrtev). Po nekaj poizkuskih, pri katerih sem poskušal tudi z ugašanjem napajalnika, mi ga je le uspelo normalno zagnati.
To je trajalo do prejšnjega petka, ko se je računalnik po dvournem delovanju nenadoma ugasnil. Od takrat se ni hotel več prižgati. Danes zjutraj se je po čudežu prižgal in prikazalo se je nalaganje Windowsov, toda hip za tem je zopet ugasnil.

Matična plošča je normalno napajena, saj na njej sveti zelena lučka ter ker ob pritisku tipke za zagon včasih začno delovati vsi ventilatorji, ekran pa javlja, da nima signala od grafične kartice.

Kaj mislite bi lahko bil problem? Ali vam moj opis zveni kot pokvarjen disk, pokvarjena matična plošča ali pa je kaj drugega?

Lepo prosim za pomoč.

Najlepša hvala in lep pozdrav
Prešnji

boogie_xlr ::

Sliši se kot problem z napajalnikom.

Bahti ::

Še en glas za napajalnik :)

Slovencelj ::

Kako pa to, da se ventilatorji vrtijo?

Han ::

Za katero mama plato gre?

Slovencelj ::

Gre za Intel D850EMV2 Motherboard.
http://www.activewin.com/reviews/hardwa...

drzni86 ::

Pomoje tud napajalnik... sm mel podobne težave in krivec je biu napajalnik.

srus ::

A si mogoče nedavno dodajal ali menjal HW v rač. - npr. vgradil novo bolj požrešno grafično kartico, dodal več RAM, razmigal ali premaknil kable oz. konektorje v notranjosti. Tudi meni se zdijo opisani problemi podobni takim kot jih imaš ob težavah z napajanjem.

Odpri rač. preveri vse kable in stisni vse konektorje kar jih vidiš (na MB, napajalniku, periferiji). Morda bo bolje.

gokky ::

Pa ko boš odpiral, poglej še kondenzatorje. To se mi je dogajalo (tudi) ob napihnjenih kondenzatorjih.

Slovencelj ::

Sem poizkusil z novim napajalnikom, vendar ni bilo nič bolje. Bom kasneje pogledal še kondenzatorje na matični.

Če ne bom videl nikakršnih napihnjenih kondenzatorejv, ali bo še naprej obstajal še kakšen sum, da bi še vedno lahko bila kriva matična? Napajalnik očitno ni.

Če bi se slučajno moral odločiti za nakup nove matične, bi vas vprašal še slednje. Glede na to, da je moja matična (intel D850EMV2)že dokaj stara, jo je kar problem spet novo dobiti, zato me zanima, če v se da v trgovnah dobiti podobno, novejšo, z enakimi priključki za grafično, ram, disk in ostalo?

EDIT:

Pregledal sem matično in ni napihnjenih kondenzatorjev. Kaj bi lahko bilo narobe, če ob zamenjavi napajalnika problem ni bil odpravljen, in če kondenzatorji niso napihnjeni??

Zgodovina sprememb…

subby ::

Tudi če kondenzatorji niso napihnjeni, zna biti plata. Če še nisi, jo lahko še probaš z drugo grafo in rami in brez enega ali drugega.
Če kupuješ novo plato, je edina s tem podnožjem še na trgu ASRock P4i65GV, se ti je pa definitivno ne splača kupit, ker stane od 50-60€ - tako da bolje začet razmišljat o drugem računalniku ali pa dosti ceneje kupit rabljeno, po možnosti tudi dosti boljšo plato. Seveda pa najprej sprobaj svoje komponente na drugi plati, da vidiš če slučajno ni kaj drugega.
btw, a si pregledal usb konektorje? mogoče je kaj v stiku.. sem že mel tak primer da zaradi tega ni stvar delovala

Slovencelj ::

Bom pogledal še USB konektorje. Kje pa lahko kupim rabljeno ploščo? Mi lahko priporočiš kakšen model, ki bi ga bilo moč najti na Bolhi oz. kje drugje?

Na ebayu stane Intel D850EMV2 tudi 60€, vendar naj bi bila nova. Koliko pa stanejo rabljene plošče z enakim podnožjem?

Zgodovina sprememb…

crayz43 ::

Citat:
"Matična plošča je normalno napajena, saj na njej sveti zelena lučka ter ker ob pritisku tipke za zagon včasih začno delovati vsi ventilatorji, ekran pa javlja, da nima signala od grafične kartice."

Si preveril RAM-e ? Imel sem podoben problem najprej sem Izbrisal CMOS ( nastavitve BIOSA ), in potem se je računalnik zagnal včasih pa tudi ne sem pobral ven vse rame ter z vsakim posebaj poizkusil zagnat računalnik ( enega pa vklop, pa drugega noter pa vklop,... ) in ugotovil da je ram šel po gobe in da zaradi tega ni delovalo.

Sedaj ko je okvarjen RAM zunaj deluje vse normalno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Servis računalnika

Oddelek: Strojna oprema
151395 (953) Hayabusa
»

PC ugasnil med pregledovanjem BIOSa

Oddelek: Pomoč in nasveti
131787 (1561) solatko
»

Resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
8857 (735) doody
»

Računalnik se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
184320 (4073) hudychk
»

Čudno ugašanje računalnika.

Oddelek: Pomoč in nasveti
172658 (2391) Pyr0Beast

Več podobnih tem