» »

Tipi avtozvočnikov???

Tipi avtozvočnikov???

Ma$terM|nd ::

Pozdravljeni

Nameravam kupiti avtozvočnike in se najprej želim pozanimati da potem ne bom spraševal kakšnih neumnosti v trgovini. Zanima me predvsem kakšna je razlika med tipi teh zvočnikov (eno, dvo, trosistemski ...), kaj to dejansko pomeni in seveda kaj se splača nabavit?

Upam da me razumete

A. Smith ::

Koliko-sistemski je zvočnik ti pove, koliko membran vsebuje enota. Dvosistemski ima recimo veliko membrano za nizke in srednje tone, zraven pa še visokotonec za visoke. Podobno ima trosistemski tri membrane, vsako za svoj zvočni spekter.

Avtomobili nižjega in srednjega razreda imajo recimo vsaj spredaj na armaturi prostor za visokotonce. Tako daš tja visokotonce, v vrata pa enosistemca za nizke in srednje tone. Če zadaj ni nikjer prostora za visokotonce, boš montiral v vrata dvosistemske zvočnike, ki imajo visokotonce vdelane.

Trosistemski so pa, če se prav spomnim, samo v ovalnih izvedbah za zadnjo polico.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

dba ::

Predlagal bi ti, da namesto v prvo trgovino z zvočniki zaviješ raje do monterja avtoakustike, ki ti bo dejansko znal svetovati, kaj bi bilo primerno zate in za tvoj avto (pa na koncu tudi montirati). Lahko pa tudi skučiš na avtoakustika.com in posrfaš po člankih z nasveti (za začetek), potem pa še prebereš kako temo na forumu.


lp

Scorpia ::

Če misliš vezat na avtoradio ne rabiš iti do kakšnega monterja. Če lahko poveš kater letnik znamke avta imaš, ker pri avtih z slabimi vrati ne boš nič dosegel z boljšimi zvočniki od originala. Edino pri visokotoncih.
Drgač pa za na radio gledat, da je okoli 50w in da je občutljivost zvočnika višja od 91db. Kar je pod tem ti bojo tišje igrali. Pri tem cenovnem rangu je vseeno kera firma je ker materali so pri vseh podobni sam oblika drugačna. Seveda pa gledat dvosistemce, če avto nima za visokotnce postavljat, jih lahko prilepiš na armaturo. To je ubistvu še najboljša možnost, ker tiste mreže v originalu sam zadušijo visokotnce.
////


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711264 (6511) dottor
»

Avtozvočniki Blaupunkt BlueMagic TL 170

Oddelek: Zvok in slika
252429 (2101) Scorpia
»

Ozvočenje v avtu

Oddelek: Loža
176391 (6051) T0RN4D0
»

Nakup radia in zvočnikov za v avto

Oddelek: Zvok in slika
324657 (4291) EvilDare
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
525809 (4215) dunker

Več podobnih tem