» »

Problem z trdim diskom

Problem z trdim diskom

Planetarium ::

Zadnje čase zmeri bolj opažam da se disk nekam čudno obnaša. Ponavadi pri prenosu velikih fajlov spušča zvoke kot so jih IDE diski pred leti (čeprou je bil čist tih par mesceu nazaj). Tut prenos fajlov, že sam s particije pa na, al pa recimo unrar večjih fajlov porabi res (pre)velik časa.

Ker nism nkol srečau podobnga problema, gugl pa o mojem disku ve le bore malo me zanima kaj naj storim v tem primeru.. je to napaka primerna za uveljavitev garancije? al je možno zadevo nekako softwersko popraut.

Disk: Samsung HD642JJ
HD-tune:

HD_tach:

darkolord ::

Tile rezultati od hdtune pa hdtach so precej atipični... Poskusi disk stestirati z diagnostičnim progamom od proizvajalca. Klik (Tool -> Self Diagnostic)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Planetarium ::

Ja sej sem pomislu na to, da bi mogoče kej druzga uplivalo na te teste. Namreč res se mi je čudno zdel da je v programu performance drop "enkrat večji" kot pa opažam. Namreč vse skupaj niti ni tako zelo počasno vendar me zlo moti glede na to kakšna je bila odzivnost mesec / dva nazaj. Sploh pa ni logike da bi bil sistem tako počasen na DCju/4GB .. (reformat, scan, rescan usega živga sm že probal) :S

Bom sprobal zvečer ko pridem domov tale tool, ki bo resno pokazau ali je z diskom dejansko kaj narobe. Hvala ti za info!

Malo offtopic vendar me še nekaj mimomgrede zanima. Ko sem malo brskal po HUTIL user manualu sem zasledil da je možno podatke z diska v celoti zbrisati tudi s pomočjo hutila. Zanima me samo ali bi bil format preko HUTILA bolj učinkovit kot format, ki je dodan winxp instalaciji.

Zgodovina sprememb…

st0jko ::

Če imaš to za sistemski disk, potem lohk da ti OS kaj "štora" po disku ves čas.
keks?

phenom ::

simpl!!!!! IF IT WORKS THEN DONT FIX IT :) Drugače pa za uveljavitev garancije mora biti dejansko kej narobe z njim, zvoki niso všteti v garancijo razen če so posledica napake.

Planetarium ::

Hutil zaradi nekompatibilnosti ne deluje zato sem moral sprobat ES Tool ki je deloval. Spodaj sta dva ssja ki prikazujeta rezultat testa.

http://img34.imageshack.us/i/1512200901...
http://img34.imageshack.us/i/1512200901...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iscem kabel

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121306 (536) starfotr
»

Kako testiram CrossFireX ??

Oddelek: Pomoč in nasveti
121448 (1255) zupanman
»

elektro noob - pomoc pri enostavni vezavi

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
81991 (1789) mat3jc3k
»

Formatiranje ACER prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
142145 (1790) Voluharr
»

MSN

Oddelek: Pomoč in nasveti
91338 (1251) Uros!no

Več podobnih tem