» »

Naročil mobitel pri Chinavasion

Naročil mobitel pri Chinavasion

Fadil ::

Pozdravljeni !
Pred kratkim sem tukaj prebral, da je nekdo od vas naročil mobitel iz Kitajske in da so ga na carinski pošti zavrnili. Ko sem bral ta post sem na mojo žalost podoben mobitel imel naročen že cca. 14 dni ( Elegance Dual SIM Quadband Cell Phone w/ 3 Inch Touchscreen). V torek sem dobil pošto od Carinske pošte naj jim posredujem račun in kopijo prejetega dopisa, saj je moj mobitel že v Ljubljani. Takoj sem jim to posredoval, vendar do danes še nisem prejel pošiljke. Kličem danes na Carinsko pošto v LJ in mi prijazna gospa pove, da je zadeva predana tržni inšpekciji in naj počakam na njihovo odločbo. Glede na to, da naprava nima oznake CE, bo povsej verjetnosti pošiljka zavrnjena in poslana nazaj v Hong Kong! Shit...Ženska na carinski pošti mi je povedala, da ima pri sebi cca. 70 telefonov, ki jih mora poslati nazaj. To pišem vsem v opozorilo, ki naročate na Kitajskem, da se ne boste nasadili kot sem se sam. Hotel sem hčerki kupiti ta telefonček za Miklavža in eto, jbg...Nervira me, ker se bom sedaj še zajebaval, da dobim denar nazaj...:D

Fave ::

Sam sem pred časom naročal ene video oddajnike iz USA, ki so bili tudi zavrnjeni v Sloveniji in poslani nazaj. Denar, razen poštnine, so mi vrnili sami od sebe.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

LuGi ::

Nabavi isti telefon tukaj http://cgi.ebay.co.uk/Elegance-Dual-SIM... ali http://cgi.ebay.co.uk/Elegance-Dual-SIM... etc..

In te posiljke nebo noben zavrnil ker prihaja iz UK =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Fadil ::

LuGi, imaš mogoče ti ta telefon, kupljen tukaj na E-bayu ? Ker drugače imam osebno izkušnjo, ker sem pred časom kupil na E-bayu nekakšen Mp3, kao iz UK ( Manchester ), dobil pa sem ga iz Kitajske in nato še plačal DDV ( carino ). Tako da na angleškem E-bayu imajo precej oglasov Kitajci ( posebno za elektroniko ), ki folk nategujejo da se roba nahaja v EU, v bistvu pa ti pošljejo iz Kitajske... Če si zadevo osebno preveril, potem verjamem, drugače pa se te oglase za ta telefon na E-bayu videl tudi sam!

LuGi ::

Hjah najbolje da ga vprasas drugace pa dispute odpres in ti vrne kes =)

Opkow ::

A potem se na podatek iz
Postage see all details > Item location: bathgate, West Lothian, United Kingdom
ne moremo zanasati?

KoMar- ::

Ne vedno. Je pa to kršitev eBayevih pravil.

JayKay ::

jaz ne razumem teh nakupov iz Kitajske. Edino kaj se od tam splača kupit so cpuji.

Fadil ::

Ni vse tako zanič iz Kitajske! Glede tega telefona sem prebral precej " reviews " In vse je OK. Pri mimovrste sem kupil njihov Mp3 znamke MEIZU in je zvok fenomenalen, da o designu sploh ne govorim! kar se pa angleškega E-baya tiče, je pa potrebno biti zelo pazljiv, saj Kitajci pokrivajo skoraj vso elektroniko in nategujejo, da se roba nahaja v UK!

darkolord ::

jaz ne razumem teh nakupov iz Kitajske. Edino kaj se od tam splača kupit so cpuji.
pa še miljon drugih stvari.

Hardstyle ::

Fadil v prihodnosti (po novem letu) mislim nabavit dual sim telefon in me zanima, kako je z vnosom besedila glede nato da je touch? Sem prebral, da se je težko navaditi na pisanje po ekranu in zdaj me zanima ali je navoljo samo handwrite al tudi vnos preko tipkovnice(na ekranu)?

Fadil ::

Nimam pojma o tem. Vem da dobiš zraven tisto palčko i to je vse. Sam sem kupil to za hčerko, saj mi je bilo najvažnejše da predvaja glasbo, ima dual sim card itd...

Dr_M ::

Men se zdi pa predrag tale telefon. >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Fadil ::

61€ s poštnino predrago!? Meni se zdi cena zelo sprejemljiva. Poglej še enkrat: http://www.chinavasion.com/product_info...

jagodek ::

Že ki vidim da je tema odprta... Kaj pa če bi naroču v hrvaško ali pa italijo? a je že kdo probal?

KoMar- ::

Veš, Hrvaška ni v EU, kar pomeni carino...

T0RN4D0 ::

Boš vidu zakaj se mu zdi 60€ drago. Sicer se nisem niti poglablu v te telefone, ampak niso neke cvetke, verjemi. Že to da je kao fancy telefon in ima kamero z najvišjo resolucijo 400 x 240. Dve bateriji dobiš zato, ker ena v standbyju najbrž ne zdrži cel dan (pri nekaterih kitajcih vem da ne) itd...

Uglavnem, ga na carini pošljejo nazaj so ti najbrž nardil uslugo, ne se sekirat. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dr_M ::

T0RN4D0 je ze pogruntal zakaj :)
Sicer pa, dobrih 60€ res ni nevem koliko velik strosek, ce gre kaj narobe >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jagodek ::

Veš, Hrvaška ni v EU, kar pomeni carino...



misliš to da bi mogu plačat carino iz uvažaš iz kitajske? al ker mi iz hrvaške v slovenijo nesu?

Hardstyle ::

Fadil bi lah preveril kako je s tipkovnico? Eni pišejo da se ga da uporabljat brez stylusa.

Eh, sem mislil, da si ga dobil =)

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

Sem poslal mail na chinavasion glede tega, če mi lahko nalimajo gor CE nalepke pa sem dobil naslednji odgovor

To the best of our knowledge all the products we carry are CE, FCC and Sisvel certified where appropriate. Obtaining the certificate is a complex process and only available in certain cases due to protecting Chinavasion's factory sources.


Torej telefon je CE ampak... očitno ni al kak?

Fadil ::

Včeraj sem Chinavasion prosil, če mi lahko pošljejo certifikat ( CE in EC ). Danes sem ga dobil, vendar ni ravno ustrezen za našo inšpekcijo, tako da se bom jaz vseeno v prihodnje izogibal nakupov pri Chinavasion. S tem mislim elektronske naprave, za katere naj bi bili potrebni ustrezni certifikati...

lep pozdrav

Hardstyle ::

Fadil lahko kopiraš odgovor inšpekcije? Ker me res zanima v čem je poanta, da so te zavrnili medtem ko v drugi temi berem, da so uporabniku rekli naj seboj prinese CE nalepki za škatlo in napravo pa je to to.

Fadil ::

Saj me zaenkrat še niso zavrnili... Govoril sem osebno z inšpektorjem in dejal mi je , da to kar so mi kitajci poslali ni certifikat, ki ga zahtevajo, ampak zgolj nek papir o testiranju. Čeprav na papirju piše CE itd...Inšpektor mi je lepo pojasnil, da kadar gre za večjo količino, se kitajci potrudijo in zrihtajo vse potrebne papirje, kadar pa gre za posamičen kos, pa je odvisno od njihove volje! Če bom še kdaj kupoval podobne stvari na Kitajskem,si bom pred mojim plačilom ( nakupom )pridobil vse potrebne dokumente, vse prej preveril pri tržni inšpekciji in šele potem zadevo naročil in plačal.

Lep pozdrav

Thunder3598 ::

Ne vem zakaj imate takšne probleme?Jaz sem preko njih že dosti naročeval in vse stvari delajo odlično.Edino kaj je res z carino so pa veliki problemi.Ampak če kdo hoče kaj mu rade volje nabavim.

amigo_no1 ::


CE - označevanje

Osnova za CE oznako so smernice "Novega pristopa k tehnični harmonizaciji in standardom"
(New Approach), ki določajo temeljne varnostne in zdravstvene zahteve za proizvode.
CE znak je znak za evropsko skladnost. Tega znaka ne podeljuje certifikacijski organ, ampak ga
ob izpolnjevanju pogojev namesti proizvajalec sam.
Uporablja se ga lahko samo na izdelkih, za katere je EU izdala direktive >>novega pristopa<<.
CE znak **ni znak** za kvaliteto izdelka, ampak je oznaka za varnost izdelka. Varnost izdelkov na trgu določajo standardi in tehnične zahteve, ki pa jih predpisujejo direktive >>novega pristopa<<.

Hardstyle ::

Thunder, in kako si rešil s carino?

urban99 ::

Bodie previdni pri CE oznakah... par kitajskih firm je dobilo genialno idejo, kako za nekaj časa pretentat carino: CE oznako so skopirali... ampak za njih pomeni "China export" :)

Na hitro našel tole:

Thunder3598 ::

Thunder, in kako si rešil s carino?

V osnovi oni imajo Ce oznake,ampak s trenutno zakonodajo potrebuješ še certifikat o skladnosti.Potem pa ne bi smel imeti več problemov.

Fadil ::

Meni so poslali Declaration of Conormity in na njem je še natisnjen znak CE, vendar je tržni inšpektor vseeno imel pripombe, da ni v redu in da je to le en list iz A-testa. Torej, več ali manj je precej odvisno od dobre volje tržnega inšpektorja. Ni mi pa jasno, zakaj ravno v SLO delajo take probleme glede tega, saj ko sem bral reviews od drugih kupcev, nobeden ni omenil kakršnih koli problemov z uvozom, pa je bilo precej kupcev iz EU ( recimo Nemčija, Italija...). Izgleda da smo spet ravno v Sloveniji najbolj natančni pri spoštovanju nekih standardov in zakonov v EU ! Jbg :)

Dr_M ::

Hocejo zascitit tvoje zdravje in zdravje tvojih bliznjih. >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Fadil ::

Lepo od njih !

amigo_no1 ::

@Fadil
Ko pride kmet v mesto, postane bolj papeški od papeža.
kmet = slovenec, mesto EU (Bruselj in eu komisija)

Prej je bilo isto, v bivši Jugi slovenci delali za celo državo :D

podreberek ::

jp ,CE je res oznaka za varnost zdej si pa predstavlite da te betarije ki niso testirane in so j od j niti b od betarije explodirajo v žepu mislim da ste lahka fantje kmal ob svoje premoženje ..... ;)

tolk v vednost.

Karen ::

Problem je v tem da za kitajski mobitel še nismo slišali da bi baterija eksplodirala, za iPhone-ovo pa že.

podreberek ::

Karen je izjavil:

Problem je v tem da za kitajski mobitel še nismo slišali da bi baterija eksplodirala, za iPhone-ovo pa že.


kakorkoli varnost je na prvem mestu zaslužek pa na nultem,;) kitajskih tut ni tolk v slo v uporabi kot je iphone-ov ??

KoMar- ::

Sam tudi rad "vlačim" razno "šaro" iz Azije (predvsem iz DX), ampak je vedno treba imet v mislih, da so izdelki skoraj zagotovo pod našimi varnostnimi, ekološkimi in proizvodnimi standardi... recimo na pamet mi ne pade, da bi kupil karkoli za "telo", torej - odpade vse od električnih ščetk do masažnih aparatov in zapestnic. Razne USB zadeve seveda ne morejo škodovat, čeprav berem, da razni fake iPhone/iPod napajalci le-te občasno tako skurijo, da je veselo.

Fadil ::

Hčerin mobitel dela že nekaj mesecev brez problema in je zelo zadovoljna!

Lep pozdrav

podreberek ::

to je tak kot če kupiš v lidlu avtoradio če ti crkne ti dajo denar nazaj čeprav vse delajo kitajci ;) ampak tak je čim mnj stroškov pri proizvidnji čim večji zaslužek kako je pa narejen samo bog ve;) nekritiziram teh telefonov sem imel čast sprobat nokio varijanta n97 pa res dober dela . za telefonira pa kakšo fotko nrdit pa sms-at pa mal musko poslušat je dober za vse ostalo se pa nemore kosat z originalom niti najmanj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Micro USB kabel za polnjenje telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
71879 (1701) profii

Nakup telefona iz Kitajske? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7431617 (27557) Lonsarg
»

Iščem nov telefon do 120€

Oddelek: Mobilne tehnologije
313153 (2427) sthep
»

pameten telefon za nezahtevne

Oddelek: Mobilne tehnologije
242233 (1674) GeForce
»

GSM iz uvoza

Oddelek: Mobilne tehnologije
399291 (7710) Furbo

Več podobnih tem