» »

Bodo redarji tudi policisti?

Bodo redarji tudi policisti?

«
1
2

Doman ::

Županu občine Vrhnika se je popolnoma strgalo, saj je občinski avto preuredil v radar!


05. 06. 08
Vrhnika kupuje stacionarni radar

Te dni se je zaključil javni natečaj občine Vrhnika za izbiro najugodnejšega ponudnika za dobavo in postavitev stacionarnega radarja. Stanislav Bele, vodja Medobčinskega inšpektorata, je pojasnil, da so prispele tri ponudbe, vendar se komisija še ni odločila katerega ponudnika bo izbrala. V sklop nakupa med drugim spada stacionarni radar, tri ohišja, osebni računalnik in usposabljanje uporabnikov radarja, za kar ima v proračunu rezerviranih 75 tisoč evrov. Predvidene lokacije za radar so Podlipa, Idrijska cesta na Vrhniki in naselje Verd. V začetni fazi bodo z radarjem upravljali vrhniški policisti, zaradi česar bo izkupiček od izrečenih glob romal v državni proračun, kasneje, ko bi se za rokovanje z njim usposobili tudi občinski redarji, pa v občinski proračun. (gt)


vir: http://www.vrhnika.si/?m=news&id=4882


28. 01. 09
Medobčinsko redarstvo bo merilo vašo hitrost

Skupni organ sedmih barjanskih in zalednih občin, ki trenutno zaposluje šest redarjev in vodjo službe, bo letos nabavil stacionarni radar, vgrajen v vozilo. Po načrtih redarstva naj bi z radarjem merili vašo hitrost na občinskih in državnih cestah že v drugi polovici letošnjega leta. Sicer pa redarstvo načrtuje, da bo v februarju vzpostavilo lastno spletno stran, s temeljnimi podatki skupnega organa in obvestili za stranke ter možnostjo neposrednega posredovanja prijave na elektronski naslov.(gt)
vir: http://www.vrhnika.si/?m=news&id=5314



09. 09. 09
Medobčinsko redarstvo bo skupaj z Ljubljano kupilo radar

Medobčinsko redarstvo in inšpektorat se tokrat dogovarja z ljubljanskim mestnim redarstvom, da gredo v skupno nabavo radarjev za merjenje hitrosti.
Kot je pojasnil Dean Stepančič, vodja medobčinskega redarstva, bodo v naslednjih dneh skupno določili vsebino razpisa s katerim bodo iskali najbolj ugodnega ponudnika radarjev. Medobčinsko redarstvo, ki ima sedež na Vrhniki, bo kupilo en radar. ; gre za stacionarni radar vgrajen v vozilo, prejelo pa naj bi ga še pred koncem leta.(gt)
/blockquote>
vir: http://www.vrhnika.si/?m=news&id=7909


22. 12. 09
Medobčinsko redarstvo je kupilo radar

Čeprav v medobčinskem redarstvu sodeluje sedem barjanskih in zalednih občin, so se za njegov nakup odločile le občine Vrhnika, Brezovica, Horjul, Log-Dragomer in Dobrova-Polhov Gradec, medtem ko Borovnica in Logatec pa ne. Redarstvo, ki organizacijsko spada pod okrilje Medobčinskega inšpektorata, je merilec hitrosti kupilo 17. decembra, danes pa so ga predstavili tudi javnosti.
»Gre za stacionarni radar, ki bo nameščen v vozilu. Njegova kamera lahko posname eno ali dve fotografiji vsakič, ko vozilo prevozi radarski snop in pri tem prekorači prednastavljeno vrednost hitrosti. Sistem lahko nadzoruje do štiri vozne pasove. Meri lahko hitrost v prihajajoči in odhajajoči smeri, prav tako loči med osebnimi in tovornimi vozili,« je predstavil radar Dean Stepančič, vodja redarske službe.
Merilec hitrosti je stal 36 tisoč evrov, dobrega poldrugega tisočaka pa je redarstvo odštelo še za rabljeno vozilo. Radar mora biti namreč nameščen v vozilu, ki je izključno namenjeno le merjenju hitrosti, zato so kupili čim cenejše vozilo. Gre za rdeč clio, ki ga je nekoč uporabljala vrhniška uprava, nosi pa registrsko številko: LJ U8-88N.
»Predvidevamo, da bodo redarji v dveh ali treh mesecih osvojili znanje ravnanja z radarjem, poleg tega pa moramo še sinhronizirati programski sistem, ki ga sicer uporabljamo, z računalnikom radarja. Nato pa bomo še z občinami in policisti dorekli tiste lokacije po občinah, ki so z vidika varnosti najbolj problematične in bi lahko prisotnost radarja izboljšala trenutno stanje,« je pojasnil Stanislav Bele, vodja Medobčinskega inšpektorata.
Glede na visoke kazni za prekrške v prometu, bo radarski sistem verjetno zelo hitro poplačan. Zbrani denar od kazni bo romal v občinske proračune občin, kjer je bil storjen prekršek. Da bodo lažje obvladovali obilico dela, namerava medobčinski inšpektorat zaposliti še dva dodatna redarja, tako da jih bo po novem osem.
Medobčinski redarji so letos izvedli 4585 postopkov. Od tega so izrekli 843 opozoril ter izdali 3742 plačilnih nalogov zoper kršitelje. Prejeli so 140 ugovorov zoper plačilne naloge. Trikrat so ukrepali tudi zaradi kršenja javnega reda in miru, ko so se osebe nedostojno vedle do njih. Sicer pa so se za primer tovrstnih izpadov ustrezno zavarovali. Kupili so radijske zveze, ki so vključene v sistem TETRA, v katerega je vključena tudi policija. Na ta način bodo takoj v povezavi s policijo, katera jim bo priskočila na pomoč, v kolikor bi jo potrebovali. Sistem radijskih zvez nameravajo še nadgraditi z GPS sistemom, ki bo policistom obenem tudi sporočil natančno lokacijo redarja.

vir: http://www.vrhnika.si/?m=news&id=8350


29. 12. 09
Medobčinski redarji bodo klicali na pomoč policijo

Medobčinski redarji sedmih barjanskih in zalednih občin s sedežem na Vrhniki so bili v letošnjem letu večkrat deležni nedostojnega vedenja, v dveh primerih celo ogrožanja oziroma napada.
Zato so se odločili za nakup radijskih zvez. Dean Stepančič, Medobčinsko redarstvo: »Te omogočajo brezžično komunikacijo s policijo. Mi jo bomo izvedli preko Policijske postaje Vrhnika. Zveze imajo tudi SOS oziroma PANIC tipko, s katero lahko redarji v primeru napada ali ogroženosti nemudoma pokličejo pomoč policije.« Na pobudo vrhniške policijske postaje bodo v prihodnjem letu nadgradili sistem radijskih zvez še z GPS sistemom, ki bo policiji tudi sporočil natančno lokacijo napada na redarja.(gt)


vir: http://www.vrhnika.si/?m=news&id=8368&d...

Ali se samo meni zdi, da je zadeva popolnoma ušla izpod nadzora?
Seveda lahko Kresalova pove,da policisti ne bodo imeli več norme v številu izdanih položnic, ko pa bomo dobili radarje povsod. Redarji pa bodo kmalu zamenjali policiste!

Kako, da mediji molčijo? Ta redar na Vrhniki je dobil batine, ko je vsak dan napisal kazen na avto, kateri je bil parkiran pred garažo, kljub temu, da mu je lastnik avta že parkrat razložil situacijo. Jim gremo kupiti rešilne jopiče in oklepnike?




  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

PaX_MaN ::

Ali se samo meni zdi, da je zadeva popolnoma ušla izpod nadzora?

Da.

Mr.B ::

Zelena jama, ukine parkirišče, in pošlje redarje. Sedaj jih vidiš tudi ob sedmih zvečer. Parkirati pa ne moreš več nikjer. Bo pa lep park. :|
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

Vsekakor gre tole v napačno smer. Naj se raje problematike lotijo kje drugje, predvsem na svojem koncu.

Mr.B ::

Problem je verjetno v tem, da banke ne dajejo več kredita mestni občini. Ergo ne moremo več graditi, mesto je pa zapufano v do grla in še čez. Gdo sicer profitera pri gradnji, pa glej enako kot pri merkatorju, Parnerji so verjetno dobavitelji :).
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Doman ::

Kako je pa kaj z pravnega stališča gledano? Lahko tudi jaz kupim dva radarja in odprem firmo varnost d.o.o?

Mr.B ::

Dogovori se z Jankovičem. Drugače je to glej Informacijska pooblaščenka, bo imela prva kaj pripomniti. Kdo pa nadzirqa Redarje, kdo nadzira policaje, ki merijo ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

Kaj ima tukaj veze informacijska pooblaščenka?
Redarje nadzira občina, policiste pa MNZ.

Mr.B ::

blueFish
Kaj ima tukaj veze informacijska pooblaščenka?
Redarje nadzira občina, policiste pa MNZ.

Po papirjih, in zakonih vse štima.Realno pa ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

Hja, načeloma imajo tudi notranjo inšpekcijo. Seveda pa sprejemajo tudi pritožbe.

KaiV6 ::

Zaenkrat samo tole : Kdo nadzira delo redarjev

ZORed
VII. NADZOR NAD IZVAJANJEM ZAKONA
30. člen (pristojnost državnih organov)

(1) Nadzorstvo nad zakonitostjo dela občinskih organov, občinskih uprav in občinskih redarstev pri izvrševanju tega zakona opravlja ministrstvo, pristojno za notranje zadeve.
(2) Nadzorstvo nad zakonitostjo izvrševanja posameznih pooblastil občinskih redarstev in organ, pristojen za nadzor, določa zakon, s katerim so ta pooblastila določena.
(3) Za prekrške, določene s tem zakonom, je pristojna inšpekcija za notranje zadeve.


Torej isti, ki nadzoruejo policaje, (bodo) tudi redarje.

Glede pooblastil stacionarnega/mobilnega radarja pa ... je naslov ZVCP-1

Seveda pa lahko tudi Firma d.o.o. pocne z ustreznimi pooblastili ... nabavis radar in opremo za 200.000€, lobiras malo pa zacnes s sluzenjem :)
<insert>podpis.html</insert>

CptnJoe ::

In kaj tocno je narobe s tem da bo vec radarjev?
Aja, verjetno je problem v tem da ljudje niso sposobni vozit po omejitvah.
Vcasih mam obcutek da smo slovenci v tem (jamranju glede kazni) precej unikatni.
Ko bo vasega otroka/zeno/punco/... nek bedak spravil v komo za en mesec, ker mu je bilo bedno vozit po totalno ozki in nepregledni ulicici 30 boste pa po vseh medijih jokal in obtozeval (true story). Pa takoj za prvim ovinkom 70+ pri 50 omejitve, k'nede?
Povzamem lahko s samo eno besedo: Degeni.

@Mr.B: Kaksno parkirisce v zeleni jami? Ce imas v mislih tisto zaplato zemlje pri avtobusni postaji, in menis da je bilo tisto parkirisce, me zanima ce lahko jaz tudi na tvoji parceli parkiram, saj gre isto za "parkirisce"?
Tolk za informacijo, tista parcela od nekoga JE, in brez dovoljenja ne sme tam nihce parkirati, drugace smo pa spet na divjem zahodu.

Da dodam se svojo vizijo varnosti v cestnem prometu v sloveniji.
Radar na VSAKO hiso/obcestni kolicek/svetilko/...
Tako da bo verjetnost da te ujamejo VEDNO 100% - alternativno lahko tudi GPS sledilce obvezno v avto, samo to spet raznoraznim paranoikom ne bo vsec. Kazni so lahko tudi samo po 50EUR kar se mene tice.
Ampak ce bo vsakdo za vsako voznjo kamorkoli dobil domov 20+ poloznic po 50 EUR se bo spametoval se tisti trenutek.

ahac ::

Če policija ni sposobna uradit razmer za cestah je prav, da se najde še koga, ki bo pri tem pomagal.
Še šerifa v vsako vas pa bo!

Seveda pa samo postavljanje radarjev ni dovolj, ampak o tem je bila ravno nekaj časa nazaj cela tema.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Baltazar-x ::

Upam, da je to novoletna šala, drugače pa obup, zamenat župana če ne zna drugače filat občinske blagajne. Mal heca: Mogoče bi pa s časom kar vsi vozniki pavšalno plačevali za prehitro vožnjo, npr. tako kot zdravstveno zavarovanje.
haha hehe, mislm če bomo to pustil smo res eni idioti, ker to je začetek uradnega ruženja naroda na vseh področjih.

CptnJoe ::

Uhh, tole sem spregledal:

Ta redar na Vrhniki je dobil batine, ko je vsak dan napisal kazen na avto, kateri je bil parkiran pred garažo, kljub temu, da mu je lastnik avta že parkrat razložil situacijo.

Zanimivo!
Lahko pretepemo URADNO OSEBO, ki nam napise ZASLUZENO kazen, hkrati pa lahko parkiramo kjer hocemo, ker revcki nimamo prostora za avto.
Halo!?!
Ce nimas prostora za nekaj si pac ne kupi, ali pa parkiraj pri prijatelju, sosedu, najami garazo, itd... (neskoncno veliko moznosti je).
Matr, degeneriranost do skrajnosti.
No, sicer pa tipicno balkansko razmisljanje.
Na sosednji ulici ma tip firmo za dostavo, in ker je precej uspesen ima ze cca 8 kombijev. Ker seveda nima parkirisca je kompletno parkirisce za dva mini bloka zasedeno s kombiji. Vcasih tudi kar plocnik zaparkira.
Seveda, ce lahko kupi n kombijev se ni nujno da lahko najame parkplac, ker je to zelooooooo drago v primerjavi s kombiji (not!).
Pa da ne bo kaksne pomote, ne govori ravno kaksnega nativnega jezika, pa tudi precej pogosto grozi ostalim prebivalcem v blokih. Balkansko pac.

... ker to je začetek uradnega ruženja naroda na vseh področjih.

Kdo te sili v delanje prekrskov?
Mene nihce, in jih zacuda tudi ne delam. Posledicno se mi j#@e ali je kazen 10kEUR ali 10EUR in ali je radar 1 ali pa jih je 1000. Cudno, eh?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CptnJoe ()

KaiV6 ::

Mislim .. hehe .. kako filanje proracunske blagajne ??... je kdo pogledal, kaksen odstotek proracuna so "kazni od prekrskov", preden blekne ven filanje proracunske blagajne ? :) Hehe ...
<insert>podpis.html</insert>

Baltazar-x ::

Sej je vseeno, 0.0000000001% al pa 100%, direktno/posredno, uglavn se fila.
še mal heca, Dobrodošli v našo občino, naši radarji bojo fočkal na 55 kmh, dologoročno prihranite 10%.

KaiV6 ::

Posredno svoji obcini nafilas npr. 1000€ proracuna brez, da bi storil kak prekrsek.
Amapak, ko pa si za nekaj kriv in moras placat 80€ pa se joces, da je to kraja in filanje proračuna, hecno ni kaj.
Sicer pa se proracun itak samo fila s takimi kot si ti, ko se tako bunijo, ker se niso drzali kulture voznje, tako, da je to se vecji hec, hehe. :)

Sicer pa, ko mene radar ujame, priznam in placan, ne pridem pa se jokcat na forum in kricat, kako je to nehumano.
Si klosar in nimas denarja za placat prekrskov? Ne delaj jih! Simple, da bolj ne more bit.
<insert>podpis.html</insert>

Baltazar-x ::

Za Slovence je 50 kmh kulturna vožnja, za nekatere razvitejše države 60 kmh, v nekaterih državah je 0.0 trezen voznik, v nekaterih 0.5 promila, tko da tvoje inkasantsko razmišlanje vodi v pohlep države in državljane dela neprištevne.
Za kazni/prekrške bi bil pa zlo vesel, da bi bla višina kazni odmerjena glede na višino plače, kak bogataš bo premislil in si reku da dns bom pa reskiral in šel mal hitrej, revež ne bo mogu jit hitreje ker je to enostavno predrago. Naredmo, da bo tud za Šrota prehitra vožnja usodna, kot za državljana s 500e plače..........

Dr_M ::

Nam so ponujali garazno hiso, 10.000€ za 2 crti. A so na glavo padli?
Avto mam za 5 jurjev, za 2 crti nej dam pa 10? Zato da bom lahko doma parkiral?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bluefish ::

Kakšne nerealne cene so šele pri nas. Nekaj časa nazaj je neka ženska za garažo z enim parkirnim mestom v enem starejšem garažnem objektu želela okoli 12.000EUR. Se ni čuditi, da ni bilo interesentov.
Na srečo smo v istem objektu garažo kupili nekaj let nazaj za precej bolj razumno ceno - je sedaj fino sedeti na toplem, ko drugi pucajo svoje avte in nastavljajo gajbice.

Dr_M ::

Pr nas se garaze (zaprte) prodajajo za 15.000. Seveda za en avto in mogoce se kaksno kolo.
Ampak to se prodajo prakticno v trenutku.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bluefish ::

Mnja, totalno ridikulozna situacija. Če gledam po kvadratnem metru so garaže praktično dražje od stanovanj, kar je sicer razumljivo, vendar pa pretirano. Slej ko prej bo se bodo tudi cene na tem področju morale izravnati, tako kot pri stanovanjskih površinah.

Tear_DR0P ::

In kaj tocno je narobe s tem da bo vec radarjev?

jaz še nikoli nisem dobil kazni za prometni prekršek - a snema me lahko pa kar vsak dripac????? državi plačujemo davke, zato da ustrezno izšola policiste. ker pa je šolanje policistov predrago, vzamemo vsakega srednje natreniranega bresposelnega, mu damo v roke kamero in merilnik hitrosti in rečemo da je to radar????? ne me basat, sam tole s postavljanjem šerifov gre malo predaleč
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

PaX_MaN ::

vzamemo vsakega srednje natreniranega bresposelnega, mu damo v roke kamero in merilnik hitrosti in rečemo da je to radar?????

Tale radar je naštiman v/na avtu, kolikor se vidi s slik v prvem postu.

Doman ::

@Pax_MaN
Seveda je radar v avtu. Vendar z njim upravljajo redarji, ki po treh mesecev postanejo "policisti"...

Jih je pa lahko sram, da tak radar kupujejo v mestu, kjer je propadel IUV, Liko skoraj, in še kup drugih firm, tako da se je število brezposelnih zelo povečalo. Celo ognjemeta zaradi solidarnosti, do vseh ki so izgubili službo in seveda recesije že drugo leto ne bo, oni grejo pa kupovat radar!

PaX_MaN ::

@Pax_MaN
Seveda je radar v avtu. Vendar z njim upravljajo redarji, ki po treh mesecev postanejo "policisti"...

Aja, ker redarji so umsko fukjeni in ne znajo brat navodil, kajšele držat se jih, al' kako?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Brane2 ::

Po štacunah se dobijo močni laserski pointerji, s katerimi lahko prežgeš balon.

Če bi ga kdo usmeril recimo v objektiv zadeve, a bi prešgal CCD senzor ali pa je stvar imuna na to ?

Glede na to, da te zadeve delajo na RGB bi rabil v bistvu tri pointerje, a to danes ne bi smel biti problem...

BTW, a ta radarska vozila so stacionarna ali lahko opravljajo meritve tudi med vožnjo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

aljazh ::

Na zgornji sliki rdečega Cliota je videti, da se za dokumentiranje prehitrih uporablja eden od Canonovih DSLR-jev (glej pokrovček na objektivu), ki je vgrajen v neko dodatno ohišje. Pri DSLR-ju pa težko prekuriš senzor, ker je ta izpostavljen samo, ko je odprt zaklop.

Enkrat sem pisal na policijo, če mi lahko posredujejo tehnične podatke o fotoaparatih, ki se uporabljajo v radarjih, pa sem v odgovor dobil samo tipičen PR crap. Hotel pa sem izračunati, ali lahko radar pofotka vsako vozilo, ki vozi v strnjeni koloni oz. katera je tista minimalna varnostna razdalja, pri kateri ne more posneti vseh v koloni vozečih vozil.

Sicer pa so takšni radarji stacionarni, med vožnjo ne morejo opravljati meritev.

Brane2 ::

Ja, ampak ko je zaslonka zaprta, pada svetloba na zrcalo in prek njega tako na okular kot na svetlostne senzorje.

BTW a se ve, kako stvar meri hitrost ?

Je za to tisti sevalec na levi ali pa stvar dobi podatke o hitrosti iz autofokusirnega sklopa objektiva samega aparata ?

Če slednje, potem svetloba zagotovo pada na nek senzor ( bodisi glavni, bodisi kak pomožni samo za autofokus in ocenitev svetlosti slike), ki bi se ga dalo skuriti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Doman ::

Aja, ker redarji so umsko fukjeni in ne znajo brat navodil, kajšele držat se jih, al' kako?

Ni sploh fora v tem, da redarji nebi bili zmožni opravljati teh meritev. Ravno nasprotno, to lahko za moje pojme počne 10letni otrok. Gre se za princip in načrtno filanje proračuna!
Policist naj bi urejal promet na CESTI, redar na PARKIRIŠČU, vsaj tako naj bi bilo v vsaki normalni državi.
Preveč svobode imajo občine, in to so dokazale z dvigom kazni na 200EUR, kar zame NI več normalna cifra!
Torej lahko kmalu pričakujemo, da bodo varnostniki z opravljenim izpitom lahko pretipali in pregledali vsakega, ki se jim bo zdel sumljiv?

zlobcek ::

slikanje in osvetljevanje je pomoje narejeno čisto enostavno. Nekje sistem meri hitrost z eno od unih škatlic okoli, fotka pa je nastavljena na cisto avtomatiko.

Ne verjamem, da fotoaparat služi pri merjenju hitrosti. DSLR je zato, da lahko dovolj hitro in zanesljivo sledi prožilcu oz. ostri. Kompakti so najbrž prepočasni.

Verjetno pa je ena škatla okoli za sevanje IR svetlobe, podobno kot recimo nočne kamere - kup ledic. Da fotkič ponoči sploh kaj posname brez fleša.

Ohišja pa so tako velika najbrž tudi zaradi idiotproof sistema z orenk konektorji, da napredni komunalci ne zjebejo vsega.

Kako pa se hitrost dejansko meri oz. kaj je v drugi škatli na polici pa nimam pojma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Brane2 ::

Če stvar seva IR in je nanjo občutljiva, potem bi se jo lahko dalo enostavno onesposobit z IR LEDicami okrog tablice...
On the journey of life, I chose the psycho path.

CptnJoe ::

... z dvigom kazni na 200EUR, kar zame NI več normalna cifra!


Kdo sili kogarkoli v to da zaparkira plocnik in morajo potem pesci hodti po cesti?
Ojoj, dajmo se kazen za male tatvine zmanjat, saj to je absurd da me lahko zaprejo za kako leto ce ukradem laptop ali dva! Kaksna nepostena kazen!

Samo za primer, delam v sluzbi v strogem centru LJ in imamo tocno 0 (z besedo NIC) parkirnih prostorov.
Vse kar imamo je najeto eno parkirno mesto v bliznji garazni hisi za nas mini kombi.
Direktor in se trije hodimo v sluzbo pes ali s kolesi, stirje se vozijo z vlaki, dva pa s primestnimi avtobusi.
Nihce ne uporablja avtomobila, kljub temu da nekateri za pot porabijo vec kot uro (z avtom morda 30 minut).
Ker nismo mentalno omejeni, pac ne rinemo z avtomobili in ne parkiramo po vseh plocnikih naokoli.
Zal to za veliko vecino ne velja.

Icematxyz ::

Dejstvo je da da je edina odlika policista število izdanih plačilnih nalogov.

Sedaj tudi redarjev. Škoda le da ne podeljujejo koncesij da bi še jaz v Renault 4 namestil radar in odprl S.P. Da slika medtem ko sem jaz kje drugje. V gostilni na pivu naprimer.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

CptnJoe , kazen je lahko zaradi mene 500EUR , 5000EUR, parkiranje na mestu ki preprečuje intervencijska vozila, itd. Toda najprej moraš urediti infrastrukturo, ter moralo. Infrastruktura : in ne tako kot Jankovič :Najceneje je kasirati. Infrastrukturo pa bomo zgradili, Poanta infrastrukture in ureditve je taka, ki bo omogočila da lahko parkiraš, vsaj 500m, od tvoje hišne številke. Pa moralo, oblasti tudi urediti, da ni dvolična, če je parkiran kak velikokategornik...
Infrastruktura mora biti pošlihtana tako, da vlaki vozijo na 20 minut in da so tudi točni. Mestni avtobus, proge itd, naj imajo bus na voljo na vsakih 10 minut, kamorkoli. In rezervirano linijo ceste. Ne pa da prideš peš hitreje kot z busom. Šele na to, pa uvedeš nadzor, zagotovim ti, da bo Jankovič v enem tednu nabral toliko kot v celem letu. Saj bo lahko vsak avto na cesti ustavil, ki bo peljal po rezerviranem pasu za BUSe...Če jaz vem, da imam bus, in da vem, da ima prednost, vem da bo prišel prej do cilja, pa še parkirati mi ne bo trebe, in bo ceneje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

KaiV6 ::

Icematxyz
Dejstvo je da da je edina odlika policista število izdanih plačilnih nalogov.
Sedaj tudi redarjev. Škoda le da ne podeljujejo koncesij da bi še jaz v Renault 4 namestil radar in odprl S.P. Da slika medtem ko sem jaz kje drugje. V gostilni na pivu naprimer.


Seveda podeljujejo koncesije ... samo simpaticen moras bit zupanu
Saj plačilnih nalogov ne bos izdajal in ugotavljal, ampak samo dokaze bos dostavljal. Izdajajo se vedno (pooblascene) uradne osebe.
<insert>podpis.html</insert>

bluefish ::

@Mr.B: tudi če imaš zagotovljena parkirišča na vsakem koraku ni samoumevno, da je parkiranje zastonj.
Prav tako ne vidim razloga, zakaj bi bila parkirna mesta manj kot 500m od hišne številke. Če investitor ne predvidi zadostnega števila parkirnih mest bodisi ob stavbi ali pod njo, potem je to pač njegov problem in tvoja odločitev, če se boš tam nastanil.
Bi pa LJ vsekakor potrebovala več parkirišč v stilu Dolgega Mostu (P+R), saj zadeva dejansko deluje in potemtakem ni potrebe po ogromnih parkiriščih sredi mesta (tako ali tako so nekatera na pol prazna).

Icematxyz ::

Seveda podeljujejo koncesije ... samo simpaticen moras bit zupanu
Saj plačilnih nalogov ne bos izdajal in ugotavljal, ampak samo dokaze bos dostavljal. Izdajajo se vedno (pooblascene) uradne osebe.


Pa lahko imam S.P. in na tak način služim denar? Se pravi da imaš nek procent v pogodbi od napisanih kazni za provizijo? Nenazadnje če je to edina odlika policista. Zakaj ne bi tudi jaz kot državljan imel pravice se ukvarjati s takšno dejavnostjo kot koncesionar? Uradna oseba te tako več ne ustavi. Nek avtomat pa ne rabi izobraževanja. Potrebuješ le potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu aparatur. In je to to? Ostalo pa tako že vse opravi stroj. O policistih ni ne duha ne sluha več pri tej dejavnosti. Samo še pregledan avtomat in položnica na dom zadostuje že dan danes?

Zgodovina sprememb…

gt55gre ::

Nej grejo nekam norcev itak nebojo dobil , tisti , ki pa kdaj pa kdaj vozijo malo hitreje bodo pa plačevali visoke kazni.

Mr.B ::

blueFish, zresni se. Pozanimaj se kdaj je bil zakon, ki je zahteval, da ima vsako stanovanje parkirno mesto. Me zanima katere soseske v bežigradu, imajo zagotovljen vsaj eno parkirno mesto. Zadaj vilharjeva ima, plava laguna, pa za plavo laguno uni beli bloki. Tu imaš pa kompletni del blokov in stolpnic pri kolinski, pa okoli inštituta, sPL, pa še kaj...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PaX_MaN ::

Pozanimaj se kdaj je bil zakon, ki je zahteval, da ima vsako stanovanje parkirno mesto.

2003.

madmitch ::

Jap, pred tem, takrat, ko so bila zgrajena razna spalna naselja (70', 80') je bilo priporočilo!!! 0,7 parkirnega mesta na stanovanje, ni pa bilo to zakonsko obvezno.

Radarji, hja, če bodo delali, kot policija na celovški, ki je pri Slovenija Avtu stal v nedeljo dopoldne, da so ja pobrali vse ate, ki so se peljali od maše 5kmh prehitro, motorjev in ostalih idijotov, ki zvečer gonijo 50-100 nad omejitvo niso nikoli pobrali.

Parkiranje je pa na obrobju, predvsem, kjer so večja postajališča LPP, vsak dan večji problem, vozači namesto da bi uporabili P&R, raje parkirajo meni na dvorišču, ker je zastonj, z utemeljitvijo, da je bilo odprto!!! Naj kar uvedejo mestnino, sem takoj za to, bom vsaj na SVOJ parking lahko parkiral. Če delajo v Ljubljani in živijo izven, kamor nosijo dohodnino, naj v mesto vsaj kaj vrnejo, če ne drugače pa skozi mestnino in parkirnino. Komu kaj ni všeč? Naj da odpoved in gre v svojo občino delat, ne bo problemov z mestnino in parkiranjem v grozni Ljubljani.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Mr.B ::

Kot si doumel. PRofit je v tem, da lahko kasiraš. Še bolje, ukinjaš parkirišča. Kasiraš lahko več. Infrastruktura, hm v gradnji, počakajte 2 leti. Čez 2 leti, veste kriza, ....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

madmitch ::

Ne vem, če se jih ukinja. Pri bas delajo enosmerne in bomo pridobili skoraj še enkrat toliko parkingov.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

KaiV6 ::

Icematxyz:
Pa lahko imam S.P. in na tak način služim denar? Se pravi da imaš nek procent v pogodbi od napisanih kazni za provizijo? Nenazadnje če je to edina odlika policista. Zakaj ne bi tudi jaz kot državljan imel pravice se ukvarjati s takšno dejavnostjo kot koncesionar? Uradna oseba te tako več ne ustavi. Nek avtomat pa ne rabi izobraževanja. Potrebuješ le potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu aparatur. In je to to? Ostalo pa tako že vse opravi stroj. O policistih ni ne duha ne sluha več pri tej dejavnosti. Samo še pregledan avtomat in položnica na dom zadostuje že dan danes?


Tako je, ta podjetja ponujajo svoje tehnicne usluge v zameno za procent vsake kazni (ni vazno, ce je izterjana ali ne ... se pravi se boljsi zasluzek) ali pa nek fiksen znesek.
Saj sem ti rekel, da se lahko, kot drzavljan ukvarjas s tem.
Sicer pa nisem jaz ne zakonodajalec ne izvrsitelj tega zakona, lahko pa si mislim, zakaj gre v tej smeri avtomatizacije in brezkontaktnega oglobljevanja voznikov. Je enostavno prevec krsiteljev. Npr na avtocesti, kjer bo 50% voznikov vozilo vec kot 150km/h, bo provida ustavila par na dan, dve providi 2x toliko, koliko provid bi se moralo nabavit, da se ustrezno popravi kultura voznikov (ter, da ne bi bilo na naslovnicah pompoznega naslova "Policija v gospodarski krizi zapravila 20mio € za provide") ? Kolko radarjev pa je potrebno, da se te voznike oglobi ? A ima placilni nalog vrocen v zivo/na kraju vecjo tezo od tistega, ki ga dobis po posti ? Ne vem .. meni je vseeno, ce mi da na kraju kazen 500€, ali to dobim po posti, v vsakem primeru si bom posteno zapomnil.
Ko so policisti na cestah folk pravi, zakaj ne pocnejo kaj bolj pomembnega, ko jih zaradi radarja na cesti ne potrebujes vec, pa zopet, zakaj se vec policistov ni na cestah. Nevem, zdi se, da ljudje ne bojo nikoli zadovoljni glede tega, zato je debatiranje o tem zguba energije.

Glede odlike policista in izdanimi placilnimi nalogi pa ... hm, ne verjamem, da to drzi, se na prometni policiji imajo dovolj raznoliko podrocje dela, da je nadzor prometa/kaznovanje voznikov en majhen delez imho, zatorej ne more bit to kljucen dejavnik.
<insert>podpis.html</insert>

solatko ::

Razlika med obravnavo v živo je ta, da se lahko kazni izogneš, ko voziš tuje vozilo in lastnik dokaže, da tega avta, ki ga je slikal stacionarni radar, on ne vozi (očetov, sinov, ženin avto, ali pa prijateljev). Lastniku ni potrebno povedat, kdo ta avto vozi in se postopek enostavno ustavi.

Mr.B ::

A ja, to pa je novi. Tega že dolgo ni ...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

solatko ::

Mr.B - česa ni?
Če misliš na mojo trditev, prosim daj link, da ne bom živel v nevednosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

BlueRunner ::

@Mr.B: Gled urejene infratrukture oziroma bolj glede urejenega prometnega režima v prestolnici:
- javni promet bi v konicah tekel bolj gladko, če bi bilo na cestah manj osebnih avtomobilov
- na cestah bi bilo manj avtomobilov, če bi javni promet tekel bolj gladko

Ker je to problem kure in jajca, ga je nekje pač potrebno presekati. Če damo na cesto več busov, bo posledica samo ta, da jih bo v konici več obtičalo na cestah. Kar se dogaja že danes. Znan efekt tega, da čakaš svojo progo, vmes gredo pa tri ali štiri drugi busi na isti progi. Preprosto zato, ker so se na robu (fiktivnega) notranjega obroča dobesedno nabasali en na drugega, ker v centru vse stoji.

Če pa se zapre del centra in uvede takšne kazni, ki bodo ljudi prepričale, da gredo v parkirne hiše (omejeno število parkingov), začno uporabljati P+R sistem na obrobju ali pa vlake (za Kamnik in Grosuplje je težko, ker proga ni propustna, proti Borovnici je to mnogo lažje) in se v splošnem začno izogibati uporabi osebnega avtomobila oziroma se jih bo tudi po več peljalo v enem, potem se bo količina osebnih vozil v konicah zmanjšala.

S tem pa, ko se bo zmanjšala, pa bo javni promet začel bolj gladko teči tudi v času konic. Potem pa se bo njegovo količino reguliralo s ceno parkiranja v parkirnih hišah v centru.

Edina stvar, ki je po mojem občutku stvar zapletla, so vinjete. Včasih, ko okoli 15h pogledam skozi okno na Dunajsko se mi zdi, da je marsikdo od dnevnih migrantov preprosto preskočil njen nakup. Kajti strnjena in skoraj nepremična kolona je proti centru in ne obratno, kot bi človek pričakoval. Kakor, da se bi vsi iz bežigrada, ki živijo na J in JZ delu Ljubljane odločili, da bodo šli domov ne po obvoznici, temveč skozi center. Sumim vinjete, čeprav trdne logike v temu ne vidim, razen, da morda poskušajo doseči nemogoče. Kajti če "varčujejo", verjetno za čakanje v koloni porabijo v celem letu več goriva, kot pa stane celoletna vinjeta...

Kar se pa tiče redarjev s policijskimi pooblastili, pa se je tudi meni malo zataknilo. Po eni strani jih vidim v vlogi urejanja vsega prometa, ne samo mirujočega. Po drugi strani pa ne želim imeti polizobraženih in delno usposobljenih oseb s pravico uporabe prislinih sredstev. Uporaba teh je že pri policiji občasno pobegne iz kontrole, pri redarjih pa se bojim, da bo to še bolj problematično. Saj vem, da teh pristojnosti nimajo, ampak kljub temu... Bojim se, da bo verjetnost, da komu kaj v glavo stopi večja, kot bi sicer bila.

Kljub temu pa bi bilo lepo, če bi kar redarji počakali in popisovali bizgece, ki znajo zapreti križišče in povzročiti kilometer ali dva dolg čep že samo s tem, da pri zavijanju levo v križišče rinejo, ko jim že gori rumena, pri čemer očitno nimajo šans, da ga bi izpraznili, preden se ostalim smerem prižge zelena. Potem pa ne more nihče nikamor. Še tisti, ki imajo na drugi strani prosto pot zaradi takšnih bizgecev ne morejo nadaljevati vožnje in obtičijo v zastoju.

Sicer pa tako, kot je CaptnJoe napisal: če nismo sami sposobni kulturnega obnašanja, nas bodo pa kazni izučile. Zakaj se bi mi smilili prekrškarji. Če se mi ne smilijo drugi, zakaj se bi mi ti, ki v Ljubljani, roko na srce, s svojim početjem velikokrat povzročajo nevarnosti za življenje in zdravje. 200EUR pa tudi še ni tako zelo hudo, saj pri hitrem plačilu dobiš 50% odpustka. Si bi pa ravno tako želel, da se bi te kazni pobirale striktno, pri vseh, brez privilegiranja in neprestano. Recimo, da bi v kritičnem času lahko redarji po centru krožili tudi tako, da bi vsaka kritična točka dočakala to pozornost vsaj vsakih 15-30 min. Bi bila v roku nekaj tednov ta problematika potem urejena...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397601 (15467) UganiKdo
»

Klical pajka že drugič za policijsko vozilo, a ni prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5012563 (9919) Dr_M
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6815723 (13276) Utk
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726554 (22384) solatko
»

Mestni redar te bo lahko pretipal..??!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
609677 (8193) Matev

Več podobnih tem