» »

Kater faks?

Kater faks?

jnzavrl ::

Se pravi zelo me zanima grafično/web oblikovanje ampak se mi pa tudi sanja ne kater faks je to. Tko da bi poprosu za pomoč, sploh pa tiste ki so šli v to smer. Sem pa iz Kranja tko da kakšni faksi v Maribor lih nebi bli dobri:)

JayKay ::

takega faxa ni v Slo. poglej v tujini.
edit: recimo ta

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

overlord_tm ::

Mogoce multimediji. Ni tocno to, ampak lahko precekiras.

destroyer2k ::

IAM ne iti, ker imam znance tam in nič ni tako "super" kot se je govorilo. Jaz hodim na državno in bom imel večjo stopnjo šolanja in imam več ugodnosti (študentski dom itd.).

Drugače pa grafično in web oblikovanje ni kakšne pametne šole v sloveniji. Najbližje temu so grafične in interaktivne komunikacije (ta je uni imaš pa še VS in to je v lj NTF), potem je v novi gorici eden program, ki spada pod ljubljansko šolo in v mariboru še je ena to je vse kar poznam jaz.

Če že želiš več vedeti kako gre v teh šolah napiši jaz trenutno hodim na grafične in interaktivne komunikacije in ti lahko povem kako je kaj (v naprej ti lahko povem da šola ti ne bo zagotovila službo iz tega, ker se boš moral večino sam naučiti, to tako v vseh šolah sloveniji iz tega poklica).

ripmork ::

Seveda, da obstaja kvaliteten faks za grafično oblikovanje v Sloveniji.
Likovna akademija - Vizualne komunikacije.

G. dizajn je kompleksna stroka, katere se na tem študiju lotevajo resno. Nisem gor, videl pa sem, na kakem nivoju poteka študijsko delo tam.
Programiranje je pa druga zgodba, katere te tu ne bodo učili. Kvečjemu z naknadnim izobraževanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

JayKay ::

oprosti, ampak program ALUO je daleč od grafičnega oblikovanja. večina predmetov je bolj ali ne iz umetnosti, dva ali tri pa so relevantni za g in w oblikovanje. Bi točno povedal kaj je kaj, samo jim stran ne dela.

JayKay ::

evo
le peščica modulov je relevantnih.

jnzavrl ::

Ok kaj pa Visoka šola za dizajn? Malo sem prebrskal predmetnik vizualne komunikacije in me je zelo potegnilo. Ali kdo obiskuje to šolo? Mogoče kaj ve kako je z vpisi?

ripmork ::

Kar se Visoke šole za dizajn tiče si lahko izkušnje iz prve roke prebereš tule. Niso nič kaj rožnate.
Osebno v teh šolah vidim bolj kot kaj drugega le dober biznis.


@JayKay: res je, da to ni ravno študij rač. grafike in je vzet bolj na široko... se pa oblikovanje in umetnost marsikje prepletata pa se mi zdi (glede na videno, kaj študenti tam sproducirajo, naj bo to ilustracija, grafika, tipografija ipd...) da je to precej kvaliteten študij. Ni pa lahko pridet gor redno, so kar orenk priprave potrebne. Kot je @destroyer dobro povedal, povsod je uspeh večinoma odvisen od posameznika in njegove motiviranosti. Nobena šola ni zagotovilo dandanes.

bluefish ::

Ja, naj si bo šola đe tako dobra in priznana, samo z diplomo boš težko kaj dosegel, saj so v tej panogi bolj pomembne reference.

JayKay ::

saj proti šoli sami nimam nič, pač predmetnik je takšen, da mi ni ustrezal glede na potrebe grafičnega in spletnega oblikovanja, kjer je definicija bolj ozka in recimo kiparstvo ali pa umetnostna zgodovina ne spadata not. Ne, da nista koristna, ampakr recimo pri zgodovini umetnosti ne izveš kaj dosti o zgodovini grafičnega oblikovanja, morda celo nič. Grafično oblikovanje imajo svojo zgodovino, čeprav bodo morda nekateri trdili da sta grafično oblikovanje in umetnost eno in isto.

ripmork ::

čeprav bodo morda nekateri trdili da sta grafično oblikovanje in umetnost eno in isto

To pa defnitivno ne:). Čeprav že samo tipografija je cela znanost zase, kjer je poznavanje zgodovine razvoja ključno za razumevanje stroke.
Samo kot primer.

Imaš prav @Bluefish, reference so posebej v oblikovalskem fohu precej bolj pomembne kot sam naziv. Kako do referenc, pa odvisno od iznajdljivosti in zagnanosti posameznika, prvenstveno.

Kogar zanima web dizajn in se odloča med programiranjem ali oblikovanjem, bo s prvo izbiro absolutno imel večje zaposlitvene zmožnosti, v to pa ni nobenega dvoma.

JayKay ::

Zelo kvalitetna knjiga za vse, ki jih zanima delo v tej industriji

kar se pa faxov tiče, če recimo naš predmetnik primerjam s tem na ALUO...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafično oblikovanje.Prosim za nasvet

Oddelek: Pomoč in nasveti
6826 (631) Killermode
»

študij - multimedijske komunikacije

Oddelek: Šola
149492 (5870) zuz3k
»

Izredni študij ali tečaji?

Oddelek: Šola
292467 (1921) Gandalfar
»

Študij grafika/računalništvo...

Oddelek: Šola
143764 (3411) opeter

Spletni oblikovalec

Oddelek: Loža
403874 (2886) Tody

Več podobnih tem