» »

problem z wrt54g2 ruterjem

problem z wrt54g2 ruterjem

picikl ::

Imam problem z ruterjem WRT54G2, na ruter se lahko normalno povezes dokler v njega ne priklopis interneta. Ko priklopis kabel od modema se ruter ne odziva vec, do njega negre vec dostopat, pravtako tudi internet ne deluje. Problem je nastal ko je bilo treba preklopit konfiguracijo neta na DHCP. Vceraj je se delovalo, danes pa ruter vedno 'zmrzne'. Poskusil sem ruter resetirat na tovarniske nastavitve, ter ga se enkrat nastavit. Problem se vedno enak.. Ko vklopis kabel od modema v ruter - se ruter ne odziva vec. Ce izklopis kabel od modema pa gre spet normalno dostopat do rutera. Nimam vec ideje kaj naredit:8)

hvala za kakršnokoli pomoč

kmarjan ::

Si poskusil pomoč od Linksys-a? Jaz sem pred davnimi časi imel podoben problem. Malo sem si tipkal z eno damo na drugi strani, pa mi je poslala nov firmware in povedala kako naj nastavim MTUje in je router deloval b.p. vse dokler ga lani ni strela skurila.

milc ::

Tudi jaz imam ene par teh routerjev sam so vsi nastavljeni na Static IP iz istega razloga. Če ne rata routerju pridobit DHCP potem vse navidezno zmrzne, saj net ostane nekonfiguriran.
Tko kot navaja kmarjan, bi se tudi jaz pozabaval z MTU nastavitvijo. Na mojem wrt je po defaultu nastavljena na MTU=1492. Berem pa na netu, da morajo imeti vsi sistemi na istem omrežju isti setting. Za Windows XP je to 1400, vprašanje pa je kakšna je ta vrednost na tvojem modemu.
Ker je modem operaterjev zelo zelo black box, bi jaz še poklical tehnično podporo tvojega operaterja in ga vprašal za pomoč. Pol, ko se boš prebil čez tistih 10 butastih vprašanj (ali ste probali priklopit direktno na PC, ...) boš morda dobil tehnika, ki bo vedel o čem govoriš.

picikl ::

Hvala obema za pomoc, mi je uspelo resiti tezavo. Nalozil sem novi firmware ter mtu dal na 1500


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9011675 (8955) Invictus
»

Nastavitev ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
51325 (1041) Goran's Blog
»

TP-LINK TL-WR1043ND problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
171814 (1669) tony1
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI

Oddelek: Pomoč in nasveti
232934 (2319) NeMeTko
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475852 (2835) OmegaBlue

Več podobnih tem