» »

Izogibanje vojaškemu roku z opravljanjem pripravništva ???

Izogibanje vojaškemu roku z opravljanjem pripravništva ???

SHARK ::

Ali se da vojaškemu roku izogniti z opravljanjem pripravništva ali ne?

Jaz sem bil ves čas prepričan da se da vendar so mi danes na šihtu rekli da te kljub temu, da si dal potrdili o opravljanju pripravništva lahko vpokličejo??????

Lp

Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

willson ::

lp!

- da se, vendar samo za eno leto!!! (k v enmu letu nardis pripravnistvo...)

NewLife ::

Ne bom trdil 100% , sam mislim da se ne da. Ker v tem primeru ti samo prekinejo pripravništvo in ga nadaljuješ, ko končas za vojsko (job te more čakat). Tako, da ne bo šlo - nažalost.

SHARK ::

Ampak baje se ne da z pripravništvom več izogibati služenju vojaškega roka zato ker pripravniška zakonsko ni več obvezna ??



SHARK ::

Ja ravno tko so mi rekli na šihtu kot je napisal NewLife. Torej to ŽAL drži;( ;( ??

SkIDiver ::

Vpiš se na kak fax8-) pa je rešeno.

SHARK ::

Jah sej bi se vpisal....samo kaj ko sem sedaj že redno zaposlen....kot pripravnik sicer....ampak to je redna zaposlitev;( . Razmišljam da bi se nekam vpisal izredno. Ali kdo ve na katerem faksu je najcenejša šolnina ??:\ Do kdaj se lahko sploh izredno vpišeš....mislim za letošnji študijski letnik (2002/2003)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

Tr0n ::

Ce te prav razumem, sedaj opravljas prakso torej se nisi dokoncal studija in te se caka diploma? Ali kako je s tem? Ker ko si absolvent, moras najprej vse izpite naredit, prakso, diplomo in potem si koncal.

SHARK ::

Ne jaz sedaj opravljam enoletno pripravniško. Diplomiral sem že pa tudi obvezno prakso sem že opravil. Vendar je na zadnjem potrdilu o vpisu katerega sem poslal na izpostavo ministrstva za obrambo pisalo, da mi status študenta velja do 30.9.2002 oziroma do časa diplomiranja v tem času. Diplomiral sem precej pred 30.9.2002 vendar normalno tega nisem sporočil na izpostavo za obrambo.

Tko da mi bodo sedaj pred koncem meseca spet poslali dopis, da naj jim pošljem potrdilo o šolanju drugače me lahko vpokličejo. A jim sedaj lahko pošljem potrdilo o opravljanju pripravništva? In ali me lahko kljub opravljanju pripravništva vpokličejo tako kot je napisal NewLife ??

Lp

cyer^3d ::

oy,
kakor je meni znano te razne prekse etc ne resijo vojske. Edina prava resitev ti je, da se vpises na nek fax toliko, da uradno studiras etc. Koliko si star? Mislim da vojaski rok tudi zapade pri doloceni starosti..27 oz 28.

lp

SHARK ::

Vem da zaradi prakse ne moreš preložiti služenja vojaškega roka.

Samo z opravljanjem PRIPRAVNIŠKE pa si do pred nedavnim kao lahko prestavil služenje vojaškega roka.

Star sem pa 24 tko, da mi služenje ne more zapasti.

A kdo mogoče ve kje so najcenejše šolnine za izredni študij ??

Lp
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

BaTeMaN ::

V letu ko dopolniš 27 let te lahko vpokličejo do 31.decembra. Potem si zunaj... razen, če si se namenoma izogibal naboru, ali klicu na razgovor,.. ali celo napotitvi.
Jaz sem bil že en mesec notri, ko sem bil star 25,5 let in zaradi zdravstvenih razlogov sem za 2 leti oproščen... tako da glede na to pravilo sem zunaj. Če pa me pokličejo nazaj... pa se raje ubijem,.. kot pa na tak bedn način zagonim 7 mesecev svojega življenja.

To ni merilo za moškost, je le merilo za inteligenco, razum ter zdravo kmečko pamet.
less then zero

Kekec ::

Mah ne, lej malo preden se ti izteče tist rok 30.9 ti lepo napišeš da bi rad šel služit cevilno vojsko pa mal težiš pol bo to vse skup trajalo lep čas (prošnje pa komisije pa podobno sranje), vsaj včasih je, pol če ti glih ni do civilne si enostavno premisliš in daš zopet prošnjo da bi pa vseen šel v vojkso pa bo komisija spet mal debetirala bla bla, pol bo pa itak že profesionalna vojska! :)

BATE: V letu ko dopolniš 27 let te lahko vpokličejo do 31.decembra,... ne vsemu verjet kar ti drugi povejo in btw nisi vzunaj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kekec ()

Airskull ::

Al pa v primeru da te vpokličejo spakiraš stvari in greš. Naučiš se uporablat orožje mal potrpiš in je. In če pride do vojne ne boš en kekec k ga bojo 5 minut pred napadom učil strelat in si boš s tem povečal možnosti za samoohranitev. Zamo so ljdje ki služijo vojaški rok civilno eni navadni pusiji.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

perci ::

BATE: V letu ko dopolniš 27 let te lahko vpokličejo do 31.decembra,... ne vsemu verjet kar ti drugi povejo in btw nisi vzunaj!


In zakaj misliš, da to ni res?

para-site ::

grim: Jst grem služit civilno. Gasilc bom. Ko bo tvoja hiša gorela, bom reku, da sem pussy pa bom pustu da zgori do konca.:D
A bo v redu tko?

Airskull ::

jz bom pa reku da si res pussy in bom šel gasit hišo:D
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

perci ::

Hej fanta, pomnirita se.

SHARK ::

Skrbi me, da bodo/bomo tisti, ki so že oddali prošnjo za civilno služenje le to morali tudi opraviti neglede na to če pred nastopom opravljanja civilnega služenja pride do profesionalizacije vojske. V tem primeru z tistim časom ko se prošnja za civilno služenje rešuje/obravnava ne pridobiš nič.

Torej ali kdo ve kje so najcenejše šolnine ?? A se mogoče na kakšen izredni študij da vpisati tudi kasneje (ne sedaj v septembru) na primer v mesecu aprilu ? Aprila se mi namreč izteče pripravniška.

Grim po mojem mnenju je tvoje razmišljanje malo staromodno. Danes se vojne "bojujejo" drugače......s tem mislim ostati moraš konkurenčen.....imeti čim večji delež na trgu.....čim cenejše / čim boljše izdelke....itd.
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SHARK ()

para-site ::

Perci: sej ni panike, samo malo joke-a.
Grim: Sej bi ti vseeno pomagal, če bi ti gorela bajta, čeprav maš tako mnenje o nekaterih(v tem primeru tudi o meni). Hudo bi blo verjetno potem zate, ker bi se mogu zahvalit enmu, ki je zate pussy oz nesposobnež prve vrste kot razumem tvoje besede. Al se mogoče sploh ne bi zahvalu?

Airskull ::

ja perci mal joka nikol ne škod.
Para-site: Če bi pomagu bi se ti zahvalo neglede na to ali si služil vojaški rok civilno ali ne. Jaz s tem ne nislim da si nesposobnež, jaz sem misli pussy v smislu kot reva.
Tudi če nebi pomagal bi hišo pogasil sam(vsaj probal):D
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

DeLonghi ::

Shark> Civilno sluzenje ni alternativa kasarniskega nabornistvu ampak izbira.
Kaj to pomeni? To pomeni, da sta obe izbiri ENAKOVREDNI!!
Recimo, civilno sluzenje ni neka alternativa v katero te posljejo ce si recimo bolan, moten, slaboviden itd. Ne, civilka pomeni, da ti noces nositi orozja in sam, prostovoljno stopis v to varianto. S profesionalizacijo pa zgine oboje- kasarniska in civilna vojska.
In se enkrat - civilka NI sramota oz. individualna kazen (ki bi te spremljala celo zivljene) ampak svobodna, demokraticna odlocitev posameznika, ki hoce drugace sluziti vojsko in s tem ne priti v spor z vojsko.

Drugace pa sem itaq proti sluzenju na kakrsenkoli nacin in zato vsem priporocam, NE CAKAT da te oni vpoklicejo - ze danes pojdite pojamrat zdravnikom, da vas kaj boli in to cimveckrat na leto - na podalgi tega vas bodo oprostili vojske za vsaj 2 leti (koliko pa je tudi se doba nabornistva)
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

tha_man ::

Ja, poleg tega ne mislit ta bodo čakali da končate faks. Jaz sem dobil vpoklic že julija (služenje se kao prične 15 oktobra), medtem ko sem do konc septembra še absolvent (da ne govorimo o tem da bi absolventa v teoriji lahko podaljšal). Sploh ne vem kaj si mislijo ;((

Poleg tega mi je človek na izpostavi rekel da moram prinesti potrdilo o šolanju za naslednje do 5. septembra. Nazadnje bo zahteval še glasbeno željo :\ :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

SHARK ::

the_man itak da te čakajo da končaš faks (to velja vsaj za redni študij).....razen če si star blizu 27 let.....potem te vpokličejo kljub statusu.

Kdaj naj bi se končal vpoklic (julija 2004) ??

V primeru, da izredno študiraš te tudi ne morejo vpoklicat an ??

Lp
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

ive ::

SHARK,

poglej Vpis za diplomante... od 20. do 30. septembra...

lp

SHARK ::

Ive a misliš na podiplomski študij:\?
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Leo ::

Za vse tiste ki bi jim sluzenje vojske ne disi. Resitev je cist enostavna, stane pa 6000 sit. Najprej gres na pregled do psihiatra ki ima privat prakso in mu razlozis v cemu je stvar, se pravi da noces v vojsko. On ti pove kaj moras povedat vojaskemu psihiatru da te oznaci za nesposobnega. In to je vsa umetnost , ker vojaskemu psihiatru je popolnoma vseeno kaj je s tabo in je en zelo zdolgocasen tip...zato ne dela nobenih problemov in stvar je lahko zakljucena v dveh treh tednih.
Glede na to da je 7 mesecev v vojski popolnoma zgubljen cas (vsaj zame) so tudi take metode sprejemljive:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Leo ()

Tr0n ::

Pozabljas, da ko enkrat gres vojaskemu psihiatru, da se tvoje "dusevno zdravje" zabelezi v zdravstveno kartoteko in vsakic, ko bos iskal sluzbo, bo lahko delodajalec to tudi prebral. Ce mene vprasas, se s tem ni za igrat.

SHARK ::

Se strinjam z TrOn-om. S temi stvarmi se nebi igral.

para-site ::

Tudi jst se strinjam s Tronom. Ni noben problem pozabit doma levi natikač in si dat špinel za uho, ne veš pa kolko ti to lahko v bodoče škodi.

ive ::

SHARK,

poglej, kot diplomant se lahko vpises na katerokoli fakulteto od 20 do 30 septembra in sicer dobis v knjigarni prijavo, ki se ji rece Vpis za diplomante... Pogoj za vpis pa je diploma. Vec zves na republiski komisiji za vpis (e-mail imas na www.vpis.uni-lj.si) oz. v referatu svoje ali kaksne druge fakultete. aja, vpis za diplomante ponavadi nima nikakrsne zveze z tem, ali je na fakulteti oz. smeri se prostor ali ne...

lahko pa se vpises kot studij ob delu a v tem primeru bos pac sam placal... v obeh primerih pa imas status studenta (kako tocno gre z zavarovanjem in podobnimi zadevami glede na to, da si ze redno zaposlen ne vem - res vprasaj na zgornji naslov in nam sporoci odgovor...)

lp, Ive

kalcek16 ::

Zakva bi se pa mogu izognit vojski? Če ne greš v vojsko nisi tapravi dec:P

simon ::

TrOn: ne zabelezi se v kartoteko, vsaj v tisto, ki jo imas pri svojem osebnem zdravniku in jo moras imeti s sabo, ko gres na pregled za sluzbo. Tudi v vojasko knjizico se ti vpise samo sifra razloga za nesposobnost.

Airskull ::

Se 100% strinja s Kalckom16.
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.

Tr0n ::

simon: jaz ne bi bil tako preprican, ker ce bi bilo tako preprosto, bi si vsak to zrihtal, v resnici pa ni tak simpl.

boha ::

mah naborništvo je ena neumnost, še posebej zdej ko se ukinja in čisto razumem folk, da noče zapravit 7 mesecev tik pred koncem. tisti, ki pač misli, da je to izziv naj gre, ostali pa se znajdite kot se lahko. res pa je, da se bo zaradi tega roka ukinjanja večina vpisovala na magisterije ipd. in s tem zasedala prostor "resnim" študentom...

pa še nekaj, ko bi vsaj nam, ki smo že pač morali iti, teh 7 mesecev prišteli k delovni dobi ali dali v možnost odkupa... matr, vsaj nekaj bi moral imet od tega sranja... >:D

SHARK ::

Boha dobr si tole napisal :) .
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Leo ::

Tron:Simon ma prav, razlog zakaj si nesposoben se ne napise v nobeno evidenco,sploh pa ne v zdravstveno. Edino kar dobis je sifra razloga za nesposobnost v vojasko knjizico.
In da...je simpl,samo slisi se zapleteno in nevarno. Sploh pa zdaj ko so se odlocili za profesionalizacijo vojske. Ves postopek ti vzame tocno en teden, ni se ti treba delat norega ali kaj podobnega . Sicer pa mas na izbiro 7 mesecev s pusko na rami in z golobradimi oficirji ki ti hocejo na vsak nacin ukazovat....ali pa da se nekako znajdes. Vse kar rabis je malo poguma in iznajdljivosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj konec naborništva?

Oddelek: Loža
351673 (1182) Tr0n
»

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
855760 (4190) Binji
»

Dobil sem poziv v vojsko - WTF?!

Oddelek: Loža
433026 (2109) SHARK
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817184 (5710) Andor
»

Civilno služenje vojaškega roka

Oddelek: Loža
453135 (2388) miha

Več podobnih tem