» »

A ma kdo Samsung 959NF?

A ma kdo Samsung 959NF?

AtaStrumf ::

Če ga imaš imam par vprašanj. A imaš kakršnekoli probleme z njim, ker jaz jih imam? Kot prvič imam na desni strani rumenkast sij, kar se vidi sicer le na beli podlagi a kaj čmo če je večina strani na spletu belih ali sivih, pa Outlook je spet bel pa nasploh vse v Win 2k, ki jih jaz upor. je belo ali sivo in me skratka moti.

Da se sicer za silo popravit z Purity nastavitvijo v OSD-ju pod Screen, samo moram iti do fula in to mi za nov monitor ni všeč, pa še ni čist popravljeno, je pa bistveno boljš.

Drugič, pa je problem, da ko recimo za čez noč ugasnem rač. in ga zjutraj prižgem mi slika zleze dol tolk, da 1/3 Start ikone ne vidim. Upor 1280*1024@85 Hz. To tud ni glih kool ne.

In kot zadnje mi je včeraj ko sem ga zbudil iz Screen saverja, čist zjebal focus in sem ga moral resetirat in ponovno vse nastavt, razen purity, ki se očitno ne resetira.

LeQuack ::

Problemov z rumenim sijem se nism opazu, se pa moj prov tko na zacetku ko ga przges neki casa segreva in traja, da se slika skrc na nastavljeno velikost, ampak ni panike.

AtaStrumf ::

Kakšna se ti zdi pa kaj bela barva (če daš recimo belo ozadje)? Je v redu, enakomerno svetla, brez kakih variacij v barvi v vogalih ali pa kjerkoli drugje?

LeQuack ::

Men se zdi obicajna, sicer sm mel prej 15" in sm tega kupu k se mi je un pokvaru, tko de nisem glih kaksne expert kar se tice geometrije pa barnih nastavitev monitorjev.
Mogoce bela mal bol temno deluje, ne tko kukr pr highlight k je cist svetla. Drgac pa nobenih posebnih rumenih lis. Sicer pa ce ne bos res dolg v belo barvo gledu se jst ne bi sekiru.

AtaStrumf ::

Ja sej ne bi bilo tako hudo. če ne bi bile skor vse internetne strani bele ali sive (opazi se tudi na sivi) in nekako ne morem pogoltniti nečesa takega na 100k vrednem novem monitorju.

Hux ::

Jaz tudi mam tega pred kratkim kupo in ga neso nazaj zamenjat ker je mel neko piko nasredini ekrana v steklu in se je tudi vidlo na svetlih oziroma sijajocih podlagah. Drugace pa slika zleze gor ja ko se ohladi ampak ko se zagreje se spet normalizira. To je normalno za trinitronsko tehnologijo ker se slika razsirja in krci pri navadnih monitorjih pa se izoboci v bistvu in ostrina pada.

Btw tisto kaj omenjas nisem se upazo a si probal razmagneti degauss ? In mas mogoce kake mocne magnete blizu kot recimo zvocnike?

Ce nemores popravit ti ga morjo zamenjat takoj. Sicer oni kmet te bo probo prepricat da to je pac mala lepotna napaka kot je htel mene ampak treba vstrajat.

Aja btw. tisti monitor je sel nazaj v skatlo tak da ga je ze oziroma bo dobo drugi nesrecni kupec.

Jaz poganjam mojega v 85Hz ker pri 100 ze malo megleno a pri vas tudi?

Pol se pa ena stvar jaz mam tukaj nemrec volan gori ne na onem ko lahko mas tipkovnico in ko zleze ven ga normalno nazaj porinem in ko volan zadene ob mizi niti ne mocno cist nezno ekran nezno zabinkne. Tudi nevem ce je normalno amak ko jebe sej mam garancijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MadMax ::

Hux2:
Drugace pa slika zleze gor ja ko se ohladi ampak ko se zagreje se spet normalizira. To je normalno za trinitronsko tehnologijo ker se slika razsirja in krci pri navadnih monitorjih pa se izoboci v bistvu in ostrina pada

Zakaj bi bilo to normalno za trinitronce?
Imam Nokio 447F (17" trinitron), pa je slika takoj po vklopu enaka kot cez 8 ur.
Tudi pri menjavi svetlo/temno se slika prav nic ne siri/krci (ne "diha"), kar je sicer bolj ali manj zelo izrazito pri vecini CRTjev.
Skratka: odvisno je od elektronike.

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

AtaStrumf ::

Tole lezenje gor in dol sem opazil, da res potem zleze nazaj v normalne mere in to zelo hirto, tako da ni panike.

JAz ga imam tudi na 85 Hz, ker se mi je zdelo, da ga nekaj skupaj vleče pri 100 Hz, pa nisem hotel pretiravat in niti ne vem, če ostrina kaj pade, samo nisem opazil. Bom pa probal pa sporočim.

Sej jaz bom naslednji teden uletel do kolega k ima isti monitor in pravi da mu dela super, pa da primerjam. Če ne bo imel teh problemov gre tale monitor brez nadaljnega v reklamacijo. Me prav nič ne zanima, kar naj ga komu drugemu podtaknejo. Ko sem klical na servis mi je rekel, da imajo vsi monitorji kako napako in da če sem bolj zahteven kupec, da bi jih moral par sprobat pred nakupom in izbrati najboljšega. Svašta a? Sej to bom sedaj tudi naredil mamu jim!!!

kuglvinkl ::

Kje si nabavil?
Your focus determines your reallity

Hux ::

Ja meni je tudi oni kmet isto reko. Pa nej gre v pizdo pika na sredini ekrana za 100 jurjev! Ves da.

Jaz sem kupo pri Lancomu in sem zraven stal ko je testne programe poganjal tak cca 1 meter za njima in je sicer reko da mam vsak 19 inc in vecji monitorji neko napako itd. in me je vprasal ce sem pucal kaj. Pa sem reko ja to piko sem probal odstranit pa ni slo lol. Bebec. No pol je reko sej se ne vidi tak mocno pa sem mu odvrno jaz jo od tukaj vidim pa sem 1 meter za njim stal lol. Pol je me pa vun poslal in sel na telefon in par minut za tem sem monitor pelal v njihovo skladisce in dobo novega oni je pa sel v tisto skatlo.

In ne jaz nimam dobenih zelenih lis na monitorju.

Tisto ko zleze gor ali dol je pa normalno za trinitronca. V enem od jokejev je pisalo kak ta tehnologija deluje in podobno. 17inch monitor je premali da bi se opazlo. Ona mreza se segreva obe verziji le da se trinitrosnka lahko razsirja samo v visini navadna pa v vse smeri. Moja naprimer skoci gor medtem kot od njega dol .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Hux ::

razlika v 85 in 100Hz je tukaj cist minimalno komaj opazna. Za v igre uporabljaj kar 100Hz nic se ne sekiraj. Mogoce bi lahko kak z focusom in ostalimi nastavitvami lahko zbolsal hm treba probat.

Pol se pa nekaj ve kdo kaj pomeni ko grev v display user timing

PP, NN in NP? celo knjigo sem na glavo preobrno in se zaj nevem pa sem kr obupal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

AtaStrumf ::

Jaz sem kupil v PCX-u. Sej mam veze tam, jih bom že pritisnil, da zamenjajo, sam hočem bit 100%, da je to nekaj narobe, da ne bom brezveze gor pa dol hodu, pol bo pa kabel kriv al pa kej tazga.

Dons sem se že zmenil s kolegom, da uletim do njega da njegovga 959NF sčekiram in če ne bo imel takih problemov,... sem že rekel da leti takoj naslednji dan v reklamacijo. Upam, da jih še imajo nekaj na zalogi, da bom imel izbiro kerga hočem. Sej so jih v četrtek prejšnji teden komaj dobili, tako da upam da ni vse pošlo v manj kot enmu tednu, ker je zanimanje res ogromno.

Tist user Timing ne vem kaj misliš. Bi te pa prosil, da neka sprobaš. V OSD-ju imaš pod Screen nastavitev Purity. Po defaultu so vse na 50, ti pa jih lahko spreminjaš od 0-100. Nastavi belo ozadnje, pa se mal poigraj z njimi pa mi povej kaj se zgodi. A ti ratajo vogali kaj rumenkasti ali modrikasti? Meni se tista rumenkasta barva popravi tik ob robovih, sam mi pa pol modrikasta rata na tistem delu kvadranta, kjer je bila prej normalno bela. Not cool!

Hux ::

Ja sej ce oni meni nebi htel menjat bi direktorja klical ker je se mojmu fotru dolzni nekaj.
Hm sem dal vse zaj na nulo prej na 50 na 100 nic nenavadnega na 0 pa je desni zgorni kot tak bol huh nevem kaka barva je to bol sivkasto oziroma celo malo roza ampak cist nezno. Drugi koti so pa svetlo beli oziroma pac beli. Ce pa dam desno zgorno polje nazaj na 50 pa je vse normalno belo. Nic zelenega ali plavega.

Heh kurc ta monitor je ja superca medvsemi. 110kHz ma koncno frekvenco kar je odlicno. 2x je bil celo izvoljen za najbolsi monitor leta od 100tih v ameriki. Heh oni tip na Lancomu je tak rad opozarjal na to ter mi celi cas tisal tisti list.

Mene je predvsem prepricala izjemna zmogljivost kot 130Hz v 1024*786 oziroma 100Hz v priporocljivi locljivosti kjer konkurenc arazen nokija obcutno popusti.
Flatron iste kvalitete je sicer mel piko 0.22 trinitron 0.24 ampak so njegove zmogljivosti malo sepale v enakih locljivostih ter kocni vertikalni frekvenci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

AtaStrumf ::

Evo mene, sem glih prletu od kolega in res kot praviš vse je belo tud če Purity spreminjaš, čeprav rata pol mal čudno ampak ne pa rumeno oz. modro. Jutri letim tja nardit frko, če bo le čas dopuščal, ker je dela v službi še pa še.

AIRMAN ::

Tudi jaz imam problem z 959NF. Saj večinoma je vse kul, slika je ostra, dobri kontrasti, brez lis, brez dihanja slike (razen tisto ob vklopu, ko malo zleze navzgor). Monitor poganjam pri 1280x1024, 32b @ 100Hz fora pa je v tem, da se ob določenih trenutkih monitor kr neki zdrma in sliko skrči za 1/3 cm na vsaki strani, nakar slika postane rahlo nejasna, zabrisana. Najprej sem mislil, da je to zaradi magnetnega sevanja ali pregrevanja monitorja, ampak ni, ker se ta "pojav" lahko zgodi 20 min ali tudi 8 ur po vklopu. Iz mize sem odstranil tudi vse stvari, ki bi lahko povzročile EM valovanje, pa nič ne pomaga. Včasih pa se slika zopet razširi in postane jasna... Mislim... krneki.

Če ma kdo še podoben problem oz. rešitev mojega problema, naj prosim napiše tukaj...

AtaStrumf ::

Mislim, da se je meni nekaj takega zgodilo zadnjič ko sem monitor "zbudil" iz Screen Saverja. Za krčenje ti ne morem reči, je pa bila slika definitivno neostra in sem moral resetirat (čakal niti nisem kaj dosti, da bi se samo popravilo). Od takrat se ni ponovilo, je pa res da monitorja nimam niti en teden. Kolega, ki ga ima že več mesecev je z njim super zadovoljen in ko sem bil pri njemu danes res nisem opazil nobenih problemov. Kakor imaš srečo zgleda. Pi*da ta Quality Control je pa čist v P.M. Ampak 100 čukcov za 17" Sony-ja pa tud ne dam. Jutri letim v servis če bo le mogoče, pa da vidim kaj bojo majstri povedal.

Justy ::

Kot MadMax imam tudi sam Nokio 447F in mi ni blo in ne bo nikol zal tistih 100k ki sem jih odstel zanjo pred natancno 4-imi leti. Slika je takoj ko se monitor prizge taksna kot mora biti in je vedno taka kot mora bit. Ze "Factory defaults" nastavitve so tako dobro nastimane da je slika po vseh stranicah popolnoma ravna in ni treba nikakrsnega popravljanja. Bela je bela in crna je crna. Menuji so simple and quick, ne po ko gledam neke danasnje monitorje ala samsung in drugo, ko mores 100 nastavitev nastimat pa se slika ni tko ko bi mogla bit, tud sam mam probleme pr enem.

Sicer gre za bratovega 700NF. Namrec slika je nekoliko prevec rdeca. Ko recimo nastavis crno ozadje se to najbolj opazi, namrec crna vlece malo na rdece. Ko pritisnem gumb na monitorju (da se postavim v menije monitorja, kjer lahko nastavljam pac njegove lastnosti) pa je slika (se pravi crno ozadje) zares crno. Ko skocim ven iz menija pa crna zopet ni vec povsem crna. Crno sem omenil zato, ker se najbolj opazi da nekoliko vlece na rdeco. Zanima me ce ima kdo z samsungi kak podoben problem, vsaj meni se zdi, da je nekaj narobe, namrec ko si v meniju in nastavis sliko, skocis ven iz menija pa se barva nekoliko spremeni.....

roscha ::

Hm, Samsung je bil in kot kaže je še vedno klump firma. Recimo da so zdaj malo manj klump... 5 let stara 17" Nokia 447Xi mi deluje kot šus, brez vseh krčenj in raztezanj slike ter takih traparij. Tudi konvergenca, ki zna bit na trinitronih precej tečna je b.p.
"Dihanje" slike pri prehodih svetlo / temno se vam dogaja zaradi zanič konstruiranega napajalnika. Meni recimo ne trzne niti za mm. Ni pomoči, razen menjave modela ali še bolje: proizvajalca. Sicer pa lepo pravi star slo. pregovor: Malo denarja, malo muzike...

by!

AtaStrumf ::

Dons mi je orenk zmajkal časa za kakšen izletek v PCX, upam da bo jutri bolje. Bom moral mal prej vstat, ker dons sem po napol neprespani noči še ob 8-ih komaj prilezel do službe, pa še en prehlad me daje, tko da se mi sploh ni dalo nikamor.

Kolos ::

Malo me je minilo, da bi ga nabavil, zgleda da je to prava serijska napaka.
Zanima me, na podlagi česa ste se odločili za ta monitor, ker sem na netu našel samo en review za ta monitor pa tam ni dobil ne vem kako dobrih ocen.
V drugih forumih koliko sem videl ga vsi hvalijo kot najboljši monitor- za ta denar, pa da je bil v ZDA izbran za monitor leta pa te finte.
Če ve kdo za kak dober review recimo kot Tomshardware naj napiše stran.
Pa ne mi pisat nekih user review-jev, kjer se zadovljijo s 1024*768 -lepa slika.

-MiS- ::

men dela ko urca, zaenkrat še brez težav,... in upam da mi bo služu še tak tudi v prihodnje,...:D

AtaStrumf ::

Kolos ti ga kar kupi, samo preden ga plačaš (ne preden ga dvigneš) si ga oz. jih oglej in če je slika res taka kot mora bit plačaj. Predlagam ti da preveriš Windows Desktop z parimi ikoncami temne barve na belem ozadju. Če bo ozadje res belo kot treba (bodi posebej pozoren na vogale!) (pa prej daj vse na Default v OSD-ju, Purity (pod Screen) poišči, da bo vse na 50, ker se od resetiranju ne postavi na default vrednosti!) in če ikone ne bojo metale nobenih senc in če bojo vsi do zadnjega pixla svetili in če ne bo imel nobene praskice in če se bo dala geometrija lepo nastavit, da so vsi robovi ravni si na konju.

Jaz sem mojega dons le uspel odpeljat na servis v zadnji minuti, a bom moral čakat 3-5 dnim ker je ful gužva. To že ne pomeni nič dobrega a? Upam, da se ne bom rabil skregat k bo un kej pametoval, da se skor ne vidi ipd. Me prav boli k, za 100 čukov hočem na novmu monitorju da je belo belo in pika.

Justy ::

Ma vedno je treba cakat ko peljes na servis (reklamacijo), da majo dost casa da kaj susmarijo:| . Ce se kupi neka zadeva za pac tako vsoto (recimo kot monitor) se tu pricakuje malo bolj profesionalen odnos, ki pa ga zal nasi veleprodajalci po vecini niso zmnozni......

Sploh tu na podrocju racunalnistva bo treba nekaj ukrent.... treba bo v komponente vgradit >>neki bios<< ali kaj podobnega, da ko bojo v fabriki zadevo stestiral bojo zadevo zapecatli fiksno, in ob prvi uporabi bi se recimo nekaj izpisalo na kakem melem displejcku lcd ali pa samo led dioda prizgala al pa spustilo nek zvok da se zadeva prvic uporabla odkar je prisla iz fabrike in pol bo enkrat za vselej konec tega podtikanja rabljenih oziroma ze miljonkrat preskusenih komponent. Kdor ve kaj v resnici nekateri trgovci delajo z novo robo, in ki jo kasneje mi dobimo v roke, (jezni zelo smo lakho).... Bog nam pomaj.... ma kar sami si bomo mogli pomagat......


Ze veckrat sem razmisljal da bi se na internetu vodila baza vseh produktov (serijskih stevilk posameznih produktov), katere bi vsi iz cela sveta recimo vpisovali noter ko so komponento kupili.... in potem ko bi jo ti recimo kupil, bi lahko preveru ce je ta izdelek ze bil kdaj na trziscu in da je bil..... mamu jim, glave bi letele:P ......

ma nekaj bo res treba narest, k sem jezen k vidim kake probleme majo vcas frendi, al pa kdo drug, in to samo zato ker so mu v stacuni uturili ze rabljeno robo, sploh tisti ki kupujejo ze sestavljene racunalnike imajo puno tega..... zal:| .......

AtaStrumf ::

O to si pa dobr povedal. Sicer to ne more bit primer z mojim monitorjem, ker sem ga kar nekaj časa čakal ker ni bil na zalogi, ampak je pa kolega kupil računalnik pri PC Kotarju in mu nekaj ni delalo čist tko kot bi moralo za tak računalnik. Pa je meni mal potožil, pa sem čez kakih 5 mesecev le uspel priti do njega in kaj sem ugotovil. Skor vse komponente so bile čist nekeaj drugega kot je pisalo na računu. Mislim, da mi ni potrebno posebej povdarjati, da so bile te komponenete slabše od plačanih. In to sploh ne malo. Prvo sem posumil disk ker sem ga slišal precej več kot bi ga moral za IBM-a, ki sem ga imel tudi sam. Pa sem videl da ni nalepke in ker je v SiSoft Sandri dobil iber premal točk, sem kišto odpru in pol je sledil šok za šokom. Napačen disk, ram, grafična, plata, dvd, mislim katastrofa. Da si nekdo to upa te mora imeti pa res za tepca. No skratka smo šli naslednji dan do Kotarja osebno in ga soočili z dejstvi in izterjali komplet vse novo. GF je šla iz SUMA GF2MX200 na Hercules GF3 Ti 200, Plata iz nekih Iwill jajc z Ali čipsetom na ABIT KG7 (AMD 760 čipset), disk je dobil IBM 7200 večjo kapaciteto kot naj bi bil (notri je bil en star Quantum fireball 4200 RPM, DVD je dobill Pioneer, prej je bil neka jajca od Sony-ja, RAM je dobil DDR, prej je bil en čip SDR, pa mogoče sem še kaj pozabil, tako da je drago plačal za to, ampak kolk jih je pa tako lepo nategnil? Če je kdo videl njegovo štacno v LJ najbrš ve da jih je moralo bit veliko, ker je uiber spedenan. Tolk o temu. Mislim da na PCX-u niso taki goljufi in da se bo dal zment, samo teh z oddelka monitorji ne poznam, poznam pa dost drugih, da se bomo že kaj zmenili.

malinavc ::

ata ne bluzi...mislim, tole si mal pretiravu! ziher ni mel vse drugač...aja pa prej je mel SDR ram pol pa kr DDR, a ?
...odvisno s katere perspektive gledamo...

AtaStrumf ::

Težko verjameš, ampak je res. Sej to je bilo že letos spomlad in takrat je bila Hercules GF3 Ti200 še 65 000 SIT, pa smo jo izterjali, samo smo pa doplačal razliko (pa še to precej ugodno), vse ostalo smo dobi zamenjano zastonj! Valda ni hotu, da mu naredimo frko in nam je vse ustregel. Sej še bolj zanjga drugače bi bilo to v parih računalniških cajtengih in bi imel uničen ugled. Saj vseeno bi ga moral razkrinkat, pa osebno nisem tak prasec, če nam je že ustregel. Čeprav bi moral bit. Bog ve kolk revežev je nategnil.

AtaStrumf ::

Evo mene nazaj. Imam dobro novico: dobil sem nov monitor, ki zaenkrat (30min) dela kot se šika. Sem prav živčno opazoval ko se je prižigal, če ne bo imel istega sija in ga hvala bogu ni imel.

Sem pa ugotovil nekaj zanimivega. Ta monitor ni isti kot je bil prejšnji, saj nima BNC priključkov in ima fiksni D-SUB kabel (prejšnji je imel odstranljivega). Še dobr da sem še kable vzel s sabo k sem ji najprej mislil, kar pustiti in dati tiste iz novega monitorja. Ne vem zakaj je dobr (al pa slabo), da imaš fiksni kabel. Kdo ve? Kaj če ti gra kabel rakom žvižgat?

Čist slučajno sem opazil, manufacture date, ki je July 2002 torej ni star niti 2 meseca in je moral biti un prejšnji še iz stare serije (na njem se nisem spomnil, da bi pogledal datum proizvodnje).

So mi pa rekli, da če nebi imel V.I.P. ne bi bilo nič z menjavo. To mi pa ni všeč.

Hux ::

Jaz sem ga pelo na serivs 5minut je me probal prepricat da je to pac za pricakovati na 19 colskih in vec monitorjih. Namrec pika na ekranu oziroma v njem. Omazanija na notrnaji strani ali kajkoli ampak se nisem pusto. Pol me je pa poslal v njihovo skladisce po novega. Sicer tu res ni blo nic za popravlat pac poskodovano steklo zato nisem rabo cakat.

Drugace pa jaz nimam dobenig problemov razen standard trinitron ko slika skoci. AMpak ne zaj se jajcat ker to je normalno za 19 in vec colske monitorje na dveh sivih prek ekrana.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost LCD-ja in osveževanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
595168 (4201) Poldy
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557166 (5850) trs
»

Piskajoč monitor

Oddelek: Strojna oprema
201794 (1503) ali3n
»

Vprašanje o trinitronih

Oddelek: Pomoč in nasveti
402100 (1508) Hux
»

Monitor - na kaj biti pozoren

Oddelek: Kaj kupiti
71025 (897) frudi

Več podobnih tem