» »

Excel - Pdf v ozadju in pisanje čez pdf - možno?

Excel - Pdf v ozadju in pisanje čez pdf - možno?

Blindeye ::

Lep pozdrav.

Vprašal bi ali je to iz naslova možno. Torej, pdf (obrazec) bi želel prenesti v Excel in potem pisati v ta obrazec in vse skupaj sprintati (namesto ročno pisati v prazen sprintan obrazec). Problem je, ker ne gre nastaviti pdf-a kot ozadje - celice niso preko tega pdf-ja (niti ne pomaga "Send to Back" funkcija).

A obstaja način, kako to rešiti?


Hvala in lp.

prtenjam ::

Če te pravilo razumem želiš imeti v Excelu v ozadju sliko PDF-a?

V tem primeru lahko to sliko tudi zares dodaš kot ozadje excelovega lista, kar dosežeš z izbiro Oblika/List/Ozadje.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

Blindeye ::

Tako, točno tako... Oblika/List/Ozadje. Grem kar pogledati in poskusiti - takoj, ko najdem angleške "ekvivalente" (morda mi lahko pomagaš pri tem?).

Oblika? Govoriva oba o 2007 verziji?

Za background (sem že prej poskusil) pdf-a ne gre uvozit. V kolikor pretvorim v tif ali jpg, pa mi naredi grozno veliko zadevo! Se lahko kako to uredi?

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blindeye ()

prtenjam ::

2x NE :), na žalost...

1. Izbira Oblika/List/Ozadje je iz Excela 2003, V excelu 2007 morate izbrati, tako kot ste že sami ugotovili, opcijo Background, ki se nahaja na tretjem zavihku
2. Kot sem vam že namignil, PDF-a ne boste mogli uvoziti (no lahko ga uvozite kot ActiveX objekt, vendar s tem ne boste doseglni nič oz. se ne boste bližje iskani rešitvi), zato boste morali iz PDF-a narediti sliko in seveda bo glede na velikost PDF-a tudi slika lahko zelo velika...
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

BaRtMaN ::

A sam PDF dokument pa ni narejen kot obrazec, da se da vanj vpisati manjkajoče podatke?

solatko ::

http://www.docu-track.com/

Iz te strani si potegni PDF reader, ki ima opcijo popravljanja PDF dokumentov. Deluje tudi direktno v browser-ju. Vzemi free opcijo. Vse PDF dokumente in obrazce izpolnjujem s tem readerjem.

harvey ::

PDF posnemi kot sliko in jo daj v ozadje. Pojdi na Zamzar.com in izberi kot vhodno datoteko tvoj pdf, izhodno pa PNG, JPG in si zmagal.

Blindeye ::

Hvala,

še vedno nisem bližje rešitvi. Namreč, tudi slike v ozadju ne morem pretirano urejati (v smislu popraviti na velikost lista). Sliko v ozadju postavi "kar nekam" in to je to...

Bartman - žal ne... Solatko - hvala, bolje to kot "na roko". Problem je v tem, da moram izpolnjevati 10 obrazcev z delno istimi podatki (recimo ime, priimek...) in potem bi v Excelu želel narediti tako, da bi na prvi strani vpisal vse podatke, na ostalih straneh (kjer bi bile te predloge) bi samo v celice avtomatsko potegnilo podatke in jih vpisalo. Zato se trudim s tem.

V kolikor še ima kdo kak predlog (tudi morda glede urejanja ozadja v excelu) - prosim.

Hvala za nasvete.

LP.

pajanko ::

Lahko prvo sprintaš pdf-e, daš v tiskalnik, v excelu pa oblikuješ prazn list s podatki in natisneš, je pa postopke dologotrajen, da bo vse štimalo.

lp

Blindeye ::

Sem že tudi na to pomislil. Ma dejansko bi bilo kar težko (nekak Excel ne pozna mm in cm najbolje in dela kar nekaj po svoje).

LP

Okapi ::

Zato moraš po mojem najprej s programom za obdelavo slik vsako stran pdf-ja pretvorit (resize ali resample, odvisno, kako excel uvaža slike) v pravo velikost, verjetno A4. Bi rekel, da ti bo z malce eksperimentiranja uspelo narediti tako sliko, da bo ravno prav velika.

O.

Blindeye ::

Hm... Okapi. PDF je že A4 v originalu... Morda bom pa vseeno poskusil! Dela bi bilo vsekakor FEJST manj. Torej po domače poskusim tako: PDF v TIF, obdelat in importirat v Excel kot background?


Hvala,
LP.

Okapi ::

Tao nekako, ja. V programu za urejanje slik imaš nekje ukaz size ali resize in tam označiš A4 ter shraniš. To bi potem verjetno moral upoštevati tudi Excel. Če ne, pa po metodi poskusov in napak spreminjaš ločljivost slike in gledaš, kaj se dogaja, ko jo daš v excelu za ozadje.

O.

Okapi ::

Evo, sem malo pogledal, kako je s temi zadevami. V Excelu ne moreš tiskati tistega, kar daš za ozadje tabele. To lahko samo gledaš na zaslonu. Če hočeš, da bo obrazec natisnjen na papirju, moraš sliko dati kot header (glava).

O.

mojca ::

Jaz bi se tega lotila v TeX-u (recimo v ConTeXt-u).

V tem primeru bi v eno tabelco moral napisat podatke, TeX pa bi ti na PDF-je napisal manjkajoče besedilo na poljubno mesto (vhod: originalen pdf, podatki v tabelci; izhod: končen popisan pdf). Štelaš lahko do cm/mm/pt natančno in brez skritih dimenzij.

Če si pripravljen iti skozi strmo učno krivuljo TeX-a, lahko dam kakšen namig, kako se do tela (ampak piši še na ZS, da ne bom spregledala), ampak najprej poskusi prebrati kakšen priročnik (www.pragma-ade.com) in narediti nekaj enostavnih dokumentov, da poveš, če sploh hočeš to.

opeter ::

PDF lahko odpreš tudi v GIMPu in shraniš kot sliko (JPG, PNG idr.)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Blindeye ::

Mojca - hvala, vendar bi res potreboval Excel...
Okapi - sem že opazil, da kot ozadje ne printa. Hvala za namig "Header"!
Sem imel resne težave z računalnikom, zato malo pozno pišem.

Hvala vsem za pomoč, bom poskusil zadevo rešiti - če mi uspe, napišem kako sem naredil!


LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč v excelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
628690 (3019) omni-vor
»

Samodejno izpolnjevanjev obrazcev

Oddelek: Pomoč in nasveti
61161 (866) Remu
»

Excel vse sorte

Oddelek: Programska oprema
262495 (1792) jozekuch
»

Zaklepanje dokumenta

Oddelek: Programska oprema
126292 (6015) Rasho
»

Kako v excelu shraniti kot sliko?

Oddelek: Programska oprema
262368 (2067) Slavček

Več podobnih tem