» »

Cheat Engine

Cheat Engine

jedateruk ::

Morda bi to spadalo pod Igre - moderator, premakni, če je treba :)
No, za igro Unreal World (http://www.jmp.fi/~smaarane/urw.html) za neko stvar uporabljam Cheat Engine. No, da povem, kaj me matra. V Cheat Enginu Hočem spremeniti neko vrednost nekega naslova vrste "byte" na npr. 500, ampak se ne da, kar samo spremeni vrednost na 244. Sem ugotovil, da je lahko največja vrednost, ki se ne spremeni od 0 do 255, če daš več, ti odšteje 256 ali še več, npr. če dam 1000, mi samo nastavi vrednost 232.
Pa me zanima, če se da karkoli narediti, da ne bi samodejno spreminjalo vnešeno vrednost?

urosz ::

Če je podatkovni tip byte, pomeni da lahko zavzame 8 bitov. Z osmimi biti NI MOGOČE zapisati števila večjega od 255

Karen ::

Tako kot je rekel predhodnik. Tako je bila sprogramirana vrednost - večji razpon možnih številk zavzame več pomnilnika. Včasih (v dosu še) smo nalagali rezidentne programe ki so bedeli nad določeno vrednostjo v pomnilniku - pač si pognal najprej program, potem pa začel s 5 življenji in iskal številko 5 po pomnilniku, potem izgubil življenje in iskal 4-ko, nato še 3-ko itd. Navadno se je ena vrednost s pomnilniku obnašala tako kot si želel. Ko si našel offset si samo nastavil naj ti rezidenten programček obnavlja vrednost na tistem offsetu na 5 in to je bilo to. Ne glede na to kolikokrat si izgubil življenje v igri si imel vedno 5 življenj (podobno z ostalimi parametri, kot so količina municije, moč ipd.).

matej_jack ::

Saj Cheat Engine deluje enako, ko iščeš vrednost: daš začetno in jo najdeš, potem jo v igri spremeniš in spet iščeš, dokler ne izločiš vseh pomnilniških lokacij in ti ostane samo ena.

Tedomedo, byte je 8 bitov (bit pa je ena ali nič). In z osmimi biti lahko zapišeš največ 28 števil, kar je 256 (zraven še rabiš 0, zato je najvišja vrednost 255).

Na levi strani obkljukaj kvadratek "frozen", pa ti bo ostala vrednost, ki jo vpišeš, ne glede na to, če se v igri spremeni, ker ti CheatEngine vsakih par milisekund osveži vrednost.
Druga rešitev je, da poiščeš po asemblerju (desni klik na najdeno pomnilniško lokacijo -> find out what writes to this address), kateri ukaz ti spreminja vrednost, ter ga ustrezno nadomestiš in narediš patch za .exe datoteko (igro), da ne rabiš vedno iskat in spreminjat.

jedateruk ::

Zaklepanje in te stvari niso problem, rad bi samo naredil nekaj, da bi lahko bila vrednost več kot 255.

jedateruk ::

Sem šel spremeniti type na 4byte, potem pa sem dal vrednost na 5000, ampak ni razlike, v igri je efekt isti, kot pri vrednosti 255.
A se da sploh kaj narediti?

matej_jack ::

jedateruk je izjavil:

Sem šel spremeniti type na 4byte, potem pa sem dal vrednost na 5000, ampak ni razlike, v igri je efekt isti, kot pri vrednosti 255.
A se da sploh kaj narediti?

Na tak način ne. Spremeniti bi verjetno moral tip spremenljivke v igri na 4 byte.
Zakaj to rabiš, zakaj preprosto ne zakleneš vrednosti?

jedateruk ::

Rabim čim večjo vrednost, ker če je večja vrednost, več wilderness terena vidim, ko splezam na drevo ali na hrib. A obstaja kak način, da lahko dobiš izgled celega sveta v igri UnReal World, brez da ga obhodiš?

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

Iščem enega, ki se odlično spozna na Cheat Engine.

smacker ::

Raje povej kaj rabiš, pa se ti bo oglasil tisti ki zna pomagat ;)

BorutO ::

Rabil bi pomoč pri eni igri za heknit. :P online je. :P Ampak je prepovedano objavljat kaj takega v igrah, kjer so še ostali notri ... pač, taka easy igra od Windows 10 aplikacije :P .. sem v tujini, pa se tako kratkočasim pač. :)

Sem heknil keš, xp pa še nekaj. Ga znam za silo uporabljat, ampak ker nisem računalničar, se ne razumem preveč na njega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BorutO ()

smacker ::

Navadno se multiplayer iger ne da hackat z cheat engine, ker so podatki (denar, xp,...) hranjeni na strežniku. Seveda je to odvisno od igre. Cheat engine omogoča spreminjanje vrednosti v RAMu, torej lokalno na tvojem računalniku. Najtežji del je, odkrit kje v RAMu je shranjena tvoja številka. To si počel, ko si iskal določeno vrednost v RAMu in jo nato v igri spreminjal in ponovno iskal, dokler nisi prišel do znane lokacije. Tak da kaj več kot številske vrednosti, npr. da bi si neke iteme dodajal, se menda ne da.
Omogoča pa Cheat Engine še speed hack, pride prav v raznih flash igrah, kjer moraš čakat recimo minuto ali dve, lahko pohitriš uro programa za cca. 50x (odvisno od CPU moči) in s tem pohitriš čas. Isto je možno upočasnit čas, kar pride prav v kakih skill gameih, ko se moraš hitro izogibat oviram.

BorutO ::

vsaka igra se da hekat, tudi če je server sided, je en moderator rekel na Cheat Engine forumu, sem mu pisal, pa mi niti noče odgovoriti ... Problem je samo, da so to profesionalci, jaz pa ga sploh ne znam uporabljat prav.

Problem je, da iščeš kodo v Arry of byte, tega pa ne znam, ker nikoli nisem vedel kako to gre ... pač iščeš kodo, ki je v serverju. Itak, da ko greš ven iz igre, se nazaj vse naredi, kot je bilo, po navadi se tisto, kar se shrani, ostane.

Na primer, v tej igri sem preko opcije String heknil Energy in jo imam neomejeno, tudi ko se na novo logiram, je tako ostalo ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program ki upravklja s programom

Oddelek: Programiranje
222126 (958) MrBrdo
»

Cheat engine naloga

Oddelek: Loža
51069 (862) Mipe

Nujna pomoc !!!

Oddelek: Programiranje
6956 (894) OmegaBlue
»

iskanje/spreminjanje vrednosti v pomnilniku

Oddelek: Programiranje
61104 (955) BluPhenix
»

ASCII in binarni sys HELP!

Oddelek: Programiranje
62651 (2570) rejnmen

Več podobnih tem