» »

Timeshift - snemanje oz. gledanje z zamikom

Timeshift - snemanje oz. gledanje z zamikom

Gregor P ::

Torej iščem rešitev za ljudi, ki niso tako tehnično vešči (da bi npr. uporabili kakšno domačo računalniško rešitev) in želijo gledati program na TV z zamikom, torej da se program, ki ga gledaš snema in ga lahko kadarkoli ustaviš in nato gledaš nekaj minut kasneje dalje.

Prvi in najbolj pomemben pogoj je, da je rešitev kar se da enostavna za navadnega uporabnika. Drugo pa, da s jo lahko izvede v čim manj korakih.

1. Na žalost TV-jev z vgrajenimi diski skorajda ne prodajajo več; to je bila resnično najlažja rešitev, ki je delovala enostavno in brezhibno. Vse si lahko počel neposredno iz daljinskega upravljalnika s praktično enim samim korakom (oz. pač tipke Pavza, Predvajaj), TV je namreč od trenutka, ko si ga vklopil snemal trenutno gledani program (kar pomeni, da nisi rabil sploh razmišljati o tem, da bi moral kaj posebej vklopiti kar pomeni, da nisi mogel na to pozabiti:D).

2. Druga rešitev je TV in dodatni snemalnik (običajno prav tako z diskom) po možnosti enakega proizvajalca, ki naj bi lažje komunicirala medseboj (programsko povezana). Sam imam izkušnje zgolj z nekaj modeli in težava pri teh je bila, da pač ni tako enostavno kot zgoraj omenjena rešitev ker je nekaj korakov več (pripravi napravo, začni snemati program, nato izberi program, ki ga snemaš itd.).

3. Danes imamo na voljo tudi rešitve, da nam IPTV ponudniki ponujajo to storitev; še nisem imel možnosti poizkusiti v praksi, tako da ne vem, kako enostavno je oz. koliko korakov je potrebnih do izvedbe storitve. Verjetno pa tega še ne ponujajo vsi ponudniki?

4. Še ena rešitev je, če imaš TV brez DVB-T sprejemnika, da kupiš takšen sprejemnik, ki omogoča snemanje z zamikom (bodisi ima vgrajen disk, ali pa ga priklopiš na napravo). Prav tako še nisem preizkusil. Ima morda že kdo kakšne izkušnje?

5. Domači PC za snemanje pa kot rečeno odpade ker ga, vsaj po mojem mnenju, ne bodo znali uporabljati.

Skratka katera rešitev je po vašem mnenju najbolj enostavna za navadnega uporabnika in ki se najbolj približa prvi rešitvi t.j. da se program začne snemati avtomatično takoj, ko prižgeš TV in potem zgolj preko tipk na daljincu poljubno zaustaviš gledanje, previješ posnetek nazaj ipd. (medtem ko se program seveda neovirano snema dalje)? Sem morda kakšno možnost izpustil?:8)

Mogoče ob koncu ne tako nepomembna informacija, rešitev je mišljena v povezavi s sodobnimi ploskimi televizorji, ki imajo na voljo več priključkov (nimajo pa še ustreznega DVB-T sprejemnika oz. ta ne podpira slovenskega standarda kodiranja MPEG-4).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
  • spremenil: Gregor P ()

Ted ::

Od ISP-jev to rešitev ponuja Amis. Sicer pa imajo možnost timeshifta tudi satelitski (in DVB-T) sprejemniki na katere priklopiš disk.
Mah...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Digitalni TV sprejemnik/komunikator...

Oddelek: Zvok in slika
132823 (1085) Bezukhoff
»

Snemanje digitalne televizije..

Oddelek: Zvok in slika
226872 (6217) bauci
»

digitalni satelitski sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
185165 (4917) green heart
»

Kaj kupiti za snemanje nadaljevank na pop tv

Oddelek: Kaj kupiti
316513 (5671) Spajky
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

Oddelek: Kaj kupiti
74536 (3457) sokel

Več podobnih tem