» »

Dražba

Dražba

Rott-von-weiler ::

na slo-techu bi lahko prirejali tednske dražbe računalniške opreme ali druge zanimive elektronike tak ko to majo pri večeru.
Zdaj ne vem če se je o tej temi že pisalo če se je sorry nisn bil zraven:O

MRtwister ::

Boš ti rihtu kose?

Rott-von-weiler ::

kak pa jih pol na večeru zrihtajo to ti je samo marketing tu na slo-techu pa sploh ko dobijo recimo grafične kartice na test jih stestirajo pol pa dražba samo zmenit se je treba :O

MRtwister ::

večer je malo večja kompanija.

Kekec ::

Tiste večerove dražbe so prav carske....včasih folk plača za kak predmet več kot pa v trgovini >:D

MRtwister ::

hehe to je pa res:D

Sergio ::

kako to dražbe mislite? a tko ko "mali oglasi" s predstavljeno ceno, rokom trajanja, biddingom in vsem? al kako drgac? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

MRtwister ::

kot na večeru \www.vecer.com

MRtwister ::

MRtwister ::

ah...

teac ::

Pa ja, normalno, to bi blo full dobro a ne, a ne:D. OK, ne res, mislim da je drazba se tista edina stvar, ki tej strani manjka(drugace je THE BEST). Samo ce pa malo boljse pogledamo na problem, je zelo problematicen. Najprej se je treba odlocit, kako bi drazba potekala(a v roku nekaj dni, al v enem dnevu...)tu pa se star zakomplicira 8-):D

Opkow ::

Ka pa je narobe s to varianto ... Pac klikas za 5 sit vec ... ce kdo ne klikne v recmo 20 min je zadeva pac tvoja, ce si biu zadnji k si kliknu. Med 23 in 8 uro je zadeva zamrznjena ...



To je primer z vecerovega sitea ...



I say more?

Sergio ::

Jah dejte bit _zlo_ natančni. Ampak to je samo pogovor ter konstruktivna mnenja. Zadnjo besedo mata seveda luni (odobritev) in Primož (pisanje).
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

frudi ::

meni se to zdi dražba super ideja. še posebej, če bi to skombinirali s testiranji strojne opreme - torej, od neke firme dobite nek kos hardwara na test, ko se zadeva pretestira, se proda na dražbi. izkupiček gre v, celoti ali delno, firmi, ki je prispevala hardware.
po moje bi se hardware štacunam tak sistem dopado in bi ble pripravljene dajat hardware. navsezadnje dobijo lep del cene povrnjene, pa še zastonj reklamo majo. morda bi se dalo zmenit tudi, da recimo zato, ker s se s tem dela zanje reklama, se samo polovica izkupička da štacuni, ostalo je pa zaslužen dobiček slo-techa, ki ga pol vi zapravite, kakor se vam zdi primerno :).

licitiranje bi pa potekalo nekako tako kot na večerovi dražbi - maš okno, v katerem se vsake tolko refresha trenutna cena, pa gumb za povišanje cene za XX sit. če YY število minut nihče ne poviša cene, se dražba konča, razen med recimo 0.00 in 9.00. takrat ali dražba miruje, ali pa samo ne more zaključiti.
za identifikacijo folka se pa itak uporabi globalni username.
mogoče bi bil še kaki mehanizem, da folk ne bi z anonimnim accountom prišo nabijat ceno. recimo, da bi moral vsak, ki hoče sodelovat na dražbi, v profilu met vpisane nekatere podatke (naslov al telefonsko...) pa da bi moral bit registriran vsaj 3 dni recimo. ali pa, da se vsakemu, ki se hoče prijavit na dražbo, najprej pošlje na email kakšna aktivacijska koda, brez katere ne more sodelovat pri licitiranju.

anyway, upam da bo kaj iz dražbe, ideja se mi zdi super...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Sergio ::

frudi: Prvo kot prvo: Ko računalniška trgovina da komponento na test, pričakuje da se ta komponenta vrne. Temu se reče reverz. Nato taista firma proda komponento po maloprodajni ceni (mogoče 5-10% popusta, ker je bila 1x že uporabljena). Tako bi bilo firmam samo v zgubo dajati komponente na dražbo, še posebej če imajo one s tem 50% izgube. Za njih se pač ne splača. Moje pojmovanje besede "dražba" nekako vključuje pojem "odprodaja starih zadev". Torej - dražba bi lahko bila neke vrste mali oglasi.

Primer: XY prodaja Voodoo3 3000. Star 1 leto, odlično ohranjen, z dodatnim heatsinkom priloženim. Namesto da bi se zatekel v Male oglase, klikne na "dražba". Seveda je pogoj sodelovanja pravilno vpisani vsi podatki. Tako ta oseba vpiše izklicno ceno, najmanjšo vsoto povečave ter čas trajanja. Torej - na namišljenem dražba oddelku Slo-Techa bi pisalo: XY prodaja Voodoo3 3000 podjetja 3dfx z izklicno ceno 20.000 SIT. Najmanjša vsota povečave je 500 SIT. Dražba se zapre čez 6 dni ter 23 ur. Največ doslej je ponudil XX, vrednost 20.500 SIT. Seveda lahko ponudiš tudi ti, v tem primeru je naslednja višja cena 21.000 SIT. In tako naprej do izteka časa. Zmaga tisti, ki - zadnji ponudi največ.

To s firmami pa kar pozabi :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

luni ::

Sergio, ljudje so imeli v mislih nekaj cisto drugega, in sicer, da mi prodajamo cisto nove oziroma testirane komponente. Pri vsemu skupaj mi najbolj gre na jetra vse vecja aroganca tukaj. Nihce v bistvu ne vidi, koliko truda je potrebno, da se naredi SPLOH kaj in si mislijo, da je Slo-Tech sposoben narediti kar koli. Kot naprimer zrihtati 20% popuste pri vseh racunalniskih firmah, zrihtati komponente za nagradno igro v vrednosti milijon tolarjev mesecno (ja, tudi taki "predlogi" so bili) in tako naprej... Dajte folk, malo se zamislite in poglejte povprecno starost nas, ki delamo slo-tech. Ta se giblje nekje okoli 18 let in za nami ne stoji nobeno uveljavljeno podjetje z milijoni na banki, zato si take ideje ze enkrat izbijte i glave...

Saj, ne pravim, te drazbe so zelo fina ideja in z njimi bi pridobili veliko obiskovalcev, ampak za nas enostavno nise izvedljive. Ce bi vi bili direktor nekega podjetja in bi se vam na vratih pojavil en mulec in vam rekel da naj mu dajte komponento, da jo proda na svoji internet strani in da boste s tem zelo profitirali s reklamnega podrocja, kaj bi naredli? Po moje bi se mu smejali v glavo...
Artificial Intelligentia

Sergio ::

Ja maš prav... Ampak lahko se pa naredi to, kar sem napisal zgoraj. In to samo v primeru zelo velikega povpraševanja po taki stvari. Primer, česar sem imel v mislih: Yahoo! Auctions. To, da bi pa prodajali testirane komponente - je pa zelo zelo zeloooooo off. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

McHregec ::

Za to mate bolho

Sergio ::

am... bolha je zlo... krneki :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Rott-von-weiler ::

bolha je kramarski sejm in dražba staro za staro pri takih idejah kot je naprimer dražba leta ne igrajo vloge vse je stvar dogovora in časa seveda:O

kuntek ::

Dražba bi bila super. Samo ne tako kot na večeru, ko jo ponoči ukinejo. Stvar mora laufat 24h. Pa tudi, če bi kakne rabljene stvari prodajali ne bi bilo tako slabo.

NiggerBob ::

Luni ima popolnoma prav, da to podkrepimo z dokazi:
- Večer se tiska v cca 60000 - 68000 izvodih, vsak izvod pa preberejo cca 2.5-3 ljudje, kar je skupaj skoraj 200000 bralcev + dobrih 50 let tradicije izhajanja je treba vzeti v zakup.
- Slo-Tech ima cca 1000 članov, od katerih jih recimo le 50% zaide dnevno na spletno stran Slo-Techa, kar je recimo 500 bralcev.
Razlika je očitna, vsaka firma bo z veseljem prispevala 20 ali 30 Ksit vredno komponento, saj bo potem članek o temu prebralo cca 200000 potencialnih kupcev, pa z malo manj veselja prispevala kakšno komponento za Slo-Tech, kjer bo "reklamo" videlo le kakšnih 1000 uporabnikov.
Nekateri res precenjujejo moč Slo-Techa, ljubi Bog, mislim da v ekipi res ni starejšega od 25 let, vse skupaj poteka na ljubiteljski bazi, nihče ni profi in ne živi od Slo-Techa.
Je pa Slo-Tech postal zanimiva stvar, ne samo nam, uporabnikom, ampak tudi rač. firmam, sam osebno podpiram vso ekipo z vsem svojim srcem.
Čakam pa na razplet, kaj bo, ko bodo fantje doštudirali in se zaposlili + družina, potem bo verjetno začelo zmanjkovati časa za vse skupaj....
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

AndrejX ::

Vse ok z izračunom gori, le da so lahko v Večeru hepi, če je izmed 200000 bralcev vsaj 500 hardcore-overclockarjev. Kar ni. Na Slo-techu pa je.

Primoz ::

Čist tolk... Slo-Tech ima trenutno OKOLI 2,5K obiska / dan (0.5h IP block)
There can be no real freedom without the freedom to fail.

AndrejX ::

No, saj, še bolje.

Joze_K ::

Ja sistem Malih oglasov, bi lahko razširili na sistem AUKCIJE. Pa mogoče še dodali nekaj kar meni pri BOLHI manjka. Poleg rubrike zviševanja cene od OSNOVNE postavljene od prodajalca, bi bla tudi opcija vpisa kolko si sploh pripravljen za to zadevo ponuditi, pa bi se na ta način dobila informacija (tudi za prodajalca) kolko bi stvar REALNO lahko bila vredna.
Npr. Zdaj nekaj ponujam na BOLHI pa ni reakcije - KAJ JE NAROBE --- (a vendar ne cena, ko se meni že tako ali tako mala zdi!?!?!?!?)
:|:\:|:8)

Rott-von-weiler ::

nevem zakaj zdaj vsi to vseskupaj primerjate z večerovo dražbo jaz sn na začetku dal samo primer kr ne vem če kaka druga dražba obstaja pa saj je vseeno mogla bi bit prava slo-tech dražba pa neglede kolko folka gor pride na dan recimo ta raztaljotka je tud neke vrste podobni špil pa laufa vsaj upam da:O

OZZY ::

Pa sej ni treba, da bi bila dražba vsak teden. Lahko bi bila vsak mesec ena. res pa verjamem, da je težko dobiti predmete ,ki bi jih na dražbi ponudili. Že za raztalotko je bilo pomoje potrebno velik truda in prošenj, da so se stvari dobile. Lahko pa se motim. Sploh pa je v redu, da so se moderatorji potrudili in jo organiziral. Upam, da ji h bo več. Mogoče pa bi namesto raztaljotke no.3 lahko organiziral dražbo. Kdo ve.
Kaj pa se tiče dražbe na bolhi je pa tako, da je dosti stvari (vsaj tiste za katere sem se zanimal) prodane že pred iztekom dražbe. Glede večera: Enkrat mi je celo ratal dobit ati maxxa za 28k (takrat pa je stal okol 60-62k). Sem mislu, da je dobr deal pa je cena začela po mescu in pol skokovito padat ker je ati izjavu, da ne bo drajverjev za win2k. Ampak mi ni žal, da sem ga obdržu. Mi čist dobr služ. So pa res dražbe na večeru včasih prov čudne. Da folk ponud več, kot bi jo v štacun dubu je tud mal bosa. Ampak pri licitiranju te včasih prav hitro zanese. Lahko povem iz lastnih izkušenj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravdno pravo

Oddelek: Loža
214156 (3174) Vikking
»

Znižana stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20147069 (39589) solatko
»

Dražba varščina

Oddelek: Loža
195895 (4317) fosil
»

Javna dražba nepremičnin

Oddelek: Loža
123396 (3007) Invictus
»

Kam grejo zasežena vozila?

Oddelek: Loža
3716021 (10858) amigo_no1

Več podobnih tem