» »

Windows 7 ultimate- sesulo.

Windows 7 ultimate- sesulo.

Lenc ::

Predkratkim sem inštaliral omenjen operacijski sistem. Včeraj mi ga je enostavno sesulo, videl sem le moder ekran, niti nisem uspel prebrat kaj je pisalo. Skratka, dal sem na repair vendar ni uspelo. Z boot cdjem sem tudi probal pod repair in tudi ne gre. Sem pa zasledil, da na disku d (500gb) kjer je bil sistem in tudi moji pomembni podatki ni več velikost diska vendar je pisalo 99mb, zasedeno 23mb. Sistem se je zrušil, na D: ni nič. V čem je problem. Tu sem imel 170gb muzike in pa večino podatkov in vaj ter seminarsko za faks. Nebi rad vse znova. Se da to zadevo rešit? Glede windowsa, pa si bom zlovdal original(študentska licenca-msda če se ne motim). Disk C: pa je ostal enak. 120gb, vse gor tak kot je bilo. Predkratkim sm formatiral tudi prenosni disk in šment, pomembnih zadev ni gor, ampak sem jih dal na D: in kot da bi hudič čutil... Je pa zadeva pod garancijo, če kaj pomaga. Windows je pa piratskega porekla, kar tudi sumim da je krivo za sesutje, glede na to da se nisem nič igral glede česarkoli. Hvala za pomoč.

overlord_tm ::

Lesson learned. Lahko probas z kakim live linuxom, recimo "sys rescue cd" je specializiran za to.

opeter ::

Garancija ti ne krije izgubo podatkov ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Trinitron ::

Verjetno se bo podatke na D: dalo rešit, samo lepo odklopi disk iz računalnika in ga pusti pri miru, sicer bo nastalo še več škode (izgubljenih več podatkov). Ko bo vse laufalo na drugem disku pa priključi nazaj problematični disk in reši podatke z GetDataBack.

Garancija je verjetno šla, če že ne zaradi drugega, zato ker si nameščal piratski sistem. Čemu, se sprašujem, če res lahko dobiš original prek MSDNAA?

jest10 ::

Trinitron je izjavil:


Garancija je verjetno šla, če že ne zaradi drugega, zato ker si nameščal piratski sistem. Čemu, se sprašujem, če res lahko dobiš original prek MSDNAA?

Daj nehaj z bučami...

sandi2009 ::

To je bilo pred časom aktualno za win xp. po mejem je padla particija. to popraviš tako, da daš v delujoč rač ta okvarjen disk. še prej z neta potegneš PTDD Partition table doctor in ga inštaliraš. malo pazi kaj delaš. z pravilno uporabo (beri navodila) si bi moral povrnit vse nazaj.

polde66 ::

Tud na C se da podatke dobit, s tem da ne formatiraš ampak samo povoziš vse z novo (clean) instalacijo. Ko boš to storil se ti bo na C pojavila mapa "old windows": Iz te mape pa lahko pobereš čisto vse kar si imel prej shranjenega. Ko to storiš to mapo enostavno zbrišeš. Simpl. Večji problem bi bil, če imaš pokvarjen disk. Na D-ju ti pa itak vi podatki ostanejo.
polde

Lenc ::

Vidim da je stvar kar malo zapletena. Tudi sam čas, ki ga imam ga porabim za faks in pa znanja o tem primankuje :). Verjetno bom kar odpeljal računalnik tam, kjer je bil sestavljen(mlacom) in jim povedal za kaj se gre. Upam da lih drago nebo. Glede msdnaa, pa imamo (vsaj na FGG, kolikor vem bi morale to imeti vse fakultete) programsko opremo in operacijske sisteme Microsoft zastonj. Sem probal downloadati na puncinem prenosnem, pa sem v opisu zasledil, da po končanem lovdanju takoj začne z inštalacijo( kar mi ni jasno, glede na to da je ponavadi treba narediti bootable cd-piratska verzija). Torej če hočem to imeti, moram imeti delujoč operacijski sistem, s katerim bi to zadevo uredil. Me pa samo zanima. Nekdo je omenil, da z PTDD Partition table doctor zadevo povrne. Sepravi se pride v windows, ko daš disk nazaj v moj računalnik?

Pa hvala za odgovore !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lenc ()

bluefish ::

Ne, ne prične direktno z namestitvijo. Po prenosu zadevo le razpakira (pretvori) v .iso fajl in to je vse. Tega nato zapečeš na DVD in po običajnem postopku pričneš namestitev.

energetik ::

Še zdaj mi ni jasno, kam si nameščal Win7, a na d:\ ? Kje imaš tudi podatke? Kaj imaš pa potem na c?

Sicer pa me vsakič znova začudi, kako folk ne dela backupov. Pa dobro, mp3 in ostalo ni tak problem, ampak vaje, seminarske... Pa jaz sem že v gimnaziji določene stvari (npr. eseje) shranjeval še na FDD vsak dan. Diplomo pa na CD, kluček in disk hkrati.
Vsekakor pa ne greš nameščat piratskega sistema na PC, kjer imaš edino kopijo pomembnih podatkov, pri tem pa še ne veš natančno, kaj sploh počneš...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

PROBLEM z namestitvijo windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
6646 (571) Saintek
»

SOSED d.o.o. v policijski preiskavi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9522065 (17526) ThinkPad
»

Tožba WGA zoper Microsoft ne bo skupinska

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
173688 (2855) Icematxyz
»

Po pomoti naredil quick format diska C (z Partition Magic 8.0)

Oddelek: Pomoč in nasveti
111253 (1100) Bojan_
»

po ponovni namestitvi winsov ne vidim vec drugega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
10941 (809) Sharkb1te

Več podobnih tem