» »

Windows 7 postane popolnoma neodziven ob priklopu miške

Windows 7 postane popolnoma neodziven ob priklopu miške

SLO_Matej ::

Živjo!

Spet jaz. Na prenosniku imam problem, da sistem Windows 7 postane popolnoma neodziven, ko na prenosnik priključim miško. Dogajati se je začelo šele pred kratkim, mislim da po tem ko sem naredil obnovitev sistema na zgodnejšo točko. Miško lahko izkuljičim, ponovno vključim, nič ne bo drugače. Niti preko touchpada se ne da nič, niti preko tipkovnice, sistem je popolnoma zmrznil; na zaslonu ostane ista slika, do naslednjega prisilnega ponovnega zagona (in spet Windows Error Recovery, start Windows normally in sej smo že navajeni Win 7). Je pa zanimivo, da ne vklopi laserja na miški, kot je ne bi nikamor vklopil. Skratka počasi imam že dovolj teh težav z vsem in z Windowsi. Ve mogoče kdo kakšno rešitev, ker se mi ne da ponovno nameščati spet tega OS. Je mogoče kriv kakšen software, ki je bil poleg prenosnika (npr. ELAN touchpad ali nekaj takega)?

LP

s1m0n ::

Pa to počenja z vsako USB miško ? Si poskusil s kakšno drugo ?

SLO_Matej ::

Ne. Ta je delala do sedaj čisto ok in ne vidim razloga zakaj ne bi. Sej npr. sem ga pač prislilno z gumbom za vklop ugasnil, priklopil v Oknih miško in je tokrat delalo normalno. Sem jo poskušal večkrat vzeti ven in priklopiti, pa ni več hotel zmrzniti. Očitno želi vsak dan enkrat zmrzniti, ko ga prisilno restartaš, pa mu je dobro, če mu potem priklopiš miško. Očitno si želi vnovične namestitve, samo je z moje strani ne bo deležen v nobenem primeru, ker ga imam zadosti. Bom kakšen dan, ko bom imel čas, če se mi bo ljubilo vnovično namestil Asusov ELAN touchpad, pa bomo videli, če bo kaj boljše, sicer pa bo pač živel kot bi bil pri temperaturah krepko pod ničlo, kaj mu naj. >:D

s1m0n ::

Vseeno poskusi z kakšno drugo miško!
USB naprave lahko na vlko vplivajo na delovanje računalnika (zmrzovanje, resetiranje, sesipavanje...)!

SLO_Matej ::

Ne vem zakaj bi bila tu kriva miška, če se je začelo dogajati po obnovitvi sistema, ker sem pač prej (priznam) sam nekaj zašuštral in sem pač obnovil sistema na zgodnejše stanje. In človek bi pričakoval, da bo potem delal kot prej, če so že vgradili to funkcijo.

s1m0n ::

Glej nihče ne pravi da je kriva prvo izključi njo ker imaš z uporabo/priklopom nje probleme/zmrzovanje!

Če pred omenjeno točko nisi imel nič kaj drugo dor (gonilniki...) in če ni kaj strojno narobe z računalnikom ne bi smelo zdaj jezit!

Duhec ::

Ni rečeno. System restore ti lahko povrne prejšnje stanje ampak, če je bilo prejšnje nekje drugje sfiženo ali celo okuženo s kakim spyware zajedalcem si ga obudil od mrtvih.
Lahko pa so to kake težave, ki jih imaš v drugi temi, ko je omrežje nedelujoče in zelo počasno ?

SLO_Matej ::

Duhec je izjavil:

Lahko pa so to kake težave, ki jih imaš v drugi temi, ko je omrežje nedelujoče in zelo počasno ?

Kaj si hotel s tem povedat? Da je težava pri mojem OS? Ne vem, če je bilo s to obnovitveno točko kaj narobe, saj je bila ustvarjena nekaj dni nazaj preden sem pač naredil obnovitev sistema (sedaj je tega tudi že nekaj dni). Dvomim da bi bilo kaj narobe s to točko, saj je takrat sistem deloval kot je bilo treba. Niti okužen ne more biti, saj imam nameščen protivirusni program in tudi računalnik se ni imel kje okužiti, sicer bi to že opazil. Bom že kako. Danes pa se mi s temi zadevami res ne da več ukvarjati, tako da danes ne bom reševal nikakršnih težav več. :) Malo premora ne škodi.

Zgodovina sprememb…

miranpozar ::

Vsi mislite, da ta obnovitev sistema dela čudeže. Jih ne! Včasih je še slabše! Praviš, da si nekaj zašuštral v sistemu. Čisto mogoče, da se ta napaka še vedno vleče.
Jaz bi na tvojem mestu nadgradil BIOS prenosnika, nato (ja, vem, ja) reinštaliral sedmico, inštaliral chipset driverje in po možnosti ne inštaliral softverja od miške.
In lahko trmariš kolikor hočeš, ampak tudi jaz ti svetujem... probaj z drugo miško! Pravtako upam, da nimaš kakšne usrane G4, Genius ali Trust miške... nabavi vsaj Logitech.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

SLO_Matej ::

Evo, sem danes ponovno namestil ELAN Smart-Pad Asusov software za touchpad (kjer sem imel nastavljeno tudi, da samodejno onemogoči touchpad ob priklopu zunanje USB miške) in morda se je programček rahlo poškodoval ob obnovitvi sistema. Zaenkrat zadeva deluje kot prej. Miško sem poskušal prikljapljati in izkljapljati in je uspešno menjal med miško in touchpadom. Tako da sedaj zmrznitve sistema še nisem zasledil. Upam da je bil razlog to in bo sedaj vse ok, sicer pa ne vem kaj bi.
miranpozar, ja miška je Genius in še nikoli nisem imel težav z njihovimi miškami. In tudi sedaj miška še vedno dela brez problemov. ;)

SLO_Matej ::

No, kot kaže ni pomagalo. Mi je prejle spet zmrznil. Ima kdo kakšen predlog kaj naj naredil ali kar ponovna namestitev Windows 7? Je pa zanimivo, da se laser na miški niti ne vklopi. Bi bil lahko razlog, če je kaj narobe z miško, da celoten sistem zamrzne, da se tudi na tipke ne odziva, tudi če izklopim miško ...?

Zgodovina sprememb…

SLO_Matej ::

Sedaj se je zadeva še nekajkrat ponovila. Poskusil sem tudi z drugo miško, a je ob prvem priklopu sistem takoj obstal tam kjer je bil (konec premikanja česarkoli po zaslonu ali odzivanja). Opazil sem, da se to dogaja samo na enem USB vhodu. Mogoče zato, ker je ravno v tem miška največkrat priklopljena. Je morda kriv sistem Windows (bil je že večkrat obnovljen na zgodnejše stanje, ja tudi zaradi moje krivde :'( in bi bil to lahko vzrok za kakšno napako v sistemu) ali je lahko kaj narobe celo z USB vhodom na prenosniku? Kaj svetujete? Naj ponovno naložim Windows 7 ali obiščem servis?

Sem sedaj priklopil še USB ključek v ta vhod in isto. Če katerokoli napravo priklopim v drug USB vhod dela vse brez problemov. Se bi dalo mogoče kaj urediti v oknu Upravljanje računalnika ali je to pojav, ki nakazuje na poškodbo strojne ali programske opreme (vnovično nalaganje sistema ali obisk servisa)? Rad bi se prepričal, preden na novo naližim Windows, saj se mi trenutno res ne da in nimam časa. :)

Zgodovina sprememb…

gregimus ::

lahko da je ta usb vhod fuč..... ce na ostalih dela normalno

SLO_Matej ::

Jah, dvomim, da je ta USB vhod fuč, saj včeraj in danes dela spet normalno v tem vhodu. Očitno se dogaja samo občasno ...
To zgleda tako nekako, kot pri spodnjem videu od 2:05:


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple zapušča glavni dizajner (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5911711 (8290) c3p0
»

Nekdo mi nekako vdira (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7612117 (7376) Mare2
»

Nujna pomoc pri racunalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
9904 (752) solatko
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143070 (1540) RutS
»

Formatiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
121764 (1054) amigo_no1

Več podobnih tem