» »

CD-r razgnal

CD-r razgnal

smilyxx ::

Jah, v moj cd-rom sm vtaknil cd, tako kot vsak dan, ga hotel zalaufati nakar je počilo in cd se je spremenil v prah. Le nagnil sem kišto in cd pomedel s tal:D
Ima kdo kake ideje zakaj se e to zgodilo?


PS: S cd-jem je bilo dobr ravnano.

Lp
Save water.
drink beer.

Han ::

Dotrajan material, neuravnotežen CD, prehiter CD-ROM. Kar je nad 40x in nima dobrega mehanizma proti vibracijam, lahko potencialno spremeni CD v prah...

Zzzzzzz ::

Meni se je to že dvakrat zgodilo - nesi cd pogon v trgovino, kjer si ga kupil in naj ti ga menjajo (seveda, če je še vedno v garanciji).

AngelOfDeath ::

katere firme pa so bli cdji ki so razleteli ?

smilyxx ::

Bili so mmore. Tisti blue version, k so taki modri.


LP
Save water.
drink beer.

l-note ::

Jst mam pa eno vprašanje glede potencialno nevarnega CD-ja. Namreč imam enga Philipsa na katermu so posneti dokaj pomembni podatki, ampak tale CD ma ob notranji luknji (tam kjer ga zagrabi CD-ROM) že neke razpoke dolge cca. 2-5 mm, po celem krogu. In zdej vas sprašuje ali je že mel kdo takšen CD in mu ga je razgnalo v CD-ROMu??
Jst ga bom zarad preventive seveda hitr presneu na enga druzga, tega pa ne bom več uporablju (rajš presnamem, kot menam CD-ROM).

Zzzzzzz ::

Sej ni važno, katere firme je cd - zajebe pogon, ne medij.

l-note:
Kako je nevaren tisti cd z razpoko nebi vedu (morda je na pogled res malo bolj rizičen), vendar ga čimprej presnemi.:D

by-the-mimo:
Teoretično CD-ja ne bi smelo razgnat v enoti, vendar, teorija je eno, praksa pa včasih pokaže čisto nekaj drugega, tako da: tudi cd se lahko razleti.

Nutcracker ::

Men je en frend prnesu počen CD (znotraj ob luknji) in rekel, naj ga presnamem, da ne bo do konca počil. Med snemanjem ga je nato razgnalo. Če boš CD presnel, ti predlagam, da podatke presnameš na disk, vendar postopoma (po 50 ali po 100 MB) in ne vsega naenkrat, nato počakaj, da se CD spet ohladi.

AngelOfDeath ::

za presnemavanje takšnih cdjev uporabljajte nižje hitrosti cd roma >:D

Soldier ::

Men se je enaka stvar zgodila, s tem da je bil krivec ziher cd(smart buj). Razpickal mi ga je pri polni hitrosti 52x, urezal je huje kot petarda, vratca cd roma je odprl za 3 cm, ko pa sem stresu cd rom je blo isto kot bi imel v roki skatlo za brikete,...cd rom pa se vedno dela!!:D

frikec() ::

Zadeva se mi je zgodila že 2x. Prvič pri TEACovem 40x. Medij je razneslo, enota ni znala več brat cd-jev. Skropucalo sm vrgel v koš in veselo nabavil pioneerjev DVD 106s. Po dveh mesecih se je zadeva ponovila. Tokrat so poleg koščkov CD-ja prileteli ven še deli mehanizma. Ko sm zadevo odnesu nazaj ma Mlacom so mi rekli, da je kriv medij in oni ne morejo nič.

l-note ::

He, pred kakšnim tednom sm počen CD, o katerem sm poročal, že presneu in med postopkom ni bilo problemov. Kokr sm brau vaše izkušnje, sm se pa odloču, da inga počenga NIKOL več ne dam u CD-ROM.

AngelOfDeath ::

l-note
saj ga lahko daš not samo znižaj hitrost cdroma :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CD razletel na 100 kosov v pogonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
232231 (1393) 'FireSTORM'
»

Razneslo cd v cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
201672 (1142) postar_si
»

Eksplodirajoči CDji?

Oddelek: Pomoč in nasveti
231874 (1230) krucymucy
»

lahko CD unici enoto?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51208 (973) CaqKa
»

Ko vam v CD-ROM-u raznese CD...

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
271957 (1957) Brane2

Več podobnih tem