» »

Nemo vs. DOCSIS

Nemo vs. DOCSIS

Uporabnik ::

Torej, imam Nemota.... Tehnik na Telemachu mi je zagotovil, da če kupim docsis modem, da bo pol bolš delal (zdej seveda nisem preveč zadovoljen). Je pa res da je Nemo včasih prov fajn delu.

Vprašanje za imetnike Docsis modemov, ali vam dela z polno hitrostjo, pingi in podobno? Ste pršli iz Nemota na Docsis, kakšne so izkušnje?

Hvala lepa za odgovore.

MUC ::

Skor bi blo dobr, da poveš a si na TM Gorenjska, Primorska ali LJ. Drugač je skorej zmerej dobr, da greš na DOCSIS.

gazda ::

Skor 100% se ti splaca kupit DOCSIS modem ce ga lahko zamenjas z nemotom - po mojem mnenju bo hitrost neprimerljiva s prejsnjo, ker po domace povedano: NEMO SUX!

Uporabnik ::

sem TM LJ, predvsem pa me zanimajo praktične izkušnje, npr. vem da adsl šiba 100%, torej kar plačaš tudi dobiš (kar ni ravno praksa pri TM, vsaj kar se mene tiče).

undefined ::

A je kdo pri TM GR trenutno zmožen doseči hitrosti nad 50KB/s? Oz v skrajni meji nad 90KB/s (s kakšnim multi-downloaderjem)?

Drugače pa naj nekdo pojasni iz tehnične plati v čem je takšna bistvena razlika med tem dvem tipom modema.

DeLonghi ::

Tudi mene zanima zgoraj napisno...
Pa se to - kaj ti TM zamenja ta dva modema staro za novo ali moras kupiti od njih docis modem, nemota pa vrzes stran?
In koliko to stane (obe variante?)
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

Matty ::

Iceman... odvisno kdaj in od kje mislis...

Pred dvema tednoma mi je ponoci (okoli 2h) 115mb fajl iz serverja v nemciji vleklo 400-450Kb/s (nimam pojma kako je to mozno... in to cel fajl, ne samo zacetek!!! Sem probal pred parimi minutami isti link http://www.grand-prix.4players.de/x/dow... pa je slo 90Kb/s - by the way, da se ne bo kdo pritozil, vsebina ni nelegalna!!).

Vglavnem... odvisno od dneva, ure, in lokacije... Najbolj prenose bos dobil ponoci, se posebej ob vikendih! S perzeja pa vlece zelo odvisno... ponoci preko 200Kb/s, cez dan okoli 140Kb/s

undefined ::

Meni trenutno iz tega linka vleče 45 KB/s. In zdaj sem rahlo v dvomih zaradi te razlike.

Ta počasnost se že vleče cel teden. Sem klical na TM in seveda so rekli, da se bo v ponedeljek spet nekaj nadgradilo in popravilo. To je verjetno edina stvar, ki jo znajo izreči vsi pri Telemach podružnicah.

undefined ::

Iz perzeja trenutno vleče 40-75 KB/s (75 max).

Matty ::

Iceman: log iz perzeja (5 minut nazaj)

150 Data connection accepted from 193.xx.xx.xx:4250; transfer starting for flt-am2a.008 (15000000 bytes).
226 Transfer ok
Transferred: flt-am2a.008 15.000.000 bytes in 01:35 (153,61 KB/Sec)
in pri naslednji je bilo podobno...
Transferred: flt-am2a.017 15.000.000 bytes in 01:38 (148,36 KB/Sec)

Kar pomeni, da vlece okoli 150Kb/s... Meni dela hitro net od konca avgusta... Prej je bilo pa vse za en k.... Edino kar sem zamenjal, je napajalnik na Nemo modemu (crknil je po skoraj 3 letih), samo to po moje ni vzrok... Nekaj so morali storiti na linijah... Aja, se to... ZELO odvisno je ali si preko Siola, S5 net... (sam mam siol)

Upload je pa druga zadeva... se posebej NA perzej... (al diskonekta, al pa max 5Kb/s)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Uporabnik ::

prosim (jaz sem odprl temo) da se držite vprašanj. če že govorite o hitrostih vsaj napište kater modem imate in kje ste locirani.

Men so zamenjavo modema predlagali na telemachu, ker sem se seveda pritoževal nad počasnostjo, mel so pa varianto kao 10k sit mi dajo za nemota 30k sit pa stane docsis, torej zamenjava za 20k sit (na kar pa seveda ne pristanem, saj nism jaz kriv če so mi takrat ta ološ podtaknl)

Zgodovina sprememb…

nojus ::

tud jest 75kb/s (max) @ perzej na perftech.;(( ter en kup izpadov (cca 10x/dan)đ

PS: com21 (docis) ; radovljica
sovražim Gargamela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nojus ()

undefined ::

Imam preko siola. Če v ponedeljek ne bo boljše, spet pokličem. Pa kličem magari vsak dan, če ne bodo poštimali, kot se zagre.

AngelOfDeath ::

iceman pa mati o kakem perzeju govorita ?
(kaki nivo progy za dl)

Matty ::

angel...lokalni ftp... ce nimas g-kabla potem ti ta info itak nic ne pove, ker ne nimas dostopa..

iceman: sem ravnokar se enkrat probal s perzeja nekaj downloadat...
Transferred: test.008 15.000.000 bytes in 01:15 (194,10 KB/Sec). Tisti prej navedeni fajl iz nemskega streznika pa sedaj siba dol s hitrostjo do 310 Kb/s...

Res pa je, da je ura skoraj 2 ponoci...

Glede Nemota... nesi ga na javornik, pa naj ga sefe pretestira... (al pa probej od kolega modem)... potem bos videl kaj je narobe, ali linija ali modem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Djuro ::

[Uporabnik]

Glede zamenjave modema. Tut sam nisem zadovoljen s prenosi. Sem na TM preko SIOLA, omrežje biši Link v Šentvidu (LJ).

Glede na to, da so ADSLju povečali pasovno širino, sem se kaj kmalu zbunil na siolu, če so name (in moje sosede naokoli) pozabili. Odgovor siola je, da oni niso pristojni za to (pa čeprav plačujem vsak mesec dobrih 8 tisočakov na njihov račun in sem njihov naročnik), da je zato odgvoren TM in če hočem višje hitrsti naj pač vzamem ADSL.
No, saj proti ADSLju ninmam prav nič proti, se ga ne bi branil, ampak ker pa sem pred slabima dvema letoma pošteno preplačal kabelski modem, se mi ravno ne gre v investicijo ISDNja (ki ga pač nimam) in teženje, da kot siolov naročnik dobim ADSL brezplačno.

No, potem sem poklical TM in oni so rekli, da je za to odgovoren SIOL in naj se obrnem na njih. So mi pa prav tako ponudili, da mi za 10 tisočakov odkupijo mojega Lancityja in da doplačam 10 jurjev za docsis modem. OK, vem, da 10 jurjev ni ravno bogatija, ampak tukaj se gre za princip.

Sem jih pošteno nakuril, da kaj se grejo, če mislijo da bom kar naprej plačeval za nekaj, kar potem nenazadnje celo slabo dela. In smo se pogodili, da mi modem zamenjajo brezplačno. S tem za zamenjam ISPja (iz SIOLA na TM). OK, tukaj sem jim popustil, čeprav bom imel spet velike probleme, ker bom spet menjal email. 10.800 SIT na leto za en email pri siolu pa se mi vseeno zdi oderuška cena.

No še za konec. Pogodbo sem podpisal že skoraj mesec nazaj in jo tudi poslal na TM in od takrat od njih ne bev ne mev. Še dobro, da nisem imel časa se trenutno ubadat s tem in jim tudi nisem težil. Amapak ta teden jih pa slišijo, zagotovo.

Najbolj me jezi dejstvo, da sem takorekč priklenjen na njih. Vsaj zaradi vloženih stroškov. Podjetju kot je TM iz srca privšoščim finančni polom, pa čeprav bi tudi sam utrpel posledice. Res da je SIOL totalni monopolist na svojem področju, ampak vsaj odnos do svojih strank imajo za moj okus še vedno stokrat bolj na nivoju kot TM. Ni pa tak kot bi moral biti.

Matty ::

Ko smo ze pri temu... na zivce mi gre ker Siol tretira drugace uporabnike, ki so prikljuceni preko ADSLa in tiste ki so preko kabla... Placujemo Siolu ISTO denarja, pa vendar smo kao neki drugorazredni uporabniki... (ker pac pri temu ne sluzi telekom se za ISDN prikljucek, pa verjetno morajo kaksen procent dati tudi TM). No ja, verjetno nimajo take kontrole nad dejanji kabelskih operaterjev (ce bi jih imeli, bi takaj zmanjsali vsem uporabnikom dl na 512 Kbps oz. manj..). In nekje sem zasledil (siol forumi), da brezplacno nudijo prestop s kabelskega na ADSL omrezje... Jest sem za, samo kaj ko ADSL v blizino (8km+-) moje "vasi" ne bo prisel nikoli...

Primer? vizija.siol.net .... ce hoces odpreti katerikoli video prenos mi namrec napise: NI PRAVIC ZA PRENOS!!! in to je kao rezervirano samo za ADSL... Zanimivo pa je, da dela TVPika (iz te siolove strani!), pri vseh ostalih pa napise, da ni pravic...Dela pa TVpika popolnoma tekoce, brez zatikanja, ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Gandalfar ::

hmm sam nisem kablski uporabnik zato, ker se TM se zdaj ni sposoben odlocit, ce je pri meni kabl mozen. No na SiOLu so se hitro zjasnili kar se tega tice tako, da sem srecno na dslu.

Vendar pa smo na podobnem vseeno. Moj ponudnik dsla je Telekom. Vas ponudnik je Telemach.

Zdaj govorim o tem kako bi moralo iti v principu. Kaj ima telekom zmenjeno z svojo hcerinsko firmo je nekaj drugega..

Telekom ti je pripravljen povecati hitrost za dsl za visjo ceno. Ko gledam servis.siol.net strani imam tam dve postavki. Eno je cena najema dsla, druga je za samo linijo v svet. Zdaj ce recimo ne bi bilo v telekomovem interesu ponudit vecje hitrosti ali pa mu tehnologija ne bi omogoca se lahko siol ali pa kdorkoli drug razpoci pa ne bo mogel ponudit vecjih hitrosti.

Z Telemachom je podobno. Telemach ima z siolom sklenjeno pogodbo o najemu njihovih storitev. SiOL v tem primeru skrbi za link. ampak ce ima telemach infrastrukturo v k.. ti siol nic ne pomaga. Ce TMju ni v interesu omgocit siolu hitrejsih paketov jih siol tudi ne more ponudit. Prav tako amis ali pa kdorkoli drug...


neki v tem smislu .. upam da ste dojel .. popravte me ce se motim. tako jaz razmisljam

Matty ::

gandalfar...

1. nekateri niti pod razno nimamo izbire (ADSL odpade, mislim da ga ni, razen v kranju, se nikjer na gorenjskem - lahko se motim)
2. Nas g-kabel je bil vedno med boljsimi kabli, in vsa leta ga je Siol podpiral. Omrezje imamo dobro, zanimivo pa, da samo imeli velike tezave od tistega trenutka naprej ko je Siol priklopu ADSL, in ne ko ga je kupil TM (kar se je zgodilo eno leto prej)!!! Lastnik kabla je nov (telemach) ampak omrezje je pa ostalo isto... Zanimivo pa je, da povecanja pasovne sirine ADSL z 512kbps na 1Mbps tudi pri nas (beri: pri meni) povzrocilo normalen prenos... Mogoce so takrat vsem malo bolj odprli pipce...

Nekaj podobnega se je dogajalo tudi na jeseniskem Telesatu, ki pa ga TM ni kupil...

Se glede racunov in dveh postavk... Mi placujemo direktno Siolu samo eno postavko in ta je dostop do interneta. TM niti omenjen ni na racunu! TM placujemo samo kabelsko TV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Uporabnik ::

Djuro!

Jaz prav tako nimam preveč časa za zapravljat na to temo... Bi te pa prosil, da sporočiš ko ti uspe zrihtat zadevo ter da malo pokomentiraš.

Matty ::

iceman... probaj naslednje teste:

http://speedtest.kks.net/rezultat.php?k...

in http://www.speedmeter.nl/speedmeter.de/

Pri KKS net pokaze: 2043.3 kbps Vaš test (ce veckrat poizkusim mi niha od 1600-2200 kbps)

Pri drugem pa (nihanje +-20 Kb):
- Download aus Deutschland
Downloadtest einer Datei (128KB ~ 1MB Dateiübertragung abhängig von Ihrer Geschwindigkeit) aus Deutschland Erfolgreich 139.7 KByte/Sek
- Upload
Hochladegeschwindigkeitstest. Es wird eine Datei hochgeladen. Erfolgreich 9.3 KByte/Sek
- Verbindung
Messung wieviel gleichzeitige Verbindungen von Ihrem PC zu einem Server in Deutschland möglich sind Erfolgreich 201.0 Verb/Min
- Ping Test Deutschland
Erfolgreich 66.0 ms

Se USA... Washington... http://wdc.speakeasy.net/
2002-11-04 05:48:54 EST: 873 / 52
Your download speed : 873154 bps, or 873 kbps.
A 106.5 KB/sec transfer rate.
Your upload speed : 86786 bps, or 86 kbps.

Glede na to, da imamo (oz. smo imeli) 2Mbps pipco, da smo na kablu in je meritev opravljena sredi delovnega dne, so rezultati zelo dobri... Za upload pa nisem presenecen, imamo pac 128kps omeijtev :( Ampak who cares :) . Sicer pa se itak ne pritozujem glede hitrosti, samo glede odnosa siola do kablasev...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Soprano ::

NeMo, Lancity in ostala solata od modemov je tisto, kar dela kablu imidž kot ga ima. Modemi niso narejeni po nobenem standardu in niso kompatibilni z ničemer. Pa še tehnologija teh modemov je stara 10 let. Vem da so pri KKS imeli v začetku Lancity modeme in jih verjetno niso brez razloga pred leti zmetali iz omrežja in vsem uporabnikom na lastne stroške zamenjali modeme za standardizirane (vir: sosed, ki ne laže in je takrat že bil naročnik =).

Če lahko dobiš/zamenjaš zadevo za DOCSIS, ti to toplo priporočam. V 99% primerov vse težave "čudežno" izginejo (vir: raznorazni forumi na spletu =)

Ajd,
Soprano

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Soprano ()

undefined ::

KKS test:
1990.3 kbps / 1.94 Mbps / 248.79 KB/s
Ta test mi izgleda statičen, brez realnih meritev.

Nemčija:
Download aus Deutschland 4.2 KByte/Sek
Upload 2.7 KByte/Sek
Verbindung 56.0 Verb/Min
Ping Test Deutschland 396.0 ms

USA:
2002-11-06 07:18:03 EST: 70 / 10
Your download speed : 70701 bps, or 70 kbps.
A 8.6 KB/sec transfer rate.
Your upload speed : 10967 bps, or 10 kbps.
Your connection hardly qualified as broadband, at least in that test

Not so good, eh? Čas za ponovni klic, I think.

undefined ::

Sem klical na Telemach GR in tip mi je naložil, da, če mi vleče 80 KB/s (lokalno) iz perzeja, potem vse dela v redu. Glede testov na internetu (Nemčiji) pa pravi, da je to pač odvisno kje je lociran server.
Priznal je tudi, da so zmanjšali hitrosti in zato tak upad.

Matty, zdaj pa po vsem povedanem ne dojamem, kako tebi še vedno uspe priti do takih hitrosti.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Širokopasovni dostop do interneta (tehnična plat ponudbe) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
526511 (4978) darkolord
»

Pi*** matrna po**** nategovalski telemach

Oddelek: Omrežja in internet
422110 (1220) link_up
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614563 (3742) marjanX
»

Telemach kabel ali Siol ADSL?

Oddelek: Kaj kupiti
292313 (1839) Fury
»

telemach kabelski internet vs. adsl (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
544518 (3416) Uporabnik

Več podobnih tem