» »

Ko dekle kupuje računalnik (prošnja)

Ko dekle kupuje računalnik (prošnja)

Venedetia ::

Živijo

Ker sem kar se glede tiče sestavljanja računalnikov čisto nesposobna in ker po 6-ih letih nujno potrebujem nov računalnik (za enkrat samo kišto), bi vas prosila če bi mi lahko pomagali sestaviti novo kišto.

Kot sem že omenila nimam blage veze o sestavljanju, tako da niti ne vem, kaj paše skupaj in kaj ne oz. katere komponente so najboljše za določeno vrsto opravila. Zelo bi vam bila hvaležna, če bi mi lahko svetovali kaj je trenutno »bestbuy«. Proračun je zaenkrat do 800€ — ok, če kakšna stvar odtehta več, grem načeloma še +100€, ampak bi rajši videla, da me pride manj kot 800€.

Računalnik bi imela tako za malo bolj resne zadeve (obdelovanje fotografij, videov), kot tudi manj "resne zadeve" (surfanje, poslušanje glasbe, gledanje filmov — predvsem .mkv,...). Rada bi, da bi bil računalnik kolikor toliko zmogljiv, da mi ne bi zaštekal ko bi imela naskrati odprtih več programov — s tem mislim, da bi imela skrati odprto dve okni ali več interneta in vsako okno s po več zavihki, zraven bi mi laufal word (tud več odprtih strani), slovarji, obenem pa bi mi stiskalo še kakšen video oz. bi imela odprt photoshop. Skratka želim odzivnost, pa da mi ne zablokira PC ko imam odprtih več programov skrati (zdej mi že pri enem oknu lisičke s petimi zavihki in odprtim wordom začne štekat računalnik, da ne omenjam kaj rata, ko stiskam kakšen video).

Drugače po preletu prejšnjih tem na podobno tematiko bi v računalniku poleg zgoraj omenjenega, rada videla tudi tole (seveda če pade v moj proračun 700-800€):
1. Veliko kapaciteto diska — 2TB (rajši bi videla, da bi bilo to 2x1TB) — mogoče 2xsamsung? Toliko prostora potrebujem predvsem zaradi velikega števila slik in videov.
2. Glede RAM-ov se navdušujem, da bi jih takoj dala noter 8GB in mi potem v bližnji prihodnosti ne bi bilo treba dokupovat ničesar
3. Glede grafične nimam pojma, vem da se bo občasno na PC-ju odigrala kakšna igra, tako stare kot novejše (pač obiski, pa ko mlajše zamotiš z nečim, da se ne dolgočasijo)
4. Kar se tiče procesorja se najbolj navdušujem nad Intel-om. Je sploh smiselno iti v nakup i7, ali je i5 dovolj in mi bo služil vsaj 5 let?
5. Nujno potrebujem veliko USB vhodov, najmanj 6 (seveda največ USB 2.0, ne pa bi se branila če bi že imela USB 3.0).
6. Rada bi, da bi bil računalnik kolikor toliko tih, da mi ne bi ob najmanjši (kaj šele največji) obremenjenosti dobesedno pel in brnel. Obenem pa da se ne bi preveč pregreval (kaj je potreben še kakšen dodaten hladilnik?).
7. Pri pregrevanju igra tudi kakšno vlogo ohišje? Če ja, potem dam rajši malce več € da je uredi (zračno), pa na pogled kolikor toliko »privlačno« (ja vem, punce smo mahnjene na videz, priznam, heheheh, seveda pa tudi na vsebino ;)).
8. Poleg »privlačnosti«, bi pa rada tudi videla, da ima ohišje tudi dovolj prostora, ker v prihodnosti (čez leto) planiram poleg tistih 2x1TB diskov vgraditi še en SSD tisk (trenutno mi je njihova cena malce preveč visoka, da bi šla v nabavo). Obenem pa, da bi bilo nekaj usb priključkov tudi spredaj na ohišju (poleg tistih zadaj).

Računalnik se ne bo navijal. Rada bi, da bi mi zdržal vsaj štiri leta (mogoče kasneje celo kaj nadgradim — grafična, rami, disk,…), obenem pa da bi bil v prihodnosti še vedno dovolj zmogljiv za programe, ki bodo še prišli (novejši Photoshop, obdelovanje videov, igre, ...). Drugače pa nameravam vse kupit pri funtechu.


No to bi bilo to. Najiskrenejše se vam zahvaljujem že v naprej za vašo pomoč in odgovore, obenem pa se opravičujem, če sem spet odprla eno temo čist brez zveze.

Hvala

LP,
V.

PNG ::

Jou,


ASUS P8P67 LE REV 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX/1155/ATX
132.00 €

Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX
288.00 €

TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
78.00 €

Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB x2
112.80 €

ASUS GeForce GTX 460 768MB DirectCU TOP
136.80 €

.Rasurbo BC-13 650W
66.00 €

SATAII Sony NEC AD-5260S
20.40 €
Skupaj: 834.00 € @ dinokomp.

Procesor je navijalski, pravtako matična plošča. Ne govori da ne znaš, ne boš ipd. - ko bo procesor malo zastarel ga zlahka vržeš na 5ghz s parimi kliki v BIOSu, kar boš znala narediti po 5ih minutah na youtubeu in imaš procesor še za ohoho let naprej. Imaš 8gb ramov, 2tb diskovja, grafično tudi za kako igro oddigrat itd...i7 2600k zaradi video obdelave, saj imaš večji predpomnilnik in 8 niti (threads) - virtualnih jeder. Vprašaj še za mogoče kaki popust in je to to - si na 800€ z enim izmed najhitrejših procesorjev na trgu in računalnikom kot se spodobi.

Aja, če boš pri funtechu nabavljala pa si pač tam isto skupaj sestavi, jaz se na njihovi strani ne znajdem tako, kot na dinotovi.

EDIT: Aja, imaš pa SATA 3, USB 3, pa 14x USB 2.0 :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

Venedetia ::

Hvala za tvoj predlog :D

Si me prepričal glede procesorja, enkrat se moram navadit navijat, hehehe. Sem pa zdej gledala na funtechu in od tvojih predlogov sem našla le par komponent:
- ASUS P8P67 LE REV 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX/1155/ATX 129,35 €
- Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX 289,91 €
- in disk

Nimajo ostalo, vendar sem gledala za naslednje tri komponente (kaj bi šlo notr?):
- RAM Adata DDR3 2x4GB 1333MHz CL9 76,03 €
- Grafična kartica Gainward nVidia GTX460 SE, 1024MB DDR5, VGA/DVI/HDMI 159,04 €
- DVDRW SAMSUNG S223C/BEBE črn 18,94 €

Nimam pa pojma glede napajalnika in ohišja, kaj bi izbrala.

Še enkrat hvala za pomoč.

jazbec ::

pa vzamiu na dinokomp;)
tvoja grafa gtx460 SE je oskubljena verzija, katere se ne splača kupovat

PNG ::

Pa tudi teamgroup rame bi prej vzel kot adata...sploh glede na sloves, ki so si ga ustvarili z DDR2.

toset1 ::

Namesto Intel Core i7 2600K vzemi Intel Core i5 2500K (202,34 €), ki je čisto dovolj dober. Ram in dvd-rw je vredu to kar si napisala zgoraj. Grafično vzami ASUS NV GTX 460 1GB DDR5 (178,94 €). Napajalnik vzami LC 650W LC6650GP3, ohišje pa poglej čim cenejšega pa da ti je všeč :)...

PNG ::

Daj preberi njen post...ali sploh nisi prebral kaj bo počela z računalnikom, ali pa pač nimaš pojma o računalnikih, v vsakem primeru ne bi smel svetovati...

EDIT: V bistvu so tudi tvoji predlogi za grafično in napajalnik popolnoma zgrešeni...zakaj svetuješ ljudem, če ne še sam ne veš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

Venedetia ::

Če ne bo druge, bom vzela pri dinotu, čeprav se še moram prepričat, hehehe. Problem je, ker sem jaz na Primorskem, Dino pa Štajerskem, čeprav danes pri avtocesti, gre hitro. Predvidevam, da ko jaz naročim kišto, mi jo lahko dostavijo na dom po pošti? Kako pa je v primeru uveljavljanja garancije? Lahko pošlješ kišto po pošti na popravilo?

jazbec ::

no js sm tudi primorc
dobiš po pošti in ni promlemou z garancijo-bodi brez skrbi

Blinder ::

ne pozabi na roza tipkovnico
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Venedetia ::

jazbec je izjavil:

no js sm tudi primorc
dobiš po pošti in ni promlemou z garancijo-bodi brez skrbi


O super, če je tako, bom verjetno vzela kar pri dinotu. Res me je skrbelo sam to zaradi garancije, ker do LJ mi ni težko skočit gor in pelat kišto na popravilo (zarad tega sem najprej tela kupit pri funtechu), ker sem večkrat na teden gor, ma na štajerski konc hodim bolj poredkoma. Tako, da če ni problema pošiljat kišto na drugi konc Slovenije na popravilo, bo potem obveljal dino.

Blinder je izjavil:

ne pozabi na roza tipkovnico


Bo kar črna ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Venedetia ()

Mentalist ::

Disk vzemi Samsunng f3 1TB, ni drag...
Lool.

Venedetia ::

Zdej imam pa še eno neumno *blond* vprašanje. Ko naročim komponente na dinotu, oni potem vse to sami vgradijo v kišto? Al moram odklikat še kaj? Na funtechu vem da imajo "sestava in test kompatibilnosti". Je kaj podobnega tudi tukaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Venedetia ()

jazbec ::

pod opombe napiši sestava-sestavijo zastonj in lepo poskrijejo kable (kolker se pač da)

Venedetia ::

jazbec je izjavil:

pod opombe napiši sestava-sestavijo zastonj in lepo poskrijejo kable (kolker se pač da)


Še enkrat najlepša hvala za odgovor. Res sem vam hvaležna za vso vašo pomoč.

LP,
V.

WarpedGone ::

Izogibaj se nakupu komponent v različnih štacunah. Če kej noče delat, morš sam narest komplet diagnostiko, kaj je crknilo, da sploh veš komu zadevo nazaj poslat.

Če je vse od enega, mu daš komplet nazaj in naj on stuhta kaj dela probleme.

Sploh pa venedetia, na kompjuterje se spoznaš bol kot 3/4 obiskovalcev ST. Si pretirano skromna.
Zbogom in hvala za vse ribe

bajsibajsi ::

Blinder je izjavil:

ne pozabi na roza tipkovnico


http://www.keyboardforblondes.com/ :)

Venedetia ::

WarpedGone je izjavil:

Izogibaj se nakupu komponent v različnih štacunah. Če kej noče delat, morš sam narest komplet diagnostiko, kaj je crknilo, da sploh veš komu zadevo nazaj poslat.

Če je vse od enega, mu daš komplet nazaj in naj on stuhta kaj dela probleme.

Sploh pa venedetia, na kompjuterje se spoznaš bol kot 3/4 obiskovalcev ST. Si pretirano skromna.


Sej zato pa rajši vidim da kupim vse pri enem, pa naj pol on ugotavlja kaj je narobe. Do zdaj so mi večino računalnik rihtali drugi, zdej sem pa ostala sama in se moram nekako znajti.

O samem sestavljanju pa res nimam blage veze (sicer sem brala zadnje par dni podobne teme tukaj gor in sem videla kaj se trenutno svetuje, zaradi tega mogoče moje "znanje", sam rajši prašam, kot pa da kupim popolnoma neuporabne stvari), da bi pa mogla še vse sama skupi sestavit - ok, če bi mela video kako se kaj da skupaj, pa kaj je treba kupit,... bi še nekako šlo, drugače bi pa prej kaj uničila, kot pa naredila, heehhe


Bajsibajsi, si me pa nasmejal z linkom. Dobra ideja za kupit darilo kolegici, ki je mahnjena na roza stvari.

dela ::

Se samo meni zdi zgrešeno kupovat navijalski procesor in ploščo, potem pa zraven uporabljati priložen hladilnik, ki ni ne vem kako zmogljiv ali tih?

Kolikor vem, tale rasurbo napajlnik nima niti certifikata 80+. Konfiguracija je kar požrešna, neučinkovit napajalnik se zna tukaj precej poznati na porabi elektrike, gretju in posledično glasnosti napajalnika, še posebej, če se računalnik kupuje za dlje časa. LC, ki ga je predlagal toset1, ima 80+ bronze certifikat in je vsekakor bolj učinkovit.

Grafična se mi zdi overkill samo za zabavanje gostov in občasni gaming, čez štiri leta jo bo grafična za 50 evrov posekala (to sicer velja bolj ali manj za vse dele, razen morda za kak hladilnik in ohišje), vzel bi kaj cenejšega, se pač nastavi nižja resolucija.

Če je cilj odzivnost, bi vzel kak 60 GB SSD (+klasično diskovje za podatke) že zdaj - na račun slabšega procesorja. Da, SSDji so trenutno dragi, ampak nudijo hitrost tam, kjer je ozko grlo računalnikov in se efekt najbolj pozna.

PNG ::

Ne. Ne sestavljaš gamerske mašine.

Napajalnik je čisto OK in tisti LC je en čuri muri, nič več vreden kot tale Rasurbo. V napajalniku so bistvenega pomena čisto druge stvari, kot kurčeva 80+ nalepka.

Stock hladilnik je super za začetek - kasneje, ko bo potreba (po letu, dveh) se pa še vedno lahko dokupi ekstra hlajenje.

Aja, kar se tiče SSDja - ne. Ne še. Sploh zaradi plate ne. Sicer pa preberi vsaj uvodni post in želje OPja, preden komentiraš prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

dela ::

To "kurčevo 80+ nalepko" dejansko podeli en neodvisen organ na podlagi testiranja učinkovitosti, za razliko od vsega ostalega, kar si proizvajalec sam izmisli. Če bi rasurbo potrebno učinkovitost dosegel, bi to nalepko tudi nalepil gor, brez skrbi. Tako je pa ne more.

Izračunaj si razliko med 75, 80 in 85 % učinkovitostjo pri mašini, ki vleče 300 W ali več in koliko te stane štrom na leto. Verjamem pa, da se tistih, ki jim kdo drug plačuje elektriko, to ne tiče.

PNG ::

Ojej, fante, če bi ti vedel komu to razlagaš bi te bilo sram...

kuglvinkl ::

Punca nima nič tem. Chill.

PNG ::

Ajde, se strinjam s teboj kugl. Drugače pa falcon - sploh ne razumeš kako poteka ta učinkovitost, kaj pomeni in koliko stane ena kWh v Sloveniji, kaj šele da bi imel predstavo koliko to znese na letni ravni.

Brane2 ::

BTW: Kolikor sem meril učinkovitost LC6650, ta je pri meni znesla 72%.

Sem ziher, da jo lahko bistveno izboljšam, samo nisem imel časa za to...
On the journey of life, I chose the psycho path.

dela ::

PNG ::

Razlika je od tod, da ti nimaš pojma kaj govoriš. Prvič je učinkovitost odvisna od tega koliko obremeniš napajalnik in kakšna je temperatura v računalniku - ti tvoji testi so napisani za temperaturo 20 stopinj, temperaturo pri kateri noben računalnik ne deluje.

Aja pa še nekaj ti bom omenil - na serije teh PSUjev se ne delajo kontrolne karte, certifikati se pridobivajo na inženirskih primerkih. Mediana je žal daleč od tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

dela ::

Ostaja vprašanje, kakšno učinkovitost doseže rasurbo pri normalni delovni temperaturi, če še pri 20 stopinjah ne pride čez 80 %. Ne razumem, zakaj rasurbo ne bi nalepke pripopal gor za prepričevanje nevednih kupcev, kot sem jaz, če se jih še en Seasonic ne brani.

PNG ::

To so naceloma rebranded pohabljeni cougarji, namenjeni masovnemu vgrajevanju v sisteme, ne entuzijastom. Rekel bi, da realno kaksnih 70 procentov, kar je od oka 35Wh manj, kar na dnevni ravni znese slabo kWh, kar na letni ravni znese kakih 30, 40 evrov, ce bi se sistem poganjal noc in dan, pri polni obremenitvi. Realno bo na letni ravni strosek visji za manj kot par evrov. Sem ze v postelji in nimam kalkulatorja ob sebi za tocen izracun, lahko ti pa jutri oziroma danes opoldne tocno izracunam. Sedaj pa nehaj biti ovcka in nehaj verjeti taksnemu marketingu, ker je pri kvalitetnem napajalniku pomembno marsikaj drugega. Obenem nehaj smetiti temo - ce te o tem vec zanima odpri novo temo ali pa mi pisi na zs in ti bom razlozil.

dela ::

Saj potencialnega prihranka, ki bi znašal več kot par evrov letno, tudi nisem pričakoval, ampak glede na to, da se računalnik kupuje za 4 leta (in tudi potem verjetno ne bo romal v smeti), in da napajalnika nista ne vem koliko cenovno narazen, sem samo opozarjal na to, da se tudi (domnevne) učinkovitosti naj ne bi ignoriralo. Nenazadnje učinkovitost vpliva na količino oddane toplote v napajalniku, kar v končni fazi vpliva na hitrost vrtenja ventilatorja - tišina je pa bila ena izmed zahtev pri tem sistemu. Priznam pa, da punci lahko verjetno daš bolj kompetenten nasvet glede zanesljivosti teh dveh napajalnikov, ker o njiju ne vem dovolj.

Mr Hilter ::

Uzmi blu-ray rekorder ženo! Ne mi dvd, z ebaya se dobi 25gb ploščke dost ugodno.

Mipe ::

Vidite, punce, zato se geekov ne sprašuje za nasvet, vsaj javno ne :)

Venedetia ::

Zdej s to debato ste mi dali malo misliti.

Kakšna je pravzaprav razlika med že vgrajenim napajalnikom v ohišje in posebej ohišjem in napajalnikom? Kera kombinacija je boljša glede tišine in da ni pregrevanja računala (in posledično več porabljene energije)? Vem da vsaka stvar žre elektriko, posebej močna. Kišto bom poredkokdaj pustila čez noč prižgano (če bo že nuja imam še vedno tastaro kišto, če bo potreben kakšen dolpoteg s torentov, ma bolj poredko).

Kot sem že v uvodnem postu napisala se mi gre res malo bolj za tišino in da ni pregrevanja, zato sem pa rekla da grem načeloma še +100€ in je kišta potem res tipi topi (torej skupaj do 900€).

i100k100, misliš da je že zdaj dobro it v nakup dodatnega hlajenja (poleg rasbura)? Al bo res dovolj samo rasburo? Kaj pa dodaten ventilator?

Kaj pa glede blu-raya? Sem čist pozabila na to. So cene že dovolj nizke, da se gre v nakup zdaj, al je še vseeno bolje počakat eno leto in potem naslednje leto skupaj vgradit SSD in bluray?

Pa še to bi prašala glede matičnih. Gor na dinotu ko sem iskala matično, ki mi jo je i100k100 predlagal, sem videla več podobnih matičnih z istimi začetnimi oznakami in potem nekimi dodatnimi PRO, LE,... Kakšna je pravzaprav razlika med njimi? V bonbončkih?


Še enkrat najlepša hvala za vaše odgovore :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Venedetia ()

PNG ::

Venedetia je izjavil:

Zdej s to debato ste mi dali malo misliti.

Kakšna je pravzaprav razlika med že vgrajenim napajalnikom v ohišje in posebej ohišjem in napajalnikom? Kera kombinacija je boljša glede tišine in da ni pregrevanja računala (in posledično več porabljene energije)? Vem da vsaka stvar žre elektriko, posebej močna. Kišto bom poredkokdaj pustila čez noč prižgano (če bo že nuja imam še vedno tastaro kišto, če bo potreben kakšen dolpoteg s torentov, ma bolj poredko).

Saj to je posebej napajalnik, samo dino ima kot paket skupaj pripravljeno. Če bi rada imela tišino boš morala kupiti dražje ohišje in dražji napajalnik - LCPower je namreč še vedno zanič napajalnik, lol. Za to računaj 200€ - KVALITETEN napajalnik + ohišje, kar pomeni da ti ostane 600€ za komponente. Dobila boš precej manj. S tem da dejanske razlike ne boš opazila - medtem ko z boljšimi komponentami pa boš. Takšna kvalitetna ohišja in napajalniki so namenjeni enuzijastom, kar ti nisi (vsaj sodeč po napisanem ne).

Kot sem že v uvodnem postu napisala se mi gre res malo bolj za tišino in da ni pregrevanja, zato sem pa rekla da grem načeloma še +100€ in je kišta potem res tipi topi (torej skupaj do 900€). i100k100, misliš da je že zdaj dobro it v nakup dodatnega hlajenja (poleg rasbura)? Al bo res dovolj samo rasburo? Kaj pa dodaten ventilator?

Ne - računalnik se ne bo pregreval. Ne bo najhladnejši računalnik in ne bo najtišji, samo ne bo se pa pregrevalo ali tako glasno, da bi ti živce pilo. Če želiš, pa ti lahko sestavim mašino, ki bo osnovana na tišina + temperatura, samo potem boš imela precej slabše komponente noter.

Kaj pa glede blu-raya? Sem čist pozabila na to. So cene že dovolj nizke, da se gre v nakup zdaj, al je še vseeno bolje počakat eno leto in potem naslednje leto skupaj vgradit SSD in bluray?

Ne. Po mojem ne. Ne vem zakaj bi sploh rabila bluray - mediji so predragi, zapisovalci so obupno dragi, samo z bralnikom ne vem kaj si boš začela. Če bi rada imela full hd filme imaš temu namenjene kodeke pa še nič ne rabiš dati za strojno opremo.

Pa še to bi prašala glede matičnih. Gor na dinotu ko sem iskala matično, ki mi jo je i100k100 predlagal, sem videla več podobnih matičnih z istimi začetnimi oznakami in potem nekimi dodatnimi PRO, LE,... Kakšna je pravzaprav razlika med njimi? V bonbončkih?

Bonbončki. SLI, PLX čip, hladilna rebra ipd. LE je sranje, PRO je predrago za tvoje potrebe.


Še enkrat najlepša hvala za vaše odgovore :D


Aja, zdaj si me spomnila - če lahko dodaš 16€ vzemi to plato namesto tiste kaj sem jo najprej napisal:

http://www.dinokomp.si/product_info.php... (P8P67)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

Venedetia ::

i100k100, ti si genijalec!!!

Še enkrat najlepša hvala za vso tvojo pomoč pri sestavljanju. Bom kar ostala pri teh komponentah, ki si mi jih predlagal + zamenjala bom plato za to ki si jo nazadnje navedel.

Res še enkrat najlepša hvala !!!! Pa opravičujem se za vsa moja tečna vprašanja, ehhe ;)

LP,
V.

PS: Predvidevam da je konfiguracija za 64bit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Venedetia ()

PNG ::

Ne genijalec, samo bistveno preveč časa temu namenim ;p

Ja, menjaj plato, če ti ni problem dodati tistih 15€. Ni problema, saj tukaj nas je par rednih, ki pomagamo pri takih stvareh.

Konfiguracija je x86 in x64, samo priporočam 64 bitni sistem - je praktično nujno potrebno dati x64 OS gor. Osebno priporočam Windows 7.

ujovan ::

Če hočeš uporabljati več kot 4 GB rama itak rabiš x64. Pa sata raid 0 (2x Samsung f3) meni čudno dela na Visti. Tako da jap. 64bit W7.

Poleg tega, če uporabljaš novega Premiera (CS5) ta deluje na 64x sistemih (vsaj optimalno in brez nekih čudnih komplikacij).

Za ohišje in napajalnik pa se tudi splača dati skupaj +100 €.

Meni sicer trenutna ponudba v Hoferju izgleda kar zanimiva. Povsem dovolj za rekreativno uporabo.

Lp

MIHAc27 ::

Zaradi slabih izkušenj z ADATA ti močno svetujem da vzameš raje Kingston RAME

zenith1 ::

Še mal skonto procesor 160€ i5 2500K, če kdo rabi.

http://www.bolha.com/intel-core-i5/p-no...

PS: ni moj


Ne - računalnik se ne bo pregreval. Ne bo najhladnejši računalnik in ne bo najtišji, samo ne bo se pa pregrevalo ali tako glasno, da bi ti živce pilo. Če želiš, pa ti lahko sestavim mašino, ki bo osnovana na tišina + temperatura, samo potem boš imela precej slabše komponente noter.


Definiraj slabše komponente. i7 2600K ali i5 2500K v idle porabi zelo malo moči, novejše grafične isto. Seasonic, Corsair AX in Antec in verjetno še kaki drugi napajalniki imajo semi-silent obratovanje. Seasonic X560 je baje zelo kvaliteten napajalnik zadnje generacije. 3 pinske ventilatorji lahko na P67 platah reguliraš z napetostjo ali 4 pinske s PWMjem. Rabiš še kakšno tiho grafično in recimo ohišje Fractal R3, ki je dodatano zvočno in protiprašno izolirano. Dodaš 3 ventilatorje na 5 voltih, kjer dva pihata noter in eden ven. Fractal ima v ohišju že dva ventilatorja dodana.

ohišje + napajalnik = 200€
plata = 130€
procesor = 160€
noctua nh-d14 = 80€
ram = 70€ 2x2GB DDR3
enota dvd = 30€
grafična = ??€

Tih računalnik z kvalitetnimi enotami za 900€.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zenith1 ()

PNG ::

Ja, edini problem je da se računalnik ne sestavlja za igranje video iger...pa v tvoji sestavi ti še manjkata 2 diska, tako da ti za grafično ostane (MINUS) -60EUR. Budget je pa 800EUR, ne 900EUR.

Torej v bistvu ti priporočaš slabši procesor (ki je namenjen igranju iger, ne obdelavi video + foto!), pol manj ramov (pri katerih sploh nima možnosti nadgradnje na 16gb kasneje več!), računalnik BREZ trdega diska (čeprav hoče dva), ki stane 100€ več pa še rabljene komponente damo noter pa še grafično za 40€. Še kaj? Še kakšen minus? Morda raje kar da tebi 900€ pa nič ne dobi v zameno - to je šele dober deal, ha?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNG ()

globoko grlo ::

bi samo dodal nekaj glede hrupa :)

če ne spite ravno s prižgano kišto v naročju oz. niste povštra zamenjal s samo kišto, potem hrup ni ravno nek kriterij po katerem bi zbiral komponente (pa gretje in poraba)

čist tko, realno

galu ::

http://www.dinokomp.si/product_info.php...
To je en običn kurac, mrš s tem.

Mam LE različico, in mam tolko problemov z njo, kot z vsemi prejšnjimi skup... Sama sreča da se je v tem tednu znebim:D
Če gledate poceni stvari, ima pomoje MSI svojo GD53 plato zelo dobro narejeno.
Tako to gre.

PNG ::

Kakšne pripombe neumne imate nekateri...sestavljate računalnike, ki presegajo budget za 50%, sestavljate gamerske mašine, priporočate plate s SLI konfiguracijo a ženska še ene grafične ne potrebuje visokega razreda, itd...

Prav ne razumem ljudi, ki hočejo svetovati pri nakupu računalnika in obenem nimajo o tem pojma.

zenith1 ::

Morda raje kar da tebi 900€ pa nič ne dobi v zameno - to je šele dober deal, ha?


WTF? TO je tvoja ideja.

Moja ideja je, da je možno sestavit tih in kvaliteten komp za 800€.

amigo_no1 ::

Glede hrupa/vročine:
pri meni vse dela na minimalnih obratih oz kmalu leti ven če je preglasno/prevroče.
Tih in učinkovit custom cooler za vga/cpu zame ni preseravanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

PNG ::

Daj zenith poračunaj malo kako bedarijo si skupaj sestavil no...preberi vsaj kaj sem ti napisal no.

galu ::

PNG je izjavil:

Kakšne pripombe neumne imate nekateri...sestavljate računalnike, ki presegajo budget za 50%, sestavljate gamerske mašine, priporočate plate s SLI konfiguracijo a ženska še ene grafične ne potrebuje visokega razreda, itd...

Prav ne razumem ljudi, ki hočejo svetovati pri nakupu računalnika in obenem nimajo o tem pojma.


A to slučajno leti na mene, med drugim?:)
Tako to gre.

klinker ::

galu je izjavil:

PNG je izjavil:

Kakšne pripombe neumne imate nekateri...sestavljate računalnike, ki presegajo budget za 50%, sestavljate gamerske mašine, priporočate plate s SLI konfiguracijo a ženska še ene grafične ne potrebuje visokega razreda, itd...

Prav ne razumem ljudi, ki hočejo svetovati pri nakupu računalnika in obenem nimajo o tem pojma.


A to slučajno leti na mene, med drugim?:)


Po moje na zenitha in se strinjam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komponente za nov PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
706476 (4940) Procesor
»

Nakup novega računanika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
528416 (7454) noob96
»

Gaming rig <3

Oddelek: Kaj kupiti
373296 (2853) st0jko
»

Nakup računalnika do 1100€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11013779 (12043) IvoJan
»

Pomoč pri sestavlljanju novega računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
284735 (4088) svetetko

Več podobnih tem