» »

QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?

QDI Advance 10T + Tualatin, max. overclock ?

HitriPepe ::

Ker je pokadilo staro plato, sem iz varnostnih razlogov rajši sedaj kupil novo in ker računalnika ne mislim več dolgo imet, sem pač kupil neki najcenejšega, to pa je Qdi advance 10T

Zanime me ali ima kdo to plato in koliko se da kaj navijat?

Jaz imam tualatina 1.2 uspel sem ga navit na 1.45 več pa ni govora!
Zdaj ne vem kaj je problem ali procesor, plata oziroma katera druga komponenta. Če je s to plato kateremu uspelo več, z besedo na dan!

Je pa še drugi problem, saj sem recimo v 3D marku na Bx čipovju imel rezultat 4200 sedaj pa imam 3500 in ne vem zakaj? Ali je ta plata potem toliko slabša ali kaj?

Lp :'(
www.STROJI.NET

Buggy ::

Ali si instaliral VIA 4in1 driverje?
Drugace pa sem tudi jaz ze gledal to kombinacijo - zelo poceni in dobra resitev.
S cim pa si navijal, z jumperji ali z step-Easy progiom?

HitriPepe ::

Ja sem, ampak bom probal še enkrat! Drugače pa z jumperji lahko tako nastavljaš samo frekvenco FSB ali je 66,100,133 ne pa tudi vmesnih vrednosti! Te moraš v biosu ali pa v Windowsih s stepeasy!

Ko dam v biosu na 124 FSB se sploh več ne zbudi in je treba dar clear cmos, da spet pridem v bios! Sem probal voltažo višat do 1.8v pa ni nobenih sprememb!
www.STROJI.NET

Asgard ::

sam imam to plato pa mi dela c1000 na 1460 pr 1.85v
Sploh ni panike ce ga das na 1.85v ker ga ne bo skurilo kot kakega Amdja :D

HitriPepe ::

Ja samo mislim, da procesor ni ovira, ker mi je na Bx čipovju delal na 124 FSB, tako da je neki drugega!

A potem imaš ti 146 FSB? Kako si pa spravil več kot 133, saj v biosu ne gre več. A je potrebno kaki jumper prestaviti! In zanima me še katero grafično imaš?
www.STROJI.NET

Spajky ::

Asgard, ježešna ne ga srat; nikar cez 1,8Vcore nikakor, pa hudo hlajenje! A bi rad preforsiral proc? in se prekmalu od njega poslovil? Meni dela moj (OEM) na BX-ici še na 140fsb na 1,5Vcore....raje spusti kak MHz pa boš lahko precej spustu voltažo-pod 1,75Vcore, ki je max. po Intelu!

HitriPepe, določeni rezultati so pač na dobri stari BX-ici fenomenalni, na i815epT so cca.vsaj 10% slabši, na Via platah pa še nadaljnjih 10% ponavadi...si moral vzet Asus Tusl-2c ali pa celo nekaj BE6-II in podobnih jih je blo tle na forumu za prodajo pred kratkim časom...Intel pač najlepše dela na Intel chipsetu!...zdej ti je jasno zakaj nekateri, ki lahko, dajo Tulca na BX raje... :-) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

HitriPepe ::

Ja vidim da lahko to plato vržem samo v smeti! Je poden od podna po karakteristikah! Rezultat v 3d marku je najmanj skoraj za 1000 pik nižji, kar mi sploh ne gre v račun! Bom verjetno spet na Bx čipovje šel nazaj na kakšno BE6 II. Saj sploh ni problem v tem, da ne morem navijat, tega tak tudi nisem pričakoval, ampak da pa vse za 25% bolj počas dela, to pa je že višek!

Poleg tega, da sem že windowse trikrat na novo gor dal in kolk cajta je šlo....
www.STROJI.NET

Brane2 ::

Jaz mam Celerončka 1200 Mhz na tej plati navitega na 136 MHz FSB brez problema, torej dela stvar na 1632 MHz !

Mam dve isti plati z enakim modelom CPU in na eni plati gre Celly do fulla B.P., na drugi je pa blo treba majčkeno dvihnit napetost na procu za to...

Brane2 ::

Aja, na obeh mashinah je serijski hladilnik, je pa res da sem spoliral procesorje in hladilnike...

HitriPepe ::

Zdaj pa res nič več jasno! Potem zgleda, da imam pač tako serijo procesorja, da več kot 120 FSB ne gre. Zanima me še kako si prišel več kot 133 FBS? A si jumper dal na 133, pa imaš potem v biosu več kot 133 ali kako!
www.STROJI.NET

Brane2 ::


A si jumper dal na 133, pa imaš potem v biosu več kot 133 ali kako!


Mislim, da. Če se prav spomnim, je bilo treba prestaviti jumper, šele takrat ti bios ponudi pod "Advanced settings" tudi kaj več...

Uglavnem, tvoj mail me je zaintrigiral in sem šu še enkrat pogledav BIOS. Stroj mi dela na 1632 MHz, RAM settings pa mam nastavljen na "Fast"..

U glavnem, prej bi reku da je za tvoje probleme kriv procesor kot pa plata...



Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

HitriPepe ::

Ga bom šel k enemu kolegu sprobat, pa bom pol videl kaj se splača!
www.STROJI.NET

Asgard ::

HitriPepe tko je s temi plati : niso zlo navijalske ali hitr, imajo pa eno dobro lastnost ki jo zelo cenim za razliko od ostalih plošč drugih proizvajalcev : STABILNOST in zdruzljivost z vsem mogocim hardwearjem. Ne zanimajo vasa mnenja o tej plati !!!!!!!1

Sam sem pretaknik jumperje na 133mhz pa potem se odpre v biosu se do 147, kar je vec pa mors z winsov s pomocjo spedeasy postelat.
:D :D

Brane2 ::

S QDIjevimi platami mam same pozitivne izkušnje, vsaj kar se S370 plat tiče.
Prej sem mel Intlovo si810 in pozneje z i815 chiperajem in sem jo moru tud enkrat menjat- tko da ne bi ravno kaj preveč o Intlovi zanesljivosti itd. Mogoče to velja za kake high end plate...

Poleg tega je Intel naredu svinjarijo pri i815 in sicer omejil je plate na 512 Mb.

To pa zato, da ne bi raja pršla prepoceni do plate za resno delo. :| :|
Tud OC na taki plati je smešen-praktično ga ni. Pravzaprav na i815 plati GA NI.
FSB je določen, DRAM timingov se ne da spreminjat...

Tu pa za drobiž dobiš plato, ki DELA, po kateri ti ni treba lotat, da spraviš Celerona na 133 MHz FSB in ČEZ in ki sprejme DRAMa več kot si ga pripravljen kupit...

Ob vsem tem te stane manj ko 20 kSIT, vsebuje pa tud zvocni hardver po zelji, pa mislim da ma en model tud SMA VGA onboard- če glih rabiš server...



Brane2 ::


Sam sem pretaknik jumperje na 133mhz pa potem se odpre v biosu se do 147, kar je vec pa mors z winsov s pomocjo spedeasy postelat.


Aja ? Pr meni je najvišja nastavitev 136 MHz. Pa tud nimam nobenga utilitija za WInse.

Sem probu na QDIjevem siteu snet speedeasy, pa izjavlja, da ni mišljen za mojo plato. (10T) Maš ti kaj več ?

HitriPepe ::

Sem bil pri frendu s procesorjem, on ima plato asus tusl2-c in moj procesor ne gre več kot 130 FSB, tak, da je zgleda procesor kriv - ni prava verzija (sl5xs). Moti me sedaj edino počasnost čipovja proti intelovem, saj ima on boljše zmogljivosti!

Ok pustmo zdaj navijanje. Imam še eden problem , namreč če imam priklopljen Activcard reader preko usb (čitalec pametnih kartic) mi mašina, ko prepozna procesor zmrzne in če ga odklopim gre lepo naprej normalno naloži windowse in če ga v biosu zopep priklopim dela vse normalno, dokler se spet mašina ne restarta in potem zopet vse zmrzne in je potrebno odštekat. To odštekavanje mi že gre mal na živce in če kdo kaj slučajno ve o tem oziroma pozna rešitev potem na dan z besedo.

Lp
www.STROJI.NET

OwcA ::

Brane2: glede i815 nabora si popolnoma zabluzil. Seveda lahko spreminjaš timming RAMov, podpira sinhrono/asinhrono delovanje RAMA glede na FSB, razpon FSBjev pa je odvisen od PLLja, ne od chipseta. To je najboljši nabor za navijanje Copperminov in Tualatinov. Ne smeš celotnega nabora odpisati zaradi omejenih možnosti Intelovih plošč.

V-i-p ::

Imam to plato (QDI Advance 10-T) in procesor Tualtin 1300, pa mi deluje na 1768mhz, potenje procesorja pa zaustavlja Volcano 7+. Iger ravno ne morem igrat, ker zmrzne, v winsih pa dela bp...:P
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Brane2 ::


glede i815 nabora si popolnoma zabluzil.


Možno, a jaz sem govoru Intelovih polatah na tem čipsetu in ne o čipsetu samem.

Me pa zanima, kolk RAMa sprejmejo plate drugih proizvajalcev na i815.

Bi reku da je ta omejitev (512 MB MAX) v čipsetu samem...

Brane2 ::

HitriPepe:

Kar se hitrosti nabora tiče:

A si ti probu stvari v kaki realni aplikaciji al ti tam neka Sisoft Sandra pokaže manjšo prepustnost v Memory Benchmark ali kaj takega ?

Brane2 ::

Update:

Tisti Speedeasy me je zaintrigiru. Sem šel iskat original CD in si ga piču v Winse pa še Manageeasy za kontrolo temperatur.

pri 1.65V na s Celeronom 1200 pridem do 1695 MHz, če ga pa navijem na 1.825V pa kratkotrajno stvar dela na (par minut) na 1720 MHz, nakar pade.

Ko sem stvari dal malo rezerve, laufa na 1700 MHz zaenkrat B.P. pri temperaturi sistema 33 in procesorja 40°C. Merjeno ne posebej obremenjeno (par aplikacij, browsanje-nič posebnega). Vse s standardnim coolerjem.

HitriPepe ::

Ja sem dal zdaj kar dosti testov skoz, in ugotovil naslednje! Stvar dela stabilno na 1450 Mhz to je nekje 120 FSB, več ni šans, zgleda da je kriv procesor! Recimo Cpu benchmark v sisofsandri pokaže na 1200 MHz enako kot pri kolegu na intelovem chipsetu, ampak pri multimadia benchmarku pa sem že odzadi! Zaključek tega je, da je to čipovje približno 20% počasneje kot prejšnje BX, to sem preveril v igrah, ki delojejo vse kar občutno počasneje! Zgleda da ima via slabo podporo AGP, drugače pa še nisem testiral, kak kaj dela kakšno renderiranje in tudi ne morem primerjati, ker pač stare plate ni več! Verjetno se bom po kakem tednu sprijaznil z hitrostjo al pa bom plato in procesor prodal in šel na kaj močnejšega!

www.STROJI.NET

Brane2 ::

Ne zdi se mi, da je stvar ravno počasna. Sisoft Sandra ni glih merilo, pa vendar sem dolpotegnu tazadnjo verzijo in si ogledal rezultate.
Ni videt, da je treba tej kombinaciji kakorkoli zardevat, sploh pa ne pred Intlom.

Memory bandwidth je v mejah pričakovanega (ali celo nad tem), caceh& memory burst test dela zelo lepo, CPU in mutimedia test se mi pa zdita sploh super, še posebej za ta denar.

Testi so bili opravljeni na:

Celeron 1200 Tualatin, navit na 142 MHz FSB(=1704MHz pri Vcore=1.775V)
Windows2K
Nvidia GF2MX400 (64Mb)
256 Mb PC133 SDRAM (BIOS nastavitev "turbo", CL3)

Kot primerljive konfiguracije sem v programu izbral nekaj po rezultatih najbližjih strojev.
Ker sorezulatti višji id vseh shranjenih P3 konfiguracij, sem dal zraven Athlone in kako P4ko za primerjavo, čeprav niso vedno preveč na mestu..



Na prvi sliki je videt, da je KT266 daleč pred vsemi, samo to je edina DDR plata, ostale so SDRAM in od teh je tekoči sistem daleč spredaj, sploh pa pred i815...




Tud prepustnost cacheraja ni slaba....






Ne vem, no. Meni se tole ne zdi slabo. MAš ti bistveno drugačne rezultate ?










Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

HitriPepe ::

Ja tu nimam kaj praskati, ampak če bi ga lahko tako navil pol bi bilo. Bom dal svoje slike gor.

Zanima me katero verzijo celerona imaš, ker zgleda, da se da tvoj ful navijat?
www.STROJI.NET

Brane2 ::

Nisem se hotu kurchit z nekimi performansami. Celeron pač ni Porsche, je pa več ko dost hiter za radarsko kontrolo-tud na obvoznici :D


Ker planiram nabavo še ene parih takih plat, me je zaskrbelo to kar praviš o performansah plate.

Zanima me torej če in koliko je enaka konfiguracija hitrejša na i815, predvsem v kakih bolj realnih aplikacijah. Glede na to, kar sem sprobal (mam eno i815 plato) in slišal od drugih, moč i815ke niti ni neka hitrost, ampak solidnost čipseta (stabilnost itd).

Zato me zanimajo rezultati drugih. Če se da kje dobit za majhen denar plato, ki iz Celerona na isti frekvenci iztisne več, ali ki celo dovoljuje močnejše navijanje, potem me to seveda zanima. Razmišlajm, kje bi dobil denar, da bi si denimo sestavu kak BeoWulf minicluster iz recimo:

-16 plat QDI Advance 10T ali kaj podobnega (mogoče raje 6B-manjša, ima Ethernet onboard itd)
-16 Celeronov 1300 MHz
-En soliden 100Mbit Switch 16way
-512 MB ali vsaj recimo 256 Mb SDRAM na vsako plato

Tako stvar bi zbootal prek Etherneta, nato pa jo uporablju za renderiranje in pri kakih solidnejših simulacijah >:D


No, če lahko postaš svoje rezultate in frekvenco, bom spustu svoje parametre, da lahko opravim primerjalni test. Eventualna razlika bi pomenila razliko v driverjih, BIOS parametrih itd...

Aja, kar se Celerona tiče-pojma nimam. Naroču in kupu sem ga skupaj s plato pri PCXu-pravzaprav dva kompleta. Oba delata SUPER. Pravzaprav sem postal rezulate svojega proca, ki je še malenkost slabši kot tisti komplet, ki laufa na Linuxu. Tam stvar Laufa na 136 MHz FSB brez vsakega višanja napetosti...

En komplet je zamenjal kombinacijo i815+Celly 1100 MHz 128 L2, Na drugem pa trenutno laufam Linux za režijska dela (pečenje CDjev, v kratkem bo gor tudi Firewall, pa Proxie pa email server pa lokalni http server itd...itd...)

Mogoče imajo pri PCXu bolj "sveže" Celerončke, ker jih očitno prodajajo ko žemljice in so verjetno bolj optimizirani.

Prej ko je bilo ozko grlo frekvenca jedra, je bil mogoče optimalen izbor Celly 1200. Zdej je intel to kot je videt, upadenjal in danes bi se raje odloču za 1300ko, ki pri zadnjih MHz FSBja doseže več...

Nisem 100%. Do zdaj me to niti ni zanimalo tolk a zdaj se bo treba poigrat z napajalnikom >:D .

Ker je 3.3V veja odgovorna za napajanje FSB, bi mogoče na kaki desetinki volta več iztisnu še kak MHZ... Bom probu...




Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

OwcA ::

Brane: a se ne bi bolj splašalo celeronov z Northwood jedrom. Razlike v cenah so zelo majhne tako pri ploščah kot pri procesorjih. Če je resnična kriza z denarjem si dobi ploščo za SDR, drugače pa raje kaj z DDR. Ti celeroni se očitno dobro navijajo in to tudi z manj kvalitetnimi komponentami.
Pa še nekaj, izjava "Ker je 3.3V veja odgovorna za napajanje FSB" je popolna bedarija, saj FSB (Front Side Bus) le označuje frekvenco sistemskega vodila (vse ostale nekonstantne frekvence so njene periode). Kar 3.3V veja napaj je vezni čip, RAM (velja le za SDR), AGP (velja za i815 in starejše nabore, pri novejši je ta napetost spuščena na 1.5V)...

Brane2 ::


Pa še nekaj, izjava "Ker je 3.3V veja odgovorna za napajanje FSB" je popolna bedarija, saj FSB (Front Side Bus) le označuje frekvenco sistemskega vodila (vse ostale nekonstantne frekvence so njene periode). Kar 3.3V veja napaj je vezni čip, RAM (velja le za SDR), AGP (velja za i815 in starejše nabore, pri novejši je ta napetost spuščena na 1.5V)...


/zdeletal stavek, ki verjetno ni v skladu s ST pravili/

Kako lahko trdiš tako vehementno stvari, o katerih očitno POJMA NIMAŠ ?

Če bi pogledal v Intelov Datasheet za Pentium 3 ali Celerona, bi videl, da se stvar napaja z dvemi napetostmi:

-Vcore/toje tistih cca. 1.5-2V, ki jih zregulira switcher na plati in ki napajajo jedro procesorja

-Vio/ napetost, s katero se napaja elektronika znotraj čipa, ki krmili same pine (torej tudi Front Side Bus). Ta dela na cca 3V. Domnevam, da se slednja napaja iz 3.3V veje. Pravzaprav sem skor ziher v to.


Čeprav veljajo za I/O logiko rahlo svoja pravila, jo dostikrat lahko pospešiš, če ji malce dvigneš napetost. Ker imam feeling, da procesurju zmanjka sape pri krmiljenju busa (torej Front Side Busa), bi mu rad pomagal z desetinkico volta ali še raje tremi. >:D

Na procu je še ena stvar, s katero se da igrat na to temo, ki bi jo pa zaenkrat pustil pri miru. To je pin, ki določa točko prehoda med "0" in "1". Ta točka ni podana kar tako v karakteristikah, ampak relativno glede na napetost na tem pinu, ki je ponavadi nekje na Vio/2, se pravi okrog 1.6V...


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Kar se P4 Celeronov tiče:

Nad njimi nisem navdušen. Zraven sebe imam mashino P4 1.6A, navito na 2 Ghz na 533 MHz FSB, 1 GB SDRAMa na tisti PCXovi PlatiniX2.

Jebat ga, to plato sem dobil kot nagrado, možnosti izbire ni blo in sem mislu pač dodat P4ko in pogledat kako vse skupaj dela. Zato sem vzel 1.6A model (ki se baje solidno navija). Iz meni neznanega vzroka ga nikakor nisem uspel spravit čez 533 MHz FSB, kar pomeni tistih 2.1GHz (proc kupljen pri Kotarju) ...

Rezultat je pa ta, da vse skupaj v praksi ni hitrejše od mojega Celerona 1200, navitega na 1632 MHz (136 MHz FSB torej) . Tu ne govorim o Sandri, ampak o realnih aplikacijah. VSe, kar smo probali, teče na mojem stroju praktično enako hitro (+/- 5%).
Celo šli smo pretvarjet en doma narjen filmček v mpg vštric na obeh mašinah in pri 20 minutah izvajanja je bil njegova mashina kakih 5 sec hitrejša.

P4 Celeroni imajo bistveno manjši cache, kar pomeni, da so full odvisni od hitrega RAMa (in predvsem prepustnega), tko da se mi to ne zdi dobra ideja.

Procesor niti ni drag, so pa plate nekaj dražje.

To je mogoče moje subjektivno mnenje, a Advance 10T mi je bolj všeč od PlatiniX2 SDRAM in svojega strojčka ne bi menjal za tistega (pravno gledano sta sicer oba moja in bi to lahko naredu... >:D )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kuglvinkl ::

Sicer ne vem, kakšne so cene Intle plaforme, ampak, si kaj razmišljal, da bi ta cluster naredil na AMDjevi platformi? Denimo Duron 1300 (makar @1300), nabiješ v plato na KT133A (nove so verjetno okoli 15k SIT). Glede stabilnosti sam nimam absolutno nobenih pripomb. To sem priporočal, ker so vse ostale od 266 dalje na DDRu (ki je zadnje čase cenovno spet podivjal).
Your focus determines your reallity

Brane2 ::

Sem razmišlju o tem in AMD je res poceni, samo DDR je precej drag. AMD na SDRAMu je pa bolj tko.
Ne vem še. Dnarja še ni, pa pravih potreb tud še ne, če smo iskreni :8)

Ahh, upam, da se bo "Kladivo" prikazalo v kratkem in mi dalo izgovor za nabavo česa večprocesorskega...

Zdej v kratkem dobim par P3 SMP plat (Gigabyte) sam to je mišljeno za server, kjer bo tudi uporabljeno.





Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

OwcA ::

Priznam, da sem sem popolnoma zabluzil, ker nisem pomislil da je v računalniku vsaka frekvenca nihanje med napetostnimi nivoji, torej da mora tudi FSB mora imeti svojo napetost. Če že iščemo moje napake, napetost AGP vodila je sicer enaka napetosti FSBja, napajanje kartice same pa je lahko 1.5V ali pa 3.3V (to napetost določa regulator napetosti, med 1.5V in 3.3V preklaplja SELECT pin).

"-Vio/ napetost, s katero se napaja elektronika znotraj čipa, ki krmili same pine (torej tudi Front Side Bus). Ta dela na cca 3V. Domnevam, da se slednja napaja iz 3.3V veje. Pravzaprav sem skor ziher v to."

Še eno nesporazum. Mislil sem, da enačiš Vio (ki ima privzeto napetost 3.3V) z 3.3V vejo.

HitriPepe ::

Včeraj žal ni bilo cajta za testiranje, bom pa danes testiral in postal rezultate gor! Zanima me še vedno verzija tvojih tualatinov. Če še imaš mogoče original škatl, potem piše na tisti nalepki!

Lp
www.STROJI.NET

Brane2 ::

Škatel nimam več (pri meni to ne zdrži niti 10 minut po odpiranju- takoj shut u kanto), procesorje sem pa zbrusu in spoliral, tako da napisov ni gor...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

HitriPepe ::

Saj verzija ne piše na procesorju ampak ob strani na vezju, tak da če se ti bo ljubilo pogledat bi prosil, ker bom verjetno zamenjal procesor in da ne bom spet isto kupil, bi bilo fajn vedet verzijo, ki se da navijat!
www.STROJI.NET

HitriPepe ::

Evo še moje obljubljene rezultate:














www.STROJI.NET

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Hmmm. Tkole na prvi uč zgleda, kot da bi mel v plati PC100 DRAM, ne pa PC133.

Mash ti ziher vse nastavitve v BIOSU prav postavljene ?

HitriPepe ::

Ja to so podatki za ne overclockanega celerona na 1200 MHz. Saj ram tako ne more laufati na 133 če je procesor na 100 FSB, ker o v biosu samo možnosti za:

Dram clock : host clk - enaka hitrost kot procesor
hclk-33m - manjša za 33 mhz

Oziroma sem kje zgrešil kakšno nastavitev?

Drugače tu v sisofsadri sploh niso tako slabi rezultati. Zgleda da je sam AGP bolj počasen al pa moja grafična kriva!

A si že pogledal mogoče za verzijo procesorja in kaj kaže primerjava potem med tvojim in mojim procesorjem! Pa zgleda, da tudi nivama iste verzije sisof sandre! Moja je 2002 standard SP1.
www.STROJI.NET

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Nisi nč zgrešu a mislu sem, da boš postal svoje podatke za OCan Celeron na 1400 MHz...

Ker si reku da ti stvar nikamor ne gre, sem mislu da je pač nekaj narobe z nastavitvami.

Zdej pa praviš, da niti nisi "pritisnu na plin" :D

Valjda da stvar ne trga "u leru".

Kar se serijske številke procesorja tiče, ti je (še) ne morem dat, ker st ami obe mašini pržgani in ju še ne morem ugasnit. Ko pride trenutek, ti pošljem (upam da kmalu)...

Fino, s plato ni nč narobe, cene Celerončkov so ravno te dni lepo padle, saj 1300ko dobiš že za 14 kSIT+DDV >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Evo te prilike. :D

Torej, na brzaka sem ustavu stroj, poslikal zadevo in edina cifra na njej je tale. Upam, da si to hotu.

Sicer pa, te dni se nekaj odpravljam v PCX in če si razpoložen za nakup te 1200ke, jo rade volje vdelam in prodam naprej. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Dans sem si nabavu svežo mrkvico 1.3 GHz. (Tualatinček)

Stvar se kotali takole:



:D

Roko na srce, moral sem spustiti frekvenco na 1800 MHz, sam tam je pa 100% stabilna trajno.

je pa to mrkvico bistveno težje hladit kot 1.2 GHz model.

Na stock coolerju ji lahko temperatura naraste na 50°C in čez, medtem ko na 1.2 GHz temp nikoli ni pršla čez 40°C, raje precej manj.

je pa res, da hoče 1.2GHz model 1.6V, tale pa 1.85V !

Z dobrim hlajenjem bi verjetno potegnu ven še precej več...

Zanimivo bi blo dobit v roke 1.4GHz Cellyja, sam Mlacom pravi da je nima na stocku...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

HitriPepe ::

Ja zgleda, da imaš ti res srečo z procesorji da se ti vsi dajo tako navijati! Ampak tudi jaz sem zamenjal procesor in mi dela sedaj na 1608 in 1.6V ampak sem šel nazaj na dobro staro BX plato, saj se mi zdi da se da z njo potegnit največ iz celerona! Ampak s tvojimi se še vedno ne morem primerjati. Vglavnem, da ti ne bo kaj skurilo!

Lp
www.STROJI.NET

Spajky ::

Če vas zanima s kakimi experimenti na Tulcu in temperaturami sem se jest ukvarjal zadnje čase, in če angleščina ni problem, pa kar sem pogledat.. :-) .. in tudi videt razlike hlajenja z različnimi voltažami na ventih.. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

VASkO ::

kolegu sem danes na Asusko p3v4x in MSIjev ms6905 v2 slotket zmontiral 1.1ghz mrkvico :)
zaj pa me nekaj zanima. kolko je ta boxed hladilnik sploh dober? temperatura po notranji diodi je na originalnih 1.1ghz in 1.5V od 38-41°C. Navil pa sem na 1.47ghz in 1.7V voltaze in je bila temp do 53°C pri toastanju pa cez kakih 10 minut se je vsipal. procesor sem zbrusil pa spoliral pa pravtako hladilnik samo mi je nekam cuden ta originalni kuler, ker nekam narahlo prime skupaj. S kerimi vi hladite, da mate temperature tam nekaj cez 35°C pri obremenitvi?

Jaz sam mam vodno pa se med vsemi temi zracnimi hladilniki sploh vec ne znajdem. Keri hladilnik "ful prime"?

HitriPepe ::

Ja jaz ga trenutno hladim z vulcanotom 7, ampak se mi zdi vse skupaj malo glasno, tak da že razmišljam o kaki modifikaciji, sam trenutno ni še nobene pametne ideje. Drugače dela tudi z original kulerjem vendar samo do 1510 MHZ - s tem mislim stabilno.
www.STROJI.NET

HitriPepe ::

Ja sem si malo tudi prebral Spaykijeve eksperimente in moram rečt, da je kar zanimivo. Jaz čez 1.6 volta tako ali tako ne mislim it, ker me je mal strah za plato, ki je kot ugotavljam zdaj res odlična. Cilj mi je narediti tako hlajenje, da pač na 1600 MHz ne bo problemov z stabilnostjo, seveda pa mora biti tudi tiho! Bo še terba mal po garaži delat pa bo! Drugače pa smo primerjali malo mašine med sabo recimo v igrah in morem rečt, da se pentium 4 1.8 Ghz sploh ne more kosat z mano, XP 1.6 pa je nekje približno enak. Ostali testi še sledijo
www.STROJI.NET

Brane2 ::

Zakaj bi investiral v hladilno opremo, će jo ob dobrem CPUju za tistih nekaj jurjev ne rabiš ?

Meni 1200ke delajo povsem stabilno na 136 MHZ FSB, prav tako tudi 1300ka, pri nazivni napetosti.

Oboje lahko navijem precej več, a potem se pojavi problem s hlajenjem.

Jaz bi se s temi prijemi ukvarjal šele ko ostalo odpove.

Ko bom recimo ubodu 1400ko, bom mogoče dal kaj za vodno hlajenje.
Ker hitrejšega Tualatina ni, mi preostane samo še to...
Pa še to bi naredu bolj iz radovednosti, da vidim kako se te stvari obnesejo...

Spajky ::

Boxed cooler je dober za vse situacije do vklj. 1,4 - 1,5G , odvisno od Vcore; ma bolje če OC-aš dat gor kaj močnejšega pa na 7V zaradi hrupa..8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

VASkO ::

kaj tile 1.1a niso tak dobri ali kako? ker je v win98 prisel komaj pri 1.7V in se pri 10min toasta sesul. procesor pa hladilnik pa sem zbrusil, tako, da je sti perfekten. je mozno, da ta IHS na tem primerku nima dobrega stika z jedrom? takoj ob vklopu je namrec temperatura jedra 45°C.

Spajky ::


1.1A bi z boljšim hladilnikom z mogoče rahlo povišano voltažo moral delat /razen redkih izjem/ bp na 133fsb; ti IMHO imaš neko drugo težavo (napajalnik, plata, rami) ali pa napravi mod z mostom ak4-an11, ki je bistveno bolj stabilen od ak4-ak26! in zmanjšaj Vcore za probo! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764749 (3588) mihamedo
»

Celeron 1300

Oddelek: Navijanje
262289 (1666) karafeka
»

pomoč: upgrade: p6bat-a+ in PIII celeron fc-pga

Oddelek: Strojna oprema
131917 (1814) BoBi
»

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Oddelek: Strojna oprema
452960 (1932) sidney
»

Spajky Celeron 1200 Help

Oddelek: Navijanje
401438 (1040) damchy

Več podobnih tem