» »

Težave s hitrostjo prenosa - WD Elements 500 Gb

Težave s hitrostjo prenosa - WD Elements 500 Gb

einstein :P ::

Imam težave s hitrostjo prenosa podatkov na zunanji trdi disk in iz njega. Ko ga priklopim na USB vhod se odzove zelo počasi in na opravilni vrstici se prikaže opozorilo da naprava lahko deluje hitreje če jo priklopim na vhod usb 2.0 čeprav je tam že priklopljena. Tako mi recimo en film velik 1,5 Gb prenaša z računalnika na zunanji disk ali obratno približno 30 min.

Upam da kdo ve kaj bi lahko bilo narobe ker se mi ne da čakat 5ur za prenos 10ih filmčkov.
Hvala za vse odgovore!:)


Lp

matonson ::

Zgleda, da maš problem z driverji. Poglej za kakšnimi usb 2.0 driverji ter jih naloži.
Če imaš še XPje, so gotovo brez service packa?

Enron x86 ::

Nekaj možnih rešitev, od manj invazivnih pa do najbolj zahtevnih:

1. Imel sem oz. delno še imam isti problem z USB-ključkom. Prikaže se isto opozorilo glede hitrosti, čeprav je priklopljen na vodilo USB2.0. Pomaga, če ključek večkrat odklopim iz računalnika in ga ponovno vklopim nazaj (lahko v isto režo ali pa v drugo), dokler se obvestilo ne prikaže. Takrat tudi diagnostični program, npr. AIDA64, sporoča, da naprava deluje pri hitrosti USB2.0.

2. Preveri stanje diska s programom AIDA64. (glej pod diski / SMART). Če je tam kakšna rdeča kljukica, predvsem npr. pri napaki "Reallocated Sector Count" oz. če je to število v stolpcu "Raw" večje od 0, utegne disk v kratkem odpovedati. Ne bo druge kot uveljavljati garancijo oz. v smeti z njim.

3. V primeru mojega ključka - merjeno s CrystalDiskmark - Hitrost zaporednega branja je bila 1,090 MB/s, hitrost zaporednega branja pa 0,887 MB/s. Formatiranje preko vmesnika Windows ni pomagalo. Nato pa sem uporabil program Darik's Boot and Nuke - DBAN (privzeto metodo formatiranja, mislim da DoD) in hitrost branja se je zvišala na 11,24 MB/s, pisanje pa na 3,713 MB/s.
Torej - če na disku nimaš preveč podatkov, je to ena možna rešitev, ki jo lahko poizkusiš. Sicer ti pa ni potrebno čakati do konca na rezultat, saj že med postopkom formatiranja diska v DBAN-u vidiš, s kakšno hitrostjo poteka zapisovanje. Če je tam okrog 30 MB/s (malo manj - to je pač omejitev USB2.0), ti bo verjetno uspelo. Pa previdno s tem programom, da ne pobrišeš vsebine kakšnega napačnega diska.

4. Če si se pripravljen odporevadi "prenosnosti" svojega diska, ga lahko vzameš iz ohišja in priklopiš neposredno na matično plošo preko vodila SATA. V tem primeru se izogneš omejitvam hitrosti, ki so pri USB2.0 kot že rečeno tam okrog 30 MB/s; hitrost (zaporednega) branja bi se utegnila zvišati tja do 75 MB/s ali več. Seveda pa v tem primeru diska ne bo več mogoče tako z lahkoto prenašati od računalnika do računalnika.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

einstein :P ::

Malo dolg se nism oglasu. Eh ne vem težka bo. Že cel dan probavam vaše zanimive ideje ampak za enkrat še brez uspeha. Kot je predlagu matonson imam glede service packa naložen sp 3. Usb driverji pa so res že mal stari (13.9.2006) ampak, če z usb ključkom ni težav ker se 2Gb film naloži v treh minutah pol ne vem če bi bli to glih driverji razen, če rabi ta mašina kakšne novejše driverje ampak dvomim ker nism dobil nobenga CDja zraven. Glede idej od Enron x86 je pa takole:
1.disk sem pregledal s programom AIDA64 in ni kazalo nobene rdeče kljukice in povsod piše da je vse v redu, vrednosti pri Reallocated Sector Count pa so: prag-140, vrednost-200, najslabše-200, podatki-0, status-v redu: vrednost je normalna.
2.formatiru ga nebi glih rad, ker mam že preveč podatkov in ji nimam kam dat pa še predolg bitrajal.
3.diska pa tudi ne morem priklopit na motherboard, ker gre za laptop in pol bi tud laptop ratal neuporaben ker ga praktičnonebi mogel več prenašati okol.
4.sem pa tudi probal tisto idejo z vklapljanjem in izklapljanjem usb priključka vendar ni šlo, še vedno mi pokaže: ta naprava lahko deluje hitreje, če jo priklopite na usb 2.0 , pri usb hub-u pa pokaže: usb device not recognized.A se mi, ko se ta disk napolne sploh splača kupit še enga takega sam malo večjega? A obstaja kakšen program, da bi direkt vidu kakšna je hitrost prenosa? Prosm pomagite.:(Hvala!


LP, einstein400

matonson ::

Probaj še na drugem računalniku, da izključiš problem računalnika.
Hitrost prenosa ti pa lahko zmeri program Total commander. Za xpje pa ne vem, če majo to funkcijo. Sem že pozabil.
http://www.ghisler.com/amazons3.php

einstein :P ::

Sem naložu commanderja ampak ne vem kaj je treba kliknt da lahko vidiš hitost prenosa.

matonson ::

Prenesi preko commanderja en malo večji file. V levem oknu izbereš npr c: particijo v desnem pa tvojo elements particijo pol pa sam flikneš iz c na elements. Pojavi se okno, ki ga potrdiš in že ti piše hitrost prenosa.

einstein :P ::

Evo podatki: iz glavnega diska (C) na elements je hitrost povprečno 700 kb/s
iz glavnega diska (C) na usb ključek pa kar 9000-10000 kb/s

Torej ni težava v usb?



Lp

Enron x86 ::

Ni, gonilniki so v redu. Nekateri zunanji diski WD imajo tudi priklop FireWire, poglej za vsak slučaj, če ga ima tudi tvoj.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

matonson ::

Ja to je nekej narobe z diskom. Tudi, če bi bilo samo USB1.1 bi moralo it med 1 - 1.5MB/s

A ta disk ima svoje napajanje, ali gre preko USB?

einstein :P ::

Ne, ta nima priklopa FireWire.
 WD Elements

WD Elements

matonson ::

A. Maš ta velkega. Pol maš napajanje.

einstein :P ::

Ima svoje napajanje, glej na sliki:
 WD Elements

WD Elements

einstein :P ::

A potem mislite, da s formatiranjem nebi dosegel nič?

matonson ::

Ne vem. Je na drugem računalniku isto? Si probal še drug kabel, po možnosti čisto kratek?

einstein :P ::

Kabel sem probal pa ni delal z nobenim, na drugem compu pa trenutno ne morem.


Lp, einstein400

RutS ::

jaz sem imel iste težave, da mi je kazalo da podpira samo USB 1, ampak sem imel disk WD ELEMENTS 2.5, se pravi brez napajanja. Potem mi je pa še kabel začel zejbavati, tako da sem zamenjal usb kabel in potem je vse delalo kot mora.


Me pa nekaj drugega zanima, jaz zunanji disk wd elements uporabljam kot navaden disk, se pravi kadar mi zmanjka prostora na navaden, kar direkt na njega downloadam in ga redno vsak dan uporabljam. Je to večja možnost, da se bo disk zjebal in mi kar en dan ugasnil ? je to sploh priporočljivo ?
Hvala pa LP

einstein :P ::

Po moje nebi smelo biti problemov, tudi če ga vsak dan uporabljaš kot "glavni" disk. Tako da jaz priporočam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245489 (4360) Bye
»

Zunanji disk

Oddelek: Kaj kupiti
62431 (2025) Stark
»

zunanji ali notranji disk

Oddelek: Kaj kupiti
204082 (3745) 5pellfire
»

Zunanji/Notranji trdi diski

Oddelek: Kaj kupiti
71740 (1574) Pariah
»

KAteri zunanji disk se splača kupit :)

Oddelek: Kaj kupiti
92703 (2605) Pyr0Beast

Več podobnih tem